בית פורומים בחדרי חרדים

מי סיכל את מחקר הקורונה של אמנון שעשוע בבני ברק?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/4/2020 23:25 לינק ישיר 
מי סיכל את מחקר הקורונה של אמנון שעשוע בבני ברק?

ערב חג הפסח ניסו בכירים בקהילה החרדית ומדענים ישראלים בראשות פרופ' אמנון שעשוע ממובילאיי להירתם למאבק בהתפשטות הקורונה. בפוסט שפרסם היום היזם החרדי משה פרידמן, הוא מגולל את השתלשלות האירועים, ומתאר כיצד אחרי שכל הפינות נתפרו, הגיע טלפון ממשרד הבריאות שבעקבותיו המיזם לא יצא לדרך
https://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3808730,00.html

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2020 02:23 לינק ישיר 

לו פרופסור שעשוע היה מתייעץ איתי מה בכל זאת עשוי להוציא אל הפועל את המהלך?התשובה פשוטה למדי ,לא מספיק שקובעי המדיניות שמעו שהוא מיליארדר הם גם רוצים לראות זאת בחשבונות הבנק של המוסדות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2020 01:12 לינק ישיר 
מנחה_חדשה

מצדרביעי כתב:

ערב חג הפסח ניסו בכירים בקהילה החרדית ומדענים ישראלים בראשות פרופ' אמנון שעשוע ממובילאיי להירתם למאבק בהתפשטות הקורונה. בפוסט שפרסם היום היזם החרדי משה פרידמן, הוא מגולל את השתלשלות האירועים, ומתאר כיצד אחרי שכל הפינות נתפרו, הגיע טלפון ממשרד הבריאות שבעקבותיו המיזם לא יצא לדרך
https://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3808730,00.html

מי סיכל? משרד הבריאות. מי השר במשרד הבריאות? מי מתנכל לאיחוד הצלה ולא נותן להם להשתתף במאבק בקורונה למרות שיכולים לסייע להציל חיים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2020 00:29 לינק ישיר 

אמרתי לאמנון שלפני שאני עושה איזשהו צעד בנושא אני רוצה לקבל את ברכתם של גדולי הדור, ולקבל דעת תורה בנושא. פניתי למורינו רבי חיים קנייבסקי לשמוע את דעתו, הגר"ח ביקש שיערך על ידי נאמני ביתו בירור מעמיק של הנושא, ערכנו בערב בדיקת חמץ שיחה ארוכה של אמנון עם בני ביתו של הגר"ח שחקרו ודרשו וקיבלו את מלוא הפרטים, באותו לילה בחצות הלילה קיבלתי טלפון מיענקי קנייבסקי, שלאחר שהרב שמע את מלוא הצדדים, נתן את אישורו ההלכתי למהלך, ובירך ששום נזק לא יצא מזה וכל מי שישתתף יתברך בכל מילי דמיטב.

אז זהוווו כנראה שמישהו הבין את הפואנטה מה הכונה לשאול את הגר'ינקניבסקי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2020 00:25 לינק ישיר 

סיפור עלייתו ונפילתו של פרויקט בדיקות הקורונה בבני ברק

יומיים לפני פסח, קיבלתי טלפון מפרופ' אמנון שעשוע (מייסד מובילאיי, ופרופ' למדעי המחשב באוניברסיטה העברית), אמנון סיפר שהוא פיתח יחד עם פרופ' שי שלו שוורץ (סמנכ"ל הטכנולוגיות של מובילאיי, שגם הוא פרופ' באוניברסיטה העברית) מודל מתמטי של יציאה מהסגר, המבוסס על בידוד הגנתי של האוכלוסייה בסיכון ושחרור האוכלוסייה שאינה בסיכון, תוך לקיחה בחשבון של מספר האנשים שאינם בסיכון שיחלו קשה ויצטרכו מכונות הנשמה. את המודל אמנון ושי פרסמו לפני מספר ימים במאמר מדעי שנקרא כבר על ידי מעל 100 אלף מומחים בעולם, נערך עליו כנס ב MIT בהשתתפות 300 מדענים מובילים, ואף הוצג בכינוס מיוחד של ארגון הסחר העולמי בפני שורה של ראשי מדינות ומקבלי החלטות. 

אמנון קיבל מינוי מיוחד מראש הממשלה נתניהו לעמוד בראש מועצה של מומחים שיגישו המלצות ליציאה מהסגר. מועצת המומחים כוללת שורה של מדענים בעלי שם, כולל גם את פרופ' סיגל סדצקי ממשרד הבריאות, פרופ' רן בליצר משירותי בריאות כללית, ועוד, והמהלך כולו מתואם עם המל"ל, ושאר הגורמים הרלוונטיים.

על מנת לתקף את המחקר היה צריך לדגום אוכלוסיה אקראית של אנשים שאינם מוגדרים אוכלוסיה בסיכון, ולבדוק את מספר הנשאים של הנגיף, ולהגיע מתוך כך לתובנות לגבי מספר האנשים שאינם בסיכון גבוה שמגיעים לצורך במכונות הנשמה (זה בקצרה, למי שמעוניין בהרחבה על המחקר של אמנון ושי ראו לינקים בתגובות למטה). מחקר כזה טרם נעשה בארץ, וככל שידוע לנו גם לא בעולם, ולתוצאות שלו יהיה ערך רב. אמנון העלה את הרעיון לעשות את הבדיקות על האוכלוסייה של בני ברק, מתוך הנחה שיש בבני ברק כנראה מעט יותר חולים מאשר בערים אחרות, אם נצטרך לעשות את המחקר בעיר אחרת בה יש הרבה יותר תושבים ופחות חולים, יצטרכו מדגם הרבה יותר גדול, ובימים כאלו שיש מחסור בבדיקות זה יהיה על גבול הבלתי אפשרי. ולכן דווקא המצב המיוחד של בני ברק מאפשר את עריכת המחקר, ויכול לתת קרן אור עולמית, לבניית מודל ליציאה מהסגר. אמנון סיכם ואמר "כי מבני ברק תצא תורה".

אמרתי לאמנון שלפני שאני עושה איזשהו צעד בנושא אני רוצה לקבל את ברכתם של גדולי הדור, ולקבל דעת תורה בנושא. פניתי למורינו רבי חיים קנייבסקי לשמוע את דעתו, הגר"ח ביקש שיערך על ידי נאמני ביתו בירור מעמיק של הנושא, ערכנו בערב בדיקת חמץ שיחה ארוכה של אמנון עם בני ביתו של הגר"ח שחקרו ודרשו וקיבלו את מלוא הפרטים, באותו לילה בחצות הלילה קיבלתי טלפון מיענקי קנייבסקי, שלאחר שהרב שמע את מלוא הצדדים, נתן את אישורו ההלכתי למהלך, ובירך ששום נזק לא יצא מזה וכל מי שישתתף יתברך בכל מילי דמיטב. 

במקביל, משרד ראש הממשלה פנה לאלוף במיל' רוני נומה שמנהל את חמ"ל החרום של הקורונה בבני ברק בתיאום עם ראש העיר הרב אברהם רובינשטיין, שיסייעו לנו, הרב רובינשטיין רצה לברר גם הוא את עמדתו של הרב קנייבסקי, ברגע שהוא שמע שהרב תומך באופן נחרץ במהלך, נרתמו גם הם לתת את מלוא המעטפת העירונית להצלחת היוזמה.

ברגע שידעתי שיש לנו את ברכת הדרך ממרן הגר"ח קנייבסקי שליט"א מצד אחד, והמהלך מאושר באופן אישי על ידי ראש הממשלה נתניהו וראשי מערכת הבריאות מצד שני, על ידי ראש העיר מצד שלישי, ומצד רביעי מובל על ידי צוות מדענים מוערכים בעל שם עולמי, ידעתי שכל הקצוות סגורים ואפשר לצאת לדרך. 

על מנת לא להעמיס על מערכת הבריאות ומד"א שנמצאים בעומס עצום בימים אלו בשל מלאכת הקודש שהם עושים, ביצירת 1500 בדיקות נוספות, הוחלט לבקש ממכון ויצמן שיערכו את הבדיקות. צוות מכון ויצמן נרתמו מיידית לנושא, והחוקרים המוערכים פרופ' ערן אלינב ופרופ' עידו עמית הובילו את צוות הבדיקות. 

במקביל הוחלט לבקש מאיחוד הצלה שיקחו על עצמם את המערך הלוגיסטי והאופרטיבי של הקמת מתחמי הבדיקות והבאת הנבדקים לשם. איחוד הצלה כארגון אהוב, מוכר ומוערך בקהילה החרדית, הוא גורם מתאים להיות חוליית הקשר עם ציבור הנדגמים. 

המהלך היה מורכב, היה צריך להרים מבצע תוך יומיים וחצי, ימים לא רגילים, ערב חג הפסח, יום שישי - היום הראשון של חול המועד, ומוצאי שבת, וכבר ביום ראשון להתחיל ולסיים את הכל. צוות הפרופסורים של מכון וייצמן, יחד עם קרוב למאה מתנדבי איחוד הצלה בראשות המנכ"ל אלי פולק וראשי סניף בני ברק, אפי פלדמן וסגנו ישראל אלתר הנפלאים, יחד עם צוות קמא-טק, והצוות של פרופ' שעשוע, עשו ממש ניסים ונפלאות.

המתנדבים התקשרו ל 1500 הנדגמים שנבחרו אקראית על ידי צוות של מומחים וסטטיסטיקאים שנרתמו גם הם למשימה, לא יכולנו להביא מתנדבים להיבדק, היינו צריכים להביא 1500 איש שנבחרו אקראית על פי מדגם סטטיסטי, ודווקא אותם. 

תושבי בני ברק אליהם התקשרנו נענו רובם בחיוב ושמחו לבוא ולהשתתף בבדיקות, חלקם רצו לברר את עמדת הרבנים, יענקי קנייבסקי סיפר לי שהוא קיבל עשרות רבות של שיחות טלפון במהלך יום שישי, והסביר לכולם שהרב קנייבסקי בעד המהלך, כל הפרטים תואמו עם צוותי העיריה והמשטרה, עמדות הבדיקה, שעות הבדיקה של כל אחד ואחת מ 1500 הנבדקים. בעבור אלו שנמצאים בבידוד ביתי או שמתקשים בתנועה, הוכנו מראש אמבולנסים מיוחדים של איחוד הצלה עם כל הציוד הנדרש להביא את צוות מכון וייצמן ולבדוק אותם בביתם, הכל תואם עד הבורג האחרון, הכל ביומיים וחצי, על ידי מעל 100 מתנדבים, שעזבו את המשפחות ואת שמחת החג, והקדישו את עצמם במסירות ובחריצות למשימה הנעלה שלא על מנת לקבל פרס. 

ביום שישי, תוך כדי שיחות טלפוניות ל 1500 תושבי בני ברק שנבחרו להשתתף במדגם, הבנו שמתעוררת דאגה בקרב חלק מהתושבים שאינם מבינים את מטרת המהלך והם חוששים שהמהלך בא לפגוע בתושבי בני ברק, ולסמן אותם כחולים בנגיף מתוך כוונה שלילית חס וחלילה, או מתוך כוונה להדק את הסגר. מה שכמובן היה הפוך לחלוטין, מטרת המחקר הייתה לפתח מודל של יציאה מהסגר, ולהביא מהמצב הייחודי של בני ברק רווח והצלה לבני ברק ולשאר ערי ישראל. אי לכך, כעבור זמן קצר החלטנו לצאת בהסברה טובה יותר לתושבים, ולשם כך ערכנו ביום שישי בצהריים שיחות רקע עם כמה מובילי דעת קהל, ואנשי תקשורת חרדים, על מנת שיבינו את הנושא לעומקו, ובנוסף, התקבלה החלטה לעשות מהלך דומה בעוד 2 ישובים בישראל, כדי לא "לסמן" את בני ברק לרעה חס וחלילה. 

כמה דקות לפני שבת, קיבלנו טלפון מבכירי משרד הבריאות שהם מבקשים שקבלן הביצוע של הבדיקות יהיה מד"א, אלא שהבדיקות של מכון ויצמן דורשות הכשרה וידע מוקדם שלמד"א לא היה. המשמעות, מכון ויצמן לא יכולים לקחת חלק במבצע. כן, זה היה שינוי משמעותי, אבל כצוות יזמים מהיר, קיבלנו את השינוי, ומיד במוצאי שבת תיאמנו מחדש את המערך בהתאם להוראה הזו, מצאנו את הדרך לחלק את המבצע בין מד"א לאיחוד הצלה, ובהנחיית מד"א הגיע צוות הדסה שנכנס בנעליו של מכון ויצמן. אני חייב לציין לטובה את כל הצדדים שגילו גדלות נפש ואצילות רוח, והבינו את חשיבות המבצע, ומצאו את הדרך לפתור את האתגרים. 

במהלך מוצאי שבת התקיימה ישיבת סיכום עם כל הגורמים המעורבים כדי לסגור את הפרטים האחרונים, בישיבה שהתקיימה בחמ"ל של האלוף רוני נומה, עם ראש העיר הרב רובינשטיין, אנשיו של פרופ' שעשוע, פרופ' רוטשטיין מנכ"ל הדסה, צוותי מד"א ואיחוד הצלה, צוות קמא-טק, וכל הגורמים הרלוונטיים, סוכמו כל הפרטים והמבצע עמד לצאת לדרך. באותו זמן עמדנו כבר על קרוב לאלף אישורי הגעה של תושבי בני ברק שהסכימו לבוא ולהיבדק.

הכל הכל היה מוכן לצאת לדרך. ואז....

בשעה 12:30 בלילה הגיעה שיחת טלפון ישירה ממנכ"ל משרד הבריאות שהודיע שהמבצע מבוטל. מה הסיבה? האמת שאני לא יודע... המהלך היה מתואם לחלוטין מתחילתו עם צמרת משרד הבריאות, אז למה פתאום בוטל באמצע הלילה כמה שעות לפני שיצאנו לדרך? האמת היא שאינני יודע...

יש לי כבוד רב והערכה רבה לצמרת משרד הבריאות, ולכל מקבלי ההחלטות שנמצאים בחזית המאבק בקורונה, ואין בכוונתי חס וחלילה למתוח ביקורת עליהם, בטח ובטח שהשיקולים שלהם לא ידועים לי, ואינני יודע מה עמד מאחורי ההחלטה לבטל את המבצע. אני בטוח שיש להם ראיה יותר רחבה של המצב מאשר לי.

אני כותב את הפוסט הזה משתי סיבות, אחת בגלל שהיה הרבה פייק ניוז, היו שאמרו שרבנים התנגדו, היו שאמרו שחברי כנסת חרדים התנגדו, היו שאמרו שבגלל מתיחות בין איחוד הצלה לבין מד"א זה בוטל, אחרים אמרו שהמהלך לא היה מתואם עם משרד הבריאות, ועוד כל מיני השערות, ובכן - ההשערות הללו אינם נכונות.

והסיבה השניה, כדי להצדיע לאמנון שעשוע, פלורין ברקוביץ' וצחי סוויסה הבלתי נלאים מהצוות המסור שלו, אנשי מובילאיי, מומחי מכון וייצמן, אנשי ביתו של הגר"ח קנייבסקי, הנהלת איחוד הצלה, מעל 100 מתנדבים של איחוד הצלה ושל קמא-טק, צוות מד"א, מנכ"ל הדסה וצוותו, קברניטי עיריית בני ברק. שבאו לעזור, בימים של ערב פסח וחול המועד, מתוך רוח התנדבות ורצון טוב לסייע במאבק הלאומי והעולמי שאנחנו נמצאים בו. לפעמים התוצאה איננה מה שאנחנו רוצים, וברור שהייתה אכזבה, אבל ראוי להצדיע לאותם אנשים שמניחים בצד את כל עיסוקיהם ונרתמים בהתנדבות לסייע למאבק הלאומי. משקיעים לילות כימים, ומביאים את היכולות שלהם, ידע מדעי, חדשנות, יזמות, מסירות, והרבה אנרגיה ומשאבים על מנת לתת כתף ולסייע במאבק. 

אגב, ככל שידוע לי, עד לעצם הרגע הזה לא נעשתה בשום מקום בישראל בדיקת סקר מדגמית של אוכלוסיה אקראית כדי להבין מה מספר החולים האמיתי באוכלוסיה, ולנתח את מספר מקרי התחלואה הקשה מתוך מספר מקרי התחלואה הכללית. אם המחקר הזה היה נערך ביום ראשון כמתוכנן. כבר עכשיו היה בידינו המידע היקר הזה שהיה יכול לעזור מאד למקבלי ההחלטות. כבר עכשיו היה לנו מודל מתמטי ייחודי ופורץ דרך ברמה עולמית ליציאה מהסגר (מתוקף במחקר), בבני ברק, ובכל רחבי מדינת ישראל.

עד היום, לא ידוע למה המבצע בוטל, נקווה שאולי הוא עוד יקרה בעזרת השם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2020 23:45 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

יו_טיוב כתב:
מחקר אנטישמי במסווה של דאגה !
אילו היו רוצים לבצע אותו על אכלוסיה ערבית או אתיופית העולם היה נרעש מהגזענות ...

נשלח מהאנדרואיד שלי

א. אבל הסכימו אח"כ לעשות אותו על עוד ישובים.

ב. ר' חיים אישר...

ג. גם לי נשמע הגיוני, לבצע את המחקר במקום שהכי נגוע, לא חושב שאחרי הסגר, פתאום המחקר הוא הבעייה...

הכוונה שמאחרי המחקר בילידי השמורה לא נבעה מדאגה כנה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2020 23:39 לינק ישיר 
מצדרביעי

יו_טיוב כתב:
אילו היו רוצים לבצע אותו על אכלוסיה ערבית או אתיופית העולם היה נרעש מהגזענות ...

נשלח מהאנדרואיד שלי

א. אבל הסכימו אח"כ לעשות אותו על עוד ישובים.

ב. ר' חיים אישר...

ג. גם לי נשמע הגיוני, לבצע את המחקר במקום שהכי נגוע, לא חושב שאחרי הסגר, פתאום המחקר הוא הבעייה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2020 23:31 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מי סיכל את מחקר הקורונה של אמנון שעשוע בבני ברק?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext