בס"ד 20.04.20
אל גב' רינה מצליח
ג.מ.נ
עברו קצת יותר משבועיים מאז אותו שידור בו תקפת והאשמת את "ה..חרדים" בקורונה בו נהגת בהכללה לא ראויה כלפי ציבור איכותי שלם. ציבור שתורם למדינה ציבור שתורם לאנושות וליהדות.
כותב השורות חרדי בשנות ה 50 נ+5 יליד בני ברק וכיום תל אביבי (צפוני) חרדי מהמיינסטרים.
לפרנסתי אני מנהל שיווק בחברה מהגדולות במשק הישראלי ומשלם מיסים יותר מרוב הישראלים.
למדתי בתלמוד תורה ובישיבה וכולל ובגיל 27 כשסיימתי ללמוד ויצאתי לפרנסתי הצעתי את עצמי לצה"ל וצהל לא גייס אותי מסיבותיו שלו ואין כאן המקום לדון בכך.
חינכתי את ילדי כפי אמונתי, שלימוד התורה הוא הערך העליון ביותר לשם צריך לשאוף להתקדם במישור זה כמה שרק ניתן וכמה שיותר גבוה, אבל גם לפרגמטיות ולצורך לפרנס את ביתם.
ב"ה חיתנתי 4 מילדי בהגיעם לגיל נישואין ועזרתי להם ככל יכולתי.
3 ילדים שירתו בצבא לאחר סיום לימודם (שירות כזה או אחר) ו 1 פטור מטעמי בריאות.
כפי שכתבתי, אני וחברי הם המיינסטרים החרדי ושומעים לרבותיהם בביטול מוחלט לדעתם האישית וזה מבחירה.
כל זה נכתב, כי לכאורה לפי איך ומה שאת משדרת אין אנשים כמוני. אז יש והרבה מאוד.
רינה.
אנחנו עם אחד ואין לנו אחים אחרים ואנחנו אמונים על משטר דמוקרטי ונוטלים בו חלק פעיל כזה או אחר. (אני משתייך למצביעי יהדות התורה)
אנחנו מחונכים לשמור תרי"ג מצוות ללא כחל ושרק וכן לשמור על חוקי המדינה ולהכיל את השונה גם אם לא מסכימים איתו. אין לנו ולא היה לנו באג'נדה רצון לכפות דעתנו על זולתנו למרות שכואב לנו מאוד חילולי השבת ועוד דברים הקורים בארצנו, אבל אנחנו מבקשים לחיות את חיינו בשקט ולשמור על הסטטוס קוו בענייני דת. דעתנו לגיטימית? בהחלט. גם אם לא כולם מסכימים!!
זו טיבה של דמוקרטיה להכיל את האחר גם אם לא מסכימים איתו.
בעיני ובעיני שכמותי, ערך לימוד התורה גובר על הערך של שירות בצה"ל.
בעיני ובעיני שכמותי, אין צורך בכדורגל כדורסל ואורויזיון ומרתון וכו'
בעיני ובעיני שכמותי, אין צורך בטלויזיה ואין צורך בגלי צה"ל.
בעיני ובעיני שכמותי, עמידת הדום ביום השואה וביום הזיכרון אינה נדרשת כי אינה תורמת במאומה לנפטרים ואם כבר, היה עדיף לימוד משניות וקריאת פרקי תהילים.
אבל אנחנו מבינים את האחר ואת צרכיו. מבינים את המימשק למדינה. מבינים שאנחנו כאן לא לבד. מבינים את ערכי האחר. מכבדים את האחר ואת ערכיו גם אם הם שונים בתכלית מערכיי
כי אין לנו אחים אחרים ואין לנו ארץ אחרת.
גם לכם: אין אחים אחרים ואין לכם ארץ אחרת ואתם חייבים ללמוד (קודם כל כבני אדם, קל וחומר כאנשי תקשורת) את התנהגות ואת ערכי הצבור החרדי.
לצבור החרדי אין קרנים על הראש.
הצבור החרדי ממושמע לרבותיו (ואני אומר זאת בהכללה כי אני מתייחס למעל 90%) רבותיו הם אנשים נורמטיבים , חכמים, גאונים, צדיקים, ישרים, מנהיגים ומתנהגים כפי שצריך.
הצבור החרדי בעידן הקורונה, שומר מרחק 2 מטר ומתנהג לפי הנחיות משרד הבריאות יותר מהחילוניים. כן כן יותר מהחילוניים והפרקים יוכיחו זאת.
ההקרבה שלא להתפלל בבתי הכנסת ושלא להתפלל במניין שזה בגדר פיקוח נפש הדוחה את כל התורה היא מעל ומעבר ואיננה פרופורציונלית להקרבה הנדרשת מהחילונים לא ללכת לשפת הים ולפארקים.
מה הפיקוח נפש ללכת לים ולפארקים? מדוע הסלחנות התקשורתית והמשטרתית יחסית לאכיפה החזקה במגזר החרדי.
ושלא יובנו דברי לא נכון:
אני בעד אכיפה חזקה מאוד.
אני בעד קנסות למפירי חוק ולמתקהלים חרדים כחילוניים יהודים כערבים ימנים כשמאלנים.
אני גם בעד הסגר שהיה בבני ברק למרות שהורי ועוד קרובי משפחתי גרים בבני ברק מכיוון שחייבים להילחם בקורונה. אבל נגד איך שהוא נעשה.
סגרו עיר ולא נתנו פתרונות לצרכיה. מי שצריך רופא שיניים דחוף מה עשה? (לדוגמא: בבני ברק אין רופא שיניים ומחוץ לבני ברק לא נותנים לו לצאת).
אני נגד ובאופן מוחלט נגד אנשי נטורי קרתא שנלחמים בשוטרים ובחיילים ואינם מבינים שהאויב שלהם ושלנו הוא הקורונה ולא השוטרים. הם מכתימים את הציבור החרדי בכללו ונותנים פתחון פה לשונאי החרדים ולא זו הסיבה העיקרית שאני מגנה אותם. הסיבה העיקרית היא עצם המלחמה בשוטרים שבאו לשמור על הסדר ולהציל חיים (במקרה זה) וזו הסיבה העיקרית ונוספה הסיבה השנייה הכתמת הציבור החרדי בכללותו ושלא בצדק.
לא יודע אם נכנסו דברי לאוזנים קשובות.
לא יודע אם חידשתי לך משהו
זה הזמן לתקן את העוולה שעשית לציבור יקר זה
תבקשי יפה סליחה
תשני התנהגותך מכאן ולהבא
העם נגד תקשורת עויינת !!!!!!
נשלח מהאנדרואיד שלי