בית פורומים בחדרי חרדים

מה לנו ולחגאות של יום העצמאות - תלמודי תורה וישיבות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/4/2020 17:20 לינק ישיר 
מה לנו ולחגאות של יום העצמאות - תלמודי תורה וישיבות

מסתמן שאחרי יום העצמאות תהיה חזרה הדרגתית למערכת החינוך הכללית.
לא בטוח, אבל כך נראה מדברי השר בנט היום, ומעוד מקורות.
מערכת החינוך הכללית מושבתת ביום העצמאות ולכן מובן הצורך לא לפתוח אותה לפני יום העצמאות, כדי שביום העצמאות לא תיווצר יותר מדי חיכוך חברתי בגלל המצב.

הישיבות ורוב תלמודי תורה לומדים רגיל ביום העצמאות, אז בעיקרון הם היו יכולים לחזור כבר עכשיו לתלמודם. מבחינתם המצב הוא בדיוק כמו המצב של מערכת החינוך הכללית אחרי יום העצמאות.

אז איך מסרבים לתת להם לחזור ללימודים? מייצרים תירוצים ללא קשר לרלבנטיות האמתית שלהם. הרי לא ייתכן חס ושלום לתת היתר לת"ת וישיבות ללמוד כשהמצב כ"כ נורא.
וכי תימא מה יהיה עם המצב הנורא אחרי יום העצמאות? אל דאגה! נסביר לציבור שא"א להשבית מערכת החינוך לכ"כ הרבה זמן וכו'

בקיצור מצד הת"ת והישיבות המצב היום באותו מצב שמערכת החינוך הכללית תהיה אחרי יום העצמאות, רק בגלל סיבות כאלו ואחרות הפקידים שכמובן חילונים ואינם מבינים דבר וחצי דבר בערך התורה אינם מרשים להם לחזור למסלולם ותורה מונחת בקרן זווית.

דוגמה קלסית לעיוות השבתת תלמודי התורה והישיבות.

לפני שאתם מתנפלים עלי, רק הסבירו לי מה ההבדל לת"ת והישיבות בין היום ליום אחרי יום העצמאות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2020 08:07 לינק ישיר 

אתה יודע מה קורה בניו יורק, איטליה, ספרד וכיו"ב?
זה כאילו שאתה חי בעולם שלך בלי להבין את הסכנות.

בניו יורק הגיעו למצב שבתי החולים קורסים, אנשים מתים כי אין מספיק רופאים ומיטות לטפל בהם, מרוב נפטרים יהודים ביקשו מתנדבים לסייע לחברא קדישא. אתה רואה תמונות של גופות יהודים מונחות על הרצפה בהמתנה לקבורה.

זאת מגיפה ואנשים מתים, הרבה מאוד אנשים.
הזכרת תאונות דרכים, בישראל נהרגים בשנה כ 400 אנשים בתאונות דרכים, כאן יש כמעט 200 בחודשיים וזאת לאחר נקיטת אמצעי זהירות.

לולא היינו נזהרים היו כאן אלפי מתים.

אז כן, אין ברירה, יהיו הקלות, מאוד לאט, מאוד בזהירות אבל אני מאוד חושש שאתה ורבים כמוך לא מבינים את הסכנה. הגישה הילדותית הזאת עלולה לגרום להפצת המגיפה ולמותם של רבים.

מה שבעיקר מסוכן עם ילדים שאינם מבינים, זה שגם אם הם יהרגו אנשים אחרים, הם לא יהיו מודעים לכך ולכן ימשיכו להרוג.

אני יכול בקלות לדמיין אדם ששולח את הילד לת"ת, כי אסור לבטל תורה, הילד נדבק מחבר (לא נורא, אין לו בכלל סימפטומים, סתם עושים ענין) מדביק את הילד של השכנים שמדביק את הסבתא שח"ו הולכת לעולמה.

מבחינת אותן אדם חסר אחריות הוא לא קשור למות אותה סבתא, אבל הוא רצח אותה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2020 01:00 לינק ישיר 

מנחה_חדשה כתב:

עכשו הבנת למה אסור לחזור ללימודים?בעצמך אתה מביא את בנט שהסיבה לחזור היא לא משום שהסכנה חלפה, אלא בגלל ש"חייבים לחזור לעבודה".ממתי חזרה לעבודה גוברת על חשש פיקוח נפש??

בדיוק כמו שחזרה לעבודה גורם ריבוי תאונות דרכים.

כאילו שמישהו לא מבין שהחיים התקינים כרוכים בסיכונים.

תשאיר את כולם בבית לחודשיים ותקבל תוהו ובוהו עם הרבה יותר נפגעים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2020 00:57 לינק ישיר 

עכשו הבנת למה אסור לחזור ללימודים? בעצמך אתה מביא את בנט שהסיבה לחזור היא לא משום שהסכנה חלפה, אלא בגלל ש"חייבים לחזור לעבודה". ממתי חזרה לעבודה גוברת על חשש פיקוח נפש??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2020 17:32 לינק ישיר 

הסברא שלך היה טוב אם היו אומרים את זה.

ומה אעשה שבנט בעצמו אומר שהסיבה זה בגלל שאי אפשר להחזיק סגר לכ"כ הרבה זמן וחייבים לחזור לעבודה ולכן חייבים מסגרת לילדים גם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2020 17:30 לינק ישיר 

ההבדל הוא שמחכים שבועיים מאז שחררו את הרצועה כדי לוודא שלא מתעוררת קטסטרופה מחדש ושוב צריך לסגור הכל .יום העצמאות זה סתם תירוץ במקרה הזה .
לדעתי כדאי להתפלל טוב שלא נתאכזב מחדש בעוד שבוע וחצי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מה לנו ולחגאות של יום העצמאות - תלמודי תורה וישיבות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext