| נשלח ב-23/4/2020 22:38 |
|
| |
| אפיקטוזין כתב: |  | |
|
לא הצלחת להשיב כהלכה על הדברים שכתבתי לך, שוב ושוב אתה נתפס למה שכתבתי בסוגריים. אפנה אותך להסתכל שוב בתגובתי הראשונה, למי הגבתי, מה הוא כתב, ומה הוא שאל, שם נמצאת התשובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2020 21:18 |
|
| |
העלו באשכול אחר וידאו המראה שהוא לא יודע שיש מגפה. מי שלא יודע שיש מגפה איך הוא יודע מה הסיבה למגפה? לכן סביר להניח שהמכתב הזה מזויף. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2020 15:06 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | התקדמנו, לפחות אתה מודה שלא ענית עניינית לאף אחד מהדברים שכתבתי בתגובתי לתגובתך אלי (עניתי לך בצורה מסודרת) וכל מה שאתה עושה זה להיתפס למשהו שכתבתי בסוגריים בתגובה הראשונה שלי באשכול הזה.
תוקן על ידי נוירולוג ב- 23/04/2020 14:41:18 |
|
הגמל לא רואה את הדבשת שלו
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2020 14:51 |
|
| |
הוא כותב במפורש ואין איתנו יודע על מה זאת. ואולי ביטול תורה, אולי חילול השם וכו'.
במילים פשוטות, שלא כל אחד ימציא ויפרש מדעתו על מה ולמה, אלא כל אחד ואחד יפשפש במעשיו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2020 14:41 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2020 14:36 |
|
| |
התקדמנו, לפחות אתה מודה שלא ענית עניינית לאף אחד מהדברים שכתבתי בתגובתי לתגובתך אלי (עניתי לך בצורה מסודרת) וכל מה שאתה עושה זה להיתפס למשהו שכתבתי בסוגריים בתגובה הראשונה שלי באשכול הזה.
תוקן על ידי נוירולוג ב- 23/04/2020 14:41:18
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2020 14:28 |
|
| |
אל תסיט את הדיון. אפילו לא קראתי את השאלות שלך והם כרגע לא מעניינות אותי. גם לא מעניין מי כתב את המכתב באמת. התייחסתי אך ורק למה שטענת כמעט במפורש שמי שמאמין שר חיים קנייבסקי מסוגל לדעת/לומר מדוע באה הקורונה לעולם פירוש הדבר שהוא עושה אותו בבחינת אלוקות, כי לטענתך רק הקב''ה יודע. ואת זה פרכתי מדברי הגמ' המצוטטים במכתב הנ''ל. יש לך מה להגיב בנושא? אתה מוזמן נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 23/04/2020 14:29:47
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2020 14:11 |
|
| |
אפיקטוזין
לא ענית על דבר מהדברים שכתבתי
סברות כרס כבודן במקומן מונח, אך תשובה לדברים לא ראיתי.
ואחדד עוד משהו, אתה דן יותר מדי ברצינות במכתב שכתבו בשם ר' חיים, כאילו הוא כתב את זה או הקריא את הדברים והבן שימש לו כקלדנית.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2020 14:00 |
|
| |
| מאור_עינים כתב: |  | הגר"ח קנייבסקי אמר זאת מיד לאחר פורים והוא טען שמתים בגלל שלא לומדים |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2020 13:59 |
|
| |
זאת ועוד, כפי שרמז קלעפר וכפי שניתן להבין מסוגיית הגמ', התנאים לא טענו שמהשמיים גילו להם למה היא באה, עובדה שהיו ביניהם חילוקי דעות ועובדה שהם הקשו על רשב''י מכביכול 'סתירות' מהמציאות שלא תואמות את התזה שלו, משמע לא מדובר ברוח הקודש. אלא הם אמרו כך מתוך שיקול דעת לאור מאפייני ותסמיני המחלה. זה כמובן לא אומר שכל אחד בכל דור יכול לחקות אותם, אבל זה אומר שסוג אמירה כזו של לנחש/לקבוע את סיבת המחלה על ידי בן אנוש שאיננו נביא היא לגיטימית אצל חז''ל, ולא מופרך בעיניי לקבל טענה שר חיים קנייבסקי בדורנו מקביל לרשב''י בדורו וזה מאפשר לו לדעת/להגיד כמה דברים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2020 13:49 |
|
| |
נוירולוג, כתבת בזה הלשון: "רק הקב"ה יודע למה הוא הביא זאת לעולם, יש כאלו שאצלם הקב"ה זה ר' חיים'' כלומר, בשביל להאמים שר חיים יודע את הסיבה צריך להקביל אותו לקב''ה. ובכן, לפי הגמ' הנ''ל זו טעות! לא מדובר בסוד שאף אחד זולתי הקב''ה לא אמור/יכול לדעת. עכשיו אתה רוצה לחלק חילוקים, שרק בדורו של רשב''י זה היה אפשרי והיום לא? עליך חובת ההוכחה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2020 12:13 |
|
| |
הגר"ח קנייבסקי אמר זאת מיד לאחר פורים והוא טען שמתים בגלל שלא לומדים
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2020 11:41 |
|
| |
| אפיקטוזין כתב: |  | | נוירולוג כתב: |  | יש רשימה ארוכה של סיבות אפשריות, אבל רק הקב"ה יודע למה הוא הביא זאת לעולם, יש כאלו שאצלם הקב"ה זה ר' חיים, אז להם יש תשובות להכל. |
|
מספרים על ניק שהיה חי בזמן התנאים והגיב בדיוק כמוך על דבריו של רשב''י ושאר התנאים שהתיימרו להסביר על מה באה האסכרה, מעניין מה היה שם הניק שלו. גמ' שבת לג: "ת"ש כשנכנסו רבותינו לכרם ביבנה היה שם רבי יהודה ור' אלעזר בר' יוסי ור"ש נשאלה שאלה זו בפניהם, מכה זו מפני מה מתחלת בבני מעיים וגומרת בפה, נענה רבי יהודה וכו' נענה ר' שמעון ואמר: בעון ביטול תורה! אמרו לו: נשים יוכיחו... -שמבטלות את בעליהן! - נכרים יוכיחו... - שמבטלין את ישראל! - תינוקות יוכיחו... - שמבטלין את אביהן! - תינוקות של בית רבן יוכיחו... - התם כדרבי גוריון דאמר וכו' "בזמן שהצדיקים בדור - צדיקים נתפסים על הדור, אין צדיקים בדור - תינוקות של בית רבן נתפסים על הדור" נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
דמגוגיה רדודה
א. לא ידעתי שאנו חיים בזמן התנאים הק'.
ב. לא סתרתי אף אחד, וכן לא הבעתי דעתי האישית מפני מה בא לעולם
ג. במקורות מופיעים עוד סיבות רבות. אצטט אחד מהם מהמשנה ב'אבות': "דבר בא לעולם על מיתות האמורות בתורה שלא נמסרו לבית דין, ועל פירות שביעית"
ד. אפילו לשיטתך, כל הדיון הוא במידה ואכן מדובר במחלת האסכרה, ובמכתב של בני ביתו של שר התורה כתוב שאולי מדובר במחלת האסכרה. אלא שעל פניו אין כל קשר בין מחלת הקורונה למחלת האסכרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2020 08:24 |
|
| |
ואולי זה בגלל השנאת חינם על כך שאני לא מוכן שיעשו לי רב אלא אני עושה את הרב לעצמי?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2020 03:35 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | יש רשימה ארוכה של סיבות אפשריות, אבל רק הקב"ה יודע למה הוא הביא זאת לעולם, יש כאלו שאצלם הקב"ה זה ר' חיים, אז להם יש תשובות להכל. |
|
מספרים על ניק שהיה חי בזמן התנאים והגיב בדיוק כמוך על דבריו של רשב''י ושאר התנאים שהתיימרו להסביר על מה באה האסכרה, מעניין מה היה שם הניק שלו. גמ' שבת לג: "ת"ש כשנכנסו רבותינו לכרם ביבנה היה שם רבי יהודה ור' אלעזר בר' יוסי ור"ש נשאלה שאלה זו בפניהם, מכה זו מפני מה מתחלת בבני מעיים וגומרת בפה, נענה רבי יהודה וכו' נענה ר' שמעון ואמר: בעון ביטול תורה! אמרו לו: נשים יוכיחו... -שמבטלות את בעליהן! - נכרים יוכיחו... - שמבטלין את ישראל! - תינוקות יוכיחו... - שמבטלין את אביהן! - תינוקות של בית רבן יוכיחו... - התם כדרבי גוריון דאמר וכו' "בזמן שהצדיקים בדור - צדיקים נתפסים על הדור, אין צדיקים בדור - תינוקות של בית רבן נתפסים על הדור" נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|