בית פורומים בחדרי חרדים

איך נקראים החתולים השחורים שעברו בין מד"א לארגוני הצלה למיניהם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/4/2020 01:44 לינק ישיר 

יקיריי, האם יש לנו את הפריבילגיה, בעת הזאת,לוותר על שירותם של אלפי מתנדבים?! בכלל על מה "אבדה הארץ" מהן הסיבות לוותר על שירותן?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2020 18:55 לינק ישיר 

גלאגוזים,פותחת האשכול אינה מתכוונת לפגוע באיש! פשוט לא ניתן להבין איך וויתרו על כוח אדם איכותי בזמן מגפה ולכן פניתי לגולשים לשם בירור נסיבות ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2020 18:03 לינק ישיר 

מד"א ראה במשך שנים במתנדבים גוף מיותר שפוגע בעובדים. עובדי מד"א התבטאו לא פעם באוזני: "כל משמרת שאתה עושה כמתנדב, לוקחת ממני משמרת שאני מתפרנס ממנה".

מכיון שגם אלו שהיו אחראים על תקצוב המתנדבים, תקצוב הציוד למתנדבים והמשמעת של המתנדבים הם עובדים, היחס היה בהתאם. מתנדבים לא קיבלו ציוד והיחס אליהם היה כאל נטע זר בלשון המעטה ועויין במציאות.

לכל זה תוסיף את העובדה שמד"א היה מיושן גם ברמה הטכנולוגית, עם ועד עובדים כוחני שמנע מהארגון להתקדם. כל זה הפך את ההתנדבות במד"א לבלתי נסבלת. אנשים מבחוץ לא הבינו איך אדם שבא לתרום על חשבון זמנו הפרטי מקבל כזה יחס.

בא איחוד הצלה, שהוא גלגול שני או שלישי של גופים שרצו להילחם במד"א והצליח לראשונה להוות אלטרנטיבה כי הוא השכיל לבנות שדרה תקציבית נכונה ולא להתנהל כמו שטיבלך. אחת מאבני היסוד היתה שזהו ארגון ששם את המתנדב בראש מעייניו והיחס היה ועודנו בהתאם.

מאותו רגע כל אחד שמעוניין להתנדב שואל את עצמו "מה יש לי לחפש במד"א" והנהירה לאיחוד הצלה היתה בהתאם, כולל פתיחות לקליטת חילוניים, נשים ולא יהודים.

וזה מה שהפחיד את מד"א. בשלב מסויים מישהו שם תפס את עצמו ובעזרת רתימת רגשי נחיתות של כאלו שכשלו בהקמת ארגוני הצלה בעבר ונותרו חסרי פרנסה ועבודת יח"צ מרשימה (ויקרה), משיב מלחמה לאיחוד הצלה תוך נסיון להעתיק את ההשקעה במתנדבים. השלב הבא היה החרמת מתנדבים של איחוד הצלה ופליטתם ממד"א בדרכים מדרכים שונות עם כותרות מקצועיות כביכול.

אם אתה מחפש הוכחה לכל זה, ראה מתי מד"א רכש אופנועים, רכבי שטח, דפיברילטורים ועוד ולחלק אותם למתנדבים. הכל קרה אחרי איחוד הצלה.

הדברים האלו ידועים לכל מי שהתנדב במד"א עד לפני 10-15 שנה.

ליצמן בהמשך החליט לבחור צד, אבל לא הוא זה שייצר את המלחמה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2020 13:49 לינק ישיר 

אתחיל דווקא מן הסוף.
בכוונה הפרדתי את התייחסותי למלחמה בליצמן מיתר התגובה. הקטע הזה בדברי אינו תגובה לדבריך, אלא התייחסות לרוח הכללית של האשכול שנפתח במטרה לנגח את ליצמן וחס"ג.
ולעצם טענתך בסעיף א' בו הצרת על כך שבמקום שיפעלו המתנדבים במסגרת שמנוהלת ע"י חרדים, הם פועלים במסגרת מד"א. ובכן, לטעמי אין מצווה לא מדאורייתא ואף לא מדרבנן שניהול גופי התנדבות וסיוע יהיה דווקא בידים של עסקנים חרדים. מה גם שהארגון המתחרה לאיחוד הוא גוף עצמאי העובד בשת"פ מבורך עם מד"א, אך בשפו"א אינו כפוף לו.
לפחות בעיר מגורי, בו פעילים שני הארגונים, דווקא המתנדבים העובדים עם מד"א כפופים לפיקוח הלכתי הדוק לאחד מרבני הקהילות שבעיר, שהוא מגדול מורי ההוראה בדורנו, וההקפדה על שמירת ההלכה הרבה יותר חזקה מהארגון השני.
בדבר אחד אני מסכים לגמרי עם דבריך, המאבק בין האיחוד לארגון השני [ולאו דווקא מול מד"א] הוא כולו על כסף ועל שליטה. לא מאבק רעיוני ובודאי לא על רקע הלכתי.

חבל ועצוב שזה כך.

תוקן על ידי גלאגוזים ב- 24/04/2020 13:51:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2020 12:56 לינק ישיר 

א. כתבתי שהצלה בני ברק הוא אירגון מתחרה שפרש מהאיחוד? אבל במקום שהם יפעלו במסגרת האיחוד שמתנהל ע"י חרדים, הם פועלים במסגרת מד"א (נכון הם מחמירים הלכתית עד לרגע שהאמבולנס מגיע... בושה וחרפה, מי שיודע מבין). ב. עד כמה שידוע לי האיחוד הוקם על חורבותיו של הצלה ישראל שמצבו לא היה שפיר. ג. על ראש הגנב בוער הכובע, רשמתי שליצמן הוא פטרונו של מד"א ?? ד. אשמח להסבר אחר לשתיקתם של אנשי האיחוד במידור ההזוי בפרשת הקורונה. ה. כיהודי שומר מצוות ב"ה אין בי שנאה לשום יהודי, וודאי לא לחסידות מפוארת כמו חסידות גור, שהיהדות החרדית חבה לה המון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2020 12:47 לינק ישיר 

עיוות היסטורי מתחילתו ועד סופו.
ורק דוגמה קטנה: "א. לקחו חברת יח"צ שעזרה להם לעשות הפרד ומשול  בתוך מתנדבי הצלה כשחלקם פועלים רק במסגרת מד"א בני ברק" 
הארגון ה'מתחרה' הצלה גוש דן, היה פעיל בבני ברק הרבה לפני שאיחוד הצלה החל לפעול בעיר, וזאת מתוך שיתוף פעולה עם הארגון הלאומי מד"א ולא מתוך רצון להתחרות במישהו.
ושוב נזכיר כי האיחוד הוקם אחרי מאבקים בארגוני הצלה שקדמו לו, מאבקים שלא קשורים כלל למד"א.

נקודה נוספת העוינות ההדדית של עסקני הארגונים אלו לאלו, קדמה לכניסתו של ליצמן למשרד הבריאות, כך
שניצול ה'שנאה' לחסידי גור בכלל ולליצמן בפרט, לקידום המאבקים הבין ארגוניים, כמו ניצול מחלתו של אלי ביר לעניין היא אחיזת עיניים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2020 12:35 לינק ישיר 
עצוב שככה משחקים בחיי אדם

חודש טוב ומבורך, את התשובה לגורים כבר קיבלת... עכשיו בקצרה לתמונה בכללותה כפי שהיא ידועה לי ... מד"א הוא האירגון שניתנו לו הסמכויות לטיפול רפואי ראשוני מאז קום המדינה, גם כשקמו אירגוני ההצלה למיניהם הם השתלבו תחת מטריית מד"א. כדרכו של עולם, גוף שאין לו תחרות הוא מתנוון, וכשמד"א היה שליט יחיד שעשה מה שבא לו, זה התבטא בהמון חוסרים בציוד מציל חיים, גביית תעריפים מופקעים, ועד חוסר התחשבות ושת"פ עם המתנדבים. מחאת המתנדבים הותיקים והבכירים שנתנו את כל כולם לעבודת הקודש לא התקבלה על אזניים קשובות, לאחר המון מאמצים (בזמנו כמדומני בברכת הרב הלברשטם והרב נייבירט זצ"ל) הם איחדו את רוב אירגוני ההצלה הפזורים והקימו אירגון הצלה עצמאי בשם איחוד הצלה, כשמאותו רגע נהיה למד"א תחרות ... התחרות היא בעיקר על תרומות מיהודי העולם, תציצו לרשימת התורמים והתרומות בשני האירגונים ותבינו בעצמכם על מה ניטשת המריבה... מד"א כחלק אינטגרלי ממדינת ישראל, קדושת החיים כנראה משנית למטרות אחרות לצערנו, והמלחמה באיחוד הצלה קידשה את כל האמצעים, איחוד ביקשו דבר אחד: חופש פעולה להציל חיים, אל תתנו לנו ציוד, תתנו לנו כתובות של אנשים חולים, אבל מד"א אסרו על אנשיהם להיות חברים באיחוד הצלה, מתנדבים לא קיבלו כתובות של חולים הזקוקים להצלת חיים, מאות אם לא אלפי אנשים הלכו לכאורה לעולמם או שנגרמו להם נזקים רבים עד שאנשי מד"א הגיעו, בעוד מתנדבי האיחוד פזורים בכל מקום, ויכלו להגיע תוך זמן קצר בהרבה כפי שקורה היום, (אגב, באיחוד מתנדבים גברים, נשים, יהודים חרדים דתיים ואף מאות לא דתיים, ערבים, דרוזים, ואף נוצרים...). האיחוד לא טמנו ,את ידם בצלחת ועירבו את הח"כ בעיקר החרדיים אבל לא רק, כשח"כ גפני עומד לצידם... מד"א לא שתקו, א. לקחו חברת יח"צ שעזרה להם לעשות הפרד ומשול בתוך ארגוני ההצלה שהתאחדו, כשחלקם (בעיקר הצלה בני ברק) פועלים רק במסגרת מד"א, וכן דאגו שיהיו חברי כנסת חרדיים שח"ו לא יעזרו לאיחוד ב. יש בהנהלת מד"א בכירים מאד בליכוד שלא נותנים שלאיחוד יהיה מעמד שווה למד"א. האיחוד גזרו כמה הצלחות (הצלחות שהם הצלחת הציבור!) א. לאחר שהקימו מוקד נפרד, הגיעו לסיכום שמד"א מעביר קריאות שהתקבלו. ב. האיחוד מורשה לפנות חולים, מה שחסך לאזרחים לדלם למד"א 400 ומשהו ש"ח על כל פינוי סרק. ג.האיחוד הקדים טכנולוגית את מד"א הן באפליקציות, הן בהגעה מוקדמת לזירה, והן ברמת הציוד. עכשיו בסיפור של הקורונה כנראה מד"א ראו מקום לגבות את חובם, בפרט שהאיחוד היה בלי הראש שלהם שאושפז במיאמי... עצוב, הזוי, אבל זו התמונה כפי שידועה לי, מי שיש לו פרטים ועובדות שונות מוזמן להעלותם, בלי השמצות והתלהמות בבקשה...

תוקן על ידי היצל ב- 24/04/2020 13:11:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2020 08:17 לינק ישיר 

ברוקלינאי
יש לי זוית ראייה נוספת
המגזר הפרטי תמיד יעשה כל דבר יותר טוב מהממשלה. ואז הממסד הממשלתי מרגיש מושפל ומנסה להתנקם.
עיין ערך הרב הבר זצ"ל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2020 02:38 לינק ישיר 

ברוקלינאי.ניתוח מעניין וחכם.אגב מהם הקריטריונים להתמנות ליו"ר מד"א?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2020 02:00 לינק ישיר 

קשקוש
שורש המאבק אינו בין מד"א לאיחוד, אלא בין קבוצות המתנדבים השונות.
הרי הקמת האיחוד עצמו היתה על הריסות ארגוני הצלה קודמים.
ובעוד שלארגונים המתחרים היתה את התבונה לשתף פעולה עם הארגון הרשמי מד"א,
עסקני האיחוד, חשבו שיצליחו במלחמות.

תוקן על ידי גלאגוזים ב- 24/04/2020 02:02:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2020 01:46 לינק ישיר 

ההיפותזה (התיאוריה הבלתי מוכחת) שלי היא כזאת:

על אף שנהוג לייחס למאבק ההיסטורי של מד"א-הצלה ענין תחרותי בעלמא,
כאשר מד"א טוען מחד "אני הוא הארגון הלאומי והצלה חותר תחת מעמדי",
ואילו הצלה טוענים "אין לנו שום ענין לרשת אף אחד, אלא רק תאפשרו לנו לעזור לציבור" -

אני חושב שהמאבק האמיתי היה על הכוח החרדי שמבטא ארגון הצלה.
על אף המודרניות המובהקת של ההנהלה שלו, ועל אף שאנשים מכל המגזרים נוטלים בו חלק -
אי אפשר להכחיש שהוא ארגון חרדי מיסודו.

וחילונים רבים, בעיקר נשים חילוניות - רואים בזה איום.

ארגון שעקרונית מחויב לפעול ע"פ ההלכה,
ארגון שליבת הנהגתו ורוב מניינו מורכב מגברים חרדים,
ובכלל - עצמו של ארגון שמשדר רוח של "חבורת גברים" - מאיים עליהן.

גם הגבר החילוני לא אהב לראות פיתוח עצמאות חרדית,
יכולת לתת שירותי בריאות לקהילה - ולו ברמת רפואת החירום -
זה התקדמות ביכולת החרדית לקיום עצמי, ומשחרר את הקהילה מתלות בחילונים.

אז בהתחלה זה התבטא במאבקים בלתי פוסקים ולאורך שנים בין מד"א להצלה.

כנראה שבשלב מסוים החליטו בצד החילוני שזה לא הולך ככה, ולכן צריך לנסות לכבוש מבפנים,
מה שהביא להתנדבות חילונית גוברת בארגון הצלה, עם דגש על נשים חילוניות, לצד פמיניסטיות מהקהילה החרדית.
כי למה בעצם לא להתנדב במד"א - אם לא בגלל הסיבה הזאת?

אבל פתאום קרה משהו שטרף את הקלפים...

כיו"ר מד"א נתמנה אדם חרדי, חסיד גור, מקורבו של ליצמן.

עכשיו זה נראה שיש כאן מאבק פנים חרדי.
ליצמן כבר רואה במד"א ארגון חרדי, א"כ למה שיעמוד מול הארגון הלאומי הזה ארגון חרדי אחר?

טוב, כמובן שהכל פה זה תיאוריות שלי ע"פ מה שאני מכיר את העולם,
אם יש למישהו נתונים עובדתיים להפריך אותן - בבקשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2020 01:33 לינק ישיר 

היצל,מה לחברים במרכז הליכוד לבחוש בעניין?

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 24/04/2020 01:34:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2020 01:31 לינק ישיר 

הוט טרנד.אני הימרתי על חתולים שמנים אתה כותב "גורים" אז מה היה הסיפור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2020 15:47 לינק ישיר 

וחברים עם כח במרכז הליכוד ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2020 10:00 לינק ישיר 

לךתדע1נשלח ב-23/4/2020 01:44

לה''ו. גורים?!...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2020 01:52 לינק ישיר 

אחד המצבים ההזויים, כשעכשיו כבר יש איזה שת"פ חלקי, נקווה שעכשיו אלי ביר ב"ה חזר דברים ישתנו לטובה בע"ה. מאמין שבוועדת החקירה שתקום זה יקבל ביטוי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > איך נקראים החתולים השחורים שעברו בין מד"א לארגוני הצלה למיניהם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext