|
|
| נשלח ב-28/4/2020 22:37 |
|
| |
מואדיב
| יו_טיוב כתב: |  | | מהשחושבים כתב: |  |
ושוב פעם אני ירשום
סיאנס זה הגדה
זה לא באמת קיים ולא אפשרי
|
|
|
|
אתה עדיין נחשב שקרן ומוציא שם רע.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2020 22:56 |
|
| |
קלעפער
| מואדיב כתב: |  | | מהשחושבים כתב: |  |
ושוב פעם אני ירשום
סיאנס זה הגדה
זה לא באמת קיים ולא אפשרי
|
|
אתה עדיין נחשב שקרן ומוציא שם רע. |
|
חלילה! הוא פטור מכל המצות.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 01:47 |
|
| |
נחמד שדנים על הבדיחות האלה עם מי שהמציא אותם... הרי אפילו את העובדות אי אפשר ליישב - בסיינס לא בוחרים את מי להוריד, אז איך הם יודעים שירד הרצל? והאם כולם בקיאים בעשיית סיאנסים? (שהרבה טוענים שזה סתם בלוף, אבל נניח..) ואין בזה שום איסור מפורש בתורה. כל טיפש יודע מה רש"י מסביר על כל סוג ניחוש, ואף אחד מהם לא דומה לסיאנס... אז אולי זה אסור בכל זאת, אבל בתורה זה לא מפורש. ועוד היצור הזה החליט שזו עבודה זרה... אני האמת שואל למה להגיד שזה עבודה זרה? לא יותר סבבה להגיד שזה אכילת גיד הנשה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 07:42 |
|
| |
זה לא ניחוש, דומה יותר להעלאה באוב (וכן, אני יודע שאין עצם וזה לא בדיוק כמו שמוזכר בראשונים אבל לא בטוח שזה משנה) ראה גם בהלכות ע"ז לרמב"ם שנראה שסובר שמדובר ברמאות. האם זה בגדר איסור ע"ז ממש ממש? זאת שאלה די קלה. איסור ע"ז הוא להאמין ולעבוד את אחד מן הברואים כדרך עבודתו. את זה לא ראינו כאן. האם האיסור נכלל כחלק מאיסורי ע"ז וחוקותיהם? כנראה שכן. אבל למה אנחנו עוסקים ברצינות בסיפור דמיוני? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 10:11 |
|
| |
מואדיב
.
האמת, כולנו אשמים בכך שאנו נותנים פתחון פה לאחד כמו יו_טיוב. שבידוע שיו_טיוב קושר את שרוכי נעל ימין לפני נעל שמאל בזדון, ועל פחות מכך היה עלינו לנדותו, לא לשאת ולתת עמו, לא להעלותו לתורה ולא להגיב לשקריו.
את חטאי אני מזכיר היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 10:36 |
|
| |
אלי זה לא מדויק, הרמב"ם (מו"נ ג, כו והלאה) מחלק את המצוות לסוגות ולכן הוא משלב הלכות קצרות בתוך ה"אבות" שלהם. לשם דוגמה, גם הלכות הקפת הראש והזקן נמצאות בהלכות עבודה זרה.
ואתה בהחלט צודק שזה דומה לאוב ומסתבר מאוד שלדעת הרמב"ם זה אסור, אבל עדיין א"א לומר שזה בדיוק מה שכתוב בתורה.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי הדיבוק ב- 29/04/2020 10:53:12
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 10:56 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | מואדיב
.
האמת, כולנו אשמים בכך שאנו נותנים פתחון פה לאחד כמו יו_טיוב. שבידוע שיו_טיוב קושר את שרוכי נעל ימין לפני נעל שמאל בזדון, ועל פחות מכך היה עלינו לנדותו, לא לשאת ולתת עמו, לא להעלותו לתורה ולא להגיב לשקריו.
את חטאי אני מזכיר היום.
|
|
אני דווקא בעד להפוך כל גירוד שלו לדיון הלכתי. זה יבריח את השוטה הזה מהר מאוד... אני לעולם לא אבין את כל הבכיינים על זה שהמדינה מנסה לעקור את הדת, והם בעצמם מייצגים מדגרות של עבריינים ועמי ארצות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 20:21 |
|
| |
יוטיוב היקר אתה באמת דפוק שאתה מאשים קהילה של מאות אלפי אנשים במשהו שלא אפשרי?? זה מזכיר את עלילות הדם בימי הביניים שהיהודים היו אוכלים מצות עם דם של ילד נוצרי אתה חייב טיפול נפשי דחוף נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|