בית פורומים בחדרי חרדים

פרופ' רוטשטיין אינו ראוי שיתייחסו לדבריו ברצינות בנושא הקורונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/4/2020 18:39 לינק ישיר 
פרופ' רוטשטיין אינו ראוי שיתייחסו לדבריו ברצינות בנושא הקורונה

אני רואה שיש מתוכנו שנתלים ב"אילן הגדול" - פרופ' רוטשטיין (איש רב מעש ופעלים) בתור מאן דאמר ובר סמכא בעניין הקורונה, ו"כליאת החרדים" (אם אכן אמר את הדברים כפי שפורסמו על ידי בעלי עניין). 

מבלי להיכנס בשלב הזה מה האינטרסים והמניעים שלו כעת, ומאיזו פוזיציה הוא מביע את דעותיו חסרות הבסיס, אני רוצה להזכיר משהו שהציבור אולי לא כל כך מכיר.

היחס של פרופ' רוטשטיין למגיפת הקורונה הוכיח ומוכיח שאין להתייחס לדבריו ברצינות כלל וכלל, תחזיותיו ההזויות היו חסרות אחיזה במציאות.

.
בחינוך, בכלכלה ובכל מקום: בהלת הקורונה חולשת כמעט בכל פינה בישראל, למרות שאת החולים אפשר לספור ביד אחת. הפרופסור זאב רוטשטיין, מנכ"ל בית החולים הדסה ויושב ראש ועדת סל הבריאות, אמר הבוקר (שישי) בריאיון לנורית קנטי: "העולם השתגע. אין מקום להיסטריה סביב הקורונה. המחלה הזאת תסתלק עוד פחות מחצי שנה". לדבריו, נתונים התחלואה מסין מלמדים שיש ערך להידבקות בנגיף. "בהתחלה 5,000 איש ביממה נדבקו שם. היום זה כבר 300", הסביר. "המחלה לא ממיתה, אלא יוצרת קירות מגן ע"י אנשים מחוסנים שהוירוס לא עובר".

.

תוקן על ידי נוירולוג ב- 24/04/2020 18:43:08

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2020 18:01 לינק ישיר 

asaf2000 כתב:
אם חשבתי שמישהו יקח את רוטשטיין ברצינות בנושא כלשהו, הייתי שוקל להתיחס לדבריך.

מה שרמזתי הוא שהפוזיציה שלך הוא לזלזל ברוטשטיין כשהיועץ של ליצמן חשש שהוא ירד על ליצמן.

נשלח מהאנדרואיד שלי

שוב תשובה לא עניינית
כמה לא מפתיע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2020 08:29 לינק ישיר 

אם חשבתי שמישהו יקח את רוטשטיין ברצינות בנושא כלשהו, הייתי שוקל להתיחס לדבריך.

מה שרמזתי הוא שהפוזיציה שלך הוא לזלזל ברוטשטיין כשהיועץ של ליצמן חשש שהוא ירד על ליצמן.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2020 20:26 לינק ישיר 

בלתי_קרוא כתב:
בינתיים זה לא כל כך התפשט בישראל, להוציא את השכונות החרדיות.
אולי כדאי להקשיב לו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

מתגובתך נראה שבכלל קראת את הדברים לעיל

התחזיות ההזויות שלו היו נראות מופרכות כבר אז, וכיום הן נראות כבדיחה גרועה

מזל שלא הקשיבו לו, אם היו מקשיבים לו לא היינו אוחזים במעל 15,000 נדבקים, אלא במכפלות גדולות בהרבה.
זה שאנו לא בקטסטרופה גדולה זה לא בזכותו, אלא רק כי לא הקשיבו לו ולשכמותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2020 20:22 לינק ישיר 

asaf2000 כתב:
כשהניקים נוירולוג ושות' היו נגד הורים לילדים חולים, חשבתי שהוא מייצג את הממסד.
עכשיו אני רואה שהוא סך הכל מייצג את היועץ של ליצמן. יש עתיד-ניק ותיק.

נשלח מהאנדרואיד שלי

יופי, אז כתבת תגובה טרולית למופת (ואני לא רואה צורך דחוף להתייחס לשטות שכתבת), והנה אף קיבלת מחמאה

כעת אם אתה מסוגל להתמודד עם הנתונים לעיל או שנסתפק בתגובה הטרולית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2020 18:14 לינק ישיר 

כשהניקים נוירולוג ושות' היו נגד הורים לילדים חולים, חשבתי שהוא מייצג את הממסד.
עכשיו אני רואה שהוא סך הכל מייצג את היועץ של ליצמן. יש עתיד-ניק ותיק.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2020 07:44 לינק ישיר 

בינתיים זה לא כל כך התפשט בישראל, להוציא את השכונות החרדיות.
אולי כדאי להקשיב לו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2020 00:01 לינק ישיר 

כן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2020 00:01 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

אפיקטוזין כתב:
פרופ' רוטשטיין הוא לא הבן יקיר של ליצמן?

נשלח מהאנדרואיד שלי

מותר שתהיה לו דעה משלו, אבל במקרה דנן הוא לא בדיוק הביע דעה, אלא עמדה שאינה מגובה בדעת...

בדעת... נוירולוג...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2020 23:43 לינק ישיר 

אפיקטוזין כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

מותר שתהיה לו דעה משלו, אבל במקרה דנן הוא לא בדיוק הביע דעה, אלא עמדה שאינה מגובה בדעת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2020 21:53 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
לא זה ולא זה, ברור שיש כאן גם סייעתא דשמיא. 1.3 אחוזי תמותה לעת עתה, הוא נס של ממש.
וזה לא רק הצלחת הממסד הרפואי, אלא גם באחוזי ההגעה מתוך בעלי הקורונה ל"מצב קשה" או "מונשם ומורדם" אנחנו נמוכים מכל ארצות תבל - וזה לא אודות לשום סגר וכדומה (הרי הם כבר חולים חיוביים), ולא אודות לשום יכולת רפואית מיוחדת (הרי להגיע למצב קשה, זה לא בגלל ולא למרות התערבות רפואית, זה תופעה אינדיבידואלית של כל חולה וחולה)

מסקנא: עם כל הצער הנורא נוראות, יש כאן ניסים, כדברי הראב"ד הרב שטרנבוך בשבוע שעבר. משהו מוחשי שה' שומר את העיר.

וכאמור עם כל זאת, ליבנו דואב על המצב, ולא רק על המגיפה, כי אם - ומבחינתי בעיקר - מפני עצם הבידוד וההסתגרות שזה מכה קשה לחיים שלנו, גם הגשמיים אבל בעיקר בטווח הזה, בחיים הרוחניים. עיני עיני יורדה מים!!

דברים של טעם כתבת ,אך נוירולוג כפי המסתמן יושן באלכסון ואינו יודע מה זה נדבק 1 בבית של 12 נפשות ב90 מטר הרי נדבקו כולם ואם חלילה תסתור את תורתו הרי כל מאות אשכולותיו הניאו קורוניות החרדיות יגנזו מיד ושם דשואת הקורונה ! 
חכה בסבלנות  , גם יום משפט נירנברג הגיע בסוף לתאבי דם  !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2020 21:40 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2020 21:31 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
לא זה ולא זה, ברור שיש כאן גם סייעתא דשמיא. 1.3 אחוזי תמותה לעת עתה, הוא נס של ממש.
וזה לא רק הצלחת הממסד הרפואי, אלא גם באחוזי ההגעה מתוך בעלי הקורונה ל"מצב קשה" או "מונשם ומורדם" אנחנו נמוכים מכל ארצות תבל - וזה לא אודות לשום סגר וכדומה (הרי הם כבר חולים חיוביים), ולא אודות לשום יכולת רפואית מיוחדת (הרי להגיע למצב קשה, זה לא בגלל ולא למרות התערבות רפואית, זה תופעה אינדיבידואלית של כל חולה וחולה)

מסקנא: עם כל הצער הנורא נוראות, יש כאן ניסים, כדברי הראב"ד הרב שטרנבוך בשבוע שעבר. משהו מוחשי שה' שומר את העיר.

וכאמור עם כל זאת, ליבנו דואב על המצב, ולא רק על המגיפה, כי אם - ומבחינתי בעיקר - מפני עצם הבידוד וההסתגרות שזה מכה קשה לחיים שלנו, גם הגשמיים אבל בעיקר בטווח הזה, בחיים הרוחניים. עיני עיני יורדה מים!!

כבודו קצת התבלבל 

אי אפשר לקחת רק חלק מדבריו של הרב שטרנבוך ולבנות עליהם מגדלים באוויר ובאמצעותם להגיע למסקנות מעוותות כל כך כפי שהבעת.

אני מאוד מעריך את הרב שטרנבוך, אבל ייתכן ולא הביאו לפניו את הנתונים מבחינת מספרים (בבני ברק למרבה הצער היו לא מעט מתים וחולים קשים ביחס לשאר אזורי הארץ),
אך חשוב מכך, הכל מאת ה' יתברך, אך אין בכלל ספק שזה שאנו נמצאים במצב הנוכחי ולא במצב גרוע בהרבה, זה מחמת הזהירות, והזהירות היא זו שגם מאפשרת למערכת הבריאות לתפקד ומבלי לקרוס, ובכך בעצם מאפשרת גם לתת טיפול מיטבי לחולי הקורונה.

ואת החידוש הגדול הזה לא אני מחדש, וגם לא רק משרד הבריאות, אלא הרבנים בעצמם, כולל הרב שטרנבוך עצמו שהיה מאוד מאוד נחרץ בכל מה שקשור לענייני הזהירות וההרחקה ושמירה על הוראות משרד הבריאות, והנה חלק מדבריו:

במכתב מיוחד אותו כתב היום (חמישי) זקן הפוסקים הגר"מ שטרנבוך, עורר להישמע להוראות הרופאים, והגדיר את המצב כ"פיקוח נפש". בדבריו עורר כי אם ימתינו ולא יפעלו עכשיו, אפשר שלא יוכלו לפעול עוד, ועל כן החובה לפעול בהקדם לצמצום התפשטות המגיפה כפי ההוראות וההנחיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2020 21:19 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2020 20:37 לינק ישיר 

לפי קצב הגידול  שהיה בהתחלה  זה היה מגיע לעשרות אלפים  אבל בחסדי ה' הציבור הקשיב להנחיות ולהגבלות והקצב התמתן  מהכפלה כל 3 ימים  להכפלה כמעט כל 30  יום  אז  להשוות את התחזיות של ברבש וסימן טוב  לאלו של רוטשטיין  זה פשוט  פשע  ושקר גס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2020 18:52 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
ותחזויותיו של גבי ברבש מה26 במרץ שתוך שבועיים יהיו פה 80,000 חולי קורונה כן רציניות וראויים להתייחסות???

ודבריו של משה בר סימן טוב שהבטיח אלפי מתים (היל"ת) כן ראויים להתייחסות??

הכל מהפוזיציה

נשלח מהאנדרואיד שלי

שקר ודמגוגיה 

הוא לא הבטיח אלפי מתים, הוא הזהיר מתרחיש כזה 
תרחיש לא דמיוני, אלא התרחש באירופה ובארה"ב.
והיינו יכולים להיות בו אילו לא היו נוקטים בצעדים עליהם החליט משרד הבריאות וראש הממשלה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פרופ' רוטשטיין אינו ראוי שיתייחסו לדבריו ברצינות בנושא הקורונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext