בית פורומים בחדרי חרדים

ביקורת על חרדים בפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/4/2020 22:51 לינק ישיר 
ביקורת על חרדים בפורום

אני חושב שצריך למצוא דרך אמצע
זה נכון שאנחנו לא המודיע, ושהפורום כאן הוא יותר ביקורתי, וטוב שכך
אבל צריך לשים גבולות ברורים כדלהלן:

1. אין ואסור שיהיה כאן ביזוי תלמידי חכמים ומאורי גדולי ישראל, אחרת במה אנחנו פורום חרדי? אסור שזה יקרה
2. ביקורת ענינית זה בסדר ואפילו ממש טוב, אבל יש כאן ניקים שבאים להכעיס וזה ניכר מתוך כתיבתם, בעיקר כאלו שלא תשמעו מהם אף פעם מילה טובה על חרדים, כי - מה לעשות - הם לא רואים שום דבר טוב ונחמד אצל החרדים

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2020 16:53 לינק ישיר 

סקופער כתב:
ביקורת וחרדים לא הולך ביחד. ולא רק על גדולי ישראל. גם עסקנים לא מקבלים ביקורת בוודאי לא אחריות על כשלון.

בכל אופן, פותח האשכול צריך להגדיר מהי ביקורת ומה מותר לבקר? למשל, הוראה שיוצאת מבית אחד הגדולים, ומתברר שהיא יצאה כך כיון שהראו לו תמונה מאד ספציפיץ, האם זה בר ביקורת? ואני לא מדבר על המקרה האחרון, אני מדבר על אלפי מקרים בעשרות השנים האחרונות, שלא נתנו לצד השני להשמיע את דברו. אני לא חסיד, וגם הוראה שיוצאת מפי גדול בישראל צריכה עיון איך יצאה. כי אין לו לדיין מה שעיניו רואות. אני יודע שזו סוגיה רגישה, ולא פשוט לדון בה, אך מצד שני לא נוכל לקבל כל הוראה שעסקן חפץ בה ואשר החתים עליה את סבו. בדיוק כמו שלא קיבלו השבוע את מכתבו של הסבא ולא פירסמו אותו ביתד.

ציינתי שביקורת זה דבר טוב, אבל רק כשהוא מגיע בצורה ענינית
זה לא קשור רק לחרדים, כל אדם שנותנים לו ביקורת, אם הוא מרגיש שהמבקר רק רוצה בטובתו - הוא מקבל את הביקורת

ואיך אנחנו יודעים מתי הביקורת ענינית ומתי היא באה רק כדי לעקוץ ולהשמיץ?
1. כשאתה רואה מישהו שרואה רק את הרע, ישר עולה התמיהה, אם יש לך מה לומר, למה זה רק על הדברים הרעים
2. כשהמבקר מכליל את כולם, כמו שחריף ומקשה רגיל לומר "החרדים" הם תמיד ככה, או כמו שכתבת בהודעה "ביקורת וחרדים לא הולך ביחד"
רגע רגע, מה זה "וחרדים"? איך אפשר לקחת ציבור של מאות אלפים כמקשה אחת?
זה כי אתה רואה רק את החלק הרע שבו, אתה לא מסוגל לראות את הרוב השקט, הנוח, המציית והשותק.
הפורום כאן מלא במבקרים מהסוג הזה, של ביקורת "כאילו" לחנך וליישר את הציבור החרדי
אבל למעשה שום ביקורת ושום ענינית, הכל כדי לעקוץ ולעצבן, לפעמים כדי למלא את החסר בתשומת לב, אומרים שאדם לא מסוגל לחיות בלי תקשורת עם אנשים, אבל לא תמיד הוא יודע לעשות את זה בצורה נכונה

ביקורת על רבנים אינה במקום בכלל, תפנים, יש חכמים ממך
האם תעלה על דעתך בהמה ברפת שיש לה ביקורת על בעליו למה הוא יצר את הפתח של הרפת בצד ימין ולא בצד שמאל?
איך יכול אדם רגיל לבוא ולבקר רבנים?
ובכל מקרה כתבתי שגם אלו שכותבים ביקורת, עליהם לכתוב בצורה המכבדת את הרבנים

כל זה אינו כולל נכדים ומאכערים, דעתם גרועה מדעת בעלי בתים.
ואם נכד הטעה את סבו ובגללו הרב פסק דבר מוטעה, הרי שהנכד אשם בכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2020 15:44 לינק ישיר 

אני לא מתכון ליש עתיד "באמת". זה לא מענין אותי. התפיסה של יש עתיד היא של שונאי חרדים וזה מספיק. אם אתה מכנה את נוירולוג כיש עתיד כי הוא מאד לא אוהב את הליטאים ואת הנהגתם הוא אינו ניק שונא חרדים או חלילה אוכל נו"ט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2020 10:38 לינק ישיר 

קלעפער, יש עתיד מצהיר שהם לא שונאים חרדים. אדרבה, הם דואגים לשחרר אותם מהעסקנים שרוצים להשאיר אותם עניים ובורים כדי להמשיך ולשלוט בהם.

הניקים שפצקו תיאר הם תאומים של יש עתיד. אין להם מילה טובה אחת על כל מי שיכונה חרדי, אין להם מילה אחת טובה על עצם החרדיות, והם דואגים לקעקע כל זיק של חרדיות.
בדיוק כמו יש עתיד.

אם אתה חולק עלי, אנא האר את עיני שאוכל ללמוד עליהם זכות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2020 10:25 לינק ישיר 

סקופער, תרשה לי לעמל"ק מה שענית לאיש חשוב בשתי מילים.

קפוץ לי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2020 09:08 לינק ישיר 

אני עוקב אחר ההסתה בציבור הכללי ואני מגיע למסקנה שאת רוב המידע הלא פרופורציונלי הם מוצאים באתרים החרדיים ובעיקר בככר השבת.

כולנו חיים ורואים את רוב הציבור בריכוזים החרדיים נשמעים להוראות ומקיימים את הוראת גדולי ישראל בסיפורי הזה כמו בקלפי שאת זה ניתן לספור.

אך האתר הנ"ל קפץ על כל מעשה של זב חוטם ופרסם בקול רעש גדול, כמו שגם הוציא מפרופורציות כל מעשה קטן שהיה בחסידות קטנה או אולי אפילו גדולה.

לא ראינו סקירה כמו שעושים לפני חגים על כל האדמורים וראשי הישיבות, ואפשר למנות אותם.

האדמו"ר מגור מסתגר ולא מתקרבים אליו אפילו משפחתו הקרובה.

האדמו"ר מויזניץ מסתגר בצפון בקושי עם הרבנית וכמה נכדים.

וכו' וכו' אך כשאחזה אדמו"ר שבקושי יודעים את שמו יושב בחצר מוגבעת ומולו בכמה מרפסות שרים כמה חסידים.
או אדמו"ר שהתפלל בחדר עם חלון לאולם ענק ששם היו 40 נכדיו, זה מקבל כותרת *טישים ותפילות בחצרות חסידיות*.

מה לנו ללין על החילוניים שמעתיקים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2020 08:32 לינק ישיר 

ביקורת וחרדים לא הולך ביחד. ולא רק על גדולי ישראל. גם עסקנים לא מקבלים ביקורת בוודאי לא אחריות על כשלון.

לפני חודש ראש ישיבה אחד השאיר את הבחורים בישיבה ולמרבה הצער עשרות נדבקו, במקום לומר טעיתי ופשעתי הוא התחיל לדבר על הכוחי ועוצם ידי של הציונים שנפגע. באמריקה אדמו"ר לחסידות גדולה, התחיל לומר שהקורונה באה בגלל החתונות המפוארות וחיי הפאר, וצריך לצמצם וכו', רק שכח לומר שהוא עצמו הדוגמא הטובה ביותר לראוותנות ולחיי הפאר. כל יציאה שלו עם עשרות רכבים משל היה נשיא ארה"ב, כל אירוע קטן עושים אותו נוצץ ומנקר עיניים וכו'.

בצעירותי, מו"ר אבי שליט"א לקחני לאחד מגדולי ישראל זצ"ל, ואותו גדול אמר לי "נו, תגיד איזה משהו". זה היה חודש אלול, ואמרתי לו מה שעלה בראשי יומיים קודם. אומרים בכל בוקר באלול אחת שאלתי מאת ה', שבתי בבית ה' וכו' ולבקר בהיכלו. ושאלתי אם אדם נמצא בבית ה' מדוע הוא צריך לבקר בהיכלו. הרי הוא שם בפנים. והשבתי, שלבקר הכוונה מלשון ביקורת, דהיינו לא מספיק לשבת בבית ה', צריך שיהיה לכל אדם שכל ישר כדי לדעת לבקר את מה שנראה עקום, כן, אפי' אם זה בתוך בית ה'. אותו גדול נהנה מאד...

בכל אופן, פותח האשכול צריך להגדיר מהי ביקורת ומה מותר לבקר? למשל, הוראה שיוצאת מבית אחד הגדולים, ומתברר שהיא יצאה כך כיון שהראו לו תמונה מאד ספציפיץ, האם זה בר ביקורת? ואני לא מדבר על המקרה האחרון, אני מדבר על אלפי מקרים בעשרות השנים האחרונות, שלא נתנו לצד השני להשמיע את דברו. אני לא חסיד, וגם הוראה שיוצאת מפי גדול בישראל צריכה עיון איך יצאה. כי אין לו לדיין מה שעיניו רואות. אני יודע שזו סוגיה רגישה, ולא פשוט לדון בה, אך מצד שני לא נוכל לקבל כל הוראה שעסקן חפץ בה ואשר החתים עליה את סבו. בדיוק כמו שלא קיבלו השבוע את מכתבו של הסבא ולא פירסמו אותו ביתד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2020 08:04 לינק ישיר 

החרדיות בנויה על ציות מוחלט לגדולי ישראל ללא ביקורת, לא חייבים להיות חרדים התורה שייכת לדתיים לא פחות מלחרדים, לדעתי מי שקורה לעצמו חרדי לא יכול להעביר ביקורת על הרבנים והאדמורים, אגב, באמשינוב לא שומרים על הכללים כלל ואין שם שום חולה או נדבק, אז כנראה גדולי ישראל יודעים עבודתם וכותבי הפורום צריכים לחפש נושאים אחרים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2020 02:55 לינק ישיר 
קלעפער

פצקו כתב:
הבעיה האמיתית בניקים של יש עתיד כאן בפורום. היא שכל דעה שהם מביעים, מעוררת אנטגוניזם ומונעת דיון ענייני.

היה לי הרבה מה לכתוב בעת האחרונה על ההתנהלות החרדית במשבר הקורונה.
אבל לא היתה אפשרות לכתוב זאת, כי על כל דיון בנושא "השתלטו" באופן מיידי כל הזבלים הקבועים,
ועיקרו כל יכולת לקיים דיון ענייני.

אתם מבינים שאיש ימין, שלדוגמא, לא מסוגל לשמוע את יעקב ברדוגו, או לראות את הציוצים של יאיר נתניהו, לא מסוגל להביע את זה, כי זה להשתתף במסע הרצח שהשמאל עושה לכל מי שלא בא לו טוב בעין?

אז זהו, שככה זה בכל האשכולות פה. יושבים פה כמה דרעקים קבועים וזורקים בוץ, וגם אם הם צודקים בנקודות מסוימות אתה לא מסוגל לכתוב שאתה מסכים איתם כי אתה לא יכול להיות חלק מזה.

לדוגמא:
מאז פטירת הגראי"ל שטיינמן, היו הרבה דיונים בקרב בני ורבני הציבור הליטאי בשאלת המעמד -ובעיקר בשאלת הסמכות- שצריכה להיות לגר"ח קנייבסקי ולחצרו.
הועלו טענות ראויות ונכונות, לדעתי האישית יש גם "צד שני" בסיפור הזה, וזה לא שחור-לבן, אבל ללא ספק הדיון לגיטימי ונדרש.

מרגע שפרשית הקורונה הביאה את הדיון הזה, במלוא העוצמה כאן לפורום, הדיון הנ"ל הפסיק להיות דיון ענייני, והפך כולו
לרצון להטיל רפש ובוז לא בשאקי,ולא בינקוש, אלא בגר"ח ויותר מאשר בגר"ח- בכל מה שהוא מייצג.

הניקים של יש עתיד פה, במקום לייצר דיון "חרדי-חתרני" בפורום, יוצרים את ההפך, מכניסים כל חרדי שגולש כאן לתחושת מגננה.
כמו שיאיר לפיד ,בשחצנותו, ברשעותו המופגנת וב"שלילת האחר" האופיינית שלו, גרם לכל הימין להתכנס סביב נתניהו , כך הניקים שלו כאן גורמים לחרדים הגולשים פה להתכנס סביב הממסד החרדי ולגונן על מחדליו.

תוקן על ידי פצקו ב- 27/04/2020 02:00:19

הנה אני רוצה לשבח אותך על התגובה הנוקבת והחשובה אבל המשפט "ניקי יש עתיד" מונע זאת ממני, כי אני לא רוצה להכתים את כל מי שאתה חושב למבקרי החרדים כיש עתיד.
בנת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2020 01:39 לינק ישיר 

הבעיה האמיתית בניקים של יש עתיד כאן בפורום. היא שכל דעה שהם מביעים, מעוררת אנטגוניזם ומונעת דיון ענייני.

היה לי הרבה מה לכתוב בעת האחרונה על ההתנהלות החרדית במשבר הקורונה.
אבל לא היתה אפשרות לכתוב זאת, כי על כל דיון בנושא "השתלטו" באופן מיידי כל הזבלים הקבועים,
ועיקרו כל יכולת לקיים דיון ענייני.

אתם מבינים שאיש ימין, שלדוגמא, לא מסוגל לשמוע את יעקב ברדוגו, או לראות את הציוצים של יאיר נתניהו, לא מסוגל להביע את זה, כי זה להשתתף במסע הרצח שהשמאל עושה לכל מי שלא בא לו טוב בעין?

אז זהו, שככה זה בכל האשכולות פה. יושבים פה כמה דרעקים קבועים וזורקים בוץ, וגם אם הם צודקים בנקודות מסוימות אתה לא מסוגל לכתוב שאתה מסכים איתם כי אתה לא יכול להיות חלק מזה.

לדוגמא:
מאז פטירת הגראי"ל שטיינמן, היו הרבה דיונים בקרב בני ורבני הציבור הליטאי בשאלת המעמד -ובעיקר בשאלת הסמכות- שצריכה להיות לגר"ח קנייבסקי ולחצרו.
הועלו טענות ראויות ונכונות, לדעתי האישית יש גם "צד שני" בסיפור הזה, וזה לא שחור-לבן, אבל ללא ספק הדיון לגיטימי ונדרש.

מרגע שפרשית הקורונה הביאה את הדיון הזה, במלוא העוצמה כאן לפורום, הדיון הנ"ל הפסיק להיות דיון ענייני, והפך כולו
לרצון להטיל רפש ובוז לא בשאקי,ולא בינקוש, אלא בגר"ח ויותר מאשר בגר"ח- בכל מה שהוא מייצג.

הניקים של יש עתיד פה, במקום לייצר דיון "חרדי-חתרני" בפורום, יוצרים את ההפך, מכניסים כל חרדי שגולש כאן לתחושת מגננה.
כמו שיאיר לפיד ,בשחצנותו, ברשעותו המופגנת וב"שלילת האחר" האופיינית שלו, גרם לכל הימין להתכנס סביב נתניהו , כך הניקים שלו כאן גורמים לחרדים הגולשים פה להתכנס סביב הממסד החרדי ולגונן על מחדליו.

תוקן על ידי פצקו ב- 27/04/2020 02:00:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2020 00:04 לינק ישיר 

אם הביקורת היא עניינית זה בסדר, אבל הבעיה שיש גולשים צבועים בפורום הזה שהם בעצם שונאי חרדים המסתירים את זהותם ומופיעים כחרדים כביכול, והביקורת שלהם אינה עניינית אלא שנאה מזוקקת שמתחפשת לביקורת עניינית, הם ימצאו חסרונות וביקורת בכל מקרה ומצב, אני אומר שזו רעה חולה, והגולשים הצבועים הללו שורצים בכמות לא מבוטלת בפורום הזה, תמיד אני מתפלא מחדש מה יש להם לחפש פה, אולי חלקם הם גולשים מטעם שמקבלים תשלום עבור הפעילות הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2020 22:02 לינק ישיר 
כאחל

חצינזק כתב:
אם כלפי הרבי מסאטמר זי'ע שהיה ענק שבענקים פרסמנו "רבנו סטה מהדרך"; קל וחומר כלפי כל רב ותלמיד חכם, שיסטה מהדרך הקדושה, בחברה בריאה, כל בשר ודם חשוף לביקורת, קל וחומר, רב, המתיימר להנהיג ציבור. ________ נכתב מחוץ לישות הציונית, ביום חול.

אם הרבי מסאטמר זי'ע שהיה ענק שבענקים, "סטה מן הדרך", כדברך 
מה לך כי תלין על אחרים...? 

קושיה חשובה העלית, ורבים הם המאמרים והספרים הנכתבו על קושיה זו. כמובן , אין כאן המקום להעריך, אבל בקליפת אגוז, לאדם יש בחירה חופשית, קל וחומר, למורמם מעם, כמו כן ישנה חובת המחאה .... וסוד גדול יש בדבר !!
=====================
נכתב מחוץ לישות הציונית, ביום חול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2020 19:51 לינק ישיר 

כאחל כתב:
אם כלפי הרבי מסאטמר זי'ע שהיה ענק שבענקים פרסמנו "רבנו סטה מהדרך"; קל וחומר כלפי כל רב ותלמיד חכם, שיסטה מהדרך הקדושה, בחברה בריאה, כל בשר ודם חשוף לביקורת, קל וחומר, רב, המתיימר להנהיג ציבור. ________ נכתב מחוץ לישות הציונית, ביום חול.

אם הרבי מסאטמר זי'ע שהיה ענק שבענקים, "סטה מן הדרך", כדברך 
מה לך כי תלין על אחרים...? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2020 19:34 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2020 16:10 לינק ישיר 

חשוב להדגיש 
בביזוי "בית רבי חיים קנייבסקי"
אין ביזוי לרבי חיים קנייבסקי
בד"כ להיפך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2020 15:45 לינק ישיר 

לךתדע1 כתבה:

איש חשוב הערכתי אליך שאתה מנסה לשמור על הפורם מפני פגיעה בגדולי ישראל? אבל תודה שהרב לנדו לא מתכוון לפגוע בגדולי ישראל וכך גם האדמור מקרלין:יש תופעות אצל אלה,ולא רק,שחושבים שחלק מהנהגת הדור נתונה בידיהם? שהדת והדעת אינה סובלת, וכל מי שקיבל חינוך יהודי ערכי ובעל דעת הוא  כנ"ל?יחד עמם ניקים בפורם שמרחיקים ראות שזיהו את התופעה לפני כשנתיים,ובקשו להתריע מפניה?אבל אני עומדת ואוחזת בי פלצות:האם יהודי כמוך יכול לקבל בשוויון נפש הכתרת יהודי אחר בפורם בתואר "קאפו" ולא למחות מחאה נמרצת?

גדול המחטיאו...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ביקורת על חרדים בפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext