| נשלח ב-27/4/2020 08:28 |
|
| |
מדוע והאם הישיבות נדרשות כעת לתקציב מלא ?
תוקן על ידי ברנהארד ב- 27/04/2020 08:29:43
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2020 08:38 |
|
| |
זו סוגיא מורכבת.
אמנם אין פנימיות ואין אוכל, אין חשמל ואין מים לשלם. אבל מצד שני, גם כמעט אין תרומות והתקציב כלל לא ברור. זה מעניין לדעת כמה אחוזים מהוצאות הישיבה הם על אוכל, על נקיון, על משכורות, חשמל ומים...
בכל אופן, בארה"ב בהרבה מוסדות התשלום הוא שנתי. כלומר, גם אם הבחור למשל מחליט באמצע השנה לעזוב את הישיבה, הוריו צריכים לשלם עד סוף השנה. כי זה נזק למוסד, ובמקומו יכלו לקבל בחור אחר שהיה נשאר. ואולי גם כאן, הישיבות יכולות לטעון נסתחפה שדהו, אנחנו מצדנו היינו פותחים, אבל המדינה לא מסכימה בעיה שלכם, אתם צריכים לשלם בכל אופן...
חבל שאין הוראות ברורות מההנהגה החרדית בדברים אלו. או שפשוט התגלה שההנהגה קצת חלשה, וכל ראש ישיבה עושה כטוב בעיניו...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2020 08:51 |
|
| |
| סקופער כתב: |  | זו סוגיא מורכבת.
אמנם אין פנימיות ואין אוכל, אין חשמל ואין מים לשלם. אבל מצד שני, גם כמעט אין תרומות והתקציב כלל לא ברור. זה מעניין לדעת כמה אחוזים מהוצאות הישיבה הם על אוכל, על נקיון, על משכורות, חשמל ומים...
בכל אופן, בארה"ב בהרבה מוסדות התשלום הוא שנתי. כלומר, גם אם הבחור למשל מחליט באמצע השנה לעזוב את הישיבה, הוריו צריכים לשלם עד סוף השנה. כי זה נזק למוסד, ובמקומו יכלו לקבל בחור אחר שהיה נשאר. ואולי גם כאן, הישיבות יכולות לטעון נסתחפה שדהו, אנחנו מצדנו היינו פותחים, אבל המדינה לא מסכימה בעיה שלכם, אתם צריכים לשלם בכל אופן...
חבל שאין הוראות ברורות מההנהגה החרדית בדברים אלו. או שפשוט התגלה שההנהגה קצת חלשה, וכל ראש ישיבה עושה כטוב בעיניו... |
|
גם פה אנחנו, ההורים, ממשיכים לשלם מחיר מלא כבר חודשיים למרות שאין פנימיה ואוכל וגם לימודים בקושי. מנסים לדחות את הטענות ב"קש" שהרמי"ם מלמדים בטלפון וכו'.. זה שקר גס ושוד לאור היום , והחכי"ם החרדים כמו תמיד, יושבים בשקט ואין פוצה פה ומצפצף.. וההורים כמובן מפחדים מהנהלת הבתי ספר והישיבה ושותקים גם כן. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2020 08:55 |
|
| |
אך טוב,
על חודש ניסן גם כך כל שנה משלמים למרות שהבחורים בבית. כך שהטענה היא על חודש מינוס...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2020 08:57 |
|
| |
אם מישהו רוצה לדעת איך נראה שחיתות, הרי זה התמונה תבהיר היטב ותמחיש שחיתות מהי. לא די שהציבור נאנק תחת המגיפה ונשאר ללא פרנסה, באים אלו ותוחבים ידיהם לחשבונותיהם של ציבור קהלם רק כי הם יכולים, לא כי הם צריכים, לא כי הם ממשיכים לשלם משכורות למלמדים והעושים במלאכה, כי הרי ברוב המוסדות הם יצאו לחל"ת. מדובר במושחתים שכולנו צריכים לדעת את זה ולבוא איתם חשבון בימים אחרים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2020 09:00 |
|
| |
הטענה הקשה ביותר היא על המוסדות שממשיכים להפריש לעצמם על הסעדה, ועל הסעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2020 09:06 |
|
| |
סקופער
| מיץ_דשא כתב: |  | | אם מישהו רוצה לדעת איך נראה שחיתות, הרי זה התמונה תבהיר היטב ותמחיש שחיתות מהי. לא די שהציבור נאנק תחת המגיפה ונשאר ללא פרנסה, באים אלו ותוחבים ידיהם לחשבונותיהם של ציבור קהלם רק כי הם יכולים, לא כי הם צריכים, לא כי הם ממשיכים לשלם משכורות למלמדים והעושים במלאכה, כי הרי ברוב המוסדות הם יצאו לחל"ת. מדובר במושחתים שכולנו צריכים לדעת את זה ולבוא איתם חשבון בימים אחרים. |
|
אצלנו לא הוציאו את המלמדים לחל"ת. החוזים הם חוזים שנתיים...
אם אכן הוציאו אצלכם לחל"ת ועדיין גובים מההורים, זו שערורייה...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2020 09:25 |
|
| |
מה זאת אומרת הוציאו את המלמדים לחל"ת? הם לא עובדים? לא מקיימים קשר עם הילדים? לא מוסרים שיעורים בטלפון? בסביבתי הרבה מלמדים מורות ומג"ש, כולם ממשיכים בעבודתם בצורה מסוימת. אני מקשיב ביחד עם בני לשיעור של המג"ש שלו כל יום, ואתמול המג"ש התקשר ודיבר עם הבן. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2020 09:57 |
|
| |
אני יודע ששילמתי יותר על המחצית השניה של אדר, וגם השבוע, על מזון ועוד. אני בעצם משלם כפול, אני אמור לחסוך את הכסף לכך ממה שהייתי משלם לישיבות ולבתי ספר.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2020 11:26 |
|
| |
א. בניסן שילמו כי זה חלק מהתשלום השנתי המתפזר על פני כל השנה, למרות שיאן ברובו לימודים. מאייר והלאה - שמעתי על ישיבות שגובים רק חצי מהתשלום כי אין הוצאות על אוכל וכו'. ב. הנוסח והמנגינה כאן נותנים תחושה מרה של כאלה הששים על סגירת הישיבות ומתפללים שאלה יקרסו ויסגרו כמה שיותר מהר. זה לא חדש, אבל כואב בכל פעם מחדש.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2020 17:10 |
|
| |
האם לא למדנו לדון לכף זכות ???? עד כמה שידוע לי ההורים לא משלמים אפי' את העלות המלאה של ארוחת צהרים של הבחור בישיבה וע"ז יש להוסיף את השכר של הרמי"ם והצוות שבעידן של היום אדרבה עבדו גם בבין הזמנים דרך קווי הטלפון ויש הרבה ישיבות שממשיכים לשלם שכירות גם על המבנים שלא שייך להחזיר אותם למשך חודש בקיצור ההוצאות הן הרבה יותר מהחסכון
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2020 22:19 |
|
| |
לדון לכף זכות? ישיבות? ראשי ישיבה? תלמידי חכמים? זו 'בחדרי חרדים' כאן, שכחת? לימוד לכף זכות של מי שלא חילוני או פוזל לכיוון - זה לא כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2020 23:33 |
|
| |
זקוקות?-כן יקחו?-לא
|
|
|
|