בית פורומים בחדרי חרדים

אני מתחיל להאמין בשיטת הרב קוק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/4/2020 01:08 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

מצדר
עד כמה שזכור לי יש כל מיני חלוקות של ספר חרדים, ולכן קשה לציין מקור. אחפש את הלשון עצמה ואכניס כאן בע"ה.

זו לשון ספר חרדים (פרק נג, לפי אחת החלוקות):

וזהו טעם סמיכת פרשת עמלק וביאת א"י בפרשת כי תבא, כמו שאמרו ז"ל: ג' מתנות נתן הקב"ה לישראל, ולא נתנן אלא ע"י יסורין, ואלו הן: תורה וא"י ועוה"ב, וכי היכי דבביאה ראשונה בא עמלק; הכא נמי בקיבוץ גליות, כשרוצים לבא לא"י, עמלק מזדמן להם בדרך וכאשר עינינו רואות היום תמיד, ירא ד' וישפוט.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2020 01:13 לינק ישיר 

מי אומר שהעמלק זו לא הסוכנות הציונית שמנעה ממי שלא היו חלק מהצד שלהם לעלות לארץ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2020 01:24 לינק ישיר 

א. ההצעה של הרב וייסמנדל היתה כהמשך להצלחתו בסלובקיה שם הצליח לעצור את השילוחים בתשלום של 2 דולר לראש.
ולאן הכסף היה הולך, לדעתך?

ב. לא הבנתי על איזה רב שלא היו מוכנים להתקרב אליו עתה מדבר.
הרב החוקר וייסמנדל (מציע לך להכיר את תחומי המחקר שלו שהשפיעו על פסיקת ההלכה).

ג. אנטישמיות היתה ולצערנו תהיה עד ביאת משיח ה', אבל עדיין עין שום היתר להקריב דם יהודי ע"מ להקל מעול האנטישמיות.
להקריב דם יהודי זה לא לשמור ולהגן על היהודים מפני האנטישמים והרוצחים.

ד. מטבע הדברים יש אומות ששנאו יותר ויש שפחות, הגם שהסיבה העיקרית שהיישוב היהודי לא התחדש בפולין זה המשטר הקומוניסטי ששלט במקום (נכון, היתה גם אנטישמיות חריגה שם, אבל הקומוניסטים איפשרו זאת בין השאר לצורך הלאמת הרכוש).
ולפני שהקומוניסטים השתלטו על פולין? ובמקומות שלא היו קומוניסטים? אני מציע לכבודו להכיר את העובדות.
ולגופו של עניין, לפני ואחרי השואה הייתה אותה בעיה של אנטישמיות, מדינת ישראל מגינה על היהודים הן בעצם קיומה והן בחסות שהיא לוקחת על האזרחים.

ה. אתה צריך סטטיסטיקה על רצח יהודים ברחבי העולם מאז השואה בכדי לדעת שהיא אפסית לעומת היהודים שנרצחו בארץ? וגם אלו שנרצחו בפיגועים בחו"ל מאז השואה זה היה בעיקר ע"י ערבים?
אתן לך דוגמה דווקא מפיגועים שכוונו לישראלים: רצח הספורטאים במינכן, וחטיפת המטוס לאנטבה. מי היו המחבלים? השנאה שלהם ליהודים הייתה בגלל המדינה או בשל היותם ערבים??
תקרא קצת על האנטישמיות בצרפת ובארה"ב גם כיום, אלו ממש לא ערבים או אנטי ציוניים. לפעמים זה התירוץ, אבל אפילו זה לא תמיד...

ו. לא הבנתי את דבריך לגבי בית יהודי.
כבודו טען שבגלל שהציונים ניסו להקים בית יהודי ו"שואה-לא עוד", והם עדיין לא הצליחו לעצור את מלאך המוות, אז הם לא שווים כלום. על זה הסברתי שאנשים ריאליים מבטיחים להשתדל, אבל אי אפשר להבטיח הצלחה.

ז. יש לנו חובה להגן על כל יהודי, וכמובן על עצמנו, במקרה של מדינת ישראל, התנועה הציונית השתלטה בכח הזרוע שכלל רצח (דהאן) הרעבת מאות ילדים למוות (במלחמת העולם הראשונה כשמקורות ההכנסה ליישוב היישן מאירופה נותקו) וסלקציה אכזרית (בחלוקת הסרטיפיקטים ובחוסר מאמץ להגדיל את מספר העולים כי לציבור שהם רצו להעלות היה מספיק אשרות) על יישוב קיים, וגרמה בניגוד לעמדתה למלחמת דת עם מליארד מוסלמים, עכשיו נוסיף לזה את העובדה שצה"ל שומר על חיי האוייב לפני חיי החיילים ברוב המקרים שזה מנוגד להלכה היהודית, ואתה עוד מצפה מיהודי שומתומ"צ ששפוי בדעתו לשרת בצה"ל???
עירבת הרבה נושאים לא קשורים. אני לא בטוח שהאנטי ציוניים היו מתמודדים עם אתגרים אחרת מהציוניים והאם הם היו מצליחים יותר. את ד"ר דהן היו רוצחים גם במסגרת מדינת הלכה, בשל נטיותיו וספריו העוסקים בהן.
אבל אינני מבין מה הקשר לצה"ל. יש יהודים בסכנה ואתה חושב שצה"ל לא מגן עליהם, תקים צבא! הרי אתה נשמע כמו איש חזון שמסוגל להוביל מהלכים הרבה יותר טוב ובאחריות רבה יותר מכל ראשי הציונות לדורותיה. יאללה לעבודה!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2020 01:25 לינק ישיר 

היצל כתב:

מי אומר שהעמלק זו לא הסוכנות הציונית שמנעה ממי שלא היו חלק מהצד שלהם לעלות לארץ?

מי אמר שלא גם וגם?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2020 02:00 לינק ישיר 

מי שידע לצטט את החרדים, אולי יעשה טובה ויצטט את אותו קטע בחרדים שבו הוא מעיד שהוא ועמיתיו הרבנים בצפת גירשו מארץ ישראל בנידוי אדם שאשתו העידה עליו שבבית הוא לא מתנהג כראוי 'כי אין ארץ ישראל סובלת עוברי עבירה' 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2020 11:47 לינק ישיר 

מה לדעתך היו עושים ה"חרדים" וחבריו, עם אדם כפוי טובה שמזלזל ביישוב ארץ ישראל?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2020 13:41 לינק ישיר 

וזה לשון החרדים בספרו בפרק נ"ט המדבר מחיבת ארץ ישראל " אבל הבאים לארץ ישראל ואין שמים על לב כי הם בהיכל המלך, ומורדים ופושעים ומרבים במשתאות של סעודת מריעות ומרזחים, עליהם הכתוב אומר ותבואו ותטמאו את ארצי ונחלתי שמתם לתועבה וכתיב כי תבואו לראות פני מי בקש זאת מידכם רמוס חצרי, ולא יעלה על לבם שאחרי מותם ישארו בא"י אלא במותם יגרשום  חוצה ככלבים וז"ל פרקי ר' אליעזר פ' ל"ד וכל הרשעים בא"י נפשותם נשלכות לחוצה לארץ שנאמר ואת נפש אויביך יקלענב בתוך כף הקלע " עיי"ש המשך לשונו, ומסיים שם לכן כל אדם יחרד בבואו אל ארץ ישראל להיות ירא שמים כפל כפלים ממה שהוא בחוצה לארץ וידע כי בבית המלך הוא יושב עכ"ל,  

, וזה לשונו בפרק ס"ד אחרי שהאריך בעוון הבא על אשתו שלא כדרכה "ומעשה היה פה צפת שנת ה'ש"ח ליצירה שבמעמד הרבנים הגדולים מוהר"ר יוסף קארו ומוהר"ר יצחק מסעוד ומוהר"ר אברהם שלום ומורי הרב החסיד רבי יוסף שאגיס וכמה רבנים אחרים, באה אשה ואמרה שבעלה היה בא עליה שלא כדרכה, ונידוהו וחרפוהו ואמרו לשורפו באש וסוף גרשוהו מארץ ישראל וה' יציל שארית ישראל מעון ואשמה" עד כאן לשונו הקדוש, והעתיק השל"ה הק' את המעשה הנ"ל בספרו שער האותיות אות ק' בערך 'קדושה' 

אתה מבין על מה מדובר פה, בבן אדם שחי עם אשתו הנשואה לו כדת וכדין, בימי היתר, ועשה מעשה שלחלק מהפוסקים הוא בכלל מותר, וגירשו אותו מארץ ישראל, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2020 14:53 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

מה לדעתך היו עושים ה"חרדים" וחבריו, עם אדם כפוי טובה שמזלזל ביישוב ארץ ישראל?

אני מחכה לתשובתך. בינתיים רק הגדלת את הסקרנות שלי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2020 14:55 לינק ישיר 

אגב, מציע לך לקרוא בעיון את דברי האור החיים הקדוש (כמעט כמו ר' אלחנן). הוא מדבר בדיוק על אותם צדקנים שמחפשים תירוצים למה לא להגדיל את יישוב ארץ ישראל, ומסביר שהם מרחיקים את הגאולה.

אתה מוזמן להתייחס גם לזה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2020 18:48 לינק ישיר 

תביא את האור החיים ונדייק בדברי קדשו, מה הוא בדיוק אמר, 

הוא בוודאי לא התכוון למהלך הציוני והדת"לי שלכבוד ישוב ארץ ישראל מותר לעבור על כל התורה כולה, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2020 19:36 לינק ישיר 

תפסיק לענות לי ב"הציוינים גם", תענה לי עליך!

אם אין לך אור החיים זמין(!), הנה לשונו הקדושה במלואה:

פרשה זו תרמוז ענין גדול והערה ליושבי תבל, כי ימוך על דרך אומרו (קהלת י' י"ח) בעצלתים ימך המקרה, ואמרו ז"ל (תענית ז' ב) עשיתם לאותו שנאמר בו (תהלים ק"ד) המקרה במים עליותיו מך, כי כשהתחתונים מטין מדרך הטוב מסתלקים ההשפעות ומתמסכן עמוד הקדושה, כי העיקר תלוי בהתחתונים, ואמר ומכר מאחוזתו ירצה על המשכן משכן העדות אשר הוא אחוזתו ית' שבו השרה שכינתו ובעונותינו נמכר הבית ביד האומות, וכמאמרם ז"ל (מדרש תהלים ע"ט) בפירוש פסוק מזמור לאסף באו גוים וגו', והודיע הכתוב כי גאולתו היא ביד הצדיק אשר יהיה קרוב לה' על דרך אומרו (לעיל י' ג') בקרובי אקדש הוא יגאל ממכר אחיו, כי האדון ב"ה יקרא לצדיקים אח כביכול דכתיב (תהלים קכ"ב) למען אחי ורעי, והגאולה תהיה בהעיר לבות בני אדם ויאמר להם הטוב לכם כי תשבו חוץ גולים מעל שלחן אביכם ומה יערב לכם החיים בעולם זולת החברה העליונה אשר הייתם סמוכים סביב לשלחן אביכם הוא אלהי עולם ב"ה לעד, וימאיס בעיניו תאוות הנדמים ויעירם בחשק הרוחני גם נרגש לבעל נפש כל חי עד אשר יטיבו מעשיהם, ובזה יגאל ה' ממכרו, ועל זה עתידין ליתן את הדין כל אדוני הארץ גדולי ישראל ומהם יבקש ה' עלבון הבית העלוב:

בהצלחה!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2020 22:50 לינק ישיר 

איפה אתה רואה פה מילה אחת על ישוב הארץ,כל יהודי צריך לכסוף לקרבת אלוקים לי טוב שהיה בזמן בית המקדש ולהתעורר בחשק הרוחני גם נרגש לבעל נפש כל חי עד אשר יטיבו מעשיהם 

ודאי שלא בשויון צה"לי מיגדרי , ולא במצעדי תועבה ולא בתנועות בני עקיבא המעורבות,

תנועת ביל"ו הוקמה ע"ש הכתוב בית יעקב לכו ונלכה, וע"כ אמר הרש"ב מלובאוויטש שהעיקר חסר מן הספר, שהרי הכתוב אומר לכו ונלכה באור ה'

וסתם שאלה מעניינת לכל המעלים את ישוב א"י על ראש שמחתם, לו יצוייר שהאו"ם מסכים להעניק את כל שטחי א"י השלימה לכל יהודי העולם שיעלו ויתיישבו בה, אבל יהיה כאן שלטון טורקי כמו בזמן האוה"ח הק', מוכנים ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2020 23:53 לינק ישיר 

סימנתי לך את הקטע החשוב עם קו מתחת, מדובר שם על אלה שרוצים לשבת "חוץ", "גולים מעל שולחן אביהם". צריך יותר ברור? (הוא לא אומר שצריך למאוס בתאוות, כפי שהבנת; הוא מתכוון שאנשים שקשה להם למאוס בתאוות נשארים במדינות הגדולות והעשירות בצל הגוים, כמו חלק מהקהילות בצפון אמריקע).

אם האו"ם היה מחליט, אני מניח שלא היה הרבה מה לעשות נגד זה. אתה אולי מתכוון לשאול: האם לדעת אלה ששמים את ירושלים על ראש שמחתם (הבטחה של הגולים לבבל, שלפי הגמ' ב"ב ס, מי שינהג כך יזכה לראות בשמחת ירושלים), זה יותר או פחות טוב מהמצב כיום? - ובהנחה (שגויה) שהיה ליהודים טוב תחת הטורקים, ושתהיה מדינה ענקית ומשגשגת ורק של יהודים, אבל ללא שלטון יהודי (שבעצמו היה מחוץ למדינה, כי המדינה היא רק של יהודים, כנ"ל).

שאלה מעניינת, אבל נשמעת קצת הזויה. בכל מקרה, גם ללא ראיה מן המקורות (כי אף אחד לא העלה כזה תרחיש מוזר), אני מניח שאנשים בכל מקרה היו מעדיפים שלטון יהודי על פני שלטון גוי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אני מתחיל להאמין בשיטת הרב קוק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.