בשביל ללמוד רק בקיאות באמת לא צריך לחזור למסגרת של ישיבה
https://www.bhol.co.il/news/1096024 לא קפסולות ולא שטחים פתוחים: בחסידות הגדולה בישראל לא רק שלא ממהרים לפתוח את הלימודים בכל השכבות, אלא דוחים את כל המתווים המוצעים ומכריזים כי ממשיכים ללמוד דרך הטלפון "אין להקל במקום של ספק פיקוח נפש" אומרים בחסידות גור
נשלח ב-29/4/2020 13:32
אין לי ילדים בגן. לבתי ספר לא אשלח וגם לא לישיבות עד שאהיה רגוע .כרגע אני ממש לא רגוע ואני מצפצף צפצוף ארוך על כל רב או ראש ישיבה שיפתח עכשיו. אלי זה לא קשור ולא שולח. נחכה עוד קצת שיירגע המצב ונרגיש רגועים.
כשמשווים את הישיבות לענפים שונים בשוק שנפתחים ושתורה יותר חשוב מהם כמובן, צריך לקחת בחשבון:
1. באיזורים החרדים עדיין יש הדבקה פי עשר מכל עיר חילונית.
2. ישיבות עם מאות תלמידים היושבים צפוף במקום סגור, מסוכנות פי כמה מכל חנות/קניון וכו'.
3. המדינה לא מחלקת בין ערים חרדיות לחילוניות, אבל מן הראוי שאם חושבים שישיבות יותר חשוב מחנויות בגדים למשל, אז שיפתחו ישיבות ולא חנויות בגדים. כולל גם לא ללכת מבני ברק לחנויות בגדים בערים אחרות. כי כל דבר שפותחים מביא תוספת סיכון להדבקה.
אני לא יודע מי לקח אחריות, אבל בישיבה שנדבקו בה עשרות בחורים בסוף הזמן, ראש הישיבה האשים את כל העולם אבל לא לקח אחריות אישית לסבל הנורא שעבר רבים מהבחורים...
אגב, עוד נקודה שחשוב לדבר עליה. מדברים שבגילאים מתחת ל-40 אין סכנה בכלל. ובכן, יכול להיות שאין מתים, אבל יש סבל נורא. גיסי בן 23 נדבק וסבל נורא במשך שבועיים. חולשה משגעת. חוסר טעם וריח. ואני לא מדבר על הבידוד והמסתעף... זה לא פיקניק...
שאלתי את ברכת החמה ואשאל גם אותך: לבתי ספר וגנים תשלח?
כנראה שלא, משתי סיבות: א. מעדיף לחכות מה קורה עם שפני הנסיון, שהרי ברור לך שאם תהיה הדבקה בגן או שניים זה הסוף של הדבר הזה. ב. ב"ה הילדים מתקדמים בבית פי אלף ממה שבבתי הספר, כך שאינם מפסידים דבר, ואולי ההיפך הוא הנכון. טוב שבאה הקורונה הזאת לעולם כדי שניווכח שרוב הזמן במוסדות מבוזבז, ומה שהם לומדים שם בחודש, בבית מספיק לזה יומיים...
אבל אני אבין משפחות שכן ישלחו. תאר לך משפחה של 10 ילדים בדירת 80 מ"ר, זה לא פיקניק גדול. וקצת שקט מהילדים יתן מרווח נשימה, בוודאי אם ההורים עובדים. אני גר בבית בלי שכנים עם גינה גדולה ויער מתחת לבית, כך שלא משעמם לילדים ב"ה.
נשלח ב-29/4/2020 09:06
סקופער כתב:
אני לא יודע מי לקח אחריות, אבל בישיבה שנדבקו בה עשרות בחורים בסוף הזמן, ראש הישיבה האשים את כל העולם אבל לא לקח אחריות אישית לסבל הנורא שעבר רבים מהבחורים...
אגב, עוד נקודה שחשוב לדבר עליה. מדברים שבגילאים מתחת ל-40 אין סכנה בכלל. ובכן, יכול להיות שאין מתים, אבל יש סבל נורא. גיסי בן 23 נדבק וסבל נורא במשך שבועיים. חולשה משגעת. חוסר טעם וריח. ואני לא מדבר על הבידוד והמסתעף... זה לא פיקניק...
ובגלל שזה לא פיקניק, צריך לסגור ישיבות???
נשלח ב-29/4/2020 09:02
יש לי גם שני בני משפחה שנדבקו וקבלו את זה בצורה קשה. הכל חוץ מאשפוז ב"ה
אבל אני עדיין אומר שהבהלה והפניקה מיותרים וזה רק מלובה ע"י התקשורת. המצב האובייקטיבי לא כ"כ גרוע ב"ה ולכן אפילו אם יש מקום קל להיאחז בו, תורה מגנא ומצלא, והבחורים חייבים לחזור ללימודם.
כל מי שעיניים לו רואה שאפילו קברניטי המדינה שזרעו פחד ובהלה כבר הגיעו להבנה שא"א להמשיך ולסגור מדינה שלמה לאורך ימים, ובין כך ובין כך בסופו של דבר יצטרכו לחזור לשגרה עד כמה שאפשר, ולכן אין דין בני הישיבה שונה משאר הדברים שברשות שבעיניהם נראים כחיוני למשק, וחייבים לחזור לספסלי בית המדרש.
ולמי שמוכן להודות, זאת דעתו של ר' חיים מהרגע הראשון.
שאלתי את ברכת החמה ואשאל גם אותך: לבתי ספר וגנים תשלח?
נשלח ב-29/4/2020 08:35
נשלח ב-29/4/2020 08:20
וכל הישיבות שהיו פתוחים עד שר' חיים הוכרח לחזור בו, מי לקח עליהם אחריות?
רק לפני כמה דקות כתבתי שראשי ישיבות לא יפתחו אפי' אם יותר להם במתווה כזה או אחר, והנה עכשיו זה מה שאני רואה:
המשגיח הגרח"י מישקובסקי בהודעה כעת בקו המידע ארחות תורה: המתווה שאושר היום לא מתאפשר בישיבה הקדושה וע"כ ממשיכים כרגע בלימוד דרך הטלפון שב"ה יש היענות גדולה. ומקווים שבקרוב נוכל לחזור.
נשלח ב-29/4/2020 08:16
ברכת_החמה כתב:
אפשר לפתוח הכל אבל לא כל מה שפתוח צריך ללכת אליו. אפשר גם לפתוח ישיבות. אבל לא בשבילי .לא לוקח סיכון ולדעתי גם רוב רובם של ראשי הישיבות לא יעזו לקחת אחריות כזו על עצמם.
אולי נפסיק לשחק את המשחק המטופש הזה כאילו ראשי ומנהלי המוסדות קשובים להוראות גדולי ישראל.
כשהגרי"ש זצ"ל ביקש שיקבלו יותר ספרדיות לסמינרים, מנהלי הסמינרים צחקו ואמרו שיקים סמינר בעצמו ויקבל כמה ספרדיות שהוא רוצה. (רק כשזה נוגע לכיס שלהם הם אוהבים לשמוע לגדולי ישראל, למשל בצעקות טהרת הקודש שח"ו בנות לא יעזבו את הסמינרים וימשיכו לשלם סכומי עתק כדי לקבל לימודים ברמה אפס שלא יהיה בהם תועלת בפרנסת הבית...).
כשגדולי ישראל אמרו שצריך יותר הספק של דפים, ראשי הישיבות הנהנו והמשיכו בשלהם.
בקיצור, כל עוד זה מתאים להם, הם יעשו מה שגדולי ישראל יאמרו להם. ברגע שזה קצת לא בא להם בטוב, הם ימצאו מספיק תרוצים בכדי להתעלם מההוראות. בדיוק כמו רוב הישיבות והת"תים שהתעלמו מהוראת הגר"ח להמשיך בלימודים.
ולכן אני סבור, שגם אם תהיה הוראה כזו או אחרת להתחיל את הזמן, הרבה ראשי ישיבות לא ירצו לקחת את האחריות הזאת, ויטענו שהמבנה שלהם לא מתאים להוראות וכו' וכו'.
הלוואי שהנגיף הארור הזה יעזוב אותנו ועולם התורה יחזור לשיא פעילותו. עצוב וכואב לראות את כל בתי המדשיות סגורים...
נשלח ב-29/4/2020 02:20
אפשר לפתוח הכל אבל לא כל מה שפתוח צריך ללכת אליו. אפשר גם לפתוח ישיבות. אבל לא בשבילי .לא לוקח סיכון ולדעתי גם רוב רובם של ראשי הישיבות לא יעזו לקחת אחריות כזו על עצמם.