| נשלח ב-30/4/2020 08:37 |
|
| |
ליצמן: יכול להיות שטעיתי עם הסגר על בני ברק
ליצמן מודה: יכול להיות שטעיתי עם הסגר על העיר בני ברק
התפטר. יעקב ליצמן לצד האדמו"ר מגור (צילום: נועם ריבקין פנטון ודוד כהן - פלאש 90)
בעיתון 'המודיע' נמתחה ביקורת קשה על ההחלטה להטיל סגל על העיר בני ברק, סגר אליו דחף השר יעקב ליצמן, כעת הוא מודה כי ייתכן וטעה עם ההחלטה שלדבריו גררה אנטישמיות נגד חרדים
בעיתון 'המודיע' נמתחה ביקורת קשה על ההחלטה להטיל סגל על העיר בני ברק, סגר אליו דחף שר הבריאות יעקב ליצמן, הבוקר הוא מודה כי ייתכן וטעה עם ההחלטה.
כזכור, ההערכות במערכת הפוליטית כי האדמו"ר מגור הורה לליצמן התפטר ממשרד הבריאות בשל ביקורת קשה על התנהלותו במשרד, בעיר במשבר הקורונה כשהעניק ראיון ל'ידיעות אחרונות' בו קרא להטיל סגר על העיר בני ברק, בשל התחלואה הגבוהה בעיר בנגיף ה'קורונה'. בעיתון 'המודיע', ביטאון 'גור', נמתחה ביקורת קשה על ההחלטה להטיל סגר, מבלי להזכיר את שמו של ליצמן.
הבוקר ליצמן כבר נשמע אחרת, בראיון ליהודה שלזינגר ב'ישראל היום', התבטא ליצמן: "כל אדם עושה טעויות. יכול להיות שבבני ברק הייתי צריך לטפל בצורה אחרת. יכול להיות שלא היה צריך סגר. יכול להיות שהייתי צריך לסגור רק שכונות שנגועות, ולא את כל העיר, כמו שעשו בירושלים וכמו שעושים היום בבית שמש".
ליצמן הודה כי לא מעט מהאנטישמיות כנגד הציבור החרדי הגיעה בעקבות דרישתו להטיל סגר על בני ברק: "לא היה צריך לסגור את כל העיר, האנטישמיות שהגיעה - בגלל הסגר - נוראית. אמרו על החרדים שהם מזוהמים, הכלילו על כל החרדים. אם היינו סוגרים שכונה, זה היה עובר כמו בירושלים. לא הייתה אנטישמיות כזאת נגד החרדים".
https://mobile.kikar.co.il/article/357806
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 07:02 |
|
| |
הוא לא יכול להתחמק מזה, הוא האחראי על הבריאות, היה אחראי, אם לזה נקרא אחריות, וכעת הוא מנסה להפיל את המהלכים השגוים שעלו לנו מיליארדים, זה על מישהו אחר. <*>*><*>*>
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 06:54 |
|
| |
אז למה בגור היו בכזה לחץ?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2020 23:39 |
|
| |
שר הבריאות היוצא ליצמן לכאן רשת ב: הייתה בהלת יתר בנושא הקורונה - נתניהו נענה להגזמה ולפחדים של בר סימן טוב. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 23:55 |
|
| |
אייכלר גם יודע שלליצמן אין שום קשר לשרטוט גבולות הסגר, אך זה לא הפריע לו ללהג ולהגג ולהוציא את תסכולו בצורה מסיתה ומסיטה. אני מניח שהוא עשה זאת יותר כחסיד בעלז מאשר אח של ח"כ.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 23:41 |
|
| |
כדי להאשים בהאשמה כה חמורה את ליצמן צריך ראיה טובה. ואייכלר לא התחיל אפילו להתקרב לעשירית מנטל הראיה הנדרשת. ועדיין כשאח של ח"כ כותב כזה דבר, זה סקופ.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 23:34 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | יעקב אייכלר @yaakove17 איך שהוא מפת הסגר מסתיימת לפני רח' עזרת תורה ואבן האזל, שם מתגורר.. וברח' סורוצקין הוא מסתיים בנין אחד אחרי מקום מגוריו של.. ברח' שרי ישראל הסגר חל גם על הבנין בו מתגורר.. רמז. אחד שר. שניים חברי כנסת, כולם מאותה סיעה במפלגה מאוחדת לצורכי קלפי. מעניין שהתחנה המרכזית כלולה בסגר.
אני מקווה שהבאת את זה בשביל להגחיך את יעקב אייכלר והציוץ המטופש שלו ולא בשביל לנגח את ליצמן (מן הסתם תקוות שווא)
האמת. אני הקראתי את זה לחבר בקול תוך כדי שחיקיתי את הקול של אייכלר (יש לו תוכנית אקטואליה ברשת ב והוא פותח לפעמים בסיפור משלי שועלים מטופשים במנגינה מצחיקה..) ושנינו לא יכולנו להפסיק לצחוק.. אבל צחוק בצד, זה מראה איך הפוליטיקה הפנימית שלנו נראית.. והבדיחה הזו על חשבוננו.
|
|
אז זו לא היתה תקוות שווא? :)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 23:23 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | יעקב אייכלר @yaakove17 איך שהוא מפת הסגר מסתיימת לפני רח' עזרת תורה ואבן האזל, שם מתגורר.. וברח' סורוצקין הוא מסתיים בנין אחד אחרי מקום מגוריו של.. ברח' שרי ישראל הסגר חל גם על הבנין בו מתגורר.. רמז. אחד שר. שניים חברי כנסת, כולם מאותה סיעה במפלגה מאוחדת לצורכי קלפי. מעניין שהתחנה המרכזית כלולה בסגר.
אני מקווה שהבאת את זה בשביל להגחיך את יעקב אייכלר והציוץ המטופש שלו ולא בשביל לנגח את ליצמן (מן הסתם תקוות שווא)
|
|
האמת. אני הקראתי את זה לחבר בקול תוך כדי שחיקיתי את הקול של אייכלר (יש לו תוכנית אקטואליה ברשת ב והוא פותח לפעמים בסיפור משלי שועלים מטופשים במנגינה מצחיקה..) ושנינו לא יכולנו להפסיק לצחוק.. אבל צחוק בצד, זה מראה איך הפוליטיקה הפנימית שלנו נראית.. והבדיחה הזו על חשבוננו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 21:18 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | יעקב אייכלר @yaakove17 איך שהוא מפת הסגר מסתיימת לפני רח' עזרת תורה ואבן האזל, שם מתגורר.. וברח' סורוצקין הוא מסתיים בנין אחד אחרי מקום מגוריו של.. ברח' שרי ישראל הסגר חל גם על הבנין בו מתגורר.. רמז. אחד שר. שניים חברי כנסת, כולם מאותה סיעה במפלגה מאוחדת לצורכי קלפי. מעניין שהתחנה המרכזית כלולה בסגר. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 21:10 |
|
| |
יעקב אייכלר @yaakove17 איך שהוא מפת הסגר מסתיימת לפני רח' עזרת תורה ואבן האזל, שם מתגורר.. וברח' סורוצקין הוא מסתיים בנין אחד אחרי מקום מגוריו של.. ברח' שרי ישראל הסגר חל גם על הבנין בו מתגורר.. רמז. אחד שר. שניים חברי כנסת, כולם מאותה סיעה במפלגה מאוחדת לצורכי קלפי. מעניין שהתחנה המרכזית כלולה בסגר.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 19:19 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
פרופסור רוטשטיין טוען שבמקום שהסגר בבני ברק תוריד את רמת ההדבקה, היא רק העלתה אותו.
לאנשים שגרים בצפיפות נותנים אפשרות להתפשט במרחב בכדי למנוע הדבקה, ואילו ההצטמצמות לשטח קטן רק גורמת תוספת בהדבקה.
אבל מי הוא בכלל פרופ' רוטשטיין לעומת מיודענו הוירולוג נוירולוג, והאפידומולוג רעיונוביץ!
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 30/04/2020 14:57:09 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 15:06 |
|
| |
| פסתםנחמד כתב: |  | |
|
נכון, היו מנות בכשרות טובה, אבל זה היה מוגבל יותר, ולא באמת נתן מענה (לא חולק כסדרו, ולא מופה בצורה נורמלית שיגיע בעיקר לאנשים שמאוד צריכים), חוץ מזה היה חלוקת ארגזים שפיקוד העורף קנה ביינות ביתן בעשרות מליונים, והמוצרים שם (לפסח) ברובם היו חוג ובית יוסף. והיו עוד כשלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 15:05 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | פרופסור רוטשטיין טוען שבמקום שהסגר בבני ברק תוריד את רמת ההדבקה, היא רק העלתה אותו. לאנשים שגרים בצפיפות נותנים אפשרות להתפשט במרחב בכדי למנוע הדבקה, ואילו ההצטמצמות לשטח קטן רק גורמת תוספת בהדבקה. אבל מי הוא בכלל פרופ' רוטשטיין לעומת מיודענו הוירולוג נוירולוג, והאפידומולוג רעיונוביץ! נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 30/04/2020 14:57:09 |
|
לא מובן לי מה גורם לאדם לעשות מאמצים כבירים להראות את "חכמתו" כי רבה. כבר התייחסתי להבלים של רוטשטיין באשכול אחר.
https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=3164623&forum_id=771
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 14:58 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 14:56 |
|
| |
פרופסור רוטשטיין טוען שבמקום שהסגר בבני ברק תוריד את רמת ההדבקה, היא רק העלתה אותו. לאנשים שגרים בצפיפות נותנים אפשרות להתפשט במרחב בכדי למנוע הדבקה, ואילו ההצטמצמות לשטח קטן רק גורמת תוספת בהדבקה. אבל מי הוא בכלל פרופ' רוטשטיין לעומת מיודענו הוירולוג נוירולוג, והאפידומולוג רעיונוביץ! נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 30/04/2020 14:57:09
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 14:50 |
|
| |
בבני ברק אכן הייתה גם אכיפה חזקה על הסתובבות ברחובות הרבה יותר ממקומות אחרים בארץ. הסגר הפחיד את האנשים בבני ברק ועזר להם להבין יותר את המציאות.
במקביל היה גם נסיון נרחב לספק לאנשים אוכל הביתה (שלא יצטרכו לצאת לקניות), אולם הוא התנהל בחוסר יעילות אופייני לצה"ל (למשל, רוב המצרכים היו בכשרויות שפחות מקובלות בבני ברק), ולא הביא תועלת רבה.
לסגר יש מעלה גדולה גם במניעת הסתה ביום שבו המחלה תתפרץ בעיר אחרת חלילה, לא יוכלו להטיל את האשמה על בני ברק.
|
|
|
|
|