יש למישהו הסבר מדוע לא סגרו את הסופרים? מדוע שהציבור לא יצטמצם למגוון מוצרים מצומצם יותר שישלח במשלוחים הביתה? האם החיים לא חשובים יותר? מביקורי באושר עד ראיתי קופאים ללא מסכות, אנשים מפטפטים חופשי, מלבד כרוז שכל כמה דק' מכריז לשמור מרחק אין סדרנים שמסתובבים להשגיח שהציבור יזהר. יש למישהו הסברים???
נשלח ב-1/5/2020 15:24
אגב, בבני ברק היה קצת חלוקת אוכל על ידי הצבא והעירייה לכמה אלפי משפחות המדינה השקיעה בזה סכומי עתק, אם כל המדינה היו מקבלים אוכל בדרכים כאלו במקום סופרים, ב"יעילות" הזו היו גוועים אלפים ברעב.
לכל המגיבים שאצלם זה לא אפשרי, השאלה של פותח האשכול היתה מדוע המדינה לא חייבה את זה בחוק ובתקנות, אם זה היה בחוק אז בכל מקום היו משלוחים והזמנות
כי זה מצריך גיוס של עשרות ואולי מאות אלפי עובדים פלוס פתיחת מאות מרכזי חלוקה. בקיצור לוגיסטיקה שלא כל כך אפשרית במצב של השבתת המשק. שלא לדבר על ההדבקות שזה עצמו גורם.
היה שלב שדיברו על אופציה כזו של חלוקת מזון על ידי הצבא אבל הבינו שזה לא בדיוק ריאלי.
לכל המגיבים שאצלם זה לא אפשרי, השאלה של פותח האשכול היתה מדוע המדינה לא חייבה את זה בחוק ובתקנות, אם זה היה בחוק אז בכל מקום היו משלוחים והזמנות
נשלח ב-1/5/2020 14:58
אל קפונה ודומיך, אני גם משתדל ככה, זו ההשתדלות שלנו במצב הזה.
אנו במצב מאד מורכב, ובמצבים מורכבים נדרשים לאיזון בין סיכוי לסיכון, קומם אותי הדבר שבדברים של קדושה נזעקים רק על הסיכון, בעוד שבדברים שבחול מחפשים מה שיותר את ההקלות.
את המסכה הזאת ניסיתי להוריד, חושב שב"ה הצלחתי, והיה זה שכרי.
שבת שלום ומבורך
נשלח ב-1/5/2020 14:41
אני גר בעיר גדולה לא חרדית וכאשר נסיתי להזמין לפני פסח דברים באון ליין אמרו לקחת בחשבון שייתכן וזה לא יגיע לחג במכולת כמעט בילתי אפשרי לרכוש דברים ללא קטניות אז בלית ברירה הלכתי לסופר עם כפפות מסכה ומגבוני חיטוי לעגלה ועשיתי קנייה גדולה ומוצרי חלב וכדומה קניתי במכולת
מאחרי פסח אני קונה במכולת השכונתית ומשלם הרבה יותר מאשר בסופר הבעיה שגם במכולת נהיה עמוס ואז עומדים בתור בחוץ אבל מה לעשות לאכול צריכים
הולכים לסופר בשביל המגוון ובשביל המחיר, את מה שחייבים ובעוד כמהשקלים מוצאים בחנויות השכונתיות.
נשלח ב-1/5/2020 02:08
היצל כתב:
א. מישהו פה מכיר מכולת שלא עומד בעומס? אני לא... ב. אם זה פיקוח נפש היו רותמים את צה"ל כמי בבני ברק בימי הסגר. לא?
א. אין כמעט אפשרות להזמין מזון בטלפון או באינטרנט. ב. אתה שואל על הציונים או שואל על הציבור? הציונים לא עשו את זה בגלל שהם מזלזלים בחיי אדם, הציבור נשאר בפני שוקת שבורה. אף אחד לא הולך לסופרמרקט בשביל הכיף.
ספק פיקוח נפש לא תמיד גוחה הרגלים שגרתיים, זו תשובה מפורשת של הנודע ביהודה, כמדומני יו"ד קמא סימן ט או י. האגרות משה נשאל האם מותר לשחק פוטבול והתיר לאנשים שזה עיסוקם ע"פ אותה תשובה.