בית פורומים בחדרי חרדים

הפגנת מחאה אדירה ובקשת מחילה מר' שמעון בר יוחאי בהשתתפות מנהיגי הדור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/5/2020 21:36 לינק ישיר 
הפגנת מחאה אדירה ובקשת מחילה מר' שמעון בר יוחאי בהשתתפות מנהיגי הדור

פרסום ראשון: בצל היוזמה להגעת רכבים בשיטת הדרייב אין לשפוך שיח בציון הרשב"י מבלי לצאת מהרכב, מתארגנת מחאה יממה לפני ההילולא ליד הציון כפי המותר על פי חוק • המוחים יבקשו סליחה מרבי שמעון בשם רבבות אלפי ישראל שלא יוכלו להגיע להתפלל ולערוך חלאק'ה

פרסום ראשון: בצל החזרה לשגרה והחזרת המשק ולצד החזרת הלימודים ממשיכה הדרישה לאפשר הגעה לציון הקדוש של התנא האלוקי רבי שמעון בר יוחאי זיע"א במתכונת קורונה בשיטת ה'דרייב אין' - התפלל וסע.

במירון השנה אושרו, כזכור, רק שלוש הדלקות במתכונת של עד עשרים איש נערכים. במשטרת ישראל ובכוחות הביטחון נערכים בכוחות מתוגברים ובהתפרסות שיא של אלפי שוטרים לשמירה על ההר לבל יגיעו מתפללי ההילולא.

על פי ההערכות, בכל שנה מגיעים למירון כ-180 אלף איש כדי להשתתף בהילולא הגדולה בעולם. השנה גם תושבי חו"ל לא יגיעו כך שמדובר על ארבעים אלף איש פחות ועוד אנשים רבים שיישארו בביתם. לאלו שבנפשם להגיע יש פתרון קל ובדוק. לפחות לאלו שיש להם חלאק'ה.

יוזמה שעלתה לפני ההילולא היא לארגן מחאה גדולה באישור המשטרה ליד מירון במטרה לבקש סליחה מרבי שמעון על כך שאי אפשר להגיע למקום ולהתפלל - כשהמטרה היא בקש מחילה מרבי שמעון. 

אחד העסקנים שמעורב בעניין אומר ל'בחדרי חרדים', "בשבועות לומדים כל הלילה, בתשעה באב צמים, בראש השנה תוקעים בשופר, ביום כיפור צמים, בסוכות אוכלים בסוכה ומקיימים מצוות ד' מינים, בחנוכה מדליקים נרות חנוכה, בעשרה בטבת צמים, בט"ו בשבט ראש השנה לאילנות, בפורים קוראים את המגילה מתנות לאביונים משתה ושמחה, בפסח אוכלים מצות, אז בל"ג בעומר עולים למירון ועושים תגלחת לצעירי הצאן, תנו לנו לעלות במתכונת קורונה. ויותר מזה, אם מותר קניון אז מדוע אסור רבי שמעון".

"אנחנו מגיעים ל"בקשת מחילה" מהתנא האלוקי שלא עשינו מספיק על מנת שיתנו לנו לעלות במתכונת קורונה", אומר העסקן. לדבריו, "בגלל שלא ראינו התקדמות, כבר מחר מתכוונים להגיש בקשה רשמית ומסודרת לקיים את המחאה במסגרת החוק". 

איש מירון ר' יעקב חיים מילר שהציע את רעיון ה'דרייב אין' אומר ל'בחדרי חרדים', "אני שמעתי על היוזמה של הפגנת המחאה, אבל אני דוגל בשיטת ההידברות ולא להגיע עם המשטרה לקצה. צריך לזכור שזה מותר מבחינה חוקית לעשות הפגנה אך אני דוגל בשיטת ההידברות עם המשטרה".

על פי התוכנית שמציעים במתכונת 'דרייב אין', אף אחד מהעולים למירון לא יצא מהרכב. וגם אם יהיו פקקי תנועה, אנשים יידעו שעל דעת כך הם מגיעים להתפלל כמה דקות בתוך הרכב ולחזור בחזרה. 

מפקדים בכירים במשטרת התנועה אומרים שהרעיון הוא בר ביצוע לאחר שהוצגה בפניהם התוכנית של המסלול המדובר. רק בשביל לסבר את האוזן: מצומת חנניה ועד היציאה ממירון, כולל המעבר לציון שהוא 10 קילומטר - הקיבולת היא של עד 1,200 רכבים לשעה, בהנחה שמקציבים 9 דקות נסיעה לכל רכב לאורך הסיבוב.

העסקנים שמטפלים ומעורבים בנושא אומרים בשיחה ל'בחדרי חרדים', "צריכים להבין דבר פשוט, אם מותר לנסוע בכבישי הארץ, והמדינה פותחת בהדרגה את כל המקומות, מדוע שלא יתאפשר לקיים בדרך הכי בטוחה את העלייה לציון של רבי שמעון בר יוחאי, שבכל שנה מגיעים כל כך הרבה אנשים להתפלל ביארצייט. המשטרה יכולה להשתמש בכוח שהיה מביאה בשביל לשמור על הסדר".

"כל אחד שיצא מהרכב יידע שהוא יכול לקבל קנס, השמירה תהיה בצורה כזאת שכולם עוברים בסרט נע או בשיטת ה'דרייב אין' של הבדיקות. כמו שראינו בחלוקות ה'קמחא דפסחא' שנעשו, או אפילו בהפגנות של החילונים שברוך ה' אף אחד לא נדבק שם. לא ייתכן שלכזו הילולא גדולה לא ימצאו פתרון".

עוד הם אומרים כי, "כבר ראינו שהציבור החרדי שומר על ההנחיות בצורה טובה. זה יעבוד מסודר לפי רישום מראש, וזה יתפרס גם יום לפני ההילולא וגם יומיים אחר כך, כמעט לאורך כל השבוע. כך יוכלו להשתלט וכל אחד יוכל להגיע ולהתפלל ברכב פרטי או בהסעה שישכור לשם כך. דורות של דורות עלו למירון בל"ג בעומר במסירות נפש. אפשר לתת לזה פתרון שבהבטחה ברורה - אף אחד לא יידבק כולם בתוך הרכב".

בנוסף, יש ילדי חלאק'ה שכפי מנהג האר"י הקדוש לגזוז את מחלפות ראשם במירון צריך לאפשר להם לקיים את המנהג כפי ההוראות של משרד הבריאות, מאות ילדים יהיו במצב שלא יזכו לקיים את המנהג כמו אבותיהם.

תוקן על ידי נוירולוג ב- 04/05/2020 21:36:27

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2020 14:54 לינק ישיר 

לה''ו. ומה עם גאב''ד קורונה?! או גאב''ד רד בול?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2020 10:30 לינק ישיר 

ויסברג ב'בחדרי': הפוסק הישיש מארה"ב גאב"ד קארלסבורג המריא לישראל לשהות במירון שם שוהה מזה ארבעים שנה, הגאב"ד ישהה בבידוד בדירתו במירון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2020 08:38 לינק ישיר 

על מה בקשת מחילה? על שנבצר להדביק הרבה יותר יהודים בנגיף?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2020 08:23 לינק ישיר 

יש מי שקשה לו להשלים עם ההפסד,שבאי הפעלת תחורה למירון  לכן מצא "דרך" מניפולטיבית וחצופה איך בכל זאת להסיע אנשים למירון.אני מקווה שלא יהיו מספיק טיפשים שיצטרפו למהלך

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 06/05/2020 08:24:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2020 01:47 לינק ישיר 

עצם ההשוואה העצובה בין יהודי כמו ר' מיילעך בידערמאן שליט"א לבין נהנתנים למיניהם (אגב, מילר ביוזמתו לדרייב אין הראה שהמקום חשוב לו גם כשהוא לא מרויח שקל לכאורה), מראה כמה דבריך אינן רלוונטיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2020 01:19 לינק ישיר 

נא לא לשכוח במעמד בקשת המחילה את הלפרין מהמושב, את יקי הרשקופ ור' מיילך בידרמן ואתם עמם האדמורים מתולדות אהרן ואברהם יצחק ושפר מאורייתא - שהשנה לא יזכו לפזז ולכרכר סביב המדורות, את יענקלה מילר ואנשי החי רוטל וההכנסות אורחים למיניהם שהשנה יצטרכו למצוא מקורות הכנסה וגימיקים חדשים איך להתעשר, ואחרון אחרון חביב, את נגני המקהלות השונות ומוטי שטיינמץ ואהרלה סמט שיצטרכו לחכות למסעות קודש ומלכות של "נאמני" "נגידי" ו"ידידי" מוסדות וקופות העיר ואדמורים שונים כדי למלא את כיסיהם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2020 20:31 לינק ישיר 

נשים רגע בצד מה עדיף לנו, יש מישהו שאינו רואה שדברים הקשורים לחיי השגרה של האזרח החילוני מקבלים היתרים, בשוננ למה שקשור לחיי האזרח החרדי ? גם אם כרגע זה בדברים שאינם בקונצנזוס (נניח), הרי אין ספק שזה ח"ו לא ייעצר כאן, אנו כבר רואים מה הנציגים שווים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2020 20:04 לינק ישיר 

המטרה היא לטעון שאם השתטחות המונית אסורה והפגנה המונית בכיכר רבין מותרת, אז נהפוך את העלייה להפגנה והיא תהיה מותרתלכל היותר מדובר כאן בניסיון לעבוד על החילונים או לנגן על הרגש של הפקידים מבני עדות המזרחי כביכול מדובר כאן בקפידא של רשב''י

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 05/05/2020 20:16:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2020 15:24 לינק ישיר 

לה''ו. אותי מסקרן לדעת מי הגדוילים שימורו, ומתי?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2020 15:15 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

לגבי הטיעון על הספרדים והקטניות בפסח-הייתי טוען דווקא בכיוון ההפוך, שלהגיד שללכת למירון בל"ג בעומר זה משהו קריטי וחשוב ביהדות כמו לאכול בסוכה, זה כמו להגיד שמי שאוכל קטניות/שרויה עבר על איסור לא תאכל חמץ וחייב כרת...

התגובה שלי היא לאותם האומרים שתפלה בקברי צדיקים היא כדרישה אל המתים
ואיני מהחושבים של"ג בעומר במירון "זה משהו קריטי וחשוב ביהדות כמו לאכול בסוכה" או קריטי בכלל.
ולמשווים בין דרישה אל המתים לבין תפלה בקברי צדיקים כתבתי:
לומר שהמתפללים אצל קברי צדיקים כהמהרי"ל, האריז"ל ועוד ועוד מהעומדים בשורה הראשונה בהיסטוריה היהודית, הם דורשים אל המתים וכדומה, זה כמו לומר על ספרדים האוכלים קטניות בפסח שהם חייבי כרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2020 15:02 לינק ישיר 

למה אף אחד לא חושב על תושבי מירון המסכנים? מה הם אשמים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2020 14:13 לינק ישיר 
מצדרביעי

היצל כתב:
כה הם דברי רבי חיים וויטאל ז"ל: "והמנהג שנהגו ישראל ללכת בל"ג בעומר על קברי רשב"י ור"א בנו הקבורים במירון, ואוכלים ושותים ושמחים שם, ראיתי למורי האר"י ז"ל שהלך לשם בל"ג בעמר הוא וכל אנשי ביתו, וישב שם שלושה ימים, וזה היה בפעם הראשונה שבא ממצרים, אבל איני יודע אם אז היה בקי ויודע בחכמה הנפלאה שהשיג אחר כך. והרב רבי יונתן סאגיש העיד לי שבשנה האחרונה קודם שהלכתי אני אצלו ללמוד עם מורי ז"ל, שהוליך את בנו הקטן לשם עם כל אנשי ביתו, ושם גילחו את ראשו כמנהג הידוע, ועשה שם יום משתה ושמחה... וכתבתי כל זה להורות כי יש שורש במנהג הנ"ל".

נניח שזה נכון, אבל ממה שכתב הר' חיים ויטאל בעצמו ש"יש שורש במנהג הנ"ל" לבין הטיעון כאילו זה חשוב כמו לאכול בסוכה בסוכות-הדרך קצת ארוכה...

לגבי הטיעון על הספרדים והקטניות בפסח-הייתי טוען דווקא בכיוון ההפוך, שלהגיד שללכת למירון בל"ג בעומר זה משהו קריטי וחשוב ביהדות כמו לאכול בסוכה, זה כמו להגיד שמי שאוכל קטניות/שרויה עבר על איסור לא תאכל חמץ וחייב כרת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2020 11:05 לינק ישיר 

שיבקש גם מחילה מהמדורה ומהח"י רוטל. אילו היו מונעים תקיעת שופר היה מבקש מחילה מהשופר? או מהקרפלאך של הסעודה המפסקת? (ולפני שתתנפלו עליי - כמובן שלא השוותי שום דבר לרשב"י הק' חלילה. אבל זה לא יעזור...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2020 10:55 לינק ישיר 

היצל כתב:
נוירולוג אמור להבין שזה תרגיל בגדי לקיים מעמד חוקי במירון, רק לא מביןשאם כבר אז למה לא בערב לג בעומר.

אני יודע, ועדיין
השיח הזה על בקשת מחילה מר' שמעון על כך שאנו לא מגיעים לא נולד רק כקוריוז לצרכי ההפגנה, זה המשך ישיר לתיאור של העסקן על כך שלהגיע לר' שמעון בל"ג בעומר זה בדיוק כמו לצום ביום כיפור ולשמוע קול שופר וכיוצא בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2020 01:50 לינק ישיר 

לפי נתוני המרכז הארצי למקומות הקדושים שלא מספרים לכם: 2800 אישורים שניתנו להגיע למירון לתאריך ל"ג בעומר . 130 עובדי הפקה. 45 עובדי הגברה. 16 עובדי סאונד. 34 תזמורת ונגנים. 287 סדרנים. 100 איש לכל אירוע הדלקה בסה"כ 300 . 345 עיתונאים. 568 צלמים. 6 מנקים. 134 עובדי טלויזיה. 65 עובדי רדיו. 123 מד"א. 143 זק"א. 67 משרד הבריאות. 87 עובדי מרכז הארצי למקומות הקדושים. 300 אחמ"ים. 150 אזרחים ותיקים. ס"ה 2800 אישורים מלבד האישורים: 2000 שוטרים עם גישה עד מעלה ההר. 1500 שוטרים ללא גישה למעלה ההר. לכלל תושבי מירון יינתן אישור בשעות הלילה. 300 אישורים לשרים , חברי כנסת ועוזרי שרים וחכ"ים. (המרכז הארצי למקומות הקדושים דורש עוד 1350 אישורים שצפויים לקבל אישור במחטף יומיים לפני ע"י משרד הדתות ומחוז צפון במשטרה) ורק לאזרחים אסור?! ולמקושרים מותר ?! די לשחיתות של המקושרים והמקורבים והעסקנים המושחתים. ודרישת אחד מחברות ההפקה שכל האישורים יהיו ממוספרים ולא לפי תעודות זהות או מספרי רכבים ככה כל מקושר יוכל להעביר לבני משפחתו כמה פעמים את האישורים... אם מותר 300 איש לכלל ההדלקות אין צורך ב2800 אישורים מפוברקים , מספיק 150 אישורים לכל הצלמים הסדרנים ההפקה והתזמורת!!! התפרסם בפורום בארה"ב, יש למישהו מושג אם זה נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הפגנת מחאה אדירה ובקשת מחילה מר' שמעון בר יוחאי בהשתתפות מנהיגי הדור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext