| נשלח ב-4/5/2020 23:16 |
|
| |
הצצה לעולם שאחרי הקורונה
תקופת הקורנה שאנו עדיין בתוכה יש לה יכולת השפעה רבת פנים היא יכולה להיות בין השאר על כלכלה, תרבות, חיי חברה ותהליכים פנימיים אישיים.
הנה דוגמה לשינוי שכבר קורה בעקבות הקורנה https://www.bhol.co.il/news/1096992
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 00:23 |
|
| |
לעניות דעתי, זה לא יביא לשינוי בתחום הזה.
אנשים מחכים שההגבלות יסורו, ויוכלו לחזור לחתונות המוניות בעלות גבוהה כתמיד.
יש לי חבר שמחתן בת עוד כחודש וחצי, הוא עסוק בדיונים קדחתניים האם בתאריך החתונה כבר יוסרו המגבלות ויוכל זמין את כל העולם ואשתו או לא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 15:28 |
|
| |
| מחודד כתב: |  | | לעניות דעתי, זה לא יביא לשינוי בתחום הזה.
אנשים מחכים שההגבלות יסורו, ויוכלו לחזור לחתונות המוניות בעלות גבוהה כתמיד. |
|
חסידי גור הם לא אנשים בעינך? אצלם זה כבר הביא לשינוי.
אתה יכול לטעון שהשינוי הזה כמו שהוא, לא יתפוס בשאר המקומות, וכנראה שתהיה צודק אבל יש הרבה דברים שהנהיגו בגור ושבשאר המקומות לא הלכו בעקבותיהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 18:14 |
|
| |
הוא אשר דברתי, השינוי לא יבוא בגלל הבנה והסתגלות של הציבור למצב הקורונה.
השינוי יבוא בגלל הוראות מלמעלה, וזה, כבר היה קודם, אולי באש יותר נמוכה.
קח דוגמא את הציבור הליטאי, לא נראה באופק שינוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2020 14:49 |
|
| |
הבעיה היא שלנו ורק שלנו בראש, ואם לא נשכיל לפתור את זה. צריך קורונה שישנה לנו את הראש.
לגופו של ענין, אני עומד לפני חתונה של ילד, אמצעי בדיוק, כבר הזמנתי אולם רגיל בציבור החרדי, ושילמתי מקדמה נכבדה.
אני עוקב כל יום אחר החדשות והערכות ומייחל שמשהו עוד ישאר לתאריך החתונה, בכדי להוזיל את העלויות המיותרות. ואשתי שופכת כל יום דמעות בתהילים שחתונת החלומות לא תפגע.
כשאני מנסה לומר מה רע בחתונה שצפינו בה מהמרפסת והיינו שותפים בכל לב אל אף שכלל לא היינו מוזמנים, והשמחה היתה עד השמיים, וב"ה אנו רואים את הזוג שגר ממש מולנו איך הם מאושרים. היא מתחלחלת לפחות אולם יותר קטן.
הייתי שמח יותר לערוך את השמחה ברחבת בית הכנסת, עם יותר חברים שבאמת קרובים אלי, ופחות אנשים שכללי הטקס מחייבים אותו להזמין ואותם להשתתף ושנינו מקללים את הרגע של ההזמנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2020 15:19 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2020 16:49 |
|
| |
| סגנו_של כתב: |  | |
|
לדעתך כל מי שקובע תאריך חתונה לאחרי החגים [לאו דוקא בימי קורונה] הוא בבחינת נביא? או שאולי אם החלטתי שבר"ח סיון אפחית משעות העבודה שלי הריני בגדר נביא?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2020 21:35 |
|
| |
הנה סקר שקיבלתי בנושא החתונות
אחת הדרמות שליוו את חיינו בתקופת ה'קורונה', הינה החתונות שהפכו מצומצמות, משפחתיות וחסכוניות. הדבר יצר שיח ציבורי בנוגע להסדרי החתונות המקובלים בימינו, האם הם מוצדקים ונכונים או שמא חתונות ה'קורונה' חשפו שאפשר גם אחרת. הנושא מסעיר את הציבור החרדי, ויש דעות לכאן ולכאן. נשמח שתחווה את דעתך בנושא, ובכך תתרום להבנה מעמיקה יותר על המגמה הציבורית בנושא הטעון. כמובן, השאלון אינו דורש הזדהות, וזמן המענה מוערך בכשלוש דקות. תודה על שיתוף הפעולה! השאלון נערך ע"י מומחים לכלכלה לבקשת "איגוד קופות הצדקה בא"י" https://forms.gle/VoRw5R2jTaQfXq237נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2020 21:49 |
|
| |
לה''ו. גשר המיתרים. ראשית כל מזל טוב מזל טוב,רק נחת מכל יוצאי חלציך, ויהי רצון שהזיווג יעלה יפה. שנית: סיפור אישי, שיראה איך אפשר גם להזמין את כל העולם, וגם במחיר מופחת משמעותית. השתתפתי בשמחת חתונת בן אחי, וכשהגיע תור השניצל והאורז (וגם כבר הייתי רעב), הייתי צריך לעזוב את האולם בדחיפות, והספקתי לטעום ביס אחד. כשחזרתי, הכל היה מפונה כבר, וכמו שאמרתי, הייתי רעב. לפתע ראיתי שיש בר נחמד לבאים מהמשפחה והחברים היותר רחוקים, ניגשתי, ומה אגיד לך? הצ'ולנט הפרווה ביחד עם קוגל+ פפסי מקס ... א מחיה. היה טעים ומשביע יותר מהשניצל והאורז. אז, אפשר להזמין כמו פעם, (ולא צריך לחלק לעקאך ופטל כמו פעם, למי שיכול), צ'ולנט פרווה, קוגל+ פפסי, וכולם שמחים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|