בית פורומים בחדרי חרדים

תרבות הלוויות הענק החרדיות המשמשות כהפגנת כוח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/5/2020 21:04 לינק ישיר 
תרבות הלוויות הענק החרדיות המשמשות כהפגנת כוח

בצהריים יצא לי לפגוש ידיד נעורים המחלק את זמנו בין ישראל לארה"ב (רעייתו אמריקנית בעוד הוא ישראלי צבר שבצברים) לאחר שנים שלא נפגשנו. דיברנו על דא ועל הא, ואיכשהו הגענו לשיחה אודות הקורה בקהילה החסידית בניו-יורק בימים טרופים אלו. 

מנהון להון הוא סיפר לי על האנטישמיות המפלצתית שצומחת בניו- יורק. וכך הגענו לקטע עם ראש עירית ניו- יורק שבא בעצמו לפזר הלוויה המונית של אחד האדמורי"ם שהתרחשה לאחרונה.

מתוך השיחה עלתה לי תובנה שאני חש צורך לשתף בה אחרים.

אך טבעי הדבר הקושי הנפשי הרב  בהוראות המגבילות את מספר המלווים בהלוויות.
אין צורך להסביר עד כמה זה מייסר שלא להיפרד באופן אינטימי מקרוב משפחה, ובפרט מאב או אם.
אך מה שמוזר בעיני היא הפרת ההוראות כאשר מדובר בהלוויות אדמורי"ם.

לאחרונה נחשפנו כולנו לעיסוק התקשורתי והציבורי בהפרת ההוראות בהלוויות אחד האדמורי"ם בניו-יורק, כאשר אלפים הצטופפו סביב מיטתו בניגוד מוחלט להוראות. דבר שעורר סערה וגררה  אנטישמיות ושנאת יהודים. הדברים קבלו הד תקשורתי נוכח הגעתו של ראש עיריית ניו-יורק לפזר במו ידיו את ההתקהלות המסוכנת.

בתחילה, הדברים היו לפלא בעיני. הרי מדובר בקהילה יקרה שמקפידה על ההוראות גם כאשר מדובר בהלוויות של ההורים שלהם עצמם. אם כך, מה גרם להם להסתכן באופן כה חמור ולעורר  אנטישמיות בגלל הלוויה של אדמו"ר די אלמוני שרחוק מלגרום לאותם רבבות פרץ רגשני כה עז - שיביא אותם להם להפר את הכללים וליצור במודעות מלאה גם לאנטישמיות וגם לסכנה נוראה לעצמם.

בכדי להבין את המקרה המצער יש להבין קודם כל את תופעת הלוויות הגדולות בקרב הקהילות החרדיות.

כבר לא מעט שנים שלבלרי התקשורת ומעצבי דעת הקהל החרדית רואים בהלוויות הגדולים סוג של הפגנת כוח – מה שהם נוהגים לכנות "קידוש השם". במילים אחרות, מדובר במעין אמירה לציבור הרחב "ראו כמה רבים ועצומים אנחנו- קחו בחשבון שאנחנו רק נלך ונגדל" ומכן שיש להתחשב בנו ולהיזהר מאתנו. הדברים חלחלו לציבור החרדי הרחב והתמים, שהפנים יותר ויותר שהלוויות ענק זה בעצם "קידוש השם" מהחשובים ביותר הקיימים בדורנו. כמובן שכל העניין מגוחך משתי סיבות:

1. מה הקשר בין הכמות המספרית של החרדים לקידוש השם?

2. הרי ברור לכולנו שאם החילונים/הגויים היו משתתפים כ ו ל ם בהלוויות מנהיגיהם, המספרים היו מגיעים למאות מיליונים. 

ובכלל, ממתי כמות הציבור מוכיח את צדקת דרכו? וכי בגלל שהנוצרים מונים מיליונים זו הוכחה שהם צודקים?

מישהו חושב שהלווייתו של קסאם סולימאני – להבדיל - באיראן שמנתה עשרות מיליונים, הוסיפה קמצוץ של כבוד למוסלמים. אדרבה, תרבות העדר רק פוגעת בכבודה של הקהילה.

תוקן על ידי שם_עט ב- 09/05/2020 21:45:15

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2020 21:44 לינק ישיר 

אתה טועה, זה לא קידוש ה' כי תראו כמה רבים אנחנו, אלא תראו כמה אנו מכבדים את הרבנים שלנו. 

וזה אתה אתה לא מבין, משום מה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2020 22:00 לינק ישיר 

אם אתה רוצה להראות כבוד לרב, תלמד ותפיץ את תורתו.

אני רואה יותר מדי גילויי הערצה חיצונית לרבנים מאנשים שאין להם מושג ממשנת הרב.

להבדיל אני רואה במקומות של בני תורה אמיתיים שיעורים במשנת הרב שנפטר, על שיטתו בהלכה, על שיעורים שהעביר.

הבעיה במנהגים חיצוניים כאלה היא שהם יוצרים תחרות לא בריאה. כאילו גדולתו התורנית וחשיבותו של הרב נגזרים ממספר המלווים.

קצת מזכיר לי את רבן גמליאל שבחר להיקבר בתכריכי פשתן כדי להפסיק את המנהג של תכריכים יקרים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2020 22:03 לינק ישיר 
פיקה_ציק

ממש לא נכון.

1. זה שמופיעים בהלוויות זה לא מדד לרמת הערצה לנפטר. עובדה שבציבורים אחרים לא מופיעים להלוויות גם כאשר מדובר במנהיגים נערצים ביותר. 
2. הדגשת כמות המשתתפים כבר מזמן הפכה לאובססיה וגאווה חרדית.
3. ציבור שעובד לפרנסתו לא יכול להרשות לעצמו ללכת להלוויה של כל אישיות נערצת עליו.
4. לגישתך, גם חתונות ענק של האדמורי"ם הם "קידוש השם נורא" וכן הלאה....אולי כדאי שתעדכן את לבלרי העיתונות שיתחילו להכתיר כקידוש השם: חתונות, שבע ברכות, בר מצוות או סתם טישים.
5. תודה לי שהעיסוק החרדי עם המוות, הוא איך נאמר? קצת מוגזם. ראה את הבכיות הילדותיות בהלוויות של צדיקים שעברו את המאה השנים וכבר זמן רב לפני פטירתם לא היו איתנו. (לא נעים להגיד את המילה - דמנטים מוחלטים).

לסיום: שמת בוודאי לב שבל מוצאי בחירות כותרות העיתונות החרדית יוצאות באותיות קידוש לבנה אודות ה "קידוש השם הנורא" לאור כמות המצביעים. כמה מגוחך שלאחרונה סיבת ה "קידוש השם" הפכה אף לסיבה מרכזית ללכת להצביע.
לפי גישה זו ניתן רק לשער את גודל קידוש השם של מצביעי הלכוד וכחול לבן  שמספרם כפול ומכופל 

תוקן על ידי שם_עט ב- 09/05/2020 22:24:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2020 23:44 לינק ישיר 

מתאים לדעות של מיזרוחניקים לייט,

הגמרא בכתובות דנה כמה מבטלים תורה על הלווית אדם גדול, והגמרא מתחילה במספרים של שישים רבוא 'כנתינתה כך נטילתה' ולמאן דתני ומתני לית ליה שיעורא, וכך היה מימות עולם, ועיין בגמ' ב"ק סוף פרק ראשון על הכבוד שעשו לחזקיהו מלך יהודה שיצאו לפניו שלושים ושה אלף חלוצי כתף, ועל הלוייתו הגדולה של רבינו הקדוש רבי יהודה הנשיא, שעל אף שהיה יום שישי התאספו כולם חוץ מההוא כובס, יעויין כל המעשה בסוף מס' כתובות, וכהיום עם אמצעי התקשורת והתחבורה זה בא לידי ביטוי ביותר מספרים, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 00:45 לינק ישיר 
בונדמן היקר

אתה טועה פעמיים:

לא רק מיזרוניק לייט יכול לדבר דברי אמת המבוססים על לוגיקה צרופה והיגיון בריא. גם אתה יכול לפעמים. תנסה ותיווכח.

לגופם של דברים: הגמרא אינה עוסקת במנהיגים של קהילות חרדיות אלא בתלמידי חכמים. אז כיצד הלוויה של הגרא"מ שך כפולה עשרות מונים מהלוויה של ת"ח אחרים כדוגמת רח"ש קרליץ או ר, חיים גריינימן? למה הלווית אדמו"ר גדולה פי אלף מהלווית זקן הדיינים של אותה חסידות? 
הוא אשר אמרנו: מדובר במפגני כוח של קהילות.

ככלל לא מקובל עלי לנתח אירועים ציבוריים חדשים שהתפתחו בשנים אחרונות באמצעות גיוס של מאמר חז"ל כזה או אחר. כך למשל את הגמרא בכתובות שציתת. שם מבואר דווקא שהחשיבות לצאת לקראת חתן וכלה איננה נופלת מיציאה להלווית ת"ח ואף קודמת לה.
אז מתי נראה רבבות נוטשים הלווית  "גדולי הדור" כדי לקפוץ לאולמי גוטניק ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 01:31 לינק ישיר 

גם רבי עקיבא כשמתו שני בניו בחורים והגיעו כל העם ללוותו(זה גמ' במועד קטן לא, זוכר איזה דף, והרחבה במס', שמחות), נעמד, רבי עקיבא יל בפסח ואמר, אחינו היקר ית ישראל למה באתם? בשביל עקיבא? כמה עקיבא איכא בשוקא? אלא שאמרתם תורת אלוקיו בלבו, אם כן, מנוחם אני. רואים שרבי עקיבא הבין שהגעת העם ללויות בניו היתה מעמד כבוד התורה, וכמו שהזכירו דברי הגמ' כנתינתה כך נטילתה, ומאן דמתני לית ליה שיעור. ומי שזכה בפועל להשתתף בלוויות ההמוניות של גדולי התורה, הרגיש ויודע על מה מדברים. לא לחינם יצאה בת קול ואמרה כל מאן דהוי באשכבתיה דרבי מזומן לחיי העולם הבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 11:47 לינק ישיר 
שם_עט

.

תוקן על ידי שם_עט ב- 10/05/2020 11:55:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 11:48 לינק ישיר 
שם_עט

נחשפו תמונות נדירות של מרן 'החפץ חיים' - היכלי הישיבות - בחצרות ...

הלווית החפץ חיים.
לא נראה שמדובר במאות אלפי אנשים. נכון שבזמנו לא הייתה תחבורה משוכללת כמו היום. אך עדיין מדובר במספר קטן ביחס למיליוני חרדים/שומרי מצוות.

תוקן על ידי שם_עט ב- 10/05/2020 11:56:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 12:09 לינק ישיר 
hhaavv

ספרתי. היו 73 וחצי אנשים בדיוק, לא כולל הנפטר.
וברור שהיה ממש פשוט להגיע לראדין - מקסימום טיסת צ'רטר לנמל התעופה הבין לאומי של ראדין, ומשם ברכבת התחתית עד לישיבה.
וגם הפייק של כמה שיותר בוחרים זה קידוש השם גדול יותר - זו סתם המצאה של גדולי הדור מאז קום המדינה, החזון איש והרב מפוניבז'. מי הם בכלל? 

תוקן על ידי hhaavv ב- 10/05/2020 12:10:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 15:54 לינק ישיר 
יש לך מקור בשם החזו"א ?

מניין לך שכך אמר החזו"א? ממש לא מתאים לי להאמין שאכן כך אמר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 17:35 לינק ישיר 

הייתה הלוויה של אחד האדמו"רים
והייתה שם צפיפות גדולה

בוא נחכה שבועיים
ונראה מה התוצאות האם התרבו החולים באותה קהילה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > תרבות הלוויות הענק החרדיות המשמשות כהפגנת כוח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext