| נשלח ב-10/5/2020 00:29 |
|
| |
מהיכן החוצפה והעזות לדרוש מיהודי שמבקש להזכיר את שמו אצל רבי שמעון 260 שקל על כל שם!
מכובדי,אני מודעת לזה שאיש לא כופה על אף אחד להיכלל בשמות ההזכרה אצל השליחים של קופת העיר,בהתחשב בזה שקופת העיר מקבלת צדקה גם בלי מתן שירות: אז כל מי שיש לו מספיק כסף יכול להגדיל את תרומתו בכל מצב:אבל אתם הרי דואגים לעניים:אז מהם אתם מבקשים 260 שקל עבור כל שם?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2020 00:35 |
|
| |
בהחלט ניתן לפעול מרחוק ישועות גדולות,בפרט כשהתפילות מלוות בהשתפכות הנפש,"שיחה בינו לבין קונו",אני כבר לא מדברת שלדאבוננו מרוב הדוחק והמסחור במקום :תפילת היחיד נהפכת למשנית במקרה הטוב...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2020 09:21 |
|
| |
בלי לגרוע ח"ו במעלתם הגדולה של קברי הצדיקים, אבל דוד המלך ע"ה אומר בתהילים קרוב ד' לכל קוראיו לכל אשר יקראוהו באמת, בתפילת שמונה עשרה עמוקה מתוך הלב בכל מקום ובזכות הרשב"י שנמנענו מלהגיע אליו ניתן לפעול ישועות רבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2020 08:57 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2020 15:38 |
|
| |
לה''ו. ידוע שכל התפילות עוברות דרך מערת המכפלה. מי שרוצה, שישלח לי שמות, ובל''נ בל''ג לעומר בחברון עיר האבות. ואזכיר תמורת שתתפללו עלי לכל הישועות ממקום שהייתכם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2020 14:26 |
|
| |
תמשיכו להצביע למי שדואג למושחתים...
| ירו_שלמי כתב: |  | כבר כתבתי לפני איזה חודש שצריך לאסור בחוק לאסור את המסחור שיעשו קופות הבאבות מאישורי העליה למירון.
אם מישהו שיש לו גישה לשם וגם יוזמה יפתח מייל לשליחת שמות בחינם (לא צריך שיעבור בפה על כל השמות, גם הם לא עושים זאת..) - אין ספק שיזכה גם הוא לכל ישועה שהוא צריך לה. אני בטוח שזה שוה יותר מח"י רוטל וכו'. |
|
לא יודע אם אפשר והאם מותר לאסור דבר כזה בחוק, מותר לאדם למות שליח בתשלום... אבל במקרה של מירון ה'תש"ף, שאין גישה למי שחפץ בכך, המדינה היתה אמורה לתת את השירות הזה חינמי כמינימום... הסיבה שזה לא קורה, היא מאותה סיבה שלא ממש ניסו למצוא פתרון לעליה לכה"פ לילדי החלאקה,כמו שבכותל מצאו פתרון, חכינו דואגים בעיקר למקורבים.... ותודה לכל השוטים המצביעים להם.
תוקן על ידי היצל ב- 10/05/2020 14:27:53
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2020 14:17 |
|
| |
כבר כתבתי לפני איזה חודש שצריך לאסור בחוק לאסור את המסחור שיעשו קופות הבאבות מאישורי העליה למירון.
אם מישהו שיש לו גישה לשם וגם יוזמה יפתח מייל לשליחת שמות בחינם (לא צריך שיעבור בפה על כל השמות, גם הם לא עושים זאת..) - אין ספק שיזכה גם הוא לכל ישועה שהוא צריך לה. אני בטוח שזה שוה יותר מח"י רוטל וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2020 14:09 |
|
| |
| סקופער כתב: |  | איזו תת רמה, פשוט לא יאומן.
קופת העיר מציעה הצעה, את יכולה לסרב ואת יכולה לקבל, אף אחד לא הכריח אותך ושכמותך. אם את מעוניינת להשתתף - עשי זאת, ואם לא - פשוט אל תעשי זאת.
הטענה שבגלל שהמקום סגור ונמנע מאנשים להגיע לשם, ורק לשליח שלהם ישנה אפשרות בגלל קשרים, היא דמגוגית וילדותית. בכל דבר בעולם שלנו זה כך. מרצדס מציעים רכבים טובים שרק הם מציעים כמותם וכל מי שרוצה - קונה, ומי שלא - לא. לא שמעתי אמירה על חוצפה שלהם למכור במחיר כ"כ גבוה...
מי שחשוב לו שיוזכר שמו על הציון בל"ג בעומר, אני מאמין שישנם כמה אפשרויות לעשות זאת, ואחת מהם היא מה שקופת העיר מציעה.
ובעניין אחר. אתמול חבר חסידי שאל אותי מה אעשה השנה בל"ג בעומר? השבתי לו מה שעשיתי כל השנים. ומה עשית כל השנים, שאל. מה שעשו הגאונים והראשונים. מה הם עשו? כלום ושום דבר. לא נסעו למירון וחיו עם זה בסדר גמור. פשוט מדהים שלוקחים דבר כזה ועושים אותו לחמורות שבחמורות. ממש איסור כרת לא להיות שם עד כדי עתירה לבג"ץ...
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2020 14:08 |
|
| |
לא הייתי מסתמכת על קצין המשטרה כדי לחשוש שמציגים לציבור מצג שווא,ולמעשה לא מהעתירים עבורו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2020 11:21 |
|
| |
קצין המשטרה במענה לשאלת כתבים: כל ארגוני הצדקה המפרסמים שיתפללו בציון על שמות שמועברים אליהם. איננו מכירים את זה. רק מי שיש לו אישור מראש יוכל להגיע. אדמורי"ם לא יוכלו להגיע עם מלווים. רק אדמו"ר שאין לו רישיון או מבוגר מאוד יוכל להגיע עם מלווה אחד בלבד. הודענו להם את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2020 11:15 |
|
| |
צריך גם לומר את הדבר הבא:
אם למישהו יש ביקורת על קופות הצדקה למיניהם, יתכן והוא צודק, אבל הוא מתכבד במקום להתבכיין על אלה שעושים, אפי' אם נכשלים לעתים, פשוט שיקום ועשה מעשה, יקים קופת צדקה משלו, יאסוף כספים בדרכו, יחלק אותם כראות עיניו, ושלום על ישראל...
לשבת ביציע ולחלק הוראות זו חכמה גדולה, בדרך כלל עושים את זה אנשים שלא עשו כלום מימיהם. כל מי שיודע מה זה לנהל קופת צדקה שכונתית, כמה זה קשה וכמה זה מורכב, צריך להבין מה זה לנהל קופה גדלה כמו קופת העיר. לא פיקניק גדול...
ושלא יובן לא נכון. אני לא תורם להם. אני מעדיף לתרום צדקה למשפחות ואברכים ישירות דרך גבאי צדקה אמין, בלי גרפיקה ובלי הוצאות משרד, בלי מנהלים ובלי שחיתויות. כי עם כל הרצון הטוב, כסף גדול משגע אנשים, בפרט כאלה שאין להם פרנסה משלהם, והם נוטים לחלק למקורבים, להלוות לעצמם, וכו' וכו' כמו שראינו בוועד הרבנית שכמעט נסגר בשל כך...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2020 11:04 |
|
| |
תתמקחו על המחיר..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2020 09:56 |
|
| |
האמירה של קופת העיר מאד פשוטה: לפני שמשתגעים על תפילה במירון, ראוי לעשות דבר חשוב יותר-לתת צדקה הגונה. קשה למצוא קמפיין ראוי יותר מזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2020 09:49 |
|
| |
מס טיפשות
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2020 09:47 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2020 09:38 |
|
| |
מלח_דק
ונאים הדברים למי שאמרם.
שקיקתך לאמת, עדינות נפשך וטוהר כוונותיך ניכרים בין השורות. עפר אני לרגלי אישיותך המאירה ורוחך הענקית. סגנון זך כזה לא נראה פה זמן רב.
תוקן על ידי מלח_דק ב- 10/05/2020 09:40:26
|
|
|
|
|