בית פורומים בחדרי חרדים

זה ל"ג בעומר או לוויה??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/5/2020 21:06 לינק ישיר 
זה ל"ג בעומר או לוויה??

גם הרב גרוסמן וגם רבינוביץ מתבכיינים שם במנגינות לוויות... לא מובן לי הסיפור... זה מתאים לליטאים לא לחסידים. ממש דיכאון. וגם השעה כבר 21 ולא מתקרבים עוד להדלקה.. לא זוכר דבר כזה משנים שעברו

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2022 13:11 לינק ישיר 

lamden כתב:

מלח_דק כתב:

את חטא העגל עשו רק הליטאים

את חטא העגל עשו רק הליטאים אבל מסיבה אחרת לגמרי.
כשראו עם ישראל שמשה רבנו בושש מלחזור, לכל קבוצה הייתה תגובה אחרת באשר מה לעשות. 
חב"ד: הרבי חי וקים 
ברסלב: אפשר גם בלי רבי חי
סאטמאר: עוד לא לילה לפי שיטת רבנו תם
ליטאים: עוד שלש דקות שקיעה, חייבים לעשות עגל עכשיו ומיד. 

תוקן על ידי lamden ב- 27/04/2022 20:26:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2022 21:49 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:

בחודשיים האחרונים, בכל פעם שאני שומע שמישהו שר "בר יוחאי" או רואה משהו שמזכיר את ל"ג בעומר הקרב, כולי צמרמורות..
עוצם את עיני ואוזניי, וכאילו מחכה שיעבור מהר בלי שנשים לב ובלי להיות "נוכח" ביום הזה, שפשוטו כמשמעו "הפך לאבל מחולנו"..
מתקשה לשמוח ביום הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2022 21:40 לינק ישיר 
מצדרביעי

נכון שדברתי בחריפות, אבל גם אם נקודתית זאת לא אשמת החסידים שהיו שם, אין ספק שהמסקנה הכי חשובה מהאירוע היא להפסיק את תרבות הדחיפות, ואין ספק שהחסידים באופן כללי הכי רגילים לזה וגם לא רואים צורך לשנות כלום...

אני כותב בחריפות בכוונה לזעזע, כי משום מה נראה שממשיכים כרגיל כאילו לא קרה כלום..

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 27/04/2022 21:40:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2022 20:37 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

מצדרביעי כתב:
לאיש חשוב - דברתי על הדוחפים (הרוצחים בשוגג) ולא על הנרצחים, שמה לעשות, קשה להתכחש לתרבות הדחיפות החסידית שלא מתחשבת בממון אנשים וכנראה גם לא מספיק בחיי אדם...

מה שהיה במירון, יותר מידי אנשים (מכל הסוגים) הגיעו להדלקה, הצפיפות היתה גבוהה מאוד, וכשיש צפיפות כזאת, והרבה יורדים בצפיפות הזאת בשביל צר, וכמה אנשים נופלים באמצע נוצר אירוע מחיצה, בערימות האנשים שנפלו זה על זה, היו אנשים מכל הקהילות והעדות
לבוא ולומר שהחסידים שהיו בתוך הציבור המסכן הזה, הם אלו שדחפו והרגו, זוהי האשמה חמורה מאוד, יש גם סרטונים שמכחישים את זה, רואים שכולם נמחצו רח"ל כתוצאה מלחץ כבד שהגיע ממעלה השביל על ידי מאות אנשים (מכל הסוגים!)
רואים שאלו שנהרגו, הם אלו שהיו קרובים לאנשים שנפלו בתחילה ושאחרים פשוט נפלו עליהם ונמחצו גם הם

חזור בך, מהמילים החמורות שכתבת, ללא טיפת אחריות

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 27/04/2022 20:04:39

מצטרף לכל מילה!

ויכוח בפורום הוא לא סיבה להאשים אנשים בצורה כזו וממש לא מתאים.

לגבי תרבות דחיפות, יש דחיפות ויש דחיפות והגם שכל דחיפה היא לא ממש טובה, תלוי מי מה איפה ומתי.
במקומות מסויימים במירון ובשמחות בית השואבה בירושלים נוצרה תרבות מסויימת של דחיפות תוך כדי ריקוד וקפיצות, משהו מסוכן ביותר, וזה ממש לא קשור ולא בסגנון של אנשי ירושלים צ'אלמערס ליטאים או חסידים ואכמ"ל וד"ל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2022 20:23 לינק ישיר 

מלח_דק כתב:

את חטא העגל עשו רק הליטאים אבל מסיבה אחרת לגמרי.
כשראו עם ישראל שמשה רבנו בושש מלחזור, לכל קבוצה הייתה תגובה אחרת באשר מה לעשות. 
חב"ד: הרבי חי וקים 
ברסלב: אפשר גם בלי רבי חי
סאטמאר: עוד לא לילה לפי שיטת רבנו תם
ליטאים: עוד שלש דקות שקיעה, חייבים לעשות עגל עכשיו ומיד. 

תוקן על ידי lamden ב- 27/04/2022 20:26:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2022 20:03 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
לאיש חשוב - דברתי על הדוחפים (הרוצחים בשוגג) ולא על הנרצחים, שמה לעשות, קשה להתכחש לתרבות הדחיפות החסידית שלא מתחשבת בממון אנשים וכנראה גם לא מספיק בחיי אדם...

מה שהיה במירון, יותר מידי אנשים (מכל הסוגים) הגיעו להדלקה, הצפיפות היתה גבוהה מאוד, וכשיש צפיפות כזאת, והרבה יורדים בצפיפות הזאת בשביל צר, וכמה אנשים נופלים באמצע נוצר אירוע מחיצה, בערימות האנשים שנפלו זה על זה, היו אנשים מכל הקהילות והעדות
לבוא ולומר שהחסידים שהיו בתוך הציבור המסכן הזה, הם אלו שדחפו והרגו, זוהי האשמה חמורה מאוד, יש גם סרטונים שמכחישים את זה, רואים שכולם נמחצו רח"ל כתוצאה מלחץ כבד שהגיע ממעלה השביל על ידי מאות אנשים (מכל הסוגים!)
רואים שאלו שנהרגו, הם אלו שהיו קרובים לאנשים שנפלו בתחילה ושאחרים פשוט נפלו עליהם ונמחצו גם הם

חזור בך, מהמילים החמורות שכתבת, ללא טיפת אחריות

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 27/04/2022 20:04:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2022 18:04 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

מלח_דק כתב:
חולה נפש או חולה שנאה?

חבל שאתה כועס ככה
מישהו ירד כאן על החסידים, קיבל בחזרה את התשובה המגיעה לו
אם אתה סובל מלחץ דם, אל תיכנס לאשכולות מעין אלו

חבל שאתה חושב שמישהו התכוון לרדת על החסידים

סה"כ זה הזכיר לי את הירידה הקבועה של החסידים על הליטאים שהם כל היום בוכים..

כל שאר השטויות שכתבו פה על קיגעלך מצד אחד ודבקות בתורה עד שכחה מהקב"ה לא קשור אלי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2022 14:55 לינק ישיר 
מצדרביעי

אני עדיין זוכר את אותו מוצאי שבת לפני הבחירות בירושלים לפני 13 שנה אאל"ט (בו הגעררס המליכו את ברקת/בחירות אחרות בסגנון).

הגעתי לערב שדגל התורה עשתה יחד עם בעלז באולמי תמיר, ובתמימותי כי רבה השארתי את הכובע שלי על הגדר בחוץ.

אחר כך הגיע האדמו:ר מבעלז- כמובן שכל החסידים יצאו לראות אותו ולשיר (וחלק מהליטאים גם באו להסתכל), אני מגיע אחרי שעה ורואה את הכובע שלי מעוך לחלוטין.

2 בחורים ליטאים ספרו (לתועלת:)) שבחורים חסידיים "אשכרה" החליטו בשביל "כבוד התורה" לאדמו"ר לקפץ על הכובע שלי היות וזה היה המקום היחיד הפנוי שנשאר, הליטווקים ה"קעלטערס" ניסו להזהיר אותם, אבל כמובן שמפני "כבוד אנ"ש" הם החליטו להקריב גם את הכובע שלי...

אפשר להסתכל על הסיפור כאנקדוטה, אבל כל מי שמכיר את התרבות החסידית יודע שיש פה ציבור שאם נכליל בהכללה גסה, אצל חלקו הגדול, בשביל להיות קשור לאנ"ש ולנכד של נכד של תלמיד בהעש"ט הוא יכול לדחוף בבהמיות, ולהקריב ממון אחרים.

אם חשבנו עד עכשיו שזה יסתכם רק בזה, בשנה האחרונה ראינו למגינת לב שתרבות זאת מובילה גם לפיגועים המוניים ורבי נפגעים (כמובן שזה בלי כוונה, אבל אי אפשר להתכחש לכך שאם לא הייתה תרבות כזאת של דחיפות רוב הסיכויים שזה לא היה קורה)...

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 27/04/2022 14:55:18

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 27/04/2022 14:55:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2022 12:54 לינק ישיר 

מלח_דק כתב:
חולה נפש או חולה שנאה?

חבל שאתה כועס ככה
מישהו ירד כאן על החסידים, קיבל בחזרה את התשובה המגיעה לו
אם אתה סובל מלחץ דם, אל תיכנס לאשכולות מעין אלו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2022 12:49 לינק ישיר 

חולה נפש או חולה שנאה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2022 12:33 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

אני לא אוהב הכללות, אבל אם כבר פתחת את זה - הליטאים דבקים במושכלות האלוקיות, והחסידים דבקים בקיגל, בדחיפות, אנ"ש ובמה שנוצר מכך למגינת כל לב בשנה שעברה, אבל עדיין ממשיכים בדרכם הנלוזה (בהכללה כמובן אבל זה נדרש בתגובה אליך)

אל תסבן פה מילים
"דבקים במושכלות האלוקית" הוגים בתורה, ושוכחים מהקב"ה בעצמו

וברור, החסידים נדחפו לאכול קיגל בהדלקה של תולדות אהרן במירון (מישהו ראה שם קיגל בהדלקה?)
בין ההרוגים רח"ל נמנו ליטאים ספרדים וחסידים באותה מידה, (אפילו היו גם כיפות סרוגות מהציבור שלך) כי זה הציבור של ההדלקות שם כל שנה, ראינו את 45 התמונות, אבל אתה ראית שם רק חסידים.
והם נדחפו לאכול שם קיגל (???) או לשיר שירי דביקות של אני מאמין וקה אכסוף?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2022 12:25 לינק ישיר 

מלח_דק כתב:
בוודאי איש חשוב.
הליטאים הם גויים גמורים, ללא אמונה או דבקות בבורא
התורה ניתנה בהר סיני לחסידים בלבד.

וכמו שאומרים על ליטאי שקם מלימודו אחרי כמה שעות ואומר "ויי למדתי שלוש שעות, שכחתי לגמרי מהקדוש ברוך הוא"..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2022 10:22 לינק ישיר 

בחודשיים האחרונים, בכל פעם שאני שומע שמישהו שר "בר יוחאי" או רואה משהו שמזכיר את ל"ג בעומר הקרב, כולי צמרמורות..
עוצם את עיני ואוזניי, וכאילו מחכה שיעבור מהר בלי שנשים לב ובלי להיות "נוכח" ביום הזה, שפשוטו כמשמעו "הפך לאבל מחולנו"..
מתקשה לשמוח ביום הזה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2022 15:26 לינק ישיר 
מצדרביעי

איש_חשוב כתב:

חוץ מעניין הנבואה פה ..
מצחיק אותי כל פעם כשאני נמצא בקרב חסידים שמנגנים ניגוני בכי ונזכר בטענות שלהם על הבכי הליטאי. לא רואים את הדבשת של עצמם...

החסידים בוכים מתוך דביקות, הליטאים בלי, וזה כל ההבדל

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 26/04/2022 12:52:47

אני לא אוהב הכללות, אבל אם כבר פתחת את זה - הליטאים דבקים במושכלות האלוקיות, והחסידים דבקים בקיגל, בדחיפות, אנ"ש ובמה שנוצר מכך למגינת כל לב בשנה שעברה, אבל עדיין ממשיכים בדרכם הנלוזה (בהכללה כמובן אבל זה נדרש בתגובה אליך)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2022 13:41 לינק ישיר 

או בקיצור, אתה אדיוט מושלם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > זה ל"ג בעומר או לוויה??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext