בית פורומים בחדרי חרדים

לראשונה בחייו בל"ג בעומר הגרב"מ אזרחי הגיע לציון הרשב"י

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/5/2020 14:56 לינק ישיר 
לראשונה בחייו בל"ג בעומר הגרב"מ אזרחי הגיע לציון הרשב"י

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 22:09 לינק ישיר 

הוא אמנם ליטאי אבל עם לב חסידי חם כידוע
כל שנה הוא לא יכול להגיע בצפיפות הגדולה בלי שתווצר אנדרלמוסיה
השנה כנראה הונחה בפניו הצעה לקבל אישור כניסה למתחם שעמד לצערינו שומם בלי צפיפות ובלי אנשים
בגיל כמו שלו לקבל הצעה כזו ולסרב לה זה טיפשות של ממש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 21:12 לינק ישיר 
תודה על המחמאה... למי שהקשר שלו לרבי שמעון מבוסס על הגמרא שיתכבד קודם לבקר אצל רבי יהודה שהלכה כמותו...

ולשרה_בן כתב:
לפחות את ר' שמעון של המשנה והגמרא הוא מכיר, קשה לומר את זה על חלק גדול מעולי מירונה...

היצל מכיר את רבי שמעון רק מהזוהר, הוא עדיין לא התחיל ללמוד גמרא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 21:00 לינק ישיר 
ולשרה_בן

קלעפער כתב:
לפחות את ר' שמעון של המשנה והגמרא הוא מכיר, קשה לומר את זה על חלק גדול מעולי מירונה...

היצל מכיר את רבי שמעון רק מהזוהר, הוא עדיין לא התחיל ללמוד גמרא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 20:46 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 20:09 לינק ישיר 
השיעור בעטרת הוא בזוהר הקדוש? או בכתבי האר"י ז"ל? ומתי הוא מתקיים?

אלי_ו כתב:
הרב אזרחי מכיר את רבי שמעון יותר טוב מכולנו.

ראוי שאדם קרוב יעלה לקבר ביארצייט לפני מכרים וקרובים רחוקים שמגיעים "בשביל החוויה".

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 18:35 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:

ראוי שאדם קרוב יעלה לקבר ביארצייט לפני מכרים וקרובים רחוקים שמגיעים "בשביל החוויה".

נשלח מהאנדרואיד שלי

הרב אזרחי בן 91 שנים, רק לאחרונה הוא זכה להכיר את ר' שמעון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 17:30 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 16:23 לינק ישיר 

כבוד ראש הישיבה היה צריך להישאר בביתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 04:02 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

תמניא_אפי כתב:
חריף_ומקשה כתב:

תמניא_אפי כתב:

אתה נכנס לקטנות ולוויכוחי סרק

החזון איש כותב שמותר לסמוך על ביטחון כשאין פיקוח נפש לפנינו.
זה המצב בדיוק עם הקורונה.

בשבילי זה מספיק די והותר.

נעשה סדר.

החזון איש כותב במפורש שמותר לאדם להחמיר לעצמו בלבד. אבל אם הוא חב לאחריני אינו רשאי להחמיר!
מי שלא שומר על כללי הזהירות הוא חב לאחריני ובגללו אחרים עלולים למות ח"ו. חד וחלק! (רוצח קרוב למזיד)

ובנוסף, החזו"א מדבר במפורש על דברים רחוקים הרבה מפיקוח נפש. לא סתם כשאין פיקו"נ לפנינו כמו שכתבת. וכפי שהסברתי לך לא היו הפצצות באר"י (היה אירוע אחד או שניים). והאזעקות היו מופעלות כששמעו איזה טרטור חשוד. וכמעט כל האזעקות היו אזעקות שווא. זה מצב שרחוק מאוד מפיקוח נפש. אבל אתה כבר החלטת על דעת עצמך שזה בדיוק המצב עם הקורונה. כולנו יודעים שאתה מפיץ כאן פייק ניוז וחושב שאתה יותר חכם מכל המדענים בעולם ולשיטתך אין בכלל מגיפה וכו' וכל פעם אתה מגיע עם תירוץ חדש.

דבר נוסף, החזו"א התיר כדי לא לעבור על איסורים. אבל לא התיר בשביל מדורות לג בעומר או להתפלל דווקא בתוך מבנה בית כנסת וכדומה.

ואם אתה מחפש באמת להבין את החזון איש.
ולא סתם לצעוק ססמאות שמותר *לסמוך* על הביטחון כשאין פיקו"נ לפנינו.
תסתכל כאן
http://bneitorah.org/PDF/Shabbat/RavRubin-SHABBAT-Bitachon-vSakana.pdf
החזו"א לא התכוון שמותר לאדם להגיד אני סומך על השם ולזלזל בפיקו"נ. חס וחלילה.
המו"צ הנודע הרב רובין משכונת הר נוף בירושלים מסביר שמדובר במצבים שהחשש הוא רחוק מאוד. 
ולכן מצד אחד אין חיוב של 'ונשמרתם'. ו

למרות זאת מצד שני, מותר לחלל את השבת למי שחושש. כי אפילו על חשש מזערי הותר לחלל שבת מדין 'וחי בהם'.
ולכן מי שבדר"כ אינו נזהר כ"כ, רשאי להחמיר לעצמו ולא לחלל את השבת כי אין חיוב של 'ונשמרתם'. 
ואין הכוונה שרק מי שהוא "בעל בטחון" רשאי לעשות כן, אלא הכוונה שכל מי שמחמת טבעו לא נשמר בדברים אלו, מותר לו להחמיר כי מדובר במצב שאין חיוב של 'ונשמרתם' כאמור.

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 12/05/2020 22:32:52

חריף

קשה הוויכוחים האלו, ובפרט שהם בעצם ויכוחי סרק, כי כל אחד מתבצר בעמדתו ולא ישנה אותו בגלל הוכחות כאלו ואחרות, אז לא חבל?

אגב, אינני מזלזל בעמדתך, רק עמדתי פשוט שכל זמן שאין יודעים דבר ברור, סגר כן מועיל או לא מועיל, מסיכות מועילות או לא מועילות, ריחוק חברתי עוזר בכלל או לא, אז לא משנים סדרי עולם, לא סוגרים בתי כנסיות וישיבות ותלמודי תורה, לא מקפחים פרנסות ולא מפנים משאבים אדירים שיכולים להציל שאר חולים.

בקיצור כל זמן שאין מידע ברור, על סמך מידע שאולי כן ואולי לא, לא משנים סדרי בראשית. ואם תטען שיש פה ספק פיקוח נפש, אענה לך שספק פיקוח נפש להחמיר זה כשאתה בטוח שהחומרא שלך מוציאה מידי ספק, אבל סתם לעשות צעדים דרסטיים עם השלכות שליליות שאפילו אינך בטוח שזה מוציא מידי הספק פיקוח נפש אז אין שום עניין לעשות את זה.

לגבי מה שכתבת בדברי החזו"א שזה לא שייך בחב לאחריני יש עוד חזו"א עם אותו רעיון של ביטחון גם באופן דחב לאחריני, אבל נדמה לי שהמאמץ להעתיקו לא שווה את הטירחא כי בלאו הכי לא תשתכנע.

אולי מחר אצליח להעתיקו.

רוצה תקבל, לא רוצה אל תקבל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה כותב 
שאין מידע ברור האם שמירת מרחק וכדו' עוזרים.
מה זאת אומרת שאין מידע ברור? כי אתה החוכמולוג החלטת שמשהו לא ברור לך? מי אתה בכלל?
מה לעשות שכמעט כל הרופאים והאפדימיולוגים חושבים אחרת ממך.
כל גדולי הפוסקים קבעו שמדובר במצב של סכנה. ויש חיוב מדין 'ונשמרתם' להקפיד על שמירת מרחק וכו' ומי שלא מקפיד הוא בגדר רוצח קרוב למזיד.
כל מי שמתבונן על הנתונים (הבאתי לכאן גרפים) רואה בנקל שמדינות שבהם התחילו עם הסגר מוקדם, לא הייתה אצלם תמותה עודפת. ואילו מדינות שהתמהמהו הייתה אצלם תמותה עודפת.
חד וחלק!

לגבי החזו"א
זה לא אני המצאתי בדברי החזו"א שזה לא שייך בחב לאחריני.
זה כמעט מפורש בחזו"א שאתה ציטטת "אינו רשאי להחמיר ולמנוע מלהודיע לאחרים האזעקה וכו'".
ולכן קשה לי להאמין שתמצא חזו"א שסותר את זה. 
לאור הפייק ניוז והשקרים הבוטים שהפצת פה לאחרונה. (66% נדבקו בעודם בבידוד בדרך פלאית, ולא ממגע עם אנשים)
תרשה לי לא להאמין לך שיש חזו"א כזה, כל עוד לא תעתיק לכאן ציטוט ממקור מוסמך. 

אתה לא רואה שמדובר בשקרן פתלוגי, לא משנה איזה הוכחות תביא לא, הוא ימציא שקר חדש. אתה מתווכח עם פרחח עלוב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 00:34 לינק ישיר 

סקופער כתב:

אגב, כתבתי על הישיבות באירופה ואיך שנהגו שם, מעניין אותי מה עשו בחסידויות באירופה בים ל"ג בעומר לפני חורבן היהדות שם. מישהו יכול להאיר את עיניי כאן.

ל"ג בעומר הוא היאהרצייט של הרמ"א והיה עלייה המונית לקראקא לציון של הרמ"א.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 00:33 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
חריף_ומקשה כתב:

תמניא_אפי כתב:

נעשה סדר.

החזון איש כותב במפורש שמותר לאדם להחמיר לעצמו בלבד. אבל אם הוא חב לאחריני אינו רשאי להחמיר!
מי שלא שומר על כללי הזהירות הוא חב לאחריני ובגללו אחרים עלולים למות ח"ו. חד וחלק! (רוצח קרוב למזיד)

ובנוסף, החזו"א מדבר במפורש על דברים רחוקים הרבה מפיקוח נפש. לא סתם כשאין פיקו"נ לפנינו כמו שכתבת. וכפי שהסברתי לך לא היו הפצצות באר"י (היה אירוע אחד או שניים). והאזעקות היו מופעלות כששמעו איזה טרטור חשוד. וכמעט כל האזעקות היו אזעקות שווא. זה מצב שרחוק מאוד מפיקוח נפש. אבל אתה כבר החלטת על דעת עצמך שזה בדיוק המצב עם הקורונה. כולנו יודעים שאתה מפיץ כאן פייק ניוז וחושב שאתה יותר חכם מכל המדענים בעולם ולשיטתך אין בכלל מגיפה וכו' וכל פעם אתה מגיע עם תירוץ חדש.

דבר נוסף, החזו"א התיר כדי לא לעבור על איסורים. אבל לא התיר בשביל מדורות לג בעומר או להתפלל דווקא בתוך מבנה בית כנסת וכדומה.

תסתכל כאן
המו"צ הנודע הרב רובין משכונת הר נוף בירושלים מסביר שמדובר במצבים שהחשש הוא רחוק מאוד. 

למרות זאת מצד שני, מותר לחלל את השבת למי שחושש. כי אפילו על חשש מזערי הותר לחלל שבת מדין 'וחי בהם'.
ולכן מי שבדר"כ אינו נזהר כ"כ, רשאי להחמיר לעצמו ולא לחלל את השבת כי אין חיוב של 'ונשמרתם'. 
ואין הכוונה שרק מי שהוא "בעל בטחון" רשאי לעשות כן, אלא הכוונה שכל מי שמחמת טבעו לא נשמר בדברים אלו, מותר לו להחמיר כי מדובר במצב שאין חיוב של 'ונשמרתם' כאמור.

חריף

קשה הוויכוחים האלו, ובפרט שהם בעצם ויכוחי סרק, כי כל אחד מתבצר בעמדתו ולא ישנה אותו בגלל הוכחות כאלו ואחרות, אז לא חבל?

אגב, אינני מזלזל בעמדתך, רק עמדתי פשוט שכל זמן שאין יודעים דבר ברור, סגר כן מועיל או לא מועיל, מסיכות מועילות או לא מועילות, ריחוק חברתי עוזר בכלל או לא, אז לא משנים סדרי עולם, לא סוגרים בתי כנסיות וישיבות ותלמודי תורה, לא מקפחים פרנסות ולא מפנים משאבים אדירים שיכולים להציל שאר חולים.

בקיצור כל זמן שאין מידע ברור, על סמך מידע שאולי כן ואולי לא, לא משנים סדרי בראשית. ואם תטען שיש פה ספק פיקוח נפש, אענה לך שספק פיקוח נפש להחמיר זה כשאתה בטוח שהחומרא שלך מוציאה מידי ספק, אבל סתם לעשות צעדים דרסטיים עם השלכות שליליות שאפילו אינך בטוח שזה מוציא מידי הספק פיקוח נפש אז אין שום עניין לעשות את זה.

לגבי מה שכתבת בדברי החזו"א שזה לא שייך בחב לאחריני יש עוד חזו"א עם אותו רעיון של ביטחון גם באופן דחב לאחריני, אבל נדמה לי שהמאמץ להעתיקו לא שווה את הטירחא כי בלאו הכי לא תשתכנע.

אולי מחר אצליח להעתיקו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה כותב 
שאין מידע ברור האם שמירת מרחק וכדו' עוזרים.
מה זאת אומרת שאין מידע ברור? כי אתה החוכמולוג החלטת שמשהו לא ברור לך? מי אתה בכלל?
מה לעשות שכמעט כל הרופאים והאפדימיולוגים חושבים אחרת ממך.
כל גדולי הפוסקים קבעו שמדובר במצב של סכנה. ויש חיוב מדין 'ונשמרתם' להקפיד על שמירת מרחק וכו' ומי שלא מקפיד הוא בגדר רוצח קרוב למזיד.
כל מי שמתבונן על הנתונים (הבאתי לכאן גרפים) רואה בנקל שמדינות שבהם התחילו עם הסגר מוקדם, לא הייתה אצלם תמותה עודפת. ואילו מדינות שהתמהמהו הייתה אצלם תמותה עודפת.
חד וחלק!

לגבי החזו"א
זה לא אני המצאתי בדברי החזו"א שזה לא שייך בחב לאחריני.
זה כמעט מפורש בחזו"א שאתה ציטטת "אינו רשאי להחמיר ולמנוע מלהודיע לאחרים האזעקה וכו'".
ולכן קשה לי להאמין שתמצא חזו"א שסותר את זה. 
לאור הפייק ניוז והשקרים הבוטים שהפצת פה לאחרונה. (66% נדבקו בעודם בבידוד בדרך פלאית, ולא ממגע עם אנשים)
תרשה לי לא להאמין לך שיש חזו"א כזה, כל עוד לא תעתיק לכאן ציטוט ממקור מוסמך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 00:27 לינק ישיר 
שאלה. תשמחו ותעריכו יותר את מי שרוקד בחתונתכם? או את אלה שיושבים שם ומארגנים שיעור דף יומי? יודעים מה פירושו של המילה הילולא???

חיים_התמים כתב:
איני www.idy.com/bzk/52760 כמה רבי שמעון מחבב את:
בעלי הקרי,
מגדלי בלורית,
גלוחי זקן,
מסתירי פיאות,
לובשי קצר,
מתדמים לגויים,
מדלגי קטורת וקרבנות,
נטולי לבוש עליון,
חובבי הגיון טבעי,
מגחכי יחודים ותיקונים,
אינם בחביבותא,
אינם בחדוותא,

מה להם ולאור גליל העליון???

[כה צחקתי בקרבי, כאשר ראיתי את הקמפיין של 'רינה של תורה' ובכותרת ציטוט קטע מבר יוחאי - 'לובשי חושן תומיך ואוריך'. הטעות הקטנטנה הזאת לא היתה יוצאת לעולם ממי שנולד על ברכי שיר בר יוחאי].

יש משהו אחד חשוב שמשום מה דלגת עליו.

משום מה נראה לי ש'פויילע'ן ישועות' אצל ר' שמעון ע"י העמלים בתורתו, קצת יותר "שווה" ממרקדי בר יוחאי.

הגדוּלה הגדולה שאתה מדבר עליה "להוולד על ברכי שיר בר יוחאי", פרושו כנראה לא לחשוב ולא לדייק במה שאומרים, הנוסח האמיתי הוא כנראה לובשי חושן, ולא לבושי חושן! וכך הם הנוסחאות העתיקות.

תוקן על ידי היצל ב- 13/05/2020 00:28:51

תוקן על ידי היצל ב- 13/05/2020 00:29:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2020 23:05 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

תמניא_אפי כתב:

נעשה סדר.

תסתכל כאן

חריף

אולי מחר אצליח להעתיקו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2020 22:54 לינק ישיר 

סקופער כתב:

לגופו של אשכול, באמת תמוה מדוע הרב אזרחי הגיע. שאלתי אחד מגדולי הדור הקודם מדוע הציבור הליטאי לא הולך למירון בל"ג בעומר, וענה לי שאין לנו מסורת כזו. בישיבות באירופה לא עשו כלום בל"ג בעומר מלבד מה שכתוב בהלכה שלא אומרים תחנון.

אולי רצה לנצל את זה שהמקום ריק. תמוה מאד.

זה חלק מסלפי

גם הייתי בלג בעומר תשפ

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2020 22:45 לינק ישיר 

בהרבה חסידויות ערכו 'טיש' גדול שנמשך כמה שעות והיו שרים ברגש, שירי בר יוחאי, לא את אלו שאנחנו מכירים כי זה שיר ארצישראלי, אלא יותר בסגנון דבקות, כמו בר יוחאי הדיז'קובאי, הרבי מויז'ניץ בשנים האחרונות חידש את שירת בר יוחאי ששרו אצל האהבת ישראל וברבות השנים זה נשכח מהציבור, בבעלז היו עושים בטיש סיום הש"ס שנלמד במשך השנה ע"י כלל החסידים, אצל הדברי חיים היה טיש גדול, והיה אומר שנמסר לו סוד ל"ג בעומר, ואצל הצדיק מרוזבאדוב (צאצא לבית ראפשיץ) היו מתאספים כלל חסידיו במשך היום קוויטלאך וישועות, 

מדורות לא היו, אלא הדלקת נרות, בקראקא היתה נהירה גדולה ביום זה לקברו של הרמ"א עקב יום פטירתו שחל ביום זה, 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > לראשונה בחייו בל"ג בעומר הגרב"מ אזרחי הגיע לציון הרשב"י
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext