| נשלח ב-13/5/2020 10:10 |
|
| |
חוצפה של השומרים: מעירים עיר שלמה לפנות בוקר!!
בלי שום בושה מעירים עיר שלימה זקנים וילדים צעירים ב6 בבוקר!!! במיוחד אחרי שהתברר שמדובר במחדל של ההורים שלא שמו לב שהילד נרדם מתחת למיטה.. האם היה מדובר בילד ספרדי או ליטאי ולא בילד מסאטמר שקשור לארגון השומרים גם היו שולחים רמקולים רבי עוצמה להעיר אנשים על הבוקר? פשוט שערוריה שאין כדוגמתה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2020 17:35 |
|
| |
לכל המלעיזים,
קצין בכיר במשטרה הגיע לפנות בוקר לבית ההורים, ואמר שמתוך הנסיון במקרים כאלו הילד נמצא בבית, ההורים אמרו לו שהם כמובן הפכו את הבית, אבל הם הכניסו אותו בכבוד, הקצין חיפש 'במקצועיות' בכל פינות הבית, ומשלא מצא הוא נתן אור ירוק לשומרים להגביר הילוך בחיפושים, כנראה שלרבש"ע יש דרכים משלו ל'היתקע שופר בעיר ועם לא יחרדו' למחרת ל"ג בעומר.
בנוגע לגזל השינה השגור בפי העולם שהוא חמור ואין לו השבה, יש פוסקים הסוברים שאין כזה גזל בכלל, כי הוא לא גוזל מהזול שום חפץ, עיין בשו"ת שבט הלוי ח"ז סי רכ"ד,
אגב, בשיכון סאטמאר מספרים (לאחר מעשה) שההורים התקשרו לרבי בארה"ב להזכיר לפניו את המקרה, והרבי אמר כי הילד נרדם באיזה שהוא מקום ובבוקר כשהוא יתעורר ימצאו אותו,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2020 15:23 |
|
| |
הדיון פה הוא לא אם כשיש חשש לסכנת חיים נכון הרמקולים, ברור שנכון אבל המציאות היא שהמשטרה לא מתחילה לחפש לפני שעובר X שעות- היא יודעת מה היא עושה ב"ה אנחנו חיים בישראל ולא במקסיקו או בקובה ולפתוח בכזה פרוייקט בלי לסרוק את הבית קודם- זה מחדל אם לא של המשפחה אז ברור ששל ארגון שמתיימר להיות במקום משטרה תכלס הם שמו עצמם ללעג ולקלס
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2020 01:13 |
|
| |
אמנם פותח האשכול מעצבן עם סדרי העדיפויות שלו. אבל במחשבה שניה, בגלל שיש בכל עיר אנשים שכמותו, יש לעיין הרבה האם זה אכן מותר. להציל עצמו בממון חבירו זו סוגיה מסובכת, ובכל אופן יתכן ומי שעשה זאת צריך לפצות את כל מי שנגרם לו גזל שינה ואנו מוחל על כך (כגון בעל האשכול).
(מה שאין כן בסגר בזמן הקורונה, ברור שמותר לעצור את כל העיר, כי הם עצמם המזיקים ועליהם לעשות זאת מעצמם).
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2020 00:20 |
|
| |
אני לא מסכים לגמרי עם פותח האשכול. אם הרמקולים הם אלו שעשויים להציל חייו של ילד, אין ספק שפיקוח נפש דוחה כל התורה כולה.
אבל לצערי, ארגון השומרים התגלה כאן בקלונו הגדול. חוסר מקצועיות מדרגה ראשונה. אתמול בלילה, כאשר סיירו בבניין שלי, שש פעמים ברציפות (חוסר מקצועיות מוחלט) כבר אמרתי לאשתי, שלפי ההתנהלות שלהם, אני לא בטוח שהילד לא ישן במקום נסתר בבית... מתברר שצדקתי.
זאת ועוד. אמר לי חבר שהתקשר הבוקר בשעה 7 בערך למס' הטלפון של השומרים, ורצה להציע שתי אפשרויות לחיפוש. המוקדן אמר, לא פחות ולא יותר, שהם אינם זקוקים לעצות, וניתק את הטלפון!...
אין שום דרך להסביר חוסר מקצועיות שכזה, לשגע עיר שלמה בחיפושים, טרם בודקים את כל הבית, מהמסד עד הטפחות, כמו בבדיקת חמץ.
כמו כן, כאשר מציעים עזרה לבקשתכם, ורוצים לתת עצה טובה, שומעים, ולא מנתקים טלפונים. אף פעם, אי אפשר לדעת מהיכן תבוא הישועה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2020 11:15 |
|
| |
ירו_שלמי
| יוחנןש כתב: |  | | אז כשנשמע שמחפשים ילד בשם "קלמנוביץ" (בנך, או נכדך) - נא לא לעורר שום המולה של חיפוש !! |
|
אתה בטוח שצריך לעצור את החיים של עיר שלמה בשביל ילד אחד? (ואת זה אני שואל, אגב, גם את הסאטמרים).
וכדי למנוע עשרות או מאות הרוגים, אולי קצת מבוגרים.. גם צריך לעצור את העיר?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2020 11:12 |
|
| |
אז כשנשמע שמחפשים ילד בשם "קלמנוביץ" (בנך, או נכדך) - נא לא לעורר שום המולה של חיפוש !!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2020 10:57 |
|
| |
hhaavv
חוצפה של אמבולנס טיפול נמרץ, שיעיר את השכנים באמצע הלילה כדי לעשות לך החייאה. פשוט שערוריה שאין כדוגמתה. ממליץ על בדיקת DNA לברר מי הוריך האמיתיים. יהודים, הם בטח לא.
תוקן על ידי hhaavv ב- 13/05/2020 10:58:16
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2020 10:38 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2020 10:29 |
|
| |
מה שמתברר אחרי זה, ממש לא משנה. כאשר הכריזו, היה מדובר בחיים של ילד בן 6. זה לא שווה שעת שינה שלך?
|
|
|
|
|