בית פורומים בחדרי חרדים

תושבי הארץ, מה הסיכוי שהייתם יודעים ממחלת הקורונה בלי התקשורת?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/5/2020 19:47 לינק ישיר 
תושבי הארץ, מה הסיכוי שהייתם יודעים ממחלת הקורונה בלי התקשורת?

תושבי חו"ל גם בארה"ב וגם בלונדון (בבלגיה אינני מעודכן) נדמה לי שהיו שמים לב גם בלי התקשורת שיש יותר מדי נפטרים בפרק זמן כל כך קצר.

אבל תושבי ארץ ישראל, אני אומר את זה כמעט בוודאות, ספק גדול אם בכלל היו שמים לב שמסתובבת איזה שפעת מוזרה. מה שבטוח זה שאף אחד לא היה בא למסקנה שיש פה מגיפה קטלנית. מספר הנפטרים הנמוך (כל אחד עולם מלא) יחסית לא היה מעורר שום חשד אצל אף אחד מבלי שיפמפמו לו השכם והערב על הקורונה.

ואני די תוהה מה באמת היה קורה אם בכלל לא היו מודעים לכל המחלה הזו ולא היו נוקטים בכל הצעדים הדרסטיים, האם התוצאות היו בכלל שונות ממה שהם עכשיו?
ספק גדול!

כוחה ויהיו שיאמרו כוח הרסנותה של התקשורת!

מה דעתכם?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2020 09:40 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

כי בבלארוס מדינה עם אוכלוסיה בסדר גודל כמו ישראל (9.5 מיליון אנשים) לא נקטו שום אמצעי זהירות נגד הקורונה ורק 146 אנשים מתו מתוך כ25,000 שנדבקו.

משחקי הכדורגל ממשיכים שם כרגיל ורק בקבוצות שחלק מהשחקנים חלו בקורונה ביטלו את המשחק.

בשבת התקיים צעדת הניצחון של מלחמת העולם השנייה בהשתתפות עשרות אלפי איש.

הנשיא לוקושנקו מצפצף על ארגון הבריאות העולמי ובינתיים הוא הוא זה שצוחק אחרון.

תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 13/05/2020 23:40:41

השקרן הפתולוגי מאמין לנשיא בלארוס אבל לא מאמין לכל המומחים בנושא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2020 09:34 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
כי בבלארוס מדינה עם אוכלוסיה בסדר גודל כמו ישראל (9.5 מיליון אנשים) לא נקטו שום אמצעי זהירות נגד הקורונה ורק 146 אנשים מתו מתוך כ25,000 שנדבקו.

משחקי הכדורגל ממשיכים שם כרגיל ורק בקבוצות שחלק מהשחקנים חלו בקורונה ביטלו את המשחק.

בלרוס היא דיקטטורה בראשות נשיא תמהוני ולא בטוח שהנתונים שמם אמיתיים
גם אם כן, מי יודע אם היינו כמוהם או כמו בריטניה וניו יורק?
מקרה יותר אמין זו שוודיה שבחרה במודע בהרחקות-לייט ויש שם יותר מ-3000 מתים, בישראל האוכלוסיה הרבה פחות זקנה וקצת יותר קטנה ולכן אם היינו כמוהם היה פה משהו כמו 1500 מתים
יש מדינות בעולם שהתגברו על הנגיף בלי סגר (בעיקר במזרח הרחוק) ולא ברור האם כל האמצעים שננקטו דרושים ויעילים (יש גם שיקולי עלות-תועלת) אבל בשום מקום בעולם לא התגברו על הנגיף על ידי התעלמות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2020 07:04 לינק ישיר 

בעוונות, ידע אישי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2020 00:16 לינק ישיר 

האם בלארוס מסתירה את כמות המקרים של נגיף הקורונה בארצה?

לפי משרד הבריאות של בלארוס נרשמו עד כה יותר מ-3,000 מקרים של קורונה ו-36 מתים מהנגיף במדינה. אך נשיא המדינה טוען בתוקף שכלל אין קורונה במדינתו ושכל הקורבנות מתו ממחלות אחרות. במקביל, רופאים יוצאים נגד הממשלה בטענה שהם מסתירים מידע. אז מה קורה בבלארוס?

מעיין גוטנמכר

mako בריאות

| פורסם 16/04/20 13:07 | עודכן 16/04/20 15:12

מגפת הקורונה הגיעה לבלארוס כבר לפני כחודשיים. בסוף חודש פברואר תועד המקרה הראשון בעיר הבירה מינסק. מאז, נרשמו כ-3,728 חולים במדינה ו-36 מתים (לפי מפת הקורונה של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס ונכון ליום ה'). עם זאת, יותר ויותר רופאים במדינה יוצאים נגד המספרים הללו, שלטענתם רחוקים מהנתונים האמיתיים. מנגד, אלכסנדר לוקשנקו, נשיא בלארוס, טוען שעסקים כרגיל - רק ביום שני האחרון הצהיר כי אין כלל קורונה במדינתו ואף נראה שהוא מתכנן לקיים את חגיגות יום הניצחון על גרמניה הנאצית, שחל ב-9 במאי. אז מה באמת קורה בבלארוס ולמה רופאים שטוענים שמספר החולים גבוה יותר החלו להיעלם?

"אנשים מפחדים, אז אני רוצה להגיד להם את הדבר הבא: במדינה שלנו, אף לא אדם אחד מת מנגיף הקורונה. אפילו לא אחד!", אמר לוקשנקו בישיבה רשמית של ממשלתו שתמלול שלה פורסם באתר הרשמי של משרדו. זאת למרות שלפי נתונים רשמיים של משרד הבריאות הבלארוסי מתו עד כה 36 אנשים מהנגיף במדינתו. "הם מתו מסדרה של מחלות כרוניות שהם סבלו מהן", הוסיף. "כשל לבבי, אי-ספיקה נשימתית וריאתית וסוכרת", אמר לוקשנקו. 

אך בזמן שנשיא המדינה עסוק בהכחשת המגפה ואף נוגד נתונים שיצאו מממשלתו - רופאים שונים בבלארוס טוענים כי לא רק שיש נפגעים מנגיף הקורונה במדינה, אלא שיש יותר ממה שמשרד הבריאות פרסם. אלכנסדר לובן, אופטומטריסט שעבד בשנים האחרונות בהולנד, החליט לטוס חזרה לבלארוס בסוף מרץ. לאחר שנחת דאג לובן להכניס עצמו לבידוד. מביתו הוא פתח ערוץ ביוטיוב, שם קרא לרשויות לסגור את הגבולות ולנקוט אמצעים נוספים לבלימת המגפה. 

לובן נעלם למשך שבוע, שבמהלכו הוא הוכנס לבידוד בבית חולים מקומי, מלווה ברופאה ובשוטר, מחשש לקורונה. אך נראה שלפי לובן, כלל לא היה חשש כזה. הוא לא סבל מתסמינים ושתי הבדיקות שנעשו חזרו שליליות. "אין לי שום ספק שהרשויות מאחורי זה. במשך שבוע הייתי מבודד ולא יכולתי לצלם ולתעד ביוטיוב", אמר. לובן החליט להביע את דעתו למרות האיומים מצד ממשלתו של לוקשנקו "כדי שאהיה מסוגל להסתכל על עצמי במראה". 

לפי דיווחים בחו"ל, רופאים נוספים הצטרפו ללובן והביעו גם הם את דעתם ברשתות חברתיות על ההתנהלות המפוקפקת של נשיא בלארוס, כמו גם על המחסור בציוד מיגון רפואי. אחת מהם, נטליה לריונובה, זומנה למשרד התובע הכללי רק יומיים לאחר שגינתה את הסטטיסטיקה הרשמית כ"מיתוס" באתר Vk.com. 

ד"ר לובן מזהיר כי המספרים הרשמיים לא משקפים את המציאות בבלארוס. "לפני כמה ימים מספר הנדבקים בקורונה התחיל להיות הגיוני. אני מניחה שזה קשור למשלחת של ארגון הבריאות העולמי בבלארוס", אמר לובן. "אני יודע מקולגות שתחת לחצים, מספר המתים נרשמים מחדש כדלקת ריאות, גם כשהבדיקות לנגיף היו חיוביות", הוסיף. 

לוקשנקו, שעומד בראש מדינתו כבר 25 שנה, טען לפני כשבועיים כשביקר במשחק הוקי באולם הומה אדם כי "ספורט, בייחוד על קרח, טוב יותר מכל תרופה אנטי-ויראלית". אז נראה שנכון לעכשיו, ממשלת בלארוס לא מתכוונת לנקוט אמצעים רשמיים לריחוק פיזי והסגר למניעת המגפה. לפי דיווחים באתרים אירופיים, ממשלת בלארוס לא הורתה על מפעלים, פאבים ומסעדות לסגור וכולם פועלים כרגיל. עם זאת, בתי חולים מנסים להתכונן "מתחת לרדאר" למגפה. 

המסרים הסותרים של לוקשנקו, שמצד אחד משרד הבריאות שלו מדווח על מקרים של קורונה - אך מצד שני הוא לא מראה דאגה מפני המגפה, מבלבלים את אזרחי בלארוס. יש הטוענים כי לוקשנקו מעודד הפצה של פייק ניוז על הקורונה וכי זה יכול להביא להשלכות קשות. מנגד, נראה כי אזרחים רבים דואגים להתעדכן באתרים בינלאומיים ורבים מהם, למרות שלא ניתנו הנחיות רשמיות לכך, מקפידים על ריחוק פיזי בתחבורה הציבורית וברחוב.

ארגון הבריאות העולמי התייחס לאחרונה למצבה של בלארוס, לאחר שמשלחת מטעם הארגון הגיעה כדי לקבל תמונת מצב עדכנית על המצב במדינה. ד"ר פטריק אוקונור, מהמשרד בארגון הבריאות העולמי שאחראי להתנהלות באירופה, בירך את בלארוס על נקיטת אמצעים חשובים, כמו בדיקות מעבדה, מעקב אחר נדבקים ובידוד לחולי קורונה, כמו גם לאנשים שנחשפו לחולים. עם זאת, ציין ארגון הבריאות העולמי כי בלארוס נכנסת לשלב חדש באבולוציה של ההתפרצות - והנגיף התחיל להתפשט בתוך קהילות בעיר הבירה ובאזורים אחרים במדינה. בהתאם לכך המליץ הארגון על נקיטת אמצעים נרחבים לבידוד פיזי, לצד המשך ביצוע בדיקות ומעקב אחר נדבקים. 

כרגע לא ברור אם נשיא בלארוס ישנה את דעתו ויקשיב להנחיות ארגון הבריאות העולמי ואם אכן המדינה תתחיל להקפיד יותר על ריחוק פיזי והסגרים. בזמן שעדיין קיים חשד לכך שהממשלה מסתירה את מספר המקרים האמיתי של נגיף הקורונה, קשה לדעת אם בלארוס תצליח להתמודד עם המגפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 23:51 לינק ישיר 

כולם שמו לב - בחלק מהארצות שמו לב להגבלות והוראות מחמירות, ובחלק הנותר שמו לב לקרובי משפחה שנפטרו עוד ועוד, ולקינוח הוכרחו גם לשים לב לסגר מחמיר פי כמה שבא מאוחר מידי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 23:41 לינק ישיר 
yeshivish

תמניא_אפי כתב:

בשבת התקיים תהלוכת הניצחון של מלחמת העולם השנייה בהשתתפות עשרות אלפי איש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

ידוע שהנגיף רגיש לקומוניזם, ובמדינות קומוניסטיות יש הרבה פחות נפגעים.
בצפון קוריאה אין אפילו חולה אחד!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 23:36 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 13/05/2020 23:40:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 23:31 לינק ישיר 

פעם, במדינה רחוקה, היתה תחזית שעוד כמה שבועות תהיה סופה קשה ומסוכנת.

יצאו הפרנסים וקראו לציבור לחזק את החלונות בקרשים, לקצץ בענפי העצים, לחזק את הגגות וכיו"ב.

זאת היתה טרחה גדולה ויקרה אבל הציבור שיתף פעולה, הסופה הגיעה ובאמת הנזק היה קטן יחסית.

אזרח אחד קטן, סיכם את נזקי הסערה ואז אמר "נו, בקושי יש נזקים, לא היה צורך בכל אמצעי הזהירות".

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 23:17 לינק ישיר 

התפרסם וידאו של יהודי שלעג להוראות בלונדון, וקצת יותר מחודש אח"כ ישב שבעה פעמיים.
אני לא יכניס לכאן קישור בשביל לא לקבור גם אותו.

אך על סמך מה החלטת שהקורונה בארץ יכולה להרוג רק 265 איש כשהיא הורגות מאות אלפים ברחבי העולם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 22:11 לינק ישיר 

מה ש'יפה' בפותח האשכול שאם עד עכשיו הוא היה צמא לדם של בני ששים, כעת מתברר שהוא רוצה לראות תינוקות של בית רבן נקברים. רח"ל.

תוקן על ידי מנהשורה ב- 13/05/2020 22:11:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 20:00 לינק ישיר 

יש מצב שהתחייבת למלאך המוות לספק לו כמות מסויימת של חרדים מתים?

ולעצם השאלה - בלי תקשורת באמת לא היינו יודעים שמחוץ לרחוב שלנו יש עוד עיר ויש ערים נוספות בארץ ובעולם. תופעות כמו בארה"ב ובספרד (אלמלא הזהירות שננקטה כאן, ובצירוף סגנון ההתחככות החרדי במניינים וחתונות) של קברי אחים, מתים המאוחסנים במגרשי החלקה על קרח - לא היו מגיעים לתודעה שלנו, למרות שהיו קיימים פי כמה. גם שאר מחלות, מלחמות, שואה, גדולי ישראל שנפטרו, מלחמה קרה - לא היינו יודעים עליהם עד היום. איזה חיים נפלאים. זה רק עניין של תקשורת, אז זה לא קיים באמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 19:55 לינק ישיר 

כשהמחלה התפרצה, אם לא היו נוקטים בזהירות, המצב היה עלול להיות רח"ל כמו איטליה
התקשורת עזרה לאנשים להישמר בזמן

וללא קשר, התקשורת גם הסיתה ומן הסתם יבואו כל המסיתים על עונשם, יש דין ויש דיין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 19:55 לינק ישיר 

התשובה פשוטה מאוד

אם לא היינו יודעים על הסכנה ולא נזהרים ממנה (כפי שמיעוט קטן מהציבור היה רוצה שיקרה), היינו במצב לא פחות גרוע מאשר בניו יורק ולונדון.

אי אפשר לחזור כל הזמן על טיעונים בדבר התוצאות תוך התעלמות מכך שהתוצאות הפחות קשות הן תוצאה ישירה של השמירה על הנחיות משרד הבריאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2020 19:53 לינק ישיר 

דעתינו שאתה חסר דעה. כל הפלפול שלך הוא אחרי העוצר והסגרים... איפה שלא עשו סגרים המצב נראה הרבה יותר גרוע.
וחוץ, מזה נראה לך שעשרות מתים וחולים תוך חודשיים ממחלה מוזרה עם תסמינים שונים לא היה מעורר את הציבור לקול זעקה?

ההפך: לולא התשקורת, החרדים, אני מתכון לשומרי התורה והמאמינים האמיתיים, לא אנשי התרבות החרדית, אלא אנשים שהתורה יקרה להם, היו ראש החץ בנוגע לזהירות.
הבעיה היא השועלים הקטני המזיקים שאין להם לא תורה ולא חכמה ולא ירא"ש אלא קצת זיעה וחמימות של מנין צפוף או ריקוד מסביב למדורה. שבעת הזו הקב"ה שונא את כל אלו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > תושבי הארץ, מה הסיכוי שהייתם יודעים ממחלת הקורונה בלי התקשורת?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext