| נשלח ב-15/5/2020 17:09 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | חשבתי פעם כי השתחלו כאן דלי"ם לפורום בשנים האחרונות. כעת אני רואה כי גם דברי שי פירון זוכים לעליהום. כלומר, הוא לא מייצג אותם.
אז מי הם? אה, כנראה חרדים מודרניים, חרדשי"ם, סמארטפוניסטים. אלו - כפי שכבר כתבתי בעבר - גרועים מאחיהם הדלי"ם. אלו נטולי ערכים, נטולי אידיאלים, מנותקים מכל דבר שבקדושה (בעצם, יש מצוה אחת של 'ונשמרתם' שהם מצהירים שהם מהדרים בה מאוד מאוד מאוד). .הדלי"ם יש להם לפחות ערכים מובהקים שחלקם מוסרים נפש בעדם (לא הזן של נ' בנט), כמו התנחלויות מאחזים וצבא קרבי וכדומה. למהרסים ומחריבים מתוכנו גם זה אין. מדובר בחילונים בהשקפה עם לבוש דתי כשיוך חברתי, ותו לא. בלי שום הגבלה ומסגרת, לא של הכשרים, לא של צניעות, לא של סוגי פנאי ובילוי, לא של הערכה לגדולים ומופלאים, לא של אהבה לתורה לתלמידי חכמים.
בינתיים יש חסד ה' בשבועיים האחרונים, כי תפילותינו בבתי הכנסת הם בלי העבריינים 'שלנו'. והיה זה שמחתנו, אך מצד אחד הוא הוא גודל תוגתנו, על השבר הגדול אשר הושבר בת עמי. וה"י. |
|
אתת התגובות היותר מפגרות שאי פעם הוצאת מתחת ידך
לא יודע מי הרב שלך, ואם יש לך בכלל. כמו שזה נראה אין לך אחד כזה, עם שיגעון הגדלות שלך אף אחד לא יכול להשפיע עליך. אבל לפי איך שנפגעת בשביל שי פירון, יש מצב שהוא הרב שלך.
בשבילך כל הרבנים והאדמו"רים ופוסקי ההלכה בישראל וברחבי העולם הם נטולי ערכים ואידיאלים, מנותקים מכל דבר שבקדושה וגרועים מאחיהם הד"לים.
מעניין באיזה בית כנסת אתה מתפלל בימים אלו? ועם מי?
נ.ב. שי פירון לא זכה לעליהום, אלא להבהרה עניינית שהראתה כמה טענתו חסרת אחיזה במציאות, אבל ממתי המציאות מעניינת אותך ושכמותך?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2020 17:13 |
|
| |
קלעפער
| תמניא_אפי כתב: |  | | קלעפער כתב: |  | "השתיקו אותו"???
כלומר שאין ערך לפסק המפורש של הגר"ח שמי שיוצא למנין הוא רודף? |
|
לפני תחילת הזמן ר' חיים כתב מכתב חריף מאוד נגד עיכוב פתיחת הזמן בישיבות. המכתב נגנז כידוע. אז השתיקו אותו או לא? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני לא מבין. מי השתיק את שר התורה? מי יכול כלל להשתיק אותו? והאם זה נשמע לך הגיוני ששר התורה כותב הלכה של דין רודף רק כי השתיקו אותו? אתה נורמלי? אתה בכלל מעריך גדולי תורה? מה גודל הכיפה שלך והאם סרגה את הכיפה הבת שלך?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2020 17:15 |
|
| |
כל עוד לא יפתחו את מוסדות הלימוד אין שום אפשרות לפתוח את הכוללים מי ישמור על הילדים בזמן שאבא לומד בכולל? תנו לאבות להמשיך לטפל בילדים נראה שהם טובים בזה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2020 23:49 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2020 23:52 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2020 23:53 |
|
| |
שוב, לא הכל פתוח
המקומות הסגורים שיש בהם פוטנציאל הדבקה גדול יותר, עדיין סגורים
בנתיים אני רואה שמביאים את שי פירון ומיכאל בן ארי כסייעתא לכך שיש לפתוח את בתי הכנסת מוקדם ובכל מחיר. לא ראיתי שמביאים רבנים שקוראים לזה, מעניין למה....
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2020 00:05 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | שוב, לא הכל פתוח
בנתיים אני רואה שמביאים את שי פירון ומיכאל בן ארי כסייעתא לכך שיש לפתוח את בתי הכנסת מוקדם ובכל מחיר. לא ראיתי שמביאים רבנים שקוראים לזה, מעניין למה.... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2020 00:23 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | שוב, לא הכל פתוח
בנתיים אני רואה שמביאים את שי פירון ומיכאל בן ארי כסייעתא לכך שיש לפתוח את בתי הכנסת מוקדם ובכל מחיר. לא ראיתי שמביאים רבנים שקוראים לזה, מעניין למה.... |
|
נוירולוג מזמין אותך להציץ על תמונות של חוף תל אביב היום (תוך כדי חילול שבת רח"ל) שפורסמו בתקשורת, וראה בעיניך שמה שהולך שם ממש לא פחות פוטנציאל הדבקה מבתי כנסיות (ובנימה אישית, צר לי שאני בכלל צריך להתעסק בסוג שכנוע כזאת במדינת היהודים) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2020 00:31 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | | נוירולוג כתב: |  | שוב, לא הכל פתוח
|
נוירולוג מזמין אותך להציץ על תמונות של חוף תל אביב היום (תוך כדי חילול שבת רח"ל) שפורסמו בתקשורת, וראה בעיניך שמה שהולך שם ממש לא פחות פוטנציאל הדבקה מבתי כנסיות (ובנימה אישית, צר לי שאני בכלל צריך להתעסק בסוג שכנוע כזאת במדינת היהודים) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אתה רק מחזק את מה שאני טוען ומנסה להסביר
ישנן הנחיות של משרד הבריאות גם בעניין חופי הרחצה, עם הגבלות, ריחוק, היגיינה ועוד. וסביר להניח שהציבור לא יעמוד בזה, אז אתה מצפה שבבתי כנסת זה יעבוד כמו שצריך?
ושוב ושוב, לא הכל פתוח, ישנם עוד מקומות רבים שנמצאים בחללים סגורים שלא נפתחו.
|
|
|
|
|