בית פורומים בחדרי חרדים

המגפה נגמרה, הרבי מקרלין מתפלל במנין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/5/2020 12:10 לינק ישיר 

יש בזה משהו, הבעיה היא שאחרי ה"פדיחות" שנעשו בציבור החרדי-העסקנים חוששים לקחת אחריות ובצדק.
אם לאורך הדרך החרדים היו יותר אחראים ופחות אנרכיסטים-סביר להניח שבתי הכנסת היו פתוחים כבר היום...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2020 12:28 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
יש בזה משהו, הבעיה היא שאחרי ה"פדיחות" שנעשו בציבור החרדי-העסקנים חוששים לקחת אחריות ובצדק.
אם לאורך הדרך החרדים היו יותר אחראים ופחות אנרכיסטים-סביר להניח שבתי הכנסת היו פתוחים כבר היום...

אני רוצה להזכיר שמסעדות ובתי קפה עדיין סגורים, לא סביר ולא הגיוני שיפתחו בתי כנסת לפני שיפתחו מסעדות ובתי קפה.
ולא בגלל סדרי עדיפויות וחשיבות, אלא מהטעם הפשוט, הסיכון ופוטנציאל ההדבקה ויכולת האכיפה בבתי כנסת גדולים ובעיתיים הרבה יותר מאשר מסעדות ובתי קפה.

תוקן על ידי נוירולוג ב- 15/05/2020 12:29:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2020 12:35 לינק ישיר 

בתי כנסיות ובתי מדרשות לא היו אמורים להיסגר מלכתחילה.

תורה מגנא ומצלא זה לא מליצה אלא מציאות!

רק אם אצלנו יש שחושבים את זה למליצה, אז מה לנו כי נלין על החילונים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2020 12:42 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
בתי כנסיות ובתי מדרשות לא היו אמורים להיסגר מלכתחילה.

תורה מגנא ומצלא זה לא מליצה אלא מציאות!

רק אם אצלנו יש שחושבים את זה למליצה, אז מה לנו כי נלין על החילונים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

מה יהיה? כבר ענו לך על זה כל כך הרבה פעמים
גם על עניין תורה מגנא ומצלא, וגם על שאר הדברים

מאוד מעניין שרובא דרובא מפוסקי ההלכה והרבנים בארץ ישראל ובעולם כולו, משום מה נעלמה מעיניהם, או גרוע מכך איבדו אמונתם הבסיסית בכך ש"תורה מגנא ומצלא".
מזל שיש עוד מתי מעט של אנשי אמת שמזכירים לנו את האמת הפשוטה הזו שתורא מגנא ומצלא, ואין צורך בכללי זהירות כלשהם, אפילו רבי עקיבא איגר שכח מזה ר"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2020 13:59 לינק ישיר 

בחסידות קרלין-סטולין, שהיו כזכור הראשונים שסגרו את בתי הכנסת של החסידות, פותחים לראשונה את בתי הכנסת השבת - שהיו סגורים מאז פרשת ויקהל פקודי. התרגשות גדולה נרשמה בקרב החסידים. 

"ברוך שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה, ליום בו זוכים לפתוח את שערי בית הכנסת, אשר ישמיעו קול תפילה בהיכל", נכתב בהוראה למתפללים.

בהוראת הרבי, בתי הכנסת נפתחים באופן מצומצם לעת עתה ומיועדות בשלב ראשון לחסידים שאין להם מניין בו הם מתפללים בנוסח קרלין, או שמבקשים מסיבה מיוחדת אחרת להתפלל בבית הכנסת.

על פי ההוראות שפורסמו:

א. בכל תפילה ישתתפו כאחד שתי קבוצות שיתפללו יחדיו בו בזמן 15 איש בהיכל בית הכנסת, ו15 איש בעזרת נשים ואין לחלק למתחמים כלל.

ב. הרוצים להשתתף בתפילות בבית הכנסת ישאירו הודעה ברורה בקו בית הכנסת במספר טלפון או במייל יחזרו אליהם ויעדכנו אותם באשר למניינים המתגבשים.

ג. השתתפות בתפילה היא אך ורק בלבישת מסיכה במשך כל התפילה, ובשמירת המרחק הקבוע 2 מטר, לפי הכללים של משרד הבריאות

ד. בימות החול, וגם בשבת קודש, יתקיימו מספר מניינים לתפילות.

ה. בסדר קריאת התורה יתקיים הנוהל הבא: החזן יעשה גם פתיחה; בשני וחמישי כל עולה יכין מראש את פסוקי עלייתו ויקרא בתורה; בשבת יכינו כל העולים מספר פסוקים ויקראום, ולאחר מכן יסיים בעל הקורא את הפרשה עד תומה.

ו. אינם מגיעים לתפילה בני 60 ומעלה. 

ז. אין לשהות בבית הכנסת  רק לצורך התפילה. לא יותר מ- 15-אפשר להתארגן לפי כללים לאחר התפילה בלימוד או שיעור אוה"ח הקדוש.

ח. שבת אחים, קידוש, סעודה שלישית, ומלוה מלכה - כל אחד בביתו.

https://www.bhol.co.il/forums/forum.asp?cat_id=4&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2020 14:59 לינק ישיר 

בונדמן - כמו בלעם הרשע. רצה לקלל.... ונמצא מברך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2020 15:17 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

יפה שהוא בכלל מתפלל....לפי ה"צדיקים" כאן בפורום היה נראה שהרבי מקרלין הוא בכלל מזרוחניק...

מזרוחניקים לא מתפללים? אדרבה, ממקום שבאת

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2020 15:19 לינק ישיר 

הותר כבר להתפלל במקום סגור?

ככל הידוע לי, רק מקומות שבהם יש כולל רשמי, הותר לחברי הכולל בלבד להתפלל במקום עד 15 איש

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2020 16:08 לינק ישיר 

זה הגדלות של הקרלינר, שאינו כופף עצמו למערכת מחליטים אנושיים, אלא חושב את הדבר על פי דעתו האישית. מטעם זה הוא 'אסר' את התפילות בבתיהכ"נ לפני כולם, כשהחוק עדיין התיר, וכעת הוא גם 'מתיר' את התפילות לפני ההיתר הרשמי.
הוא היה הראשון לזהות את פרוץ המגיפה, כמגיפה.
אך לא הראשון לזהות את כלות ועצירת המגיפה. (אבל לא האחרון)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2020 16:12 לינק ישיר 
קלעפער

אפיקטוזין כתב:
קלעפער כתב:

יפה שהוא בכלל מתפלל....לפי ה"צדיקים" כאן בפורום היה נראה שהרבי מקרלין הוא בכלל מזרוחניק...

מזרוחניקים לא מתפללים? אדרבה, ממקום שבאת

נשלח מהאנדרואיד שלי

ממקום שהם באים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2020 23:59 לינק ישיר 

קלעפער, בשבילך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2020 00:10 לינק ישיר 

ובהקשר ישיר ל אשכול סמוך

יש כאלה שחושבים שהם שומרים על מצווה כלשהי כי הם דתיים חזקים, אבל בעצם זה הפוך, קיום המצווה הוא ששומר עליהם כ'דתיים', בלעדיה הזהות שלהם עלולה להתפורר, ואכמ''ל

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > המגפה נגמרה, הרבי מקרלין מתפלל במנין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.