שירת "ימח שמו" מתחת ביתו של הרה"ח ר' ישראל כהנא שפירא שליט"א באשדוד, ב"עוון" שעבר לקהילת רבינו ראש הישיבה מגור שליט"א.
השירה נעשית באמצע הפגנה שמכוונת על ידי הוועדה הגוראית טרוריסטית שבראשות אברהם בנימין זילברברג ביד מכוונת מרחוב ירמיהו.
מי שרוצה שילך! לא מחזיקים אף אחד בכח! זה ועוד סיסמאות, הם פרי היוצר של הרוח המנופצת והריקה של גור - טרור.
מי שרוצה שילך? אז הנה, הלך. למה ועל מה ההפגנה? מדוע הוא נהיה עמלק? למה "ימח שמו"?
פורסם על ידי בעולמם של חרדים ב- 10:30
רלבח בטלגרם סיכום אירועי הערב באשדוד: 1. אברהם בנימין זילברברג שלח קבוצת בחורים ואברכים להפגין תחת בית משפחת אחד מתלמידי החכמים בחסידות. 2. החסיד ישב במרפסת ביתו ויגע בתורה כהרגלו ולמטה עמדו כעשרים סהרורים ושרו מחה תמחה וכל קרני רשעים אגדע. 3. נזרקו ביצים לעבר ביתו. 4. משטרה הגיעה בסיום האירוע. 5. ברחוב מסביב עמדו כלל הציבור ולגלגו: אותו חסיד הנודע בעיר עשרים שנה כעובד ה' ומתמיד בתורה יומם ולילה בעל מידות, פתאום ענק החסד הוא 'עמלק' ופרחחי גור נדלן הם המפגינים נגדו???
נשלח ב-19/5/2020 01:03
מי ששמע את האזהרות החד משמעיות בהקלטה של טאומן יודע שלא היתה שום אפשרות להכנס לכל השטח הזה ללא הזמנה מראש,
נשלח ב-18/5/2020 22:45
ג"א מצטרף אם כי לא הייתי נסחף נכון שבגור יש פילוגים, אבל עדיין יש אצלם רבבות של חסידים בשונה מבארדיטשוב שגודל החסידות אינו הצד החזק שלו.
כוונתי באשכול זה לא הייתה לדון מי מבין שני האדמורי"ם גדול יותר בחסידים, מוכשר יותר או דואג לעם ישראל יותר. הנידון הוא כאמור במפנה שחל בחסידות גור שרבי שהביע התנגדות לפרסום, מתאמץ לאחרונה כ"כ באפיק זה. בעניין הזה הבארדיטשוב ודאי הרבה יותר צבעוני...
בנוסף הייתי שמח אם משהו היה מסביר מה יוצא להם מזה ולמה שווה להם להוציא על זה כסף כידוע המצב הכספי שם כיום לא מהמשופרים.
תוקן על ידי חצינזק ב- 18/05/2020 22:50:04
נשלח ב-18/5/2020 22:19
timobl כתב:
אני מוחה מחאה נמרצת על הפגיעה בחסידות בארדיצ'וב המעטירה ובכ"ק מנהיג הדור מרן האדמו"ר שליט"א
בשונה מחסידות גור הזניחה ששם יש פילוגים, חסידות בארדיצ'וב המעטירה על כל רבבות אלפי חסידיה מאוחדת תחת הנהגתו של מרן האדמו"ר שליט"א עד ביאת גואל צדק.
ובכן מסתבר שמדובר בהרה"ח ר' איטשע מאיר טאומן שליט"א מרבני ודובר הוועדה של חסידות גור, האיש הקרוב ביותר לקודש. ומעתה די להיתממות! חצר גור דואגת ליחצן את עצמה באופן הזול ביותר והעובדה שיש מקומות שעושים זאת ביתר שאת אינה מפחיתה את החריגות בעובדה שגור בחרה בצעד כ"כ לא אופייני.
הרבי שכ"כ התנגד לצלמים מזמין אותם שיתעדו את תפילתו וכו'. אם לא נראה שמפטרים את אותו דובר ומקורב אז כנראה שלא טעיתי בכל הנ"ל.
פששש ממש ברדיטשוב
אפילו לא שמת לב כמה הזוי נראית ההשוואה הזו ועם הכותרת הזו?
אתה משווה חסידות גדולה לאדם שהחליט על דעת עצמו שהוא אדמו"ר וללא חסידים?
לא מובן מה כואב לך, גם אם אתה צודק (ואין לי מושג כי אני לא מכיר את הדמויות וההתרחשויות) בפרשנות שלך, מה הבעיה? שהם צילמו איך הם נשמעים לאדמו"ר ובניגוד למקומות אחרים הם מתנהלים בסדר מופתי? זה כל כך הכאיב לך?
נשלח ב-18/5/2020 21:50
ובכן מסתבר שמדובר בהרה"ח ר' איטשע מאיר טאומן שליט"א מרבני ודובר הוועדה של חסידות גור, האיש הקרוב ביותר לקודש. ומעתה די להיתממות! חצר גור דואגת ליחצן את עצמה באופן הזול ביותר והעובדה שיש מקומות שעושים זאת ביתר שאת אינה מפחיתה את החריגות בעובדה שגור בחרה בצעד כ"כ לא אופייני.
הרבי שכ"כ התנגד לצלמים מזמין אותם שיתעדו את תפילתו וכו'. אם לא נראה שמפטרים את אותו דובר ומקורב אז כנראה שלא טעיתי בכל הנ"ל.
נשלח ב-18/5/2020 19:56
אני לא מכיר לא את הדמויות, לא את הצלם, ולא אם התמונות של אותו צלם הם התמונות שפורסמו, וגם לא מכיר את המתחם בכדי לומר אם הוא היה במקום שכל אחד היה יכול להיכנס או שלא. צר לי. מה שכן, בכנות, אני לא רואה איזה ריבוי יחצ לאחרונה, הם נמצאים רחוק מאחור רבים אחרים שמיוחצנים על בסיס יומי כבר תקופה ארוכה.
נשלח ב-18/5/2020 19:48
נוירולוג כתב:
איפה הימים שהאדמו"ר מגור לא הסכים שיצלמו אותו...
רואים מגמה ברורה בתקשורת מאז שהגר"ש אלתר פתח את מוסדותיו שגור התחילה ליח"צן את עצמה, וכמעט כל שני וחמישי מתפרסמות תמונות על הנעשה בקודש פנימה...
יותר ממוזר לטעון זאת כשאתה רואה את הצילומים הפיראטיים הללו ואת זוויות הצילום
הסרטון מוכיח שהצלם הוזמן לתעד את האדמו"ר בתפלה כי לא הוכנסו למתחם אנשים שלא הוזמנו.
לאחרונה זה קורה שוב ושוב ושוב שלא כמנהגה מאז, בגור מרבים ביח"צ זולים שמחירם לא זול והתמורה אינה ברורה.
נשלח ב-18/5/2020 19:32
חצינזק כתב:
נתתי כבוד ופתחתי אשכול נפרד
איזה כבוד, אבל לא היית צריך לטרוח אשכול נוסף על זה שפתחת ממילא
אני לא מכיר אף אחת מהדמויות בסרטון, גם לא את הצלם. ובכנות, אין לי מושג מה הולך שם או מה רצית להוכיח מהדין ודברים הקצרים והחלקיים שם. אולי אתה בעל עניין שם ומכיר את הדברים ממקור ראשון ויודע להעיד על כך שהוא מוזמן וממומן, לי אין מושג והסרטון לא אומר לי הרבה.
בכל מקרה אני רוצה להזכיר לך שתגובתי היתה לדברי סקופער בעמוד קודם.
דבר אחד בוימל הרוויח מכל האשכול האוילי הזה, שהוא מזהה את עצמו כאדמו"ר מבארדיטשוב למרות שהקשר בינו לבין העיר והצדיק שהיה גר שם פחות ממקרי ועוד יותר מזה מבזה אותו בצורה ממש רצינית, וחבל.