| נשלח ב-18/5/2020 08:01 |
|
| |
הפרעת אישיות- בנישואים...
שלום כולם,
אני חדשה כאן...
נשואה 10 שנים עם בעל קשה מאד. לא ידענו מה יש לו וכעת עבר אבחון שאיבחן שלבעלי יש 2 הפרעות אישיות (כן..לא הסתפק באחת..)
1. הפרעת אישיות סכיזואידית
2. הפרעת אישיות נרקיסיסטית
מה זה אומר?
בגדול שאכפת לו בעיקר ורק מעצמו, יש לו פיצול אישיות, מאשים אותי כל הזמן, רואה רק את עצמו, קר ריגשית בצורה שאי אפשר לתאר במילים, לא יציב במצבי רוח, לא תקשורתי,רגיש מאד לביקורת, מפרש דברים בצורה קיצונית, לא חברתי ולא חברותי. הוא מטעה מאד ויכול לחייך לסביבה ולהראות פשוט קצת ביישן. בלתי אפשרי לחיות לצידו. זה באמת סבל שאי אפשר לתאר.
אשמח להכיר נשים נוספות שסובלות כמוני.. ואולי נכיר בין הגברים ..
או אפילו אם יש גבר שיכול לדבר עם בעלי ולהיות מראה עבורו.
האם יש טיפול מומלץ?
האם יש תרופות שעוזרות?
האם יש קבוצת טיפול?
אשמח לשמוע כל דבר.....
תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 10:51 |
|
| |
גם המרכז לפניות הציבור של אגודת ישראל עוזרים הרבה מאוד, הן בהשגת עזרה כספית דרך משרדי ממשלה, והן בהפניה אל אירגונים שעוזרים לבריאות הנפש בהתנדבות. הכל דרך הטלפון ; כוכבית 2973 נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2020 05:18 |
|
| |
מה לגבי טיפול יום (מחלקה פתוחה)? מומלץ מאוד בעיני. וזה כמובן ציבורי.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2020 11:20 |
|
| |
נ. ב. תנסי שהיועץ הרפואי יתן לך המלצה ל 2 או 3 רופאים פסיכאטרים, כי הם מאוד עמוסים. והוא יספר לך עד כמה הוא באמת ממליץ על הרופא/ים של קופת חולים, ומה הנסיון שיש לו אתם נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2020 11:17 |
|
| |
נזכרתי, יש גם פסיכאטרים ב 28 שקל לרבעון דרך קופת חולים, את מתקשרת לקופת חולים ושואלת מי הם הרופאים הפסיכאטרים שעובדים עם הקופה, ואז את מבררת אצל יועץ רפואי מי הוא הרופא הכי טוב, ואז את מתקשרת להזמין תור, ואת מציינת להם שזה מאוד דחוף, אם זה מאוד דחוף אז תקבלי תור בהקדם. אני מציע לך ראשית, להתקשר עכשיו לבית חם, גם אם זו שעה מוזרה. קודם כל בית חם. בהצלחה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2020 10:54 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2020 10:52 |
|
| |
יש גם מטפלים מקצועיים דרך משרד הבריאות, בחינם, אלא שצריך לחכות כמה חודשים, ככה זה בירושלים. בבית חם אמורים לתת לך את כל התמיכה והעזרה, ככה הבנתי לפי הפירסומים שלהם, המנהל שמה הוא ידוע ומוכר הרב אריה מונק. תיפני גם למשרד של שמאי שזירי, את משלמת להם רק מתי שאת מקבלת כסף מהמדינה, הם הכי טובים, יקח מסתבר כמה חודשים או פחות עד שתקבלי תמיכה מהמדינה. זה שוה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2020 10:45 |
|
| |
| אורטל1981 כתבה: |  | אני לא יודעת למי לפנות?האבחון נעשה אצל דוקטור אפשטיין מתל השומר. במרפאת קשת.בעלי כן מוכן ללכת לטיפולהבעיה שאין למו אמצעים כלכליים למשהו אינטנסיבי...ואני לא מכירה קבוצות תמיכה.תוכלו להמליץ לי על משהע בבקשה??? |
|
תנסי את "בית חם". זכורני שהם נותנים טיפולים מקצועיים בחינם, זוהיא עמותה חרדית שעוזרת בתחום בריאות הנפש נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2020 10:15 |
|
| |
| אורטל1981 כתב: |  | | אני לא יודעת למי לפנות?
האבחון נעשה אצל דוקטור אפשטיין מתל השומר. במרפאת קשת.
בעלי כן מוכן ללכת לטיפול
הבעיה שאין למו אמצעים כלכליים למשהו אינטנסיבי...
ואני לא מכירה קבוצות תמיכה.
תוכלו להמליץ לי על משהע בבקשה??? |
|
אולי תנסי דרך הקופה כי אלה שמטפלים ממש טוב, לוקחים בהתאם יש לי מישהו להציע לך, שיש לו תוצאות מדהימות לטיפול, בסיעתא דשמיא, אבל המחיר גבוה ממש. שיקול קציני..
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2020 09:45 |
|
| |
אני לא יודעת למי לפנות?
האבחון נעשה אצל דוקטור אפשטיין מתל השומר. במרפאת קשת.
בעלי כן מוכן ללכת לטיפול
הבעיה שאין למו אמצעים כלכליים למשהו אינטנסיבי...
ואני לא מכירה קבוצות תמיכה.
תוכלו להמליץ לי על משהע בבקשה???
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2020 09:43 |
|
| |
אני לא מוצאת המלצות על אנשי מקצוע מעולים
| רציף כתב: |  | אורטל, תקשיבי משהו, מה שחשוב זה מה שאת עושה עכשיו, לקבל התרשמויות וסיפורים זה נחמד, אין בזה יותר מדי תועלת, (כשבעלי חוטף הזיות אני שמה לו מוזיקה מרגיעה ומגישה לו תה עם לימון ולואיזה..) מה גם שזה לא מצב אחיד, זה שם של 2 הפרעות, לא ידוע לנו איך הן מתבטאות ומתי, ועד כמה הוא חוטף את זה קשה והאם המצב שלו משתפר או צפוי להשתפר, או חלילה... והאם אתם יכולים לעשות משהו כדי לשמור על איזון, האם הוא מסוכן ?.... זו הפרעה שמתבטא בצורה שונה אצל כל אדם, תתייעצי עם יועצי בריאות שראו כבר הרבה מקרים בחיים שלהם, אז אני מניח שהרופאים שפגשת נתנו לך כבר דרך טיפול, וגם אני מניח שאת זכאית לעובדת סוציאלית שתתמוך בך ותסביר לך הכל, יועץ רפואי יוכל לספר על דרכי טיפול יעילים נוספים/משלימים, על רבנים וארגונים שעוזרים בתחום, אולי יש מי שילמד עם בעלך ויעודד אותו. וכן, את זכאית מסתבר לעזרה כספית מהמדינה.. יש לשקול ברצינות מה את עושה הלאה, וכן, האם הרופאים שפנית אליהם הם מומחים ? מה שחשוב זה להתייעץ עם אנשי מקצוע, רופאים, עובדת סוציאלית, יועץ רפואי טוב ומסור, חשוב שתהיי בקשר עם עוד מישהי חכמה וככה תחליטו יחד מה עושים. יועץ רפואי מאנ"ש ילמד את התיק ויתן לך יעוץ פרטני מעולה, הוא יסביר לך בדיוק מה קורה ומה עושים, והכל בחינם. ואת יודעת שאין כמו אנשי שלומינו. תמצאי יועץ רפואי מעולה ומסור שיש לו פנאי לדבר.
בהצלחה
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 22/05/2020 11:37:35 |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2020 21:33 |
|
| |
אני יודעת שיש הרבה עם הפרעת אישיות שלא מוכנים ללכת לטיפול. לפעמים מצליחים להביאם בדרכים שונות אבל לא תמיד. נורא קשה למשפחה, (יש שיגידו בלתי אפשרי) כשבן הזוג המתמודד עם הפרעת אישיות אינו בטיפול. אצל משפחה אחת כזו שאני מכירה, הבעל אדם מאד קשה, והאשה מתמודדת באומץ, בגבורה ובבדידות. בן הזוג שלה מאד קפדני, מתנהג כרודן בבית, מעניש אותה ואת הילדים, ומצד שני רגיש לביקורת, פגיע מאד, עושה ברוגזים. ומה שמאד קשה לה זה שמאשים אותה שהיא אשה רעה והכל בגללה, ואחרי שנים ששומעת זאת היא כבר מאמינה בזה. לאחרונה ספרה לי שהשנים ריככו אותו מעט. אני לא יודעת, כי מבחוץ לא ראו ולא רואים כלום, נראה בן זוג נהדר ואבא כיפי, וזה מאד מטעה. מה שאני כן יודעת זה שעבר ילדות אומללה לאורך שנים ולא מוכן לדבר על זה. <*>*><*>*>
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2020 22:13 |
|
| |
| החייםיפים2 כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | אורטל, תקשיבי משהו, מה שחשוב זה מה שאת עושה עכשיו, לקבל התרשמויות וסיפורים זה נחמד, אין בזה יותר מדי תועלת, (כשבעלי חוטף הזיות אני שמה לו מוזיקה מרגיעה ומגישה לו תה עם לימון ולואיזה..) מה גם שזה לא מצב אחיד, זה שם של 2 הפרעות, לא ידוע לנו איך הן מתבטאות ומתי, ועד כמה הוא חוטף את זה קשה והאם המצב שלו משתפר או צפוי להשתפר, או חלילה... והאם אתם יכולים לעשות משהו כדי לשמור על איזון, האם הוא מסוכן ?.... זו הפרעה שמתבטא בצורה שונה אצל כל אדם, תתייעצי עם יועצי בריאות שראו כבר הרבה מקרים בחיים שלהם, אז אני מניח שהרופאים שפגשת נתנו לך כבר דרך טיפול, וגם אני מניח שאת זכאית לעובדת סוציאלית שתתמוך בך ותסביר לך הכל, יועץ רפואי יוכל לספר על דרכי טיפול יעילים נוספים/משלימים, על רבנים וארגונים שעוזרים בתחום, אולי יש מי שילמד עם בעלך ויעודד אותו. וכן, את זכאית מסתבר לעזרה כספית מהמדינה.. יש לשקול ברצינות מה את עושה הלאה, וכן, האם הרופאים שפנית אליהם הם מומחים ? מה שחשוב זה להתייעץ עם אנשי מקצוע, רופאים, עובדת סוציאלית, יועץ רפואי טוב ומסור, חשוב שתהיי בקשר עם עוד מישהי חכמה וככה תחליטו יחד מה עושים. יועץ רפואי מאנ"ש ילמד את התיק ויתן לך יעוץ פרטני מעולה, הוא יסביר לך בדיוק מה קורה ומה עושים, והכל בחינם. ואת יודעת שאין כמו אנשי שלומינו. תמצאי יועץ רפואי מעולה ומסור שיש לו פנאי לדבר.
בהצלחה
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
זה פורום פה... בדיוק המקום לתמיכה ושיתוף, מעבר לטכני.
אורטל, מה שאני יודעת מחברה שלי על בעלה, שהוא ממש לא בן אדם עדין, ולכן זה קצת שונה. היא מספרת על התמודדות עם בעל שבטוח שהוא היחיד שמבין, וכל השאר אינם אלא טועים. לא מוכן לטפל, וכשכבר כן לקח כדורים, הפסיק אותם אחרי תקופה ממש קצרה, כי טען שהוא מאוזן. שונא את המשפחה שלה, ולא מרוצה מהמראה שלה או האופי שלה. מקווה שאצלך המקרה קל יותר, כי היא נפרדה, כפי שכתבת.
|
|
נכון, זה המקום לשתף, וגם רונית היועצת אמרה כאן שזה יכול לחזק, מה שרציתי להדגיש שהעיקר מה שחשוב שהיא תתמקד בסיפור שלה ובהתיעצות עם יועץ רפואי, ושתשמור על עצמה. אגב, יש מלא מידע באינטרנט, זה יכול אולי לבלבל, אז צריך ראש לזה, זה טוב כדי להבין שמות של הפרעות וסוגי טיפול.. אם היא תחקור ותתמקד בסיפור שלה, והתייעצות עם יועץ רפואי, אז היא תגיע למעשים הנכונים. וגם, מומלץ שלא תפנה לביטוח לאומי באופן עצמאי, אלא שתלך ביחד עם מומחה לדבר שיגיש לה את התיק, ממליצים על החברה של שמאי שזירי. (אז למה רונית הנ"ל לא כתבה את זה ? אינני יודע) חיזקי ואימצי, תמיד חשוב אוירה טובה, להבליג ולהבין, לחזק ולעודד, וגם חוש הומור, זה אחלה דבר, אז שיהיה לך אורטל, הרבה כח ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2020 22:00 |
|
| |
| angellla כתבה: |  |
לי יש הפרעת אישיות, אמנם שונה, אבל הפרעות אישיות באופן כללי, קשה לחיות איתן... ולצידן... אולי בגלל זה, הכאיב לי לשמוע עצות שהשתמע מהן "זה מתכון לשברון לב, תשאי רגליים ותברחי" אכן, אורטל, יש לו הפרעות אישיות לבעלך, לא פשוטות בכלל, וקשה לשאת את זה בזוגיות כי שם זה הכי פורץ החוצה. בחוץ מחייכים ובבית עם הקרובים ביותר אין מסכות... ודווקא עלייך הוא הכי משליך... אבל אני גם יודעת שזה מאד אינדבדואלי ושונה מאחד לשני, כמו שגם את זה כתבו לך כמה. ואת/ אתם, עוד תמצאו את השביל המתאים לכם. רק עכשיו קבלתם את האבחנה, זה הלם בהתחלה, אבל אתם תמצאו מה מתאים לכם, מבחינה טיפולית, תפקודית, זוגית, ובהמשך תרגישי מה נכון עבורך באופן אישי..
התחלתי לנסות להסביר מה הוא/ אנחנו חווים כשאנו מתנהגים כפי שמתנהגים, אבל מחקתי, כי כאן המקום הוא שלך, ושל מה שאת עוברת, ואני בהחלט מבינה שלסביבה מאד קשה לחיות לצד מישו כמונו אבל אנחנו לא מתכוונים... זה משפריץ לנו כשהנפש עמוסה בכאב פנימי לא מעובד...
מאחלת לך הרבה הצלחה
תוקן על ידי angellla ב- 25/05/2020 21:41:42 |
|
אם היא תשמע סיפורים של אנשים אחרים, זה יכול לעזור לה להתחזק ואף לקבל רעיונות, איך אתם מתמודדים ? מהם דרכי טיפול שלכם ? האם אתה לוקח כדורים ברצון ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2020 21:36 |
|
| |
לי יש הפרעת אישיות, אמנם שונה, אבל הפרעות אישיות באופן כללי, קשה לחיות איתן... ולצידן...
אולי בגלל זה, הכאיב לי לשמוע עצות שהשתמע מהן "זה מתכון לשברון לב, תשאי רגליים ותברחי" אכן, אורטל, יש לו הפרעות אישיות לבעלך, לא פשוטות בכלל, וקשה לשאת את זה בזוגיות כי שם זה הכי פורץ החוצה. בחוץ מחייכים ובבית עם הקרובים ביותר אין מסכות... ודווקא עלייך הוא הכי משליך...
אבל אני גם יודעת שזה מאד אינדבדואלי ושונה מאחד לשני, כמו שגם את זה כתבו לך כמה. ואת/ אתם, עוד תמצאו את השביל המתאים לכם. רק עכשיו קבלתם את האבחנה, זה הלם בהתחלה, אבל אתם תמצאו מה מתאים לכם, מבחינה טיפולית, תפקודית, זוגית, ובהמשך תרגישי מה נכון עבורך באופן אישי..
התחלתי לנסות להסביר מה הוא/ אנחנו חווים כשאנו מתנהגים כפי שמתנהגים, אבל מחקתי, כי כאן המקום הוא שלך, ושל מה שאת עוברת, ואני בהחלט מבינה שלסביבה מאד קשה לחיות לצד מישו כמונו אבל אנחנו לא מתכוונים... זה משפריץ לנו כשהנפש עמוסה בכאב פנימי לא מעובד...
מאחלת לך הרבה הצלחה
תוקן על ידי angellla ב- 25/05/2020 21:41:42
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2020 11:49 |
|
| |
בהצלחה
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
זה פורום פה... בדיוק המקום לתמיכה ושיתוף, מעבר לטכני.
אורטל, מה שאני יודעת מחברה שלי על בעלה, שהוא ממש לא בן אדם עדין, ולכן זה קצת שונה. היא מספרת על התמודדות עם בעל שבטוח שהוא היחיד שמבין, וכל השאר אינם אלא טועים. לא מוכן לטפל, וכשכבר כן לקח כדורים, הפסיק אותם אחרי תקופה ממש קצרה, כי טען שהוא מאוזן. שונא את המשפחה שלה, ולא מרוצה מהמראה שלה או האופי שלה. מקווה שאצלך המקרה קל יותר, כי היא נפרדה, כפי שכתבת.
 |
|
|
|
|
|