ארז טל: "ליצמן, אתה אפס" מנחה הטלוויזיה לא הסתיר את סלידתו משר הבריאות היוצא לאחר שזה טען בריאיון כי נתניהו נענה לפחדיו של מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב ענבל חייט פורסם ב: 18.05.2020 12:2920
אלכס קולומויסקי, רונן אקרמן ארז טל נגד יעקב ליצמן: שר הבריאות היוצא יעקב ליצמן הצליח לעורר אמש (ראשון) את זעמם של אזרחים ואנשי תקשורת רבים, כשיצא נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ונגד מנכ"ל משרד הבריאות הפורש משה בר סימן טוב. ליצמן התראיין אמש לכאן ב' וציין כי הוא מאמין שהייתה תגובה מוגזמת למשבר הקורונה וכי ראש הממשלה נכנע לפחדיו של מנכ"ל משרד הבריאות. "אני חשבתי שהייתה בהלת יתר וברגע שהמנכ"ל שלי אמר שהוא חושש מעשרת אלפים מתים אני צעקתי בישיבת ממשלה מול כל השרים בנוכחותו שאני חולק על זה, שזה לא יהיה וזה סתם מוגזם אבל לא משנה", אמר והוסיף: "ראש הממשלה קיבל את ההגזמה הזאת והוא נענה לפחדים של המנכ"ל". כאמור, האמרה השנויה במחלוקת הזו מצד ליצמן התפשטה במהירות ברשת וייצרה עשרות פוסטים וציוצים זועמים מצד אזרחים ואנשי תקשורת, ביניהם גם ארז טל, שלא הסתיר את סלידתו מליצמן בפוסט פייסבוק טעון שהעלה.
"השר ליצמן, האיש שלא ידע בינואר איך קוראים ל'דבר הסיני הזה', שאמר שעד פסח יבוא המשיח והכל ייפתר, שלא מילא את ההוראות של המשרד שהוא עמד בראשו ונדבק בעצמו, שבשיא המגיפה אפשר יבוא חופשי של חולי קורונה מברוקלין, האיש שבכל מדינה נורמלית היה עף לקיבינימט בבושת פנים וסותם לתמיד, האיש הזה מסביר בדיעבד שהייתה בהלת יתר כי בר סימן טוב פחד. אתה אפס ליצמן. א פ ס".
טל זכה למאות לייקים ועשרות תגובות שחיזקו את ידיו וחלקו לו שבחים על האומץ שלו להביע את דעתו כאיש תקשורת. "ואתה אמיץ. וזה לא מובן מאליו", כתבה לו הקולגה פאולה רוזנברג. "תודה, זה קצת מנחם (אותי לפחות) כשאנשי תקשורת לא מפחדים לומר את דעתם הנחרצת
תוקן על ידי הכותב ב- 18/05/2020 13:27:17
נשלח ב-21/5/2020 20:09
לא מצאתי שום פסול בדבריו של ליצמן. מותר לחלוק על הדרג הקצועי, מותר לראש ממשלה שלא לקבל את דעת השר, וכל עוד הוא לא מתפטר הוא חייב לתמוך בעמדת הממשלנ.
וברגע שהאדמור שלו אמר אתה לא ראוי להיות שר הבריאות
מיד רץ למשרד השיכון מבלי לקבל גיבוי מחברי המועצת והמשיך בריצה נקמנית נגד בר טוב
נשלח ב-19/5/2020 20:09
מצדרביעי
כי_הוא_זה כתב:
אגב, חשוב לציין בתוך ההתרחשות הזו את ההתנהגות האצילה של ברסי, שבמקום לפתוח את הפה על ליצמן בתקשורת, התעלם מההכפשות ובירך את ליצמן.
תכלס'. בנוסף, בנותן טעם להביא לפה את המשנה בסנהדרין-פרק ג'-משנה ז:
ומנין לכשיצא אחד מן הדיינים לא יאמר אני מזכה וחברי מחייבין אבל מה אעשה שחברי רבו עלי, על זה נאמר [ (ויקרא יט) לא תלך רכיל בעמיך, ואומר ] נא (משלי יא) הולך רכיל מגלה סוד.
נשלח ב-19/5/2020 18:21
אגב, חשוב לציין בתוך ההתרחשות הזו את ההתנהגות האצילה של ברסי, שבמקום לפתוח את הפה על ליצמן בתקשורת, התעלם מההכפשות ובירך את ליצמן.
נשלח ב-19/5/2020 16:00
אפשר להוסיף את ליצמן לרשימה הארוכה של נפגעי ביבי. ליצמן עשה את שלו ויכול ללכת לפי ביבי... גנץ זכה בבן ברית חדש והתקרב עוד יותר ללשכת ראש הממשלה
נשלח ב-19/5/2020 14:58
אני ברמה האישית, תמיד הערכתי את ליצמן! אפילו הערכה מיוחדת. ידעתי שעוזר לאנשים ומתנהל בהגינות. הערכתי את האישיות הצנועה שלו. ואכן, זה שכושר הביטוי שלו נמוך לא הופך אותו לאדם שלילי. לאורך כל משבר הקורונה, החזקתי עם עמדותיו. במקום של פיקוח נפש, אין חולקים שיש מקום להחמיר. הופתעתי מאד מהראיון עם ליצמן. לא הבנתי ולא מבין אותו. במקום שיקטוף קרדיט על התנהלות למופת, על היותו דוגמה למדינות רבות אחרות, הוא בא ועושה שיימינג למנכ"ל המסור שלו. ומעיד ע"ע שהוא שר נמושה שלא מעורב בהחלטות??? אתמהה?! אלא שכנראה עבר חתול שחור ביניהם וליצמן גילה את הפאן הנקמני שלו במלוא כיעורו. חבל! בייש את עצמו.
נשלח ב-19/5/2020 14:23
נוירולוג כתב:
נוירולוג
גינגישראלי כתב:
נוירולוג כתב:
גינגישראלי כתב:
כי_הוא_זה כתב:
תודה רבה על הדיאגנוזה. לעצם הענין:
אני חוזר על מה שכתבתי- עזוב את ארז טל. הראיון של ליצמן עם אייכלר מוכיח שהוא אדם אידיוט וחסר אחריות.
כמובן לא נכנס לעצם השטויות שהוא מדבר, אבל מה שחורה לי כאן הן שתי נקודות.
א. למה רק עכשיו אתה מדבר? ממתי שר נכנע למנכל משרדו ולא מביע את קולו ברמה?
ב. הבנאדם לא יודע אחריות ציבורית מהי. חסר אחריות לחלוטין. כמה אמון נותן הציבור במערכת שניהלה את משבר הקורונה, כשבראשות משרד הבריאות עמד אדם שקרן, שהסביר לכולנו שחייבים לשמור על הכללים ואסור לעשות 'חכמלוגיה' כשבעצם הוא בעצמו לא מאמין במה שהוא מדבר??
זה אדם חסר אחריות שאסור לו לכהן כשר בממשלה. אדם שלא דופק חשבון לאף אחד חוץ מלאדמו'ר שלו אסור לו לשאת במשרה ציבורית.
במסגרת תפקידי הניקים בפורום מכובד זה, אתה משקיע לחינם בנסיון להסביר במקום שלא ההגיון מדבר אלא המחנאות הישנה, ודוק.
להביא סרטים ממפלים ומבתי אונגרין זה יפה, אבל קל מאוד, כנראה להתמודד עם טיעונים ותשובות זה קצת יותר קשה, אבל בוא בכל זאת נסה להתאמץ ולהתעמת עם מה שכתבתי והתשובות שעניתי, כולל לתגובה ההיא שציטטת ונענתה על ידי.
אדרבה, תן לנו הזדמנות להחכים מחכמתך ולא רק מכישורי הצילום שלך.
מכיוון שאני מכיר פה כמה ניקים באופן אישי, אני לפעמים מגיב להם כחבר לחבר.
ברור לי שלא התכוונת לפגוע, ובכל מקרה לא נפגעתי, אל דאגה אבל בכל כתבת מה שכתבת, קבעת שדעתו של מי שלא חושב כמוך אינה הגיונית, ואשמח לשמוע מדוע, וכן מה ההיגיון שלך.
מי אמר לך כמו מי אני חושב? אולי בכלל אין לי דעה בעניין זה?
רק אציין שהגבתי לפני שראיתי את המשך האשכול, ונראה שטעיתי בכך שחשבתי שהשקעתו לחינם. לגבי דברים אחרים דווקא נראה שהערכתי היתה די נכונה.
לא. זה ממש לא שפעת ואף פעם לא התיימרתי לטעון כך. אבל זה עדיין לא עושה את הקורונה כברי הזיקא שמותר בגלל כך לסגור ישיבות ובתי כנסיות.
מה שטענתי כל הזמן ועדיין טוען זה שישנם צעדים חריפים מאוד שבלי ידיעה ברורה שזה יעזור לא עושים אותם. השערות אפילו סבירות ביותר אינן מספיקות בכגון דא. השבתת המשק וסגירת מוסדות החינוך הן צעדים כאלו. צעדים כאלו דורשים המון אחריות ומחשבה עמוקה לפני שנגשים לביצועם.
מכיוון שזה ממש לא היה המצב, לכן הרמתי קול רעש גדול.
לעת עתה נראה שגם שר הבריאות בכבודו ובעצמו סבור כך.
תראה לא אני ולא אתה יודעים מה סבר שר הבריאות, כל שהוא אמר שהוא לא היה שותף לתחזיות הקודרות, וכן שאולי פעלו קצת חזק מדי, וכפי שכתבתי, חבל שלא התקילו אותו בשאלות ישירות בנושא, למשל אם הוא התנגד לצעדים והנחיות שניתנו לציבור, ובאלו צעדים מדובר, וכו'.
99 אחוזים מגדולי ישראל ופוסקי ההלכה סברו שהמצב מסוכן ויש להישמע לכל הוראות משרד הבריאות, אז כולם טעו? הם לא יודעים את מה שאתה יודע? (ואני מדבר עוד הרבה לפני ההצהרות האחרונות של ליצמן).
נשלח ב-19/5/2020 13:47
נוירולוג
להבהרת הדברים.
לא. זה ממש לא שפעת ואף פעם לא התיימרתי לטעון כך. אבל זה עדיין לא עושה את הקורונה כברי הזיקא שמותר בגלל כך לסגור ישיבות ובתי כנסיות.
מה שטענתי כל הזמן ועדיין טוען זה שישנם צעדים חריפים מאוד שבלי ידיעה ברורה שזה יעזור לא עושים אותם. השערות אפילו סבירות ביותר אינן מספיקות בכגון דא. השבתת המשק וסגירת מוסדות החינוך הן צעדים כאלו. צעדים כאלו דורשים המון אחריות ומחשבה עמוקה לפני שנגשים לביצועם.
מכיוון שזה ממש לא היה המצב, לכן הרמתי קול רעש גדול.
לעת עתה נראה שגם שר הבריאות בכבודו ובעצמו סבור כך.
אני חוזר על מה שכתבתי- עזוב את ארז טל. הראיון של ליצמן עם אייכלר מוכיח שהוא אדם אידיוט וחסר אחריות.
ב. הבנאדם לא יודע אחריות ציבורית מהי. חסר אחריות לחלוטין. כמה אמון נותן הציבור במערכת שניהלה את משבר הקורונה, כשבראשות משרד הבריאות עמד אדם שקרן, שהסביר לכולנו שחייבים לשמור על הכללים ואסור לעשות 'חכמלוגיה' כשבעצם הוא בעצמו לא מאמין במה שהוא מדבר??
זה אדם חסר אחריות שאסור לו לכהן כשר בממשלה. אדם שלא דופק חשבון לאף אחד חוץ מלאדמו'ר שלו אסור לו לשאת במשרה ציבורית.
במסגרת תפקידי הניקים בפורום מכובד זה, אתה משקיע לחינם בנסיון להסביר במקום שלא ההגיון מדבר אלא המחנאות הישנה, ודוק.
להביא סרטים ממפלים ומבתי אונגרין זה יפה, אבל קל מאוד, כנראה להתמודד עם טיעונים ותשובות זה קצת יותר קשה, אבל בוא בכל זאת נסה להתאמץ ולהתעמת עם מה שכתבתי והתשובות שעניתי, כולל לתגובה ההיא שציטטת ונענתה על ידי.
ברור לי שלא התכוונת לפגוע, ובכל מקרה לא נפגעתי, אל דאגה אבל בכל כתבת מה שכתבת, קבעת שדעתו של מי שלא חושב כמוך אינה הגיונית, ואשמח לשמוע מדוע, וכן מה ההיגיון שלך.
נשלח ב-19/5/2020 13:39
אפשר היה לחשוב שהמנכ"ל אש מקצוע בר טוב הוא מאנשי מכלוף
וליצמן מפחד ממכלוף
תוקן על ידי פאת_השולחן ב- 19/05/2020 13:40:19
תוקן על ידי בחדרי חרדים
נשלח ב-19/5/2020 13:37
נוירולוג כתב:
גינגישראלי כתב:
כי_הוא_זה כתב:
תודה רבה על הדיאגנוזה. לעצם הענין:
נשלח ב-19/5/2020 13:29
נוירולוג
אתה שם בפי דברים שלא אמרתי וחבל. אתך דווקא הויכוח די ענייני.
אני שותף מלא אתך בדאגה על האמינות של משרד הבריאות, שאם אכן יקרה מה שאני חושב, אז אמינותו ייפגם מאוד.
משרד הבריאות אמור לשקף זהירות ואחריות מול דאגה אמתית לבריאות הציבור.