| נשלח ב-20/5/2020 19:18 |
|
| |
האם מי הים מדבקים?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2020 00:26 |
|
| |
יוחנן. כל החוכמה היא לדעת מתי אנו יכולים "להניח" ומתי לא. או בלשון אחרת, דעת היא הבדלה ככתוב אם אין דעת וכו'.
בענין רפואי שאינו ידוע ניתן להניח הנחות. במקרה זה אף לא צריך, כי החוקרים כבר הניחו. והם עשו בדיקות פיזית. (לא ידוע לי על מחקר במי ים אבל במים רגילים, מי בריכה, וביוב נעשו מחקרים. לא מספיק אבל נותן איזו תמונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2020 00:23 |
|
| |
רצתי לבדוק. אז קראתי באתר הבריאות האמריקאי שהחוקרים נוטים להניח שהוירוס לא מדבק כשמתערבב במקור מים גדול (גם אם לא מלוח, כמו הכינרת ואגמים נוספים) ומדולל ככה עד כדי אי אפקטיביות. אשר על כן לך לים בשמחה. באשר לנזקים האחרים שיש בהליכה לים בודאי ייעצו לך כאן מומחי הפורום...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2020 23:12 |
|
| |
לה''ו. ממי הים לא נדבקים! לעומת זאת, המדוזות שבים, נדבקים אליך כמו עלוקה שחטפה ג'ננה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2020 20:19 |
|
| |
לא נראה לי שיש תשובה מוסמכת וודאית לזה, אך אף אחד לא אסר ללכת לים בגלל מי הים עצמם, כך שאין סיבה לחשוש יותר משחששו החוששים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2020 20:13 |
|
| |
באיזה אקדמיה למדת את הסברא הזאת, ומה התואר הרפואי שלך?
'סביר להניח' - אתה משלנו!! משתמש עם הדעת והשכל וסומך עליה. דבריך כדבריי. לא נביא אתה אלא חכם אתה. מקנטר את הזולת ועושה בדיוק כמוהו. אוהב את הסגנון.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2020 20:08 |
|
| |
סביר להניח, ואיני מומחה, וגם איני אברך כולל, ואף אני לא נביא שלאחר החורבן כיוחנן, שהמליחות במי הים הורגת את הוירוס.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2020 20:05 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2020 20:04 |
|
| |
א. המגיפה נעצרה. ב. לדעת החזון איש, כי גם איסור חמץ אשר אינו בטל אפילו באלף, מכל מקום במים רבים כמו ים - הרי זה בטל. א"כ גם נתזים טיפתיים בטלים בים. ואין כאן שמץ סכנתא. ולדעות המחמירות (ומכינות מים לכל הפסח), אולי גם כאן חמירא סכנתא מאיסורא. ג. בזמנים רגילים ובמחלה רגילה היה ראוי לשאול רופא, ועל פיו ישק דבר. אבל בתקופה הזו - וכעדות הפרופסורים מוטי רביד, גליה רהב ועוד, הרי כל מומחיותם מתגמדת לנוכח 'הנגיף המהתל בעולם הרפואה', וכאן נאה היא האימרה, כי סברת אברך כולל שנאמרת בחדר קפה, שווה לא פחות מסברת לובש גלימה לבנה. מה גם שהפערים בין דעות הרופאים תהומיות, מרופא לרופא, ממומחה למומחה, מהיום לאתמול. והאמת תהא נעדרת.
ד. המלצה שלי: סע לים, ואל תהיה מוטרד. אך רק לחוף מוכרז, ותיזהר ממכת חום. שוב בשלום אתה וכל אשר לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2020 19:54 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2020 19:30 |