בית פורומים בחדרי חרדים

יש נדבקים מאירוע לג בעומר בבתי אונגרין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/5/2020 11:52 לינק ישיר 
יש נדבקים מאירוע לג בעומר בבתי אונגרין

מני גירא בטוויטר:
באירוע בל"ג בעומר בבתי אונגרין, יש נדבקים.
אין לי מידע כמה, רבים באיזור לא נבדקים, אבל יש. בוודאות.

מוצא לנכון לומר, שבעשרת הימים הקרובים מזג האוויר בירושלים לא חם. ממליץ בחום: אם אתה צריכים להגיע לאזור מאה שערים, הקפידו על מסיכות!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2020 16:03 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
אני בהלם.

איש תקשורת המציא משהו, ואף הוסיף המלצה רפואית משלו למשך עשרה ימים.

וכל הקולגה שלו - ששה ושמחה. הנה ב"ה יש מוות במא"ש יש נרצחים. עפ"ל.

וכעבור יום יומיים - בדיוק ביום הסמלי של  14 יום אחרי האירוע של ל"ג בעומר - מתברר כי הכל עורבא פרח. ושאלתי בתגובות הראשונות לאשכול "למה מי מת" נשארת תלויה באוויר. חמש מאות יהודים רקדו בדבוקה אחת לכבוד התנא רשב"י - כולם איימו על התפרצות חדשה. והנה אבוי לכם, ושמחה היא לנו - אין שום פרץ ושום צווחה היוצאת מרחובות מא"ש. הכל המצאה של מנוזל צעיר שצריך להצדיק את קיומו ו'מומחיותו'.

זה לא כישלון - זה סיפור ענק.

יהיו שיאמרו שזה בזכות רשב"י - אך דעתי איתנה, שאילו היתה שאלה של סכנת נפשות, אי אפשר להיתלות בזכותא דרשב"י. אלא שפשוט אנשי מא"ש ועוד רבבות אלפי יהודים, בפרט החסידים שבמחנה החרדים, הבינו 'בדעתם ובשכלם ובמראה עיניים' כי המגיפה אמנם היתה אך היא פגה ונעצרה כשבוע לפני ל"ג בעומר. הרגישו שההר הוליד עכבר. הם לא פילוסופים להסביר לנו למה (מזרח התיכון, קוו תחתון, אקלים, וכו' וכו') הם פשוט פרקטיים - הרגישו וחשו שאין מגיפה. והתנהגו בהתאם, בו בזמן שרובכם חנקתם עצמכם בביתכם.

וזה כמובן מייצג תפיסת עולם, שהמודרנים החדשים לא מוכנים להרכין ראש בפניה; לא המעונבים והמומחים יודעים, כשעולם הרפואה צולע בקורונה האחרון, זה אומר בכה וזה בכה, וגדולי הרופאים אמרו 'ככל שאתה יותר מבין אתה מבין שאנחנו לא מבינים' (מוטי רביד, גליה רהב) - אזי חוכמת העם, חוכמת האברכים (השנואים עליכם), חוכמת 'שותי הקפה' כשפתכם הדלוחה - יותר גבוהה, או על כל פנים משתווה עם האליטה הרפואית השולטת באותה עת.

בפסח - היה אסור לעשות אירוע כזה.
בל"ג בעומר - כבר מותר.

ובעלי הפאסימיות עם הגל השני (שכבר אוחזים בגל הרביעי לדבריהם) תמשיכו לאכול את הלב ואת עצמכם ואת בני ביתכם, ולהיות נחיתים לאחיכם החילונים המומחים למיניהם - רק לא את אחיכם השמרנים, שיש להם תפיסה יהודית גלותית במיטבה. משהו של הרגשת הלב, ורמת ידע ועדכון בסיסי, ולא יותר מכך. תפיסה שמצליחה בחיים הרבה יותר מכולכם. 
מי כמונו לא יודע - שהשכונה ההיא, שם מקור העליזות והשמחה והשנור, והקדושה והזרימה של החיים.....

אתם לועגים אליהם - והנה הם לועגים עליכם ועל המומחים שלכם. עם ישראל חי וקיים !!

תפסיק לבלבל אותנו עם עובדות ! 
אנא, תיצמד לעולם המדיה והחומר שמופץ ע"י משרדי פרסום ואל תחשוב מחוץ לקופסא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2020 14:18 לינק ישיר 

א. מי זה אתם?
ב. זוהי היתממות לומר שהצעדים לא הוכיחו את עצמם.
ג. אכן מאחרי לג בעומר השתמשו הציונים בשירות הנהדר והחינמי של הקנאים. והתחילו לפתוח את המשק.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2020 14:10 לינק ישיר 

בינתיים זה אתם שהתאמצתם עד בלי די והפרתם את כל שגרת החיים שלכם ללא שום תוצאות מוכחות, והם אלו שמפזזים ומכרכרים וצוחקים עליכם וממשיכים בחיים הרגילים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2020 14:06 לינק ישיר 

ושוטים אלו שמחים ומפזזים ולא קולטים ששימשו כשפני נסיון בידי הציונים...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2020 14:04 לינק ישיר 

אז מה שאין ברירה וחייבים אז לוקחים סיכון. אבל איפה כתוב שריקודים מסביב למדורה בל"ג בעומר היא מצוה שדוחה פיקוח נפש?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2020 13:56 לינק ישיר 

כמו ילד שמטפס על עץ ומסכן את עצמו, ואומר לכולם: אתם רואים מותר לטפס על עצים, והראיה, שלא קרה לי כלום...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2020 13:55 לינק ישיר 

יוחנן קובע

בפסח היה אסור
בל"ג בעומר מותר

לא יודע מה הקריטריונים שלו, אבל באותו מידה קובע תמניא_אפי שגם בפסח היה מותר.

לא יודע בדיוק הקריטריון למגפה, אבל אין אין ספק שיש נפטרים (ובחו"ל הרבה רח"ל בפרט בצרפת ובארה"ב).
השאלה המרכזית זה מה אמור להיות התגובה לנגיף שמהמעט שאנו יודעים אודותיו, אנו רואים שהוא לא מתנהג בצורה קונבנציונליות.

יש אומרים בהלה ופאניקה שמתבטא בסגר וריחוק חברתי, והתוצאות אבטלה המונית, מצוקה נפשית למיליוני אנשים, הפרת השגרה על כל נזקיה וכו', וזה מבלי להיכנס לסגירת בתי כנסת וביטול תורה המונית של תשב"ר ובחורי ישיבות עם כל הנזק הרוחני וגם הגשמי הנלווה לזה.

ויש אומרים שקלקלת כל הנ"ל מרובה מתקנתו ולכן עדיף להחזיק את השגרה על אף הסיכון המסוים, וישים בד' מבטחו ויוסיף בתורה ותפילה ובזכות זה שומר ישראל ישמור שארית ישראל וימנע משחית ומגפה מעלינו ומעל כל עמו בית ישראל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2020 13:48 לינק ישיר 

זה לא היה אותו דבר. לא אותה כמות. לא מתוכנן. לא בריקודים. לא במוזיקה. ואגב, גם לא מעורר קינאה כמו בל"ג בעומר.

כמובן כל החוגים האלה פחות שמרו על ההוראות גם בפסח - ודווקא מתברר שהם ניצחו. אך למיטב ידיעתי הם שמרו 'חלקית' (כמו רוב רובו של הציבור, שגם היום שומר חלקית, קשה לראות חבישת מסיכה בכוללים והרחקה 2 מטר, וכן בבתי הכנסת, אולי על הסנטר או מתחת לאף - וגם זה כמעט ולא. כלומר כולם 'מתפשרים' פה ושם). אך בל"ג בעומר ראינו צפצוף ארוך על כל התקנות. כאילו אין קורונה. ואכן כבר לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2020 13:38 לינק ישיר 

הבעיה שגם בפסח היתה התקהלות המונית

התקהלות המונית בליל שביעי של פסח בחצר תולדות אברהם יצחק
https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3164256

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2020 11:27 לינק ישיר 

אני בהלם.

איש תקשורת המציא משהו, ואף הוסיף המלצה רפואית משלו למשך עשרה ימים.

וכל הקולגה שלו - ששה ושמחה. הנה ב"ה יש מוות במא"ש יש נרצחים. עפ"ל.

וכעבור יום יומיים - בדיוק ביום הסמלי של  14 יום אחרי האירוע של ל"ג בעומר - מתברר כי הכל עורבא פרח. ושאלתי בתגובות הראשונות לאשכול "למה מי מת" נשארת תלויה באוויר. חמש מאות יהודים רקדו בדבוקה אחת לכבוד התנא רשב"י - כולם איימו על התפרצות חדשה. והנה אבוי לכם, ושמחה היא לנו - אין שום פרץ ושום צווחה היוצאת מרחובות מא"ש. הכל המצאה של מנוזל צעיר שצריך להצדיק את קיומו ו'מומחיותו'.

זה לא כישלון - זה סיפור ענק.

יהיו שיאמרו שזה בזכות רשב"י - אך דעתי איתנה, שאילו היתה שאלה של סכנת נפשות, אי אפשר להיתלות בזכותא דרשב"י. אלא שפשוט אנשי מא"ש ועוד רבבות אלפי יהודים, בפרט החסידים שבמחנה החרדים, הבינו 'בדעתם ובשכלם ובמראה עיניים' כי המגיפה אמנם היתה אך היא פגה ונעצרה כשבוע לפני ל"ג בעומר. הרגישו שההר הוליד עכבר. הם לא פילוסופים להסביר לנו למה (מזרח התיכון, קוו תחתון, אקלים, וכו' וכו') הם פשוט פרקטיים - הרגישו וחשו שאין מגיפה. והתנהגו בהתאם, בו בזמן שרובכם חנקתם עצמכם בביתכם.

וזה כמובן מייצג תפיסת עולם, שהמודרנים החדשים לא מוכנים להרכין ראש בפניה; לא המעונבים והמומחים יודעים, כשעולם הרפואה צולע בקורונה האחרון, זה אומר בכה וזה בכה, וגדולי הרופאים אמרו 'ככל שאתה יותר מבין אתה מבין שאנחנו לא מבינים' (מוטי רביד, גליה רהב) - אזי חוכמת העם, חוכמת האברכים (השנואים עליכם), חוכמת 'שותי הקפה' כשפתכם הדלוחה - יותר גבוהה, או על כל פנים משתווה עם האליטה הרפואית השולטת באותה עת.

בפסח - היה אסור לעשות אירוע כזה.
בל"ג בעומר - כבר מותר.

ובעלי הפאסימיות עם הגל השני (שכבר אוחזים בגל הרביעי לדבריהם) תמשיכו לאכול את הלב ואת עצמכם ואת בני ביתכם, ולהיות נחיתים לאחיכם החילונים המומחים למיניהם - רק לא את אחיכם השמרנים, שיש להם תפיסה יהודית גלותית במיטבה. משהו של הרגשת הלב, ורמת ידע ועדכון בסיסי, ולא יותר מכך. תפיסה שמצליחה בחיים הרבה יותר מכולכם. 
מי כמונו לא יודע - שהשכונה ההיא, שם מקור העליזות והשמחה והשנור, והקדושה והזרימה של החיים.....

אתם לועגים אליהם - והנה הם לועגים עליכם ועל המומחים שלכם. עם ישראל חי וקיים !!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2020 07:22 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

תמניא_אפי כתב:

hhaavv כתב:

מישהו חשב שהבידוד מרפא? זה רק אומר שהם נדבקו עוד לפני הבידוד.

עוד שטות

ואם הם היו בבידוד חודש, מה תגיד אז?

ושוב

יש מישהו שיכול לענות על שאלה פשוטה זו?

אין אדם שנדבק ללא העברה של הנגיף!
מי ששהה בבידוד אחרי שנדבק, הבידוד אינו מרפא, הוא מיועד למנוע המשך הדבקה בתקופת הדגירה.
מה שברור לכל שמי שנשמר לא נדבק!
יש אנשים שנזהרו וישבו בבית ופעם אחת נכשלו ונדבקו כדוגמה הרב הבר והרב בקשי דורון, אבל ברור שהם נדבקו ממישהו ובמקרים הללו יודעים גם ממי.
אין מה להתחכם פה, הליך ההדבקה מתבצע דרך העברת הנגיף!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2020 00:08 לינק ישיר 
לבחירתכם

מושגים כתב:
מני גירא:
עוד בשורות טובות, והפעם ממאה שערים: 40 שנבדקו בימים האחרונים, יצאו שליליים.

כמה שלא נבדקו ישנם, כאמור, איני יודע.
האם יש חולים שלא נבדקים - כן.
האם הם מעטים - כן.
האם יש התפרצות במא"ש - לא.
האם עדיין מומלץ להיזהר - כן.
האם צייצתי שיש התפרצות מבתי אונגרין - לא.
האם נדבקו שם - כן.

טוויטר

נשלח מהאנדרואיד שלי

חחחח הבחור מבולבל כמו כל החרדשים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2020 21:48 לינק ישיר 

שמערעלע כתב:

מני גירא = מעלה גירה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2020 21:41 לינק ישיר 

מני גירא = מעלה גירה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2020 21:41 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

תמניא_אפי כתב:

hhaavv כתב:

מישהו חשב שהבידוד מרפא? זה רק אומר שהם נדבקו עוד לפני הבידוד.

עוד שטות

ואם הם היו בבידוד חודש, מה תגיד אז?

ושוב

יש מישהו שיכול לענות על שאלה פשוטה זו?

נראה לי שהקורונה יכולה להיות פעילה 6 שבועות, והיו מקרים שלפתע החלה הידרדרות מהירה ותוך יום נפטרו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > יש נדבקים מאירוע לג בעומר בבתי אונגרין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext