בית פורומים בחדרי חרדים

רוצח חרדי ? אוי ואבוי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/6/2020 18:30 לינק ישיר 
קלעפער

יוחנןש כתב:
זה נכון.
המקרים הבולטים הנ"ל ידועים לכולנו.

אז צדקתי שמילה אחת טובה שיצאה מפיך באשכול סמוך מתחילה לעשות שינוי ואתה מתחיל לעשות תשובה. ובודאי ה' יסלח לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2020 21:07 לינק ישיר 

רוצח נוסף מקרית ספר רבי עקיבא 28.
ישנם ''שיתנחמו'' שהם בע''ת :-(

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2020 22:43 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
זה נכון.

אז צדקתי שמילה אחת טובה שיצאה מפיך באשכול סמוך מתחילה לעשות שינוי ואתה מתחיל לעשות תשובה. ובודאי ה' יסלח לך.

מן התורה ומן הנביאים ומן הכתובים - ברור שיש "מאפיינים" של אומות ושל גזעים, של משפחות ושל אנשים.

כל זה היא בסתירה גמורה להבנה הרווחת היום בחוגי השמאל והליברלים - כאילו כל בני האדם "שווים", ולא קיימים בכלל הבדלים בין מוצא/איזור/גזע/איתני.
ועל זה אמשיך לזעוק: חוץ ממה שהמציאות ידועה לכולנו (בסוד, בשקט) שיש גם יש מאפיינים יחודיים לכל מגזר ועדה, הרי התורה גדושה במלוא הלכות, שנותנים 'עונש' לזרע פלוני או נותנים 'שכר' לזרע פלוני. כלומר בגלל שהסבא של הסבא של הסבא היה קדוש/טהור/טוב/עדין - הרי כל זרעו נחשב גם כן כך כברירת מחדל. כגון העם היהודי שהוא 'גזע' של אברהם, נחשב מבחינת התורה כעם המשובח, שיש לו תכונות אופי מסוימות (רחמנים ביישנים גומלי חסדים, ממלכת כהנים גוי קדוש) כלומר שבני בניו של אברהם זכו 'בסל חבילה של מעלות' בגלל שהם "זרע" אברהם והאבות הקדושים. דבר שכלל לא מוסכם על הליברלים שמתנגדים נחרצות לתורת הגזע ותורת הנפוטיזם.
וכנ"ל לגבי כהנים ולויים ושבט יהודה וכדומה - רק מי שנולד למשפחה הנכונה, זוכה לקבל את חבילת התכונות הגנטיות של הכוהן הראשון (אהרן) ושל הלוי הראשון/הראשונים, או תכונות וכישורים של מלכות ומנהיגות (רק זרע בית דוד, כנגד כל המחשבות הדמוקרטיות שכל האזרחים שווי זכויות).

באותה מדה גם להיפך, זרע עמלק - חייב מיתה. בגלל שסבא של סבא של סבא שלהם היה עמלק שהיה מלא רשעות מתחילתו ועד סופו. לפיכך אין אנו נותנים 'שוויון הזדמנויות' לכל נכדיו, על אף שיתכן שיש לו נכדים עדינים מלידתם שאין בהם את תכונת הקרירות והרשעות וכדומה. אך זאת התורה לא תהא מוחלפת, ובמהרה נתבשר על הגאולה, ועל מלחמת עמלק שיראי ה' בינינו יקיימוה כפשוטה.

כלומר ברור שבעיני התורה - בניגוד לדעות השמאלניות והליברליות, הבגציו"ת והמודרניות של היום - יש מושג ברור ונחרץ שמי שנתגלתה בו תכונה מיוחדת ויוצאת דופן לטב או למוטב, הרי כל נכדיו וניניו מקבלים את אותו דין ומעמד. משהו שלא מקובל היום על המגזרים הנ"ל, וכמה מכותבי האשכול בתוכם.

זאת התורה לא תהא מוחלפת ! ולא תהא תורה אחרת מאת הבורא יתברך שמו!

כל הנ"ל הוא שלא כפי חוקי הגזענות שיש במדינה שלנו, בסעיף 144א לחוק העונשין תשל"ז - 1977:
"גזענות – רדיפה, השפלה, ביזוי, גילוי איבה, עוינות או אלימות, או גרימת מדנים כלפי ציבור או חלקים של האוכלוסייה, והכול בשל צבע או השתייכות לגזע או למוצא לאומי-אתני".
הנה כי כן, לפי התורה יש גם יש הלכות מיוחדות לעמלקים, לגויים, לעמונים למואבים למצרים, שבגלל 'השתייכות לגזע או למוצא לאומי-אתני' יש סל של הלכות כלפיהם, כן להתחתן איתם או לא, כן לקבל את גירותם או לא, כן לתת להם מעמד פלוני או לא, כן להשאיר אותם בחיים או לא - שזה נובע מהתייחסות, שהם בעצמם, הנכדים ויוצאי החלציים, מקבלים את התכונות ההוריות.

שמא תאמרו, והלא עינינו רואות לא פעם שיש שוני בין הילדים להורים (כמו גרים למשל, שהגוי יכול להפוך לתנא אלוקי), זה נכון. אבל כך הוא לפי גדרי התורה. שהולכים לפי הכללה. (ולפי המקובלים, הרי הגרים למשל, הם 'נשמות תועות' וניצוצות שעמדו על הר סיני, והגיעה להם רוח להתגייר). והלכות התורה מבוססות על הכלל.

אך באמת, בדבריי כאן (שבאו בתחילתם רק ברמיזה ובלחישה למביני מדע), גם לא באתי על-פניו כנגד חוקי הגזענות, שכן בהתאם לציטוט הנ"ל עיקר החוק - הוא ביחס של רדיפה וביזוי והשפלה וכו'. כלומר לעשות איזו הנהגה/הפלייה הלכה למעשה. אבל  עדיין 'מותר לפי החוק' (כאילו שאיכפת לי לרמוס את החוק...) לדון ב"מאפיינים" הייחודיים שיש לכל גזע ולאום, לכל מגזר, וגם לאיזורים (אמריקאי, רומני, פולני, טורקי, מרוקאי). שבזה וודאי כולכם יודעים שיש הבדלים מנטליים מובהקים, שהם לאו דוקא איתניים (כי הרי כללתי גם איזורים) אלא בעיקר חינוכיים וגנטיים דור אחר דור, (ויש אמנם המון המון יוצאים מן הכלל כמו שכתבתי. אבל הם מעוטים בכל מגזר ומוצא).

עולם השקר, גם לזה מנסה להתכחש לשווא. למרות שזה חוקתי 'לחשוב' כאמור.
כמו שסיפר לי סופר פלוני, שהיה כותב מפורסם בעיתון "המודיע" מלפני שנים, שבימים ההם, לפני עידן הגוגל והאוצרות הדיגיטליים, לפני כל מאמר סקירה היה צריך לרדת בגופו לספרייה הלאומית, ולהזמין ספרים ומאמרים בנושאים שהוא ביקש לדון בהם. ויהי כאשר ביקש לדון על המאפיינים של לאומים שונים (הוא רצה לכתוב על הבדל בין ערבים מצריים לטורקיים ופלסטינים וכדומה), ה"ספרן" המקומי (לא מיודענו מן האשכול..) הסתכל עליו בעיניים בוחנות. וכי יש לנו ספרי גזענות באוצר המדינה??? הסופר הנ"ל גיחך בינו לבין עצמו, איך כולם משקרים ועובדים על עצמם. וכי לא ידוע לנו שיש הבדל מסוים בין רומני לפולני? לא ידוע על ז'אנרים של בדיחות מפורסמות בתחומים הנ"ל של עדות וארצות? אך אנשי הספריה הלאומית מנסים למחוק את המציאות הזאת. כאילו איננו...

עוד זאת כתבתי לעיל, כי אינני מעיז לומר מיהו בעל גזע 'משובח' לעומת גזע 'נחות' אלא רק מצביע על מאפיינים מסויימים, בנוגע למעשה רצח, והנה גם עתה יש אשכול שני על רצח של זוג בע"ת ממוצא רוסי. כל אחד מבין שלא מדובר על 'רובין' מן המניין, שעל זה השתומם (בצדק) פותח האשכול. וכתבתי כי בניגוד לכך, הקרירות האשכנזית גורמת לנושרים לפרוק עול - ולהיות מסוגל רחמנא ליצלן לשרוף ס"ת למשל. כלומר האשכנטוזים לא יותר טובים מהספרדים. אך הם "שונים".

אני ב"ה עוסק במעט בעידוד וחיזוק נוער מתמודד מהמגזר המזרחי. ולטעמי, אחד החטאים שאנחנו והם חטאו - זה שהם מנסים בעשרות השנים האחרונות לחקות את דרך החינוך הישיבתי אות באות - למרות שחלקים נרחבים מהם לא מתאים להם מבחינה מנטלית-גנטית הסגנון הזה של שהות ממושכת בישיבה קטנה משעה 7 בבוקר עד שעה 9-10 בלילה, עם כל הקודים המתחייבים (דבר שגם לא מתאים לחוצניקים, ולמודרנים וכו' שהפינוק וההפקרות הוא חלק מטבעם), הם היו צריכים ללמוד עד שעה 5-6 אחרי הצהריים, כמו שהיה נהוג בפורת יוסף לפני יובל שנים. ואח"כ לצאת ולהוציא מרץ חיובי, של משחקי כדור וכדומה. ואז היו רובם המוחלט נשאר במסגרת. נכון שיש היום אחוז מסוים ומבורך של משפחות 'מרביצי' שהם כבר התרגלו 3 דורות לדרך הלימוד וההוייה הנ"ל. אבל ההורמונים החזקים והחמים בגילים הללו - הופכים את הישיבות והמוסדות לבית כלא גדול.

וכל זה - בגלל שלא מוכנים לראות בעין בריאה, שיש הבדלים ומאפיינים, וכל מגזר צריך לחנך על פי אמות מדה המתאימות לו. הראייה הליברלית שכולם יכולים להיות כמו כולם, הורסת איפוא את מיטב הנוער הספרדי, שבגילאי 15-17 פורק עול באחוזים עצומים ומבהילים.

אז אני על משמרתי ותורתי אעמודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2020 01:05 לינק ישיר 
ירו_שלמי

יוחנןש כתב:
זה נכון.

מן התורה ומן הנביאים ומן הכתובים - ברור שיש "מאפיינים" של אומות ושל גזעים, של משפחות ושל אנשים.

כל זה היא בסתירה גמורה להבנה הרווחת היום בחוגי השמאל והליברלים - כאילו כל בני האדם "שווים", ולא קיימים בכלל הבדלים בין מוצא/איזור/גזע/איתני.
ועל זה אמשיך לזעוק: חוץ ממה שהמציאות ידועה לכולנו (בסוד, בשקט) שיש גם יש מאפיינים יחודיים לכל מגזר ועדה, הרי התורה גדושה במלוא הלכות, שנותנים 'עונש' לזרע פלוני או נותנים 'שכר' לזרע פלוני. כלומר בגלל שהסבא של הסבא של הסבא היה קדוש/טהור/טוב/עדין - הרי כל זרעו נחשב גם כן כך כברירת מחדל. כגון העם היהודי שהוא 'גזע' של אברהם, נחשב מבחינת התורה כעם המשובח, שיש לו תכונות אופי מסוימות (רחמנים ביישנים גומלי חסדים, ממלכת כהנים גוי קדוש) כלומר שבני בניו של אברהם זכו 'בסל חבילה של מעלות' בגלל שהם "זרע" אברהם והאבות הקדושים. דבר שכלל לא מוסכם על הליברלים שמתנגדים נחרצות לתורת הגזע ותורת הנפוטיזם.
וכנ"ל לגבי כהנים ולויים ושבט יהודה וכדומה - רק מי שנולד למשפחה הנכונה, זוכה לקבל את חבילת התכונות הגנטיות של הכוהן הראשון (אהרן) ושל הלוי הראשון/הראשונים, או תכונות וכישורים של מלכות ומנהיגות (רק זרע בית דוד, כנגד כל המחשבות הדמוקרטיות שכל האזרחים שווי זכויות).

באותה מדה גם להיפך, זרע עמלק - חייב מיתה. בגלל שסבא של סבא של סבא שלהם היה עמלק שהיה מלא רשעות מתחילתו ועד סופו. לפיכך אין אנו נותנים 'שוויון הזדמנויות' לכל נכדיו, על אף שיתכן שיש לו נכדים עדינים מלידתם שאין בהם את תכונת הקרירות והרשעות וכדומה. אך זאת התורה לא תהא מוחלפת, ובמהרה נתבשר על הגאולה, ועל מלחמת עמלק שיראי ה' בינינו יקיימוה כפשוטה.

כלומר ברור שבעיני התורה - בניגוד לדעות השמאלניות והליברליות, הבגציו"ת והמודרניות של היום - יש מושג ברור ונחרץ שמי שנתגלתה בו תכונה מיוחדת ויוצאת דופן לטב או למוטב, הרי כל נכדיו וניניו מקבלים את אותו דין ומעמד. משהו שלא מקובל היום על המגזרים הנ"ל, וכמה מכותבי האשכול בתוכם.

זאת התורה לא תהא מוחלפת ! ולא תהא תורה אחרת מאת הבורא יתברך שמו!

כל הנ"ל הוא שלא כפי חוקי הגזענות שיש במדינה שלנו, בסעיף 144א לחוק העונשין תשל"ז - 1977:
"גזענות – רדיפה, השפלה, ביזוי, גילוי איבה, עוינות או אלימות, או גרימת מדנים כלפי ציבור או חלקים של האוכלוסייה, והכול בשל צבע או השתייכות לגזע או למוצא לאומי-אתני".
הנה כי כן, לפי התורה יש גם יש הלכות מיוחדות לעמלקים, לגויים, לעמונים למואבים למצרים, שבגלל 'השתייכות לגזע או למוצא לאומי-אתני' יש סל של הלכות כלפיהם, כן להתחתן איתם או לא, כן לקבל את גירותם או לא, כן לתת להם מעמד פלוני או לא, כן להשאיר אותם בחיים או לא - שזה נובע מהתייחסות, שהם בעצמם, הנכדים ויוצאי החלציים, מקבלים את התכונות ההוריות.

שמא תאמרו, והלא עינינו רואות לא פעם שיש שוני בין הילדים להורים (כמו גרים למשל, שהגוי יכול להפוך לתנא אלוקי), זה נכון. אבל כך הוא לפי גדרי התורה. שהולכים לפי הכללה. (ולפי המקובלים, הרי הגרים למשל, הם 'נשמות תועות' וניצוצות שעמדו על הר סיני, והגיעה להם רוח להתגייר). והלכות התורה מבוססות על הכלל.

אך באמת, בדבריי כאן (שבאו בתחילתם רק ברמיזה ובלחישה למביני מדע), גם לא באתי על-פניו כנגד חוקי הגזענות, שכן בהתאם לציטוט הנ"ל עיקר החוק - הוא ביחס של רדיפה וביזוי והשפלה וכו'. כלומר לעשות איזו הנהגה/הפלייה הלכה למעשה. אבל  עדיין 'מותר לפי החוק' (כאילו שאיכפת לי לרמוס את החוק...) לדון ב"מאפיינים" הייחודיים שיש לכל גזע ולאום, לכל מגזר, וגם לאיזורים (אמריקאי, רומני, פולני, טורקי, מרוקאי). שבזה וודאי כולכם יודעים שיש הבדלים מנטליים מובהקים, שהם לאו דוקא איתניים (כי הרי כללתי גם איזורים) אלא בעיקר חינוכיים וגנטיים דור אחר דור, (ויש אמנם המון המון יוצאים מן הכלל כמו שכתבתי. אבל הם מעוטים בכל מגזר ומוצא).

עולם השקר, גם לזה מנסה להתכחש לשווא. למרות שזה חוקתי 'לחשוב' כאמור.
כמו שסיפר לי סופר פלוני, שהיה כותב מפורסם בעיתון "המודיע" מלפני שנים, שבימים ההם, לפני עידן הגוגל והאוצרות הדיגיטליים, לפני כל מאמר סקירה היה צריך לרדת בגופו לספרייה הלאומית, ולהזמין ספרים ומאמרים בנושאים שהוא ביקש לדון בהם. ויהי כאשר ביקש לדון על המאפיינים של לאומים שונים (הוא רצה לכתוב על הבדל בין ערבים מצריים לטורקיים ופלסטינים וכדומה), ה"ספרן" המקומי (לא מיודענו מן האשכול..) הסתכל עליו בעיניים בוחנות. וכי יש לנו ספרי גזענות באוצר המדינה??? הסופר הנ"ל גיחך בינו לבין עצמו, איך כולם משקרים ועובדים על עצמם. וכי לא ידוע לנו שיש הבדל מסוים בין רומני לפולני? לא ידוע על ז'אנרים של בדיחות מפורסמות בתחומים הנ"ל של עדות וארצות? אך אנשי הספריה הלאומית מנסים למחוק את המציאות הזאת. כאילו איננו...

עוד זאת כתבתי לעיל, כי אינני מעיז לומר מיהו בעל גזע 'משובח' לעומת גזע 'נחות' אלא רק מצביע על מאפיינים מסויימים, בנוגע למעשה רצח, והנה גם עתה יש אשכול שני על רצח של זוג בע"ת ממוצא רוסי. כל אחד מבין שלא מדובר על 'רובין' מן המניין, שעל זה השתומם (בצדק) פותח האשכול. וכתבתי כי בניגוד לכך, הקרירות האשכנזית גורמת לנושרים לפרוק עול - ולהיות מסוגל רחמנא ליצלן לשרוף ס"ת למשל. כלומר האשכנטוזים לא יותר טובים מהספרדים. אך הם "שונים".

אני ב"ה עוסק במעט בעידוד וחיזוק נוער מתמודד מהמגזר המזרחי. ולטעמי, אחד החטאים שאנחנו והם חטאו - זה שהם מנסים בעשרות השנים האחרונות לחקות את דרך החינוך הישיבתי אות באות - למרות שחלקים נרחבים מהם לא מתאים להם מבחינה מנטלית-גנטית הסגנון הזה של שהות ממושכת בישיבה קטנה משעה 7 בבוקר עד שעה 9-10 בלילה, עם כל הקודים המתחייבים (דבר שגם לא מתאים לחוצניקים, ולמודרנים וכו' שהפינוק וההפקרות הוא חלק מטבעם), הם היו צריכים ללמוד עד שעה 5-6 אחרי הצהריים, כמו שהיה נהוג בפורת יוסף לפני יובל שנים. ואח"כ לצאת ולהוציא מרץ חיובי, של משחקי כדור וכדומה. ואז היו רובם המוחלט נשאר במסגרת. נכון שיש היום אחוז מסוים ומבורך של משפחות 'מרביצי' שהם כבר התרגלו 3 דורות לדרך הלימוד וההוייה הנ"ל. אבל ההורמונים החזקים והחמים בגילים הללו - הופכים את הישיבות והמוסדות לבית כלא גדול.

וכל זה - בגלל שלא מוכנים לראות בעין בריאה, שיש הבדלים ומאפיינים, וכל מגזר צריך לחנך על פי אמות מדה המתאימות לו. הראייה הליברלית שכולם יכולים להיות כמו כולם, הורסת איפוא את מיטב הנוער הספרדי, שבגילאי 15-17 פורק עול באחוזים עצומים ומבהילים.

אז אני על משמרתי ותורתי אעמודה.

זה שאתה מנסה לצאת 'ליברלי' ופתוח לא מתיר לך להיות גזען מרושע.

ראשית, גילוי דעת, גם אני חושב שיש הבדלים תורשתיים בין גזעים שונים, ישנם כמובן מספיק מחקרים על האיי קיו, או למשל על ההבדלים בין תרבויות המזרח (סין וכו') למערב, שתומכים בכך, אם כי מחקרים על איי קיו וכיו"ב מוסתרים ומוחרמים, ויש בזה מן הצביעות. אבל. כל אותם מחקרים מוצאים גם שהמדובר בממוצע בלבד ואילו השונות גדולה מאוד, כך שאם 'לבן' פוגש 'שחור' ברחוב אזי הסיכויים שהשחור חכם יותר קרובים לחמישים אחוז!

עכשיו נניח ונמצא שבעלי משקפיים מקבלים ציונים גבוהים יותר במבחן האיי קיו, האם זה יהיה מוסרי לחסום את הכניסה מלכתחילה לכאלה שאין להם משקפיים. אם מישהו יפרסם את המחקר ובסופו ההמלצה לסנן אותם מלכתחילה, וכולם יאמצו את ההמלצה והדרך לקריירה תיחסם בפני כל מי שאינו זקוק למשקפיים, זה יהיה הוגן? ואם הממליץ רק 'רמז'..

כשאתה 'מרגיע' את אי הנוחות של כולנו באמצעות מילת הקוד 'קטניות', אתה עושה בדיוק את אותה טעות, וגורם לאותו עוול בל יתואר. היית כותב שמדובר באדם שאינו זקוק למשקפיים? לא, אין קבוצה מגובשת של בעלי משקפיים, אבל כן יש קבוצה של 'אשכנזים טהורים' (טהורים, להוציא ממעורבים חלילה..), וברגע שזה לא מישהו מהקבוצה הסגורה 'שלנו' הכל בסדר. לכן לא נקבל אותם למוסדותינו ונמשיך לעבוד על השבחת הגזע.. עד שכולנו נישאר נאצים 'טהורים'.

אני אישית צ'אלמר, שסובל מהרשעות של המנהלים הליטאים הגזעניים. אני מאמין בלב שלם, באמת, ש'הגזע' הצ'אלמרי מוצלח יותר מזה הליטאי, רובנו נכדים לאנשים ענקי רוח שעלו לארץ במסירות נפש, ואילו רובם נכדים לבעלי בתים או תיכוניסטים, לדעתי ננצח בכל מבחן איי קיו.. אולי לא, אבל למה הדרך שלי נחסמת רק משום הייחוס שלי? למה אסור לי לשלוח את הילדים שלי לישיבה נחשקת? נכון צריך לפתוח לבד ישיבות וכו', אבל זה לא מתרץ את העושק של הזכות הבסיסית ביותר. זה לא שאני מבקש 'שוויון', אני רק מבקש שהגזע לא יהיה פקטור, שיבחנו אותי שיבררו עליי, אבל לחסום את הדלת בגלל ייחוס זה עוול!

וזה מה שאתה עושה גם במילה בודדת וכאילו מחוכמת של 'קטניות', זה מצחיק שאתה מנסה להיתמם.

שנית. מה שצורם לי בדבריך עוד יותר זה גילוי הפנים בתורה שלא כהלכה. אין ספק שהתורה מדברת הרבה על אומות ואולי לפעמים גם על גזעים. אבל לא על גנטיקה! אין שום גן שאם נבודד אותו ונשתיל אותו אצל יפני הוא יהפוך ליהודי. להיות יהודי זה מכלול הכולל אולי סביבה ותורשה, אבל מה שהופך אדם ליהודי הוא עניין הקרוב יותר לדיני קניין ובעלות, כמו שעבד ליהודי חלים עליו דינים מסויימים כך מי שנולד ליהודי נולד לתוך העם והוא מחויב לכך. ואם תפנה לרוחניות אזי מדובר בנשמה ערטילאית שאין בינה לבין גנטיקה ולא כלום.

כשאיננו מקבלים עמוני, למשל, אנו עושים זאת כנקמה על העבר, כי הנכד מהוה המשך של אותה אומה, ואם ייאמר לי שנכדיי יוחרמו אזי זה יהווה עונש עבורי. שום קשר לגנטיקה. הוא הדין לגב כהנים לויים וישראלים. או שמדברים על נשמה (וטרם שמעתי על הנשמות הנחותות של הספרדים והצ'אלמרים..) או על זכויות וקניין, בשום אופן לא על תערובת גנטית! ולומר זאת לגבי גר צדק זה אולי גם עבירה על כל האמור בתורה על היחס לגרים.

זה לא המקום להיכנס לדיונים תורניים על איך עוברת היהדות בין הדורות, למה הכהונה מיוחסת לאב והיהדות לאמא? עיין ברמ"ע מפאנו, אולי אחפש בהמשך, אבל לא רוצה להיכנס לזה. אבל לייחס הכל ל'גזענות' ותכונות גנטיות, זה הגשמה של התורה באופן דוחה, לטעמי, והבנה תורנית ברמה של המחבתי"ם וזמיר כהן למיניהם שעושים מכל מצוה 'גילוי מדעי'..

ישנו מושג של עניי עירך וגם אתה ומשפחתך, ומשפחה יכולה להיות מורחבת, הגיוני שכשאני שומע על אסון אני נרגע יותר כשלא מדובר במישהו בעל מאפיינים משותפים, אבל זהו רגש, והתורה מבקשת לשמור על הרגש ולא להרוס אותו, לכן צריך לדאוג לקרובים. אבל לנסות להכשיר את הקרקע לגזע עליון וגזע נחות, לא משפחה קרובה אלא גזע, ולא רחוק אלא נחות, זה מכוער.

אני יודע שלא שכנעתי, אבל כשכואב זועקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2020 18:55 לינק ישיר 

ירושלמי, דברים היוצאים מן הלב בודאי שיכנסו ללב, אך בשביל זה צריך לב. ואני חושש שבנוסף לבעיית מוח יש גם בעיית לב לגזענים.

וכתוספת לדבריך, בספרות היהודית גזע משמש גם למשפחה, "מגזע אראלים ותרשישים" וכדומה, כך שכלל אין ראיה מהמילה גזע, ביחוד שאין ידיעה ברוה למה הכוונה.
ברור וידוע, ואין בזה כל ראיה לדעה אחרת בתורה, שאין מושג של "גזע" שונה בתוך הגזע האנושי. כולנו באנו מאדם וחוה (אפילו לפי המדע כידוע), והשינויים המינוריים בין בני אדם לא מייצרים גזע מופרד ומובחן.לפי ההגדה המדעית של גזע. 

ממילא לא רק ששאלת האפלייה כתוצאה מהבדלים גנטיים פסולים אלא אפילו העמדה שיש כללות גנטית שונה ופחותה בערכה היא שקר גמור. בכל סידור מסיים של קבוצות אנשים תמצא משהו שונה, השינוים כה רבים שכלל לא ניתן לעשות הבחנה כלל.
למשל, נניח שקבוצה אחת פחותה בלב והשניה בריאות והשלישית במוח והרבעית בכליות, וכל אחת טובה במשהו אחר, וא"א לדעת מי "משובח" יותר ומי פחות.
כל הבחירה ביהודים, כבר נאמר עשרות פעמים ומיוסד על דברי הכתוב: כי לא מרובכם וכו אלא מאהבת ה' ומהשבועה אשר נשמע לאבותינו. אם היינו גנטית משובחים וזו הייתה הסיבה לבחירה בנו (גם צריך להבין שפשטות זה אינו נכון, הרי הקב"ה נוטע הגנטיקה באדם, ומה הסיבה שנתן ליהודים גנטיקה טובה יותר כדי לבחור בהם? אלא זה היה תלוי בבחירה של האבות הקד') היה הכתוב אומר שהרי אתם היפים, החכמים, ובעלי האייקיו הגבוה, ולכן בחרתי בכם, גם אם חלילה בסוף יהיו אצלכם נחותים כמו ספרדים...
או לשון אחר לפי הגזען, הספרדים אינם ראוים לכל הטוב שהאשכנזים קיבלו במעמד הר סיני...

אלא כמו שכתבת שהכל הוא ברמות הרוחניות ע"י השפע של הבחירה בנו, או ע"י הקדושה של האבות שעבר מדור לדור, למען אשר ידעתיו אשר יצוה את בניו וכו" העיקר הוא החינוך, גנטיקה גם לאבות היו בנים גויים גמורים כעשיו.

כל מעשה בראשית "שרייט" שאין כל גנטיקה, יש גיור. יש תערובות, ויש "חוסר הצלחות" שקשורות בעולמות ובבירורים עליונים. אבל לא בסידור שונה של פרומיל של דנ"א.

וה' יעטה רוח ממרום לכל הגזענים השפלים המתנשאים על אחינו הספרים וכמו שכתבת גם עלינו הירושלמים (מיר זענען ביידע פון דעם זעלבן חיידר...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2020 00:56 לינק ישיר 

אמן!
דפח"ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2020 12:53 לינק ישיר 

לגבי עמלק, ראוי לציין שהרמב"ם כתב (רמב"ם, הלכות מלכים ומלחמות ו, ד)
שמדובר רק על אלו שנלחמים בנו. אבל אם עשו עמנו שלום הרי הם כשאר כל הגויים. 
"וכן הוא אומר בעמלק תמחה את זכר עמלק ומנין שאינו מדבר אלא באלו שלא השלימו שנאמר לא הייתה עיר אשר השלימה אל בני ישראל בלתי החוי יושבי גבעון את הכל לקחו במלחמה כי מאת ה' הייתה לחזק את לבם לקראת המלחמה את ישראל למען החרימם מכלל ששלחו להם לשלום ולא קבלו."

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > רוצח חרדי ? אוי ואבוי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.