בית פורומים בחדרי חרדים

תקיפת הכור בעיראק נדחתה בכמה שעות בגלל שהרב שך ביקש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/5/2020 22:47 לינק ישיר 
תקיפת הכור בעיראק נדחתה בכמה שעות בגלל שהרב שך ביקש

ברכה להפצצת הכור: באחד הימים בתחילת יוני 1981, בשעות הצהריים המוקדמות, עצר רכב שנשא לוחית רישוי שחורה ברחוב ראב"ד 27 בבני ברק. מתוכו יצא יחיאל קדישאי, ראש לשכתו של ראש הממשלה אז, מנחם בגין. קדישאי התייצב בפתח ביתו של הרב שך והודיע לבני המשפחה המופתעים שהוא חייב להיפגש בדחיפות עם כבוד הרב. הוא הוסיף כי הפגישה תיערך בארבע עיניים. "מדובר בעניין מסווג מאוד", אמר ולא פירט.

"נשלחתי על ידי ראש הממשלה לבקש את ברכתו של כבוד הרב ואת הסכמתו למבצע הזה," סיכם קדישאי.

הרב שך הקשיב בעניין והמתין זמן רב עד שהשיב. "לפני שאני נותן לכם את ברכת הדרך אני רוצה לדעת שלושה דברים," אמר. "באיזה יום, באיזה תאריך ובאיזו שעה ימריאו מטוסי הקרב?" ראש הלשכה, שראה ברב שך שותף סוד נאמן, שטח בפניו את לוח הזמנים המדויק: המבצע תוכנן ליום ראשון, ה' בסיוון תשמ"א, 7 ביוני 1981, ערב חג השבועות, בשעה אחת אחר הצהריים. כששמע זאת פסק הרב נחרצות: "לזה אני לא מסכים, לדבר כזה לא אתן ברכה. אני מבקש שתחילת המבצע תתאחר בשלוש שעות והמטוסים יֵצאו לדרך בארבע ולא באחת."

קדישאי השתומם והשיב כי ההחלטה אינה תלויה בו ושעליו לקבל אישור מהמטכ"ל. הרב שך אמר לראש הלשכה שהוא מוזמן להתקשר כשהאישור יהיה בידיו וחזר ללמוד.

לאחר כמה שעות צילצל הטלפון בבית הרב. קדישאי עידכן כי המטכ"ל אישר שהפעולה תידחה בשלוש שעות ותיפתח בארבע אחר הצהריים וקיבל את ברכת הדרך מהרב שך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 15:28 לינק ישיר 

גלאגוזים כתב:
כנראה שלא קראת את הדברים המיוחסים שם לקדישאי:

בגין לא שיתף אותך בסוד העניינים?

"יש דברים שכן ויש דברים שלא. בנושא זה לא ידעתי דבר. בגין שמר את ההחלטה להפציץ את הכור האטומי בחשאיות מוחלטת. מלבד מי שהיה חייב לדעת, איש לא ידע דבר".

בכתבה הזו יש כמה פרטים ותיאורים "לא מדוייקים" ומופרכים בעליל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 15:11 לינק ישיר 

גלאגוזים כתב:

"יש דברים שכן ויש דברים שלא. בנושא זה לא ידעתי דבר. בגין שמר את ההחלטה להפציץ את הכור האטומי בחשאיות מוחלטת. מלבד מי שהיה חייב לדעת, איש לא ידע דבר".

זה הנס הגדול.
זאת ההשגחה הפרטית!

קדישאי, למרות שלא ידע, הבין שעליו להתייעץ עם גדולי ישראל והם, בעיני הבדולח שלהם כבר הבינו הכל.

אגב, י"א שהרב שך גם יעץ לשנות את סוג החימוש במטוסי ה F15 כי הבין שבגלל הטיסה הארוכה צריך חימוש חלופי והיה הדבר לפלא וכל הפרופסורים שהיו שם התפעלו מחוכמתו הרבה.

ושמעתי שי"א שזה היה בכלל הרב עובדיה יוסף.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 02:15 לינק ישיר 

הסיפור הזה פייק הזוי מופרך מתחילתו ועד סופו . עלאק חשיפה. כמובא בצילום המצורף השעה נקבעה מראש לשעה בה המהנדסים הצרפתיים לא ישהו במקום וייפגעו וייגרם משבר כבד עם צרפת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אופטימיסת ב- 28/05/2020 02:17:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 02:10 לינק ישיר 
מחודד

תוקן על ידי מחודד ב- 28/05/2020 03:06:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 01:12 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 01:04 לינק ישיר 
רודףסמלים

גלאגוזים כתב:
https://www.hidabroot.org/article/57751

וצ"ע.

למה צ"ע?
הלעלובער נתן את ברכתו למבצע למרות שרשמית לא היה מודע אליו.
הרב שך, לעומת זאת, עודכן מראש על הפעולה, נתן את ברכתו ואף ביקש את דחייתה ב 3 שעות ונענה.
וק"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 00:25 לינק ישיר 

https://www.hidabroot.org/article/57751

וצ"ע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2020 23:46 לינק ישיר 

שאלתי עכשיו חבר שלמד בפונוביז בתקופה המדוברת והוא אמר לי שאינו זוכר "רייד" על זה או משהו מיוחד.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2020 23:41 לינק ישיר 

אותי דווקא שעשעה הכותרת האדומה והדרמטית: "נחשף אחרי 39 שנים"
כאשר בגוף הכתבה מופיע הקטע דלהלן, שאומר בעצם שהפגישה היתה סוד גלוי לכל תלמידי הישיבה, ונשאר להם לדון רק מה הסיבה לדחייה.

לאחר המבצע המזהיר נפוצו בישיבת פוניבז' שמועות על הפגישה בין הבכיר מלשכת ראש הממשלה לרב שך. איש לא הבין מדוע היה חשוב כל כך לדחות את תחילת המבצע בשלוש שעות. חלק מהתלמידים סברו שארבע אחר הצהריים בערב שבועות היא שעה המסוגלת לישועה, לפי כוונות מיוחדות של צדיקים. אחרים נותרו ללא מענה. לימים הסביר הרב שך לאחד ממקורביו את פשר העניין: 

תוקן על ידי גלאגוזים ב- 27/05/2020 23:43:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2020 23:40 לינק ישיר 

נשמע הגיוני שרצה שיתקפו בזמן "סדר הכנה לקבלת התורה". תורה מגנא ומצלא, והזמן שהכי פחות לומדים בו אלו הם ערבי חג, ובפרט בערב שבועות שכולם ישנים כדי שיוכלו להיות ערים בלילה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2020 23:36 לינק ישיר 

יום ראשון ה' בסיון זהו ערב שבועות, האם הכוונה בכל הסיפור היא להשמיץ את הרב שך שהוא דוקא רצה שיחללו את החג?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2020 23:26 לינק ישיר 

אז עכשיו  גם הבבא סאלי? חשבתי רק האדמו"ר מעלולב והרב שך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2020 23:13 לינק ישיר 

אגב, אני דווקא שמעתי את הסיפור מראש ישיבה ליטאי חשוב על הבבא סאלי ולא הרב שך, למרות שאותו ראש ישיבה היה מקורב מאוד לרב שך.
ועל זה נאמר: זה "מעשה שהיה", אבל לא היה באמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2020 23:10 לינק ישיר 

מן הסתם כוונת מספרי הסיפור שבשעה 4 נגמרת הפסקת הצבריים ומתחיל סדר ב' בישיבות. ותורה מגנא ומצלא וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2020 23:00 לינק ישיר 

לא צריך להבין כל דבר  למי שיש אמונת חכמים זה מספיק  חוץ מלבבא זוטא

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > תקיפת הכור בעיראק נדחתה בכמה שעות בגלל שהרב שך ביקש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext