בית פורומים בחדרי חרדים

בלי קפסולות: ישיבת 'טשעבין' מכריחה בחורים לבוא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/5/2020 09:38 לינק ישיר 
בלי קפסולות: ישיבת 'טשעבין' מכריחה בחורים לבוא

בלי קפסולות: ישיבת 'טשעבין' מכריחה בחורים לבוא, ומי שלא - יעוף | אבא נזעם: הולכים להגיע 100 בחורים מחו''ל.
ישיבת 'טשעבין', הודיעה לבחורים על פתיחת שעריה, תוך חיוב הבחורים לשוב ומי שלא - יעוף. הורים חוששים מהדבקה המונית, בעקבות כך שהישיבה תפתח כרגיל עם בחורים שיחזרו מחו"ל (חרדים)

שימי שפר|ד' בסיון תשפ 22:48 27.05.20
ת דפים ד"ף-פ"ה יום חמישי ערב חג השבועות
ה' בסיון תשפ

לפי הוראות משרד הבריאות, ישיבות שהיו מעוניינות לחזור לשגרה, חויבו לעמוד ב'מתווה הקפסולות', כפי שעשו כל הישיבות. אחד מהורי הבחורים בישיבת 'טשעבין', מספר ל'כיכר השבת', כי הישיבה מכריחה את בנו לחזור למרות שהם לא הולכים לעמוד במתווה הקפסולות.

לדברי האבא: "הנהלת הישיבה החליטה לפתוח את שעריה, ולאחר בירור שערכנו - אנחנו - הורי הבחורים, התברר לנו כי לא יהיו קפסולות ולא יהיה שום כללי היגיינה בסיסיים - מאחר ואין שום אפשרות לשמור מרחק בין מאות הבחורים".

"עוד התברר לנו, כי הישיבה תפתח וללא אישור משרד הבריאות, אך זאת הבעיה הקטנה. מה שיותר מציק, זה שהולכים להגיע עשרות בחורים מחו"ל לישיבה".

האבא הנזעם מוסיף: "תבינו הולכים להגיע לפחות 100 בחורים מחו"ל, שיצטרפו ל-300 בחורים מהישיבה, שילמדו ביחד בניגוד להנחיות".

"למה?", שואל האבא, "הם מכריחים אותי לשלוח את בני למקום בו יש סכנת נפשות ברורה, והם גם מודיעים שמי שלא חוזר עכשיו לא יוכל לחזור". מסיים האבא בכאב.

ל'כיכר השבת' אף נודע, כי הישיבה נערכה לפתיחה ב'מתווה הקפסולות', אך לאחר שהבינה שככל הנראה הרבה בחורים לא יוכלו לחזור במתווה הזה, החליטו בישיבה, לבטל את הקפסולות וללמוד כמו לפני הקורונה.

'כיכר השבת', פנה לבקש את תגובתו של מנהל הישיבה, הרב יחיאל שניאורסון, אך הוא מצידו בחר לנתק את הטלפון, בשיחה השנייה הוא הבהיר: "איני מעוניין לדבר עם כלי תקשורת".

https://www.kikar.co.il/361725.html

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2020 21:46 לינק ישיר 

לה''ו. אז נתפלל על פלוני בן מוקי לרפואה שלמה, ולאביו רפואת הנפש...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2020 20:12 לינק ישיר 

הסקופים: משגיח בישיבת 'טשעבין' (צ'יבין) אובחן כחולה קורונה. כ-200 בחורים ששהו בישיבה נדרשים להיכנס לבידוד למשך שבועיים.

*הסקופים:* bit.ly/3cj6CCI

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2020 22:21 לינק ישיר 

hot_trend כתב:
לה''ו. מוקי, אל תעשה מעצמך מוקיון. ''קל'' זה לא, מנסיון אישי.
אבל אתה על מזבח ''השידוכים'' מוכן לרצוח או להפוך את בנך לנכה...
מה שמטומטם ביותר, כי אם יהיה נכה, איך ישיג שידוך בשוק הבשר שלך?!
אבל הגיון, זה לא הצד החזק של החרדים. אז חבל''ז שלי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

מסתבר שגם לנאורים ההגיוניים לשיטתך נעלם ההיגיון או שכנראה לא היה שם מעולם. אבל לא חרדים לא מעניין.. https://rotter.net/forum/scoops1/631320.shtml

תוקן על ידי muki28 ב- 30/05/2020 22:22:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 15:29 לינק ישיר 

לה''ו. מוקי, אל תעשה מעצמך מוקיון. ''קל'' זה לא, מנסיון אישי.
אבל אתה על מזבח ''השידוכים'' מוכן לרצוח או להפוך את בנך לנכה...
מה שמטומטם ביותר, כי אם יהיה נכה, איך ישיג שידוך בשוק הבשר שלך?!
אבל הגיון, זה לא הצד החזק של החרדים. אז חבל''ז שלי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 15:16 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
אתה יכול לדווח ישירות לנשיא טראמפ שהורה למושלי המדינות לפתוח לאלתר את בתי הכנסיות, 

שם ההנחיות מתירות, ככל הנראה בגלל שרובם ככולם נדבקו וכבר החלימו, כאן ההנחיות אוסרות, 

זה לא קשור למה שכתבת.
זה קשור לכך שחלק מהכמרים תומכי טראמפ טוענים שהכול הרי בידיי "אותו האיש" ודווקא בעת הזאת עלינו להתאסף בכנסיות ולהתפלל ולשבח את "אותו האיש" ואם יעשו כך יראו שאין שום מגיפה וזה בסך הכול שיעול קל..

בנוסף, טראמפ הוא גוי וערך 'קדושת החיים' לא חזק אצלו כמו יהודים שומרי תורה ומצוות.
גם אני, אילו הייתי גוי ונשיא ארה"ב יתכן שהייתי מעדיף שרבבות זקנים ימותו כדי שהעוצמה הכלכלית של ארה"ב לא תיפגע.

בכל אופן המצב בארה"ב הוא קטסטרופה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 13:55 לינק ישיר 

אם הבחורים מחו"ל לא נכנסים לבידוד, אז הם פושעים וכמעט בטוח שיביאו להתפרצות בישיבה.

אם לא יתערבבו לפני בידוד של שבועיים, אז אני לא רואה בכך בעיה. אין הבדל בין ישיבות קטנות, תלמודי תורה, בתי ספר ומקומות עבודה לישיבות גדולות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 13:24 לינק ישיר 

פתאום ההנחיות של מדינת ישראל כל כך מקובלות עליך עד כדי מסירה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 13:07 לינק ישיר 

אתה יכול לדווח ישירות לנשיא טראמפ שהורה למושלי המדינות לפתוח לאלתר את בתי הכנסיות, 

שם ההנחיות מתירות, ככל הנראה בגלל שרובם ככולם נדבקו וכבר החלימו, כאן ההנחיות אוסרות, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 12:52 לינק ישיר 

בונדמן כתב:

לברר אצל רב ודיין אם מותרת מלשינות במקרה הזה, במקרה ויש היתר,  טלפון אחד או שניים למשרד הבריאות והמשטרה, והעניין מסודר, 

ואם מותר, אז גם נדווח למשטרת ניו יורק את מה שמהר"א טייטלבוים מתכנן לעשות בקריית יואל בחג השבועות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 12:40 לינק ישיר 

לברר אצל רב ודיין אם מותרת מלשינות במקרה הזה, במקרה ויש היתר,  טלפון אחד או שניים למשרד הבריאות והמשטרה, והעניין מסודר, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 11:05 לינק ישיר 

hot_tr כתב:

לה''ו
א. מי ''מכריח'' אותך?! זה לא נאצים. תעביר את בנך לישיבה שלא תרצח אותו. או שיותר חשוב לך ''השם הטוב של הישיבה''?!
ב. למזג עם אשכול מקרי קורונה חדשים

האשכול ההוא מיועד אך ורק לדיווח מקרי קורונה חדשים. ולא לדיווח על זלזול בחיי אדם. על זה שווה לפתוח אשכול מיוחד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 10:39 לינק ישיר 

"לֹא יִמָּצֵא בְךָ מַעֲבִיר בְּנוֹ וּבִתּוֹ בָּאֵשׁ"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 10:09 לינק ישיר 

זה קל להגיד תעביר אותם ישיבה, זו החלטה לא פשוטה להורים ומכיוון ורובם בגיל שידוכים זו החלטה נפשית מסובכת פי כמה וכמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 10:05 לינק ישיר 

לה''ו
א. מי ''מכריח'' אותך?! זה לא נאצים. תעביר את בנך לישיבה שלא תרצח אותו. או שיותר חשוב לך ''השם הטוב של הישיבה''?!
ב. למזג עם אשכול מקרי קורונה חדשים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בלי קפסולות: ישיבת 'טשעבין' מכריחה בחורים לבוא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext