|
|
| נשלח ב-31/5/2020 14:21 |
|
| |
נוירולוג. אני מבין את כעסך על תגובות הנובעת משנאה ומפוזיציה אישית, ואף מסכים איתך עקרונית. ברור לי שדעות קדומות של הכותבים מכתיבים או לפחות משפיעים על התגובות. הדבר אכן בולט בהתייחסות לחסידות גור, שרבים מהכותבים נוטרים איבה לחסידיה ומנהיגיה. יחד עם זאת, קשה לי להשתכנע שכאשר מישהו כותב כנגד קבוצת הפורשים, אין הדבר נובע משנאה ומפוזיציה אישית. אשמח אם תצליח לשכנע אותי כי טעיתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2020 20:53 |
|
| |
קלעפער
| קלעפער כתב: |  | גם אני מעריך מאד את הגאון הגדול הצדיק פה מפיק מרגליות החכם מורנו ר שאול, אבל התמונה הזו היא ודאי טעות בשיקול הדעת. חבל.
|
|
הספקתי ליצור קשר עם חבר מהקהילה והוא אמר לי שניסו מאד אבל הדברים לא זרמו כהוגן. הוא שלח לי תמונה שמראה שאכן היה ניסיון לשמור על הכללים. לא ברור לי מה הסיבה שזה לא עבד אבל קצת משפר את המבט על הקהילה.

תוקן על ידי קלעפער ב- 31/05/2020 20:53:10
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2020 22:52 |
|
| |
| גלאגוזים כתב: |  | נוירולוג. אני מבין את כעסך על תגובות הנובעת משנאה ומפוזיציה אישית, ואף מסכים איתך עקרונית. ברור לי שדעות קדומות של הכותבים מכתיבים או לפחות משפיעים על התגובות. הדבר אכן בולט בהתייחסות לחסידות גור, שרבים מהכותבים נוטרים איבה לחסידיה ומנהיגיה. יחד עם זאת, קשה לי להשתכנע שכאשר מישהו כותב כנגד קבוצת הפורשים, אין הדבר נובע משנאה ומפוזיציה אישית. אשמח אם תצליח לשכנע אותי כי טעיתי. |
|
קצת התבלבלת יקירי
אני לא צריך לשכנע אף אחד וההיקש שעשית הוא חסר הגיון והגינות. שהרי מה שהבאתי, זו תמונה, התמונה מדברת בעד עצמה, לא צריך לא הסברים ולא פרשנות, גם לא צריך לכתוב בעד או נגד (בשונה ממה שכתבת, ובשונה מהמגיבים שטופי השנאה שמגיבים רק מפוזיציה של שנאה, לא כתבתי נגד הקבוצה או ראש הקבוצה וכדו').
מאחר ואתה לא נולדת אתמול, וגם אינך ניק חדש, מן הסתם נתקלת באשכולות ותגובות שלי לגבי הפרות כאלו ואחרות בחצרות השונות, מעניין שאז לא "הואשמתי" שזה נובע משנאה ופוזיציה אישית. דווקא אלו שכאן מגלים הבנה ומסנגרים על מה שקורה (כולל רבים שאימצו את זכות השתיקה), במקרים של החצרות האחרות הם נתקפו בזעם ופתחו אשכולות מתגלגלים, וכתבו מילים קשות, וכאן פתאום הכל כשר, כל זה רק בגלל פוזיציה אישית ושנאה. דמיין לעצמך מה היה קורה אילו היו הפרות כאלו בחצר גור ובראשות ונוכחות האדמו"ר מגור, איזה חגיגות היו כאן, ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2020 23:05 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | גם אני מעריך מאד את הגאון הגדול הצדיק פה מפיק מרגליות החכם מורנו ר שאול, אבל התמונה הזו היא ודאי טעות בשיקול הדעת. חבל.
הספקתי ליצור קשר עם חבר מהקהילה והוא אמר לי שניסו מאד אבל הדברים לא זרמו כהוגן. הוא שלח לי תמונה שמראה שאכן היה ניסיון לשמור על הכללים. לא ברור לי מה הסיבה שזה לא עבד אבל קצת משפר את המבט על הקהילה.

תוקן על ידי קלעפער ב- 31/05/2020 20:53:10 |
|
אני גם מעריך אותו זה שיש כאן כמה אידיוטים חמומי מוח ועם שפה של ברברים שהחליטו שאני גערער, אני לא אחראי להזיותיהם, הם מעניינים לי את קצה הציפורן, ומסתבר שזו הדרך שלהם להתמודד שלא בצורה עניינית מולי. (כבר אמרו עלי כאן שאני גערער, חב"דניק, מזרוחניק, ועוד. אני לא אחראי להזיות של כל מיני מטורללים) מה שכן, אם הייתי צריך לבחור אם להיות גערער או אדם מלא שנאה, אלים מילולית (כפי שניתן לראות בתגובתו באשכול זה, וכן בציטוט שהבאתי) וברברי כמו momeir, הבחירה היתה קלה וברורה.
לגופו של עניין, אם תשים לב, התמונה שהבאת היא באור יום, וממה שרואים זה נראה שצולמה בזמן תפילת מנחה (גוי של שבת מן הסתם) זה לא בטיש עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2020 00:29 |
|
| |
סיפור גרוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2020 00:36 |
|
| |
דווקא שמתי לב. אבל כל מה שבאתי לומר שזה לא נראה כהפקרות, כי הם כן ניסו, כנראה בתמונה, אלא מפאשלה. כך לפחות לפי דברי החבר שהוא חלק מהקהילה, (אם כי הוא לא היה בעצמו,)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2020 00:51 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | דווקא שמתי לב. אבל כל מה שבאתי לומר שזה לא נראה כהפקרות, כי הם כן ניסו, כנראה בתמונה, אלא מפאשלה. כך לפחות לפי דברי החבר שהוא חלק מהקהילה, (אם כי הוא לא היה בעצמו,) |
|
צודק לגמרי !! מעניין שפתאום בגור נדלן " דואגים " לבריאותם של חברי הקהילה של הרב שאול אלתר?? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2020 03:15 |
|
| |
עמא פזיזא, הקדימו נעשה לנשמע. עם כל הכבוד לתורה, הם לא רואים שהאצבע שלהם מדממת? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2020 03:30 |
|
| |
קו2
 אסרו חג בעבותים עד קרנות המזבח - 'דבר אמת' במהדורה מיוחדת למוצאי מתן תורה.
שיחות למוצאי החג בוידאו ואודיו, יידיש ולה"ק.
ניצוצי אורה 'המורחב' לסיכום חג השבועות בצל הקודש.
דברי רבינו ראש הישיבה שליט"א בבר מצוה הערב.
הזכרת שמות על ציון בעל האמרי אמת זי"ע.
תוקן על ידי קו2 ב- 01/06/2020 03:30:49
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 14:51 |
|
| |
קו2
אש יוקדת - מאן הוא רחימך הייתי שם הייתי באש הבוערת הייתי ליד רבינו שהצית את הקעסל היינו שם כמה מאות איש כל איש ממקומו יבא ואין איש בא ממקום חברו כל אחד מנפשו יבוא כל אחד וויתורו תְּמֵהִין וְשָׁיְלִין לֵהּ מְנָן וּמָאן הוּא רְחִימָךְ שְׁפָרָא בְרֵוָתָא אֲרוּם בְּגִינֵהּ סָפֵית מְדוֹר אַרְיָוָתָא למה? למה? למה אתם מוכנים לוותר מה מצאתם שלמענו אתם מוותרים כל כך? מי הוא אהובך אשר בגינו את מוכנה לדור במעון אריות. ויש ורלוונטי להם אף הפיסקה הבאה : יְקָרָא וְיָאָה אַתְּ אִין תְּעָרְבִי לְמַרְוָתָא רְעוּתִיךְ נַעֲבֵד לִיךְ בְּכָל אַתְרָוָתָא בְּחָכְמְתָא מְתִיבָא לְהוֹן קְצָת לְהוֹדָעוּתָא הגיעו בנים עד משבר ויש כח ללידה מוכנים אנחנו לסבול קושי הלידה אנחנו רוצים באמת רוצים ללכת על מה שנוגע לנו רוצים להיות תחת שבט הרחמים הזועק ותובע בקול נשנק 'סוף דבר הכל נשמע. את האלוקים ירא ואת מצוותיו שמור. כי זה כל האדם' העולם חולף!!! תלמדו תתפללו תנצלו את הזמן כי זה כל האדם!!! רוצים להתמסר. להקריב כל חלב וכל דם. לא רוצים הנחות רוצים להשקיע . עמך עמי אלוקיך אלוקי מאהובי בית אבא אנחנו אנא עבדא דקודשא בריך הוא זה לא מליצה זה חיים. מעמדים רבי הוד של שמחה ותביעה שמחה ששם חלקנו מיושבי בית המדרש ותביעה של ותקראנה לו השכנות עובד השכינה קוראת לנו: עובד. תעבוד! כל אחד צריך להיות ראש לבית אבותיו לא להסתמך על מה שכבר יש הייחוס מתחיל ממך נשמעת התביעה והנפש לא תמלא המתיקות הנעימות שובים את הלב אנשים מתהלכים בהרגשה עילאית עולם התענוג שחים זה לזה ערבות וחיות, לא ראינו שינה בעינינו, ללא לאות וללא עייפות. הֲדָרָא דְּלָא אֶפְשַׁר לְמִפְרַט סִפְוָתָא עֲלֵהּ רָמְזֵי דֵּין הוּא בְּרַם בְּאֶמְתָּנוּתָא שְׂבַרְנָא לֵהּ בְּשִׁבְיָן תְּקוֹף הֵימָנוּתָא הדר שאי אפשר לפרט בשפתים על תקופה זו רמזנו בליבנו באמונה באמונת עוז קיוינו לו בשברנו לזה חיכינו לזה קיוינו!!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 16:07 |
|
| |
יש"כ קו 2 (אף שהאשכול אינו עוסק בדברי תורתו, לשם כך פתחת כבר אשכולות אחרים, אבל שיהיה)
בטח תרצה גם להגיב על נושא האשכול?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 21:48 |
|
| |
כנראה לא קראת את הקובץ שהובא בלינק
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2020 22:37 |
|
| |
קו2
| נוירולוג כתב: |  | יש"כ קו 2 (אף שהאשכול אינו עוסק בדברי תורתו, לשם כך פתחת כבר אשכולות אחרים, אבל שיהיה)
בטח תרצה גם להגיב על נושא האשכול? |
|
מצו''ב הקטע הרלבנטי מהקובץ שנותן מענה לחרדתך על שמירה על התקנות, הכינו למטה ס''ג מצומצם אך המאות שנהרו תוך כדי מנחה שינו את התוכניות ולמצער העבירו את הס''ג למקום פתוח כמעט לחלוטין, [ובנוסף מבחינת שטח איפשר גם שמירה על מרחק למי שחפץ בכך.]
חדו השתא בהאי שעתא יפה שעה אחת הכינו סעודה שלישית למטה באולם אך באמצע מנחה בית המדרש התמלא במאות רבות של אנשים שהיו צמאים לשמוע ולהרוות את עצמם בטל תחייה, וע"כ תוך כדי התפילה שינו את התוכנית והכינו את הס"ג במתחם החצר. המעמד היה מרומם ובלתי נשכח, ועל אף הרוחות והרעש מבחוץ שמעו כולם את דברי רבינו חוצבי להבות אש. בשמועס הראשון דיבר על שטיקל שפת אמת עמוק בפרשת שופטים תרל"ג המבאר על המשנה בפרקי אבות על ג' דברים העולם עומד על הדין האמת והשלום, ופירש ש"על הדין", אין הכוונה רק לדיינים בבית דין, אלא כל אחד ואחד הוא דיין בכל מעשה שעושה, וצריך לדון כל מעשה ומעשה שעושה האם הוא כפי שהקב"ה רוצה, ועל דין כזה עולם עומד, כי כל העולם קיומו ברצון ה' ואיך אפשר לעשות נגד רצונו, אלא מפני שהקב"ה יודע שבני ישראל בוחרים בטוב, הרי שזו הייתה כוונתו לתת בידם את הבחירה ושהם יבחרו בטוב, ובכך מתברר שכל העולם קיים רק ברצון השם. והביא ע"כ את דברי הגמרא בסוטה: ואמר רבי יהושע בן לוי כל השם אורחותיו בעולם הזה זוכה ורואה בישועתו של הקדוש ברוך הוא שנאמר ושם דרך אראנו בישע אלהים אל תקרי ושם אלא ושם דרך, ובהגהות הב"ח כתב שם מלשון שומת ב"ד. ומדוקק ביותר שהשם אורחותיו דהיינו ששוקל ובוחן את מעשיו אם הם לשם שמים, הרי הוא בבחינת דיין שדן את הדין. והוסיף וביאר בזה את מאחז"ל "הוסיף משה יום אחד מדעתו" היינו שהוסיף והמתין עוד יום ללמד שצריך להמתין ולהתיישב בדעתו על כל דבר, ועל כל פעולה ופעולה צריך ישוב הדעת לקיים המעשה כדבעי ולראות האם מתרבה כבוד שמים מזה או ח"ו ההיפך, וכל העולם לא נברא אלא לצוות לזה וכאשר מטים את הדין ולא עושים כמצווה, אזי הדין עצמו מוטה וכביכול אף התורה עצמה מוטה כי הכל תלוי בבני ישראל. בשמועס השני דקדק על הפסוק בפרשה והתודו על חטאתם והשיב את אשמו מתחיל ברבים ומסיים ביחיד, אלא שכשיש כוח הרבים יחד – "והתוודו" הרי זה פועל על כל יחיד ויחיד. ודיבר במעלת כנופיא של בני ישראל המתאספים רק כדי להתעורר ולעבוד את השי"ת להתעורר ולשוב אל השי"ת, במיוחד בשעת רעווא דרעווין של ס"ג שזוהי ה"יפה שעה אחת בתשובה ומעשים טובים" כדברי החדושי הרי"ם. דיבר ברגש רב על מש"כ שבמתן תורה היה הגבול עצמו צועק שלא יעברו אותו שגם הדומם היה משועבד לתורה וכמו שיהיה לעתיד לבוא. כעת אנו מתפללים כמ"ש בתפארת שלמה 'ותטענו בגבולנו' שיהיה נטוע בנו הגבול הזה שצועק מעצמו אל תעבור עלי, שנרגיש שכל הדומם וכל הבריאה משועבדים לקוב"ה. יהושע תיחם ארץ ישראל בחצב וכמ"ש רש"י בשבת שהוא עשב שמשתרש בעומק כנגדו ואין מתפשט לצדדין, וזהו הכח שיש לבני ישראל ללכת בדרך הישר מבלי לנטות לשום צד, רק לקיים רצון הבורא כמו שנצטוונו. סיים בכך שאנו נמצאים בזמן של קבלת התורה ולא נהיה כתינוק הבורח מבית הספר. ובקול זועק אמר שלא מספיק 'ותישא בריתי עלי פיך' על הפה, רק איפה הלב שלנו נמצא? איפה הראש שלנו נמצא? וצריך להישאר לעמוד בדף של קבלת התורה, בלא לדפדף הלאה, ולהמשיך בכך את הכוח לכל השנה להיות דבוק בתורה. רגעי התרוממות מיוחדים נרשמו עת שרו כל הקהל את ניגון הדביקות של מליץ על המילים ידיד נפש לבעל החרדים. הניגון שמרטיט את נימי הלב, פרץ מעומק ליבות ההמונים כנהר משתפך בהמיה וכסיפה להיות שייך לכל הדיבורים שנשמעו זה עתה. ''משוך עבדך אל רצונך... וחוסה נא ואל תתעלם", אחר ס"ג ומעריב וקידוש לבנה יצאו בריקוד 'אנא עבדא', תוך כדי שהקהל עובר לברכת פרידה. בעת הזו גם הוכרז על פתיחת המוסדות והכולל באשדוד ועל הצורך בהשתתפות הציבור בסיוע להקמת המוסדות. הפרידה היתה קשה אבל אין ספק שהקולות לא יחדלון כי כטל הם יזלון, וההרגשות לא יעזבונו כי בדמים קנינהו ולא יעזבנו ה' ולא יטשנו. ונזכה ונחיה את היו"ט הזה לאורך זמן ובטוב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2020 22:45 |
|
| |
קו 2
ההטרלה שלך (לדחוף דברי תורה חשובים ומתוקים ככל שיהיו בלי שום קשר) לא מוסיפה כבוד לך ולמי שאתה מייצג
ואכן לא טרחתי לקרוא את הקובץ, למה שאעשה את זה? רק כי החלטת להטריל את האשכול?
באשר לתירוץ, איך לומר בעדינות, זה לא משכנע, בוודאי לא מול התמונה הברורה שרואים.
רואים קהילה קדושה שמפרה את הנחיות הבריאות, ללא מרחק, ללא מסכות, וגם רואים את ראש הקהילה בראש, כשהוא רואה בדיוק את מה שכולנו רואים בתמונה, והכל ממשיך להתנהל על מי מנוחות.
תסובב את זה איך שתרצה, תטריל עם קבצים וכל מה שבא לך, זה לא מכסה את מה שרואים בעיניים.
|
|
|
|
|