| נשלח ב-2/6/2020 19:17 |
|
| |
"כמה מחברי הטובים ביותר הם חילונים"-סאטירת חובה מאת אברהם אליצור
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 02/06/2020 19:35:20
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 19:17 |
|
| |
אברהם אליצור שעות ·  
בראשית הדברים, חשוב לי לומר שאין לי שום דבר נגד החילונים. אני יודע שמדובר באנשים ערכיים, רבים מהם מתגייסים לצבא ומתנדבים בכל מיני מסגרות. חלק אפילו לומדים תורה. יש לי גם כמה חברים חילונים, כך שבהחלט אין לחשוד בי בשנאה או בדעות קדומות. ועדיין, ההתנהלות של המגזר הזה בשבוע האחרון הייתה בעייתית מאוד, בלשון המעטה. 140 חולי קורונה במוסד חינוכי אחד, מעידים שמדובר על זלזול עמוק בהוראות הבטיחות ואי שמירת מרחק.. ולא זו בלבד, אלא שבכתבה ששודרה בשבוע האחרון נראתה הופעה בכיכר רבין, ובה אנשים מסתובבים ללא שום מסכות, לא שומרים שני מטר, מתחבקים וכדומה. לא מדובר על סתם אנשים, אלא על דמויות בולטות ומוכרות. כמובן, לא צריך לשפוט על פי התקשורת. ובכל זאת, מצטיירת תמונה מדאיגה של ציבור שאינו שומר על ההנחיות, ועלול להמיט אסון מחודש על כולנו. אפשר לתרץ תירוצים, אבל זה לא יעזור. מנכ"ל משרד הבריאות משתייך לציבור החילוני, וכך גם ראש הממשלה ובכירים נוספים. יש למגזר החילוני כלי תקשורת יעילים, ואם הם היו רוצים המידע על ההנחיות היה מגיע בקלות ובמהירות לכל בית. אם הציבור החילוני בוחר לשמוע ל"מומחים" בלתי אמינים כמו יורם לס, שפוסקים בלי להכיר את המציאות, זו בעיה גדולה. ואם מדובר בזלזול בהוראות שבנוי באופן יסודי בדנ"א של החברה הזו, זה בעייתי אפילו יותר. 508אתה ו507 נוספים 126 תגובות 45 שיתופים חחח תגובה 
שתף
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 21:11 |
|
| |
לה''ו. סאטירה?! חיפשתי בנרות משפט סאטירי, ולא מצאתי. אולי כבודו יכול להפנות אותי למשפט סאטירי!? גם לי מגיע לצחוק... תודה מראש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 22:37 |
|
| |
מצדרביעי
| hot_trend כתב: |  | לה''ו. סאטירה?! חיפשתי בנרות משפט סאטירי, ולא מצאתי. אולי כבודו יכול להפנות אותי למשפט סאטירי!? גם לי מגיע לצחוק... תודה מראש. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אם יש מי שחושב שאפשר לכתוב פוסט כזה ברצינות-עוד יותר טוב...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 23:22 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | | אברהם אליצור שעות ·  
בראשית הדברים, חשוב לי לומר שאין לי שום דבר נגד החילונים. אני יודע שמדובר באנשים ערכיים, רבים מהם מתגייסים לצבא ומתנדבים בכל מיני מסגרות. חלק אפילו לומדים תורה. יש לי גם כמה חברים חילונים, כך שבהחלט אין לחשוד בי בשנאה או בדעות קדומות. ועדיין, ההתנהלות של המגזר הזה בשבוע האחרון הייתה בעייתית מאוד, בלשון המעטה. 140 חולי קורונה במוסד חינוכי אחד, מעידים שמדובר על זלזול עמוק בהוראות הבטיחות ואי שמירת מרחק.. ולא זו בלבד, אלא שבכתבה ששודרה בשבוע האחרון נראתה הופעה בכיכר רבין, ובה אנשים מסתובבים ללא שום מסכות, לא שומרים שני מטר, מתחבקים וכדומה. לא מדובר על סתם אנשים, אלא על דמויות בולטות ומוכרות. כמובן, לא צריך לשפוט על פי התקשורת. ובכל זאת, מצטיירת תמונה מדאיגה של ציבור שאינו שומר על ההנחיות, ועלול להמיט אסון מחודש על כולנו. אפשר לתרץ תירוצים, אבל זה לא יעזור. מנכ"ל משרד הבריאות משתייך לציבור החילוני, וכך גם ראש הממשלה ובכירים נוספים. יש למגזר החילוני כלי תקשורת יעילים, ואם הם היו רוצים המידע על ההנחיות היה מגיע בקלות ובמהירות לכל בית. אם הציבור החילוני בוחר לשמוע ל"מומחים" בלתי אמינים כמו יורם לס, שפוסקים בלי להכיר את המציאות, זו בעיה גדולה. ואם מדובר בזלזול בהוראות שבנוי באופן יסודי בדנ"א של החברה הזו, זה בעייתי אפילו יותר. 508אתה ו507 נוספים 126 תגובות 45 שיתופים חחח תגובה 
שתף
|
|
תוקן על ידי חסדא ב- 02/06/2020 23:27:38
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 23:37 |
|
| |
מתחיל להבין את הפוגרומים שעשו במשך כל הדורות לחילונים כמו הנחות תפילין של חב"ד ועושק חצי שקל מדי חודש ממשכורתם כדי לפרנס באופן אישי את האברכים וכו,!
את יורם לס אסור להשמיע בסאטירה כש"כ מדי יום לתת לו במה ,פשוט הפקרות !
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2020 01:53 |
|
| |
היות והחילונים הם רוב במדינה אז אפילו בתור סטיגמה קשה להכליל את כולם באותה קבוצה . ובכל זאת רבים רבים מהם נראו בכל מיני הזדמנויות מצפצפים על התקנות ובאמת אין אצלם בעיה של חוסר מידע. פשוט בושה וחרפה צריך לעצור את זה ומיד לפני שהחולי רע יתפשט. בנתיים הייתי תופס את כל המתקהלים ומכניס אותם לאיזה אוטובוס צפוף או קופסת סרדינים שיהנו להם מהביחד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2020 02:41 |
|
| |
החילונים הם רוב במדינה? חשבתי שהמסורתיים, הדתיים והחרדים הם הרוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2020 08:19 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | החילונים הם רוב במדינה? חשבתי שהמסורתיים, הדתיים והחרדים הם הרוב. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2020 09:12 |
|
| |
| hot_tr כתב: |  |
לה''ו. סאטירה?! חיפשתי בנרות משפט סאטירי, ולא מצאתי. אולי כבודו יכול להפנות אותי למשפט סאטירי!? גם לי מגיע לצחוק... תודה מראש.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2020 22:04 |
|
| |
מצדרביעי
| ברכת_החמה כתב: |  | היות והחילונים הם רוב במדינה אז אפילו בתור סטיגמה קשה להכליל את כולם באותה קבוצה . ובכל זאת רבים רבים מהם נראו בכל מיני הזדמנויות מצפצפים על התקנות ובאמת אין אצלם בעיה של חוסר מידע. פשוט בושה וחרפה צריך לעצור את זה ומיד לפני שהחולי רע יתפשט. בנתיים הייתי תופס את כל המתקהלים ומכניס אותם לאיזה אוטובוס צפוף או קופסת סרדינים שיהנו להם מהביחד. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה לא כל כך קשור לכמות, אחרי הכול מיליון חרדים בישראל-זה כמות לא מבוטלת...
נראה שזה עניין לסוציולוגיה להגדיר איך מחליטים מי שייך ל"אנחנו" ה"נורמלים" ומי מוגדר כ"הם"...
|
|
|
|
|