בית פורומים בחדרי חרדים

לסבתא יש גלגלים והיא לא ממש נוסעת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/6/2020 08:35 לינק ישיר 
לסבתא יש גלגלים והיא לא ממש נוסעת

אני לא בא כאן לטעון "למה", אלא להציג את העובדות כהווייתן.

מידי כמה זמן, עולה לדיון חוזר נושא תרומת איברים מהמת וחתימה על כרטיס אדי. הטיעון ההלכתי ברור ואין צורך להכנס אליו, אבל יש טיעון שחוזר על עצמו תמיד בויכוחים אלו, ש"אם היה מותר לפי התורה, החרדים היו ראשונים לתרום".

אז זהו, שלא. תרומת הכליות מהחי מוכיחות (ברור שיש הבדלים בין חי למת, סיכונים וכו') שאנחנו לא תמיד "רצים" למסור נפש, וזה למרות שידוע שרוב תורמי הכליה הם חרדים ודתיים, ועל כך כמובן כל הכבוד!

נתקלתי אפילו במקרים של משפחות בדרגה ראשונה שעשו חיפושים בהרבה מקומות אחרים, אבל הם עצמם לא התנדבו לתרום לקרובם, אביהם, אחיהם, וכדומה.

נקודה למחשבה!

גילוי נאות: לפני כ-3 שנים פניתי לרב הבר ז"ל כי רציתי לתרום באופן אלטרואיסטי (לא לקרוב נצרך), ובשיחה של קרוב לחצי שעה לבירור התאמה ראשוני ומידע כללי על התהליך והסיכונים, הסתבר שאיני יכול לתרום בשל פרמטרים רפואיים אישיים. הצטערתי על כך, ועדיין מצטער..

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 09/06/2020 08:36:39

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2020 14:30 לינק ישיר 

יצחקהספרן כתב:

יש הבדל אחד בין תרומה מהחי לתרומה מהמת,
שמהחי זה ייסורים וסיכונים לעומת המת בפרט אם לא מאמינים בהישארות הנפש שמהחי קשה אלפי מונים,
ואם בתרומת איברים מהחי החרדים הרוב זה רק מראה היכן האלטרואיזם האמיתי קיים מה שמנפץ לחלוטין את הבלי השנאה של משמיצינו כביכול החרדים אגואיסטים

הרוב אכן חרדים.. אבל סה"כ התורמים הוא טיפה בים..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2020 13:32 לינק ישיר 

יש הבדל אחד בין תרומה מהחי לתרומה מהמת,
שמהחי זה ייסורים וסיכונים לעומת המת בפרט אם לא מאמינים בהישארות הנפש שמהחי קשה אלפי מונים,
ואם בתרומת איברים מהחי החרדים הרוב זה רק מראה היכן האלטרואיזם האמיתי קיים מה שמנפץ לחלוטין את הבלי השנאה של משמיצינו כביכול החרדים אגואיסטים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2020 09:44 לינק ישיר 

משגיחבשער כתב:

אתה מערב תרומה מן החי לתרומה מהמת

עיין בסוגריים.. ועדיין הייתי חושב שיהיו יותר תורמים לכליה, כיוון שהסיכונים קטנים, הניסיון רב, וזו הצלת נפשות אמיתית

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2020 09:16 לינק ישיר 

דוגמה מצוינת לחטא המרגלים. עובדות כהווייתן. נקודה למחשבה. ועם כזה ניק...  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2020 09:00 לינק ישיר 

אתה מערב תרומה מן החי לתרומה מהמת

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > לסבתא יש גלגלים והיא לא ממש נוסעת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext