בית פורומים בחדרי חרדים

שוב פעם האיש ה"הזוי" וה"מסטול" קלע למציאות הכואבת....

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/6/2020 10:20 לינק ישיר 
שוב פעם האיש ה"הזוי" וה"מסטול" קלע למציאות הכואבת....

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 00:05 לינק ישיר 

תקרא שוב את הרעיון שכתבתי.

אתה טוען שהמדינה אסור לה להתערב בשום דבר, כוונתי כמובן בהחלט גם למה שאתה מגדיר 'שאר עניינים'. 
אצלך זה עיקרון קדוש. סוג של דת.

במקום להתבונן בכל נושא ונושא בנפרד ובהגיון בריא.

אחד החולאים של ההגיון המעוות שלכם, מוביל לאמירה על מיסוי שטוח 10% מההכנסות. שזה אומר שהעשירים ישלמו כעת הרבה הרבה פחות, העניים ישלמו הרבה יותר. וכולם יקבלו הרבה פחות.
קריסה לעניים.

והעניין של צבא מקצועי, אתה מוביל אותו למקום לא נכון.

כתבתי על כך שסוגיות דת החירות, לא קשורות בכלל לנושא.
יש לשקול את העניין מבחינה פרקטית. אולי זה טוב ואולי לא.

לא אכנס לזה כעת.

אבל אצלך זה כן קשור לסוגיות החירות.

כי אצלך, החירות המטופשת הזו, היא הדת השניה שלך.

במקום לחשוב בכל נושא ונושא לגופו, ולעזוב את הדת הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2020 23:46 לינק ישיר 

אבישי אל תשים בפי מילים שלא אמרתי.

הכלל היסודי שלנו הוא, שהמדינה כן צריכה לעשות את מה שהיחיד אינו יכול לעשות: צבא, משטרה, בתי משפט ובתי סוהר. כבישים, גשרים ותשתיות.

שאר העניינים צריכים להיות עד כמה שאפשר בידי הציבור הרחב. עם סדרים וללא אנרכיה כמובן.

אתה טוען כאילו אנחנו "מתאבדים" על צבא מקצועי. חייבים צבא, זה ברור. אבל האם חייבים גיוס חובה?

ישנם די והותר תומכים ברעיון, ולאו דווקא ממפלגת "זהות".

כאן https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001244562

וגם כאן https://mida.org.il/2016/08/17/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%99%D7%97-%D7%9E%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%A8-%D7%9C%D7%A6%D7%91%D7%90-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%99/

וגם כאן  https://www.allvolunteerforce.org.il/

אתה מוזמן להתמודד עם טיעוניהם. ואתה יכול גם לכנות אותם "בעלי דת חדשה".

הסר דאגה מליבך, המצע של זהות לא נכתב ע"י איש אחד ולא ביום אחד. אני עד לדבר: עשרות אנשים, מכל תחומי העשייה בארץ שקדו על המלאכה במשך כמה חודשים. ראשית כל העלו על השולחן ומיפו את (כמעט) כל הבעיות הציבוריות במדינה. אחר כך הציפו את קשרי הגומלין בין בעיה לבעיה (תסכים איתי שבמדינה הזו אם אתה פותר בעיה אחת – אתה עלול לקבל שתיים...) והצעד השלישי, כמו שאומרים בישיבות, "כשאתה רואה קושיה  אחת -אתה עונה תירוץ אחד. שתי קושיות – שני תירוצים. אבל שלוש קושיות ומעלה – צריך ללמוד את כל הסוגיה מחדש". וזה מה שהם עשו.

טיוטת המצע הופצה לכל חברי "זהות" וכל אחד (גם אנכי הקטן)  התבקש לתת את הערותיו. כל זה לפני הליטוש הסופי.

כחוט השני עובר הרעיון בין כל הפרקים ויוצר משנה סדורה שמעולם לא ראיתי כמוה. מה גם שכל הבעיות שהתרענו עליהן עדיין קיימות כאן.

תקרא לזה בכל גנאי וזלזול שתרצה. או (יותר קשה) תציע רעיונות טובים יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2020 22:16 לינק ישיר 

שחור_כתום כתב:
אבישי
מאחר שאתה מתחיל לנהל דיון קצת יותר ענייני, אפרגן לך במה אנו מסכימים.
לגבי הדת שלי, אני משוכנע שאתה מאמין כמוני בהשם יתברך ובתורתו שניתנה לנו מסיני, תושב"כ ושבע"פ.
ואתה בוודאי רוצה את טובת הכלל.
ומה ההבדל בינינו? אתה חושב שהמדינה צריכה להתערב בכל דבר ואנחנו חושבים ההיפך: רק שלא תפריע-והשוק כבר יעשה את שלו.
לכן אנחנו רוצים צבא מקצועי, ושיטת השוברים בחינוך, והורדת עול המיסים למס שטוח ואחיד ללא הבדל בין "עשירים" ל"עניים". וביטול מכסי יבוא. והפרטת השידור הציבורי ועוד כהנה וכהנה.
וכאן אתה "מודה במקצת" על ביטול מכסי יבוא למזון (למה רק מזון? ומה עם נעליים ושאר מצרכים? ) והורדת בירוקרטיה (למה להוריד ואיך אפשר להוריד אם המדינה צריכה להתערב בכל דבר?)
ואני טוען, אם המדינה תתערב בכל דבר, אתה לא יכול למנוע ממנה להתערב בנושאים ערכיים, בשנת תש"ח הוקמה מדינה סוציאליסטית ע"י אנשים שבאו מרוסיה ופולין. והם קבעו לעולי מרוקו איפה יגורו (במעברות) ואיפה יעבדו (בתעשיה הקיבוצית) ואיך יחנכו את ילדיהם (בחינוך חילוני) ויצא העגל הזה.
אתה יכול להמשיך לפזר מילים נבובות כמו "פייגלין יהרוס את הכלכלה" או "זה רע לחרדים". אבל אני סומך על הקוראים הנבונים שלנו.

כעת אולי תוכל להבין למה אני כותב על הדת שלך.
כי אצלך, זה כלל יסוד. המדינה לא תתערב בשום דבר.
בלי לחשוב מסודר מה כן ומה לא. מה צריך להתערב הרבה מה קצת ומה בכלל לא.

כך גם הרעיון שלך שאתה מערבב צבא מקצועי עם נושא מעורבות המדינה.
מה הקשר?
וכי אם נניח שצבא מקצועי לא יספק את צרכי הביטחון, צריך להתאבד בשביל שהמדינה לא תתערב?
ונניח הפוך. שצבא מקצועי מספיק לגמרי. האם אלו שבעד התערבות המדינה, אמורים להתנגד לצבא מקצועי???

לזה קוראים דת. כי הדת שלך לא קשורה להגיון בסיסי. פשוט אמונה ברעיון, וזהו.

ואילו אני חושב שצריך הגיון ומחשבה יסודית בכל נושא ונושא לגופו.
לפעמים להתערב הרבה, לפעמים קצת, ולפעמים בכלל לא.
לשקול את נושא הצבא המקצועי לגופו. וכן על זה הדרך כל דבר לשקול לגופו, בלי קשר לרעיונות מופשטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2020 21:56 לינק ישיר 

asher177 כתב:

הבעיה עם פייגלין לא היתה הרהיטות שלו.
הבעיה היתה הגישה המשיחית שלו. ההבנה שרק הוא יודע ויכול...
הוא ניסה להשתלט על הליכוד כדי לנצל את הפלטפורמה ולהיות ראש ממשלה. הליכוד כמובן דחה אותו...
אם היה לו שכל הוא היה משתלב בליכוד עובד קשה ומתקדם לאט, אולי יום אחד הוא היה שר בכיר.
אבל הוא ישר רץ להדיח את נתניהו...
אז אם מדברים על תחזיות... איפה הוא ואיפה תחזיותיו?!

והוא הסביר בשכנוע משיחי שרק דרך המפלגה הגדולה אפשר להצליח וכשבעטו אותו הוא בעט באמת (הזמנית) הזו והחליפה באחרת

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2020 20:48 לינק ישיר 

אבישי
מאחר שאתה מתחיל לנהל דיון קצת יותר ענייני, אפרגן לך במה אנו מסכימים.
לגבי הדת שלי, אני משוכנע שאתה מאמין כמוני בהשם יתברך ובתורתו שניתנה לנו מסיני, תושב"כ ושבע"פ.
ואתה בוודאי רוצה את טובת הכלל.
ומה ההבדל בינינו? אתה חושב שהמדינה צריכה להתערב בכל דבר ואנחנו חושבים ההיפך: רק שלא תפריע-והשוק כבר יעשה את שלו.
לכן אנחנו רוצים צבא מקצועי, ושיטת השוברים בחינוך, והורדת עול המיסים למס שטוח ואחיד ללא הבדל בין "עשירים" ל"עניים". וביטול מכסי יבוא. והפרטת השידור הציבורי ועוד כהנה וכהנה.
וכאן אתה "מודה במקצת" על ביטול מכסי יבוא למזון (למה רק מזון? ומה עם נעליים ושאר מצרכים? ) והורדת בירוקרטיה (למה להוריד ואיך אפשר להוריד אם המדינה צריכה להתערב בכל דבר?)
ואני טוען, אם המדינה תתערב בכל דבר, אתה לא יכול למנוע ממנה להתערב בנושאים ערכיים, בשנת תש"ח הוקמה מדינה סוציאליסטית ע"י אנשים שבאו מרוסיה ופולין. והם קבעו לעולי מרוקו איפה יגורו (במעברות) ואיפה יעבדו (בתעשיה הקיבוצית) ואיך יחנכו את ילדיהם (בחינוך חילוני) ויצא העגל הזה.
אתה יכול להמשיך לפזר מילים נבובות כמו "פייגלין יהרוס את הכלכלה" או "זה רע לחרדים". אבל אני סומך על הקוראים הנבונים שלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2020 09:48 לינק ישיר 

שחור_כתום כתב:

אבישי

אתה חושב שאם תכביר מילים על גבי מילים ותפריח סיסמאות על גבי סיסמאות-זה יתן לך משהו?

מעולם לא קיימת דיון רציני על שום דבר ממשנתו של פייגלין. יש לך התנגדות אוטומטית לכל דבר שהוא טוען.

אתה רק יודע לומר "לא" ואני מנחש שזה רק מחמת שאתה חושש לאבד קולות חרדיים לטובת משהו אחר. זכותך – אבל אני לא אשתוק על דברי שקר.

ומתי אמרת על דבר אחד, אחד ויחיד מכל המצע של פייגלין "ואללה, זה אכן דבר נכון"?

אתה מוזמן לרענן את זכרוני כי מעולם לא.

אשר177

כל מי שממציא רעיון חדש יכול להיתקל בטענה הזו, אם זה פנחס רוטנברג מייסד חברת החשמל או הרב מפוניביז בשעה שיצק את אבן הפינה לישיבה בתקופת השואה.

הוא ניסה להשתלט על הליכוד כדי לנצל את הפלטפורמה ולהיות ראש ממשלה. הליכוד כמובן דחה אותו...

אם היה לו שכל הוא היה משתלב בליכוד עובד קשה ומתקדם לאט, אולי יום אחד הוא היה שר בכיר.

הליכוד זה רכוש פרטי של מישהו? אסור כבר להתמודד?     

דצמ 2005 קיבל 12.3%  מקולות חברי המרכז. (מקום שלישי לאחר נתניהו וסילבן שלום)

אוג' 2007 קיבל 23.4% מהקולות ועקף את דני דנון

2008 קיבל 25.3% מקולות הבוחרים והגיע למקום ריאלי אך בעקבות עתירה של ח"כ אופיר אקוניס נדחק למקום 39 ואז נולד "אפקט פייגלין ההפוך". ראה כאן https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2544725

ינואר 2012 קיבל 23.2% מקולות הבוחרים ובבחירות הוצב במקום 23.

דצמ 2014 החליט לא להתמודד נגד נתניהו על הראשות אלא רק על מקום ברשימה הארצית, נבחר למקום 17 ונדחק למקום 36.

אם זה לא נסיון להשתלב-אז מה זה נסיון להשתלב? ועכשו תקרא מחדש את שתי השורות האחרונות שכתבת לעיל. 

זכותו לחשוב מה שהוא רוצה. אבל הציבור מצביע ברגליים. בן שמגיע משומקום וישר רץ לראשות הממשלה נופל על האף.
זה תמיד כך ע"ע אבי גבאי...
כנ"ל הניסיון להשתלט על הליכוד. אף אחד לא מנע ממנו להתמודד. אבל התוצאות הפכו אותו לבדיחה.
והבעיה העיקרית היא שהוא אפילו לא הבין אותה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 06:19 לינק ישיר 
קלעפער

איש_חשוב כתב:
שם הבעיה היא דווקא שהוא לא היה אז מסטול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 00:36 לינק ישיר 

אני מסכים לשחזר מעט ממה שכתבתי, אם תתחייב שלא לחפור שוב ושוב בימים הקרובים. אין לי עניין לעימותים חסרי תוחלת.

אוכל כן לכתוב כעת מה אני חושב שהוא צודק, כמה דוגמאות שזכור לי כעת:
1. מכסים על ייבוא. צריך לבחון שוב את כל הנושא של מכסים כהגנה על ייצור מקומי. ולהוריד את רובם.
הכללים נקבעו לפני עשרות שנים, הם ממש לא רלוונטיים כיום. העולם השתנה מכל בחינה שהיא.
אין היום חשש רציני שללא חקלאות רצינית כאן יהיה מחסור נוראי.

2. הורדת בירוקרטיה. למשל, קביעת מס אחד ויחיד שיכלול את כל פרטי המיסוי. שיהיה גם עבור מס הכנסה, עבור מע"מ, עבור ביטוח לאומי, עבור ארנונה, ועבור כל גורם אחר.
כמובן, חובה (בניגוד לפיגור של פייגלין) שיהיה לפי גובה ההכנסות. אבל המצב הזה ששולחים על עוסק מורשה קטן להתמודד מול מספר משרדים בנפרד, כדי לשלם מיסוי. גורר הוצאות וכאבי ראש שמאוד מאוד מקשים על העוסקים הקטנים.
זה גם מחייב אותם לשכור אנשי מקצוע שיטפלו בכל מה שצריך. ועוד צרות רבות ורעות.
צריך פשוט מאוד שבסוף החודש/השנה, לפי שורת סיכום של ההכנסות, יונפק לכל עוסק דו"ח מסודר לתשלום לכולם יחד, והמדינה תחלק את הכסף לפי ראות עיניה בין כל מי שזה מגיע לו.

אמנם רוב המצע שלו הרסני לכלכלה בכלל, ולמגזר החרדי בפרט.
כפי שהארכתי בעבר. ואתה אפילו לא זוכר מה שכותבים לך.

ואני לגמרי מבין אותך. כי מבחינתך זה סוג של דת. סוג של דעה קדומה. וכשכותבים נגד הדת שלך, זה לא נקלט לך בכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 00:17 לינק ישיר 

אבישי

אתה חושב שאם תכביר מילים על גבי מילים ותפריח סיסמאות על גבי סיסמאות-זה יתן לך משהו?

מעולם לא קיימת דיון רציני על שום דבר ממשנתו של פייגלין. יש לך התנגדות אוטומטית לכל דבר שהוא טוען.

אתה רק יודע לומר "לא" ואני מנחש שזה רק מחמת שאתה חושש לאבד קולות חרדיים לטובת משהו אחר. זכותך – אבל אני לא אשתוק על דברי שקר.

ומתי אמרת על דבר אחד, אחד ויחיד מכל המצע של פייגלין "ואללה, זה אכן דבר נכון"?

אתה מוזמן לרענן את זכרוני כי מעולם לא.

אשר177

כל מי שממציא רעיון חדש יכול להיתקל בטענה הזו, אם זה פנחס רוטנברג מייסד חברת החשמל או הרב מפוניביז בשעה שיצק את אבן הפינה לישיבה בתקופת השואה.

הליכוד זה רכוש פרטי של מישהו? אסור כבר להתמודד?     

דצמ 2005 קיבל 12.3%  מקולות חברי המרכז. (מקום שלישי לאחר נתניהו וסילבן שלום)

אוג' 2007 קיבל 23.4% מהקולות ועקף את דני דנון

2008 קיבל 25.3% מקולות הבוחרים והגיע למקום ריאלי אך בעקבות עתירה של ח"כ אופיר אקוניס נדחק למקום 39 ואז נולד "אפקט פייגלין ההפוך". ראה כאן https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2544725

ינואר 2012 קיבל 23.2% מקולות הבוחרים ובבחירות הוצב במקום 23.

דצמ 2014 החליט לא להתמודד נגד נתניהו על הראשות אלא רק על מקום ברשימה הארצית, נבחר למקום 17 ונדחק למקום 36.

אם זה לא נסיון להשתלב-אז מה זה נסיון להשתלב? ועכשו תקרא מחדש את שתי השורות האחרונות שכתבת לעיל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2020 17:00 לינק ישיר 
מצדרביעי

חבל שאתה לא טורח לראות את הסרטונים על החכי"ם האחרים שגם נפלו שם...

מה שכן, פייגלין לא הכי חזק בתמרונים פוליטיים (אם כי הוא לומד את זה כעת-לאחר כמה מכות שקיבל).
אבל בנושא האיראני ו"דומיו" הוא סובר שהדיון הכללי ביחס ל"פלשתינים" ובכלל בטחון המדינה- הוא בעצם פנים ישראלי כי עוד לא החלטנו מהי בדיוק המדינה שלנו והאם היא באמת שייכת לנו ואלו ערכים חשובים לנו במסגרת המדינה.
וברגע שנחליט ו"נהיה סגורים על עצמנו"- גם אם העולם יהיה יותר קל...

אפשר לראות בסרטון מסיור במחנה יהודה במועד א'- איך מקהה את שיניו של איש תקשורת אירופי בנושא הר הבית:
(אני לא זוכר בדיוק באיזו דקה זה היה-אבל לקראת הסוף אם אני לא טועה)

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 12/06/2020 17:04:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2020 15:29 לינק ישיר 

אדם ש"נופל" ככה בתוכנית בזויה יפול כשהאירנים יטפלו בו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2020 13:31 לינק ישיר 
מצדרביעי

קלעפער כתב:
האם יש לך ספק שהוא היה מסטול בעת ה"סטירות לכפות הרגלים?

מדובר בתכנית בזויה בעיקרה, שהפילה ב"פדיחות" דומות גם את שקד, דודי אמסלם ועוד, אבל "משום מה" למישהו היה דחוף להוציא את זה דווקא על פייגלין ודווקא יומיים לפני הבחירות...

להרחבה:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2020 08:30 לינק ישיר 

הבעיה עם פייגלין לא היתה הרהיטות שלו.
אז אם מדברים על תחזיות... איפה הוא ואיפה תחזיותיו?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2020 03:29 לינק ישיר 

שם הבעיה היא דווקא שהוא לא היה אז מסטול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2020 02:08 לינק ישיר 

האם יש לך ספק שהוא היה מסטול בעת ה"סטירות לכפות הרגלים?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > שוב פעם האיש ה"הזוי" וה"מסטול" קלע למציאות הכואבת....
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext