בית פורומים בחדרי חרדים

מהו שורש המחלוקת בגור ללא משוא פנים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/6/2020 23:47 לינק ישיר 
מהו שורש המחלוקת בגור ללא משוא פנים?

מעניין על מה נסובה המחלוקת בגור בהנחה שהראש ישיבה  צדיק ואינו מבקש דבר לעצמו והכל לכאורה למען כבוד בית גור ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2020 08:23 לינק ישיר 

https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3159950&whichpage=1

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 21:12 לינק ישיר 

אני רחוק מלסמפט את הנהגת גור ובפרט את התנהלותה בעניין ר' שאול.
אבל ההודעה המנוקדת של שרית. היא הודעה שאין לו מקום בפורום חרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 20:56 לינק ישיר 

לךתדע1 כתבה:

בקצב הזה עוד יכנו  אותם "גור תורה ומדע" 

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 21/06/2020 00:04:05

לפי הדמגוגיה הזו הם בכלל גור מדע,
רק מה שגם אצל רב שאול יש מכל שכבות הציבור מתלמידי חכמים עצומים עד אולטרה מודרנים,
רק רוב הציבור בפרט הרציני מחביא את החזקתו מרב שאול.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 20:52 לינק ישיר 

שרית הנזק גדול מאוד,  אין ספק במלחמה כמו במלחמה, גם אם יש צד מנצח הוא מקריב קרבנות ,וחבל על כל אלה שאבדה להם האמונה הפשוטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 09:59 לינק ישיר 

שלום רב.

אני חסיד גור בן 40+ ורציתי בהזדמנות זו להביע את תחושותי. ואשמח מאד אם זה יגיע לוועדה. ואפילו לרבי שליט"א.

אני חושב שאני מייצג בתחושה הכללית הרבה מחבריי בני גילי פחות או יותר. ואם אני לא טועה. אז גם הרבה מאלו שאני לא מכיר.

כתוצאה ממה שקורה בתקופה האחרונה הפסקתי כליל להאמין בצדיקים. לראות שפתאום אין תורה. אין מידות. ואין רחמים. אחרי שעברתי אצל הלב שמחה. אצל הפני מנחם. וראיתי אבא רחימאי. כמו שקראו בדורות הקודמים לרבי. "גיטער ייד". ועכשיו הכל הולך באלימות. לאו דווקא גופנית. אלא בעיקר התנהגותית. לראות ילדים ובחורים או אברכים צעירים שאני מכיר. מדברים ומתנהגים בצורה כזו מכוערת. נגד בן הפני מנחם. ומדקאשתיק. משמע דניחא ליה. וכו' וכו'.
אין לי שום עניין להאריך בזאת. והדברים ידועים.

כל הנ"ל גרם לי לצערי!!!!! לחוסר אמונה בכללי. וגורם לי להמון תהיות. ואני פשוט מרגיש שאני נופל בהמון דברים. כל החמימות שהיה לי לדברי תורה ולמצוות. נהפכו ליובש. פשוטו כמשמעו. כמה שאני מנסה להתרחק מלדעת. לא עוזר לי ואני שוב ושוב נשאב לתוך זה. היות וכל יום מתפוצצים דברים חדשים. והתנהגויות שאני בשום אופן לא מתחבר אליהם.
לראות כל יום מחדש שאין יראת שמיים במקום הזה גורם לי לנזק חמור. אותנו שחונכנו לאמונת צדיקים. מעשים שאנחנו רואים. עוברים ומרגישים. גורמים לנו לבעיות קשות באמונה בקב"ה.
שוב פעם לצערי הרב.

אין לי שום מחשבה לעבור לקהילה השניה. משום שזה פשוט לא מעניין אותי. אני לא מרגיש "מבקש" יותר. הפנימיות שלי יבשה לגמרי.

תאמינו לי שאני כותב דברים אלו מדם ליבי. ומהלחלוחית שכנראה עדיין נשארה בי. עובדה שאני כותב זאת. משמע שזה מציק לי.

אינני יודע אם אפשר עדיין לתקן זאת אצלי. ושאחזור למצבי הקודם. אבל אני מתחנן. תחשבו על אנשים כמוני שעדיין לא הגיעו למצב שלי. ותשנו כיוון. תחשבו על הדורות הבאים.

יש לי עוד המון לכתוב. על פחדים בשידוכים. על חיי משחק שאני צריך לחיות מהיום. על ילדים ונכדים שלי שאני שומע אותם ומתפלץ. אבל רציתי להעביר רק את עיקרי הדברים. ואני מקווה שמישהו מלמעלה יקח את הדברים לתשומת לבו.

מי יתן שאזכה לתשובה אמיתית ביני ובין קוני. ומי יתן כל עם ה' נביאים. שנוכל להמשיך באמונת ה' ומאמונת צדיקים אמיתיים. ובא לציון גואל.

בתקוה שמכתבי זה יגיע למקומות הנכונים. ושח"ו לא ישתמשו בזה כדי לנגח.

אחד מבני החבורה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 09:58 לינק ישיר 

כַּאֲשֶׁר יַעֲלֶה
אוֹתוֹ הָרַבִּי הַשָּׁמַיְמָה
לְבַדּוֹ יַעֲלֶה לְבַדּוֹ יָבוֹא
כַּאֲשֶׁר יָבוֹא אֶל אִשְׁתּוֹ בַּחֲדַר הַמִּטּוֹת
כֵּן יָבוֹא לִפְנֵי בֵּית הַדִּין שֶׁל מַעֲלָה

וְלֹא יִהְיוּ עִמּוֹ לֹא גַּבָּאָיו וְלֹא חֶבֶר עַסְקָנָיו
וְלֹא יַעַמְדוּ לְפָנָיו שׁוּרוֹת וְלֹא יָבוֹאוּ בְּעִקְּבוֹתָיו
עֶדְרֵי חֲסִידָיו וְלֹא יַעַזְרוּהוּ קַרְקְעוֹתָיו
וְלֹא תְּכוֹל עֵינָיו וְלֹא לֹבֶן זְקָנוֹ

לְבַדּוֹ יָבוֹא אוֹתוֹ הָרַבִּי
לְבַדּוֹ יַעֲמֹד לִפְנֵי שׁוֹכֵן מְרוֹמִים
אֲשֶׁר צֶדֶק וּמִשְׁפָּט מְכוֹן כִּסְאוֹ
וְאֵשׁ לְפָנָיו תֵּלֵךְ וּתְלַהֵט

קוֹל בְּרָמָה אֲזַי יִשָּׁמַע
קוֹל נְהִי וּזְעָקָה וּבְכִי תַּמְרוּרִים
וְתָבוֹא רָחֵל וְתִבְכֶּה עַל בָּנֶיהָ כִּי אֵינָם
בְּנֵי צִיּוֹן הַיְקָרִים הַמְסֻלָּאִים מִפָּז
נַעֲרֵי הַצֹּאן בָּחוּרֵי הַחֶמֶד
שֶׁנֶּעֶקְדוּ עַל מִזְבֵּחַ
סְדוֹם וַעֲמֹרָה

וְתָבוֹא הַתּוֹרָה
וְתִתְבַּע עֶלְבּוֹנָהּ שֶׁבִּטֵּל עִיּוּנָהּ
וְיִזְעֲקוּ שָׁמַיִם עַל הֲטָלַת מוֹרָא וְאֵימָה
וְעַל הָרִשְׁעוּת וְעַל הַדִּיקְטָטוּרָה
שֶׁלֹּא לִשְׁמָהּ

וְתַעֲלֶה שַׁוְעַת הַחֲסִידִים
הַיְּשָׁרִים הַנֶּאֱהָבִים וְהַנְּעִימִים
שֶׁמָּסְרוּ נַפְשָׁם עַל קְדֻשַּׁת הַשֵּׁם
מִנְשָׁרִים קַלּוּ וּמֵאֲרָיוֹת גָּבֵרוּ לַעֲשׂוֹת
רְצוֹן קוֹנָם וְחֵפֶץ צוּרָם
בֶּאֱמֶת וּבְלֵב טָהוֹר

כִּי ה' אֱלֹהֵינוּ
הוּא אֱלֹהֵי הָאֱלֹהִים וַאֲדֹנֵי הָאֲדֹנִים
הָאֵל הַגָּדֹל הַגִּבֹּר וְהַנּוֹרָא
אֲשֶׁר לֹא־יִשָּׂא פָנִים
וְלֹא יִקַּח שֹׁחַד

- - - - - -

פַּעַם אַחַת הִתְפַּלֵּל בְּשַׁבַּת קֹדֶשׁ לִפְנֵי הָעַמּוּד, וּכְשֶׁהִגִּיעַ לַפָּסוּק שׁוֹמֵר נַפְשׁוֹת חֲסִידָיו וּמִיָּד רְשָׁעִים יַצִּילֵם, אָמַר כַּמָּה פְּעָמִים בִּבְכִיָּה גְּדוֹלָה, שָׁאֲלוּ אוֹתוֹ הַתַּלְמִידִים מַה הָיָה כַּוָּנָתוֹ בִּבְכִיָּה וּבְכָפְלוּ כַּמָּה פְּעָמִים הַפָּסוּק רַבּוֹת רָעוֹת וְכוּ', וְעָנָה בְּפֶה קָדְשׁוֹ: אֲשֶׁר רָאָה בְּעֵינָיו פְּקוּחָא שֶׁקּוֹדֵם בִּיאַת הַגּוֹאֵל יִהְיֶה מְפֻרְסְמֵי הַדּוֹר יִמְצָא בֵּינֵיהֶם מְפֻרְסָמִים שֶׁיִּהְיוּ רְשָׁעִים גְּמוּרִים, וְעַל זֶה בָּכָה שׁוֹמֵר נַפְשׁוֹת חֲסִדָיו מִיָּד רְשָׁעִים יַצִּילֵם. (הַשָּׂרָף מֵסְטְרֶעלִיסְק)

כְּשֶׁיָּבוֹא מְשִׁיחַ צִדְקֵנוּ אָז יֵלְכוּ לִקְרָאתוֹ כָּל הַצַּדִּיקִים, וּמַנְהִיגֵי יִשְׂרָאֵל, עִם אֲנָשִׁים הַחֲסִידִים אֲשֶׁר שָׁאֲבוּ מֵימֵיהֶם וְיִהְיוּ בְּנֵיהֶם מַנְהִיגִים כָּאֵלֶּה אֲשֶׁר מָשִׁיחַ צִדְקֵנוּ יֹאמַר לָהֶם גַּשׁ הָלְאָה עִם הַחֲסִידִים שֶׁלְּךָ, (פַּעַם אַחַת אָמַר מְשִׁיחַ צִדְקֵנוּ וֶועְט זַייא זָאגְין פָרְט דִּיר מִיט דַּיְנֶע חֲסִידִים), וְאָז יִקְרְבוּ הַחֲסִידִים וְיִבְכּוּ מְאוֹד וְיֹאמְרוּ מְשִׁיחַ צִדְקֵנוּ מֶה חָטָאנוּ וְאָשַׁמְנוּ הַלֹּא הָיָה לָנוּ אֶמוּנָה כִּי הוּא צַדִּיק אֱמֶת, וּמַה תְּלוּנָתְךָ עָלֵינוּ, וּמְשִׁיחַ צִדְקֵנוּ יָשִׁיב לָהֶם כָּל יָמָיו שֶׁל אִישׁ מֵהַצֹּרֶךְ לְבַקֵּשׁ מֵהַבּוֹרֵא יִתְבָּרֵךְ שְׁמוֹ כִּי יִזְכֶּה לְהִתְקַשֵּׁר בְּצַדִּיק אֶמֶת. וְהַבּוֹרֵא יִתְבָּרֵךְ שְׁמוֹ לֹא יִמְנַע טוֹב מֵהַהוֹלְכִים בְּתָמִים, וְאִם הָיָה רְצוֹנְכֶם בֶּאֱמֶת לְהִתְקַשֵּׁר בְּצַדִּיק אֱמֶת הָיָה מֵאִיר לָכֶם הָאֱמֶת, וּבְוַדַּאי לֹא הָיָה רְצוֹנְכֶם הָאֱמֶת לְהָאֱמֶת. (הַיְּהוּדִי הַקָּדוֹשׁ מִפֶּרְשִׁיסְחָא)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 09:47 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:

"כיון שאת התלמידי חכמים והגבירים שפרשו לקהילת הגר״ש אתם פחות מכירים. אז נראה לכם פרט שתבינו"....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 07:26 לינק ישיר 

שכירות מפנחסי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 06:48 לינק ישיר 

האם קנו את הבניין או שזה שכירות האם זה כל הבניין או רק חלק ?
נדמה לי שזה שייך לאוהל אברהם יוצאי בוכרה של הרב פנחסי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 02:46 לינק ישיר 

בינתיים האור השבועי 

#דבר אמת גליון 44 • היתה לראש פינה / מנחות ציבור ויחיד 

• מראות מבית המדרש החדש בבני ברק ברחוב הירש, שנחנך היום בשיעור תורני מהגאון הגדול הרב מנדל שפרן שליט"א לתלמידי ישי"ג. 

• שיעורו של רבינו ראש הישיבה שליט"א לתלמידי ישי"ג פני מנחם בחידושי הרי"ם. 

מי שאין תוכו כברו אל ייכנס - דברי הפתיחה לשיעור לרגל הצטרפותם של תלמידים חדשים. 

• שיעור בעניין מנחות יחיד וציבור על דברי רש"י בפרשה מרבינו ראש הישיבה שליט"א. 
נאמר בבורו פארק נ.י. ארה"ב תמוז תש"ע. 

• שיעורו של הגה"ח הרב בצלאל ווקסלשטיין שליט"א בענייני החזקה במחלוקת ובין אדם לחבירו. 

• שמחות, הודעות, ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 00:02 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2020 22:17 לינק ישיר 

https://bshch.blogspot.com/2020/06/blog-post_2103.html

הפוסט הבא מיועד לשאינם חסידי גור

רוצים להבין מה הולך בגור?

רוצים לדעת מדוע גור מתחרפנת?

רוצים לדעת למה גור משתוללת בחוסר פרופורציה?

רוצים להבין את הטירוף שבפרוטוקלים שדלפו?

כי הסיפור פה זה קרב אליטות!

יש בגור בערך 6-7 אלף משפחות שאף אחד לא צריך אותם! משפחות עניות, עם כישורים נמוכים, עמי הארץ גמורים, שומרי תקנות ושאר מרעין בישין המיוחסים לגור. המשפחות הללו נדחקות עמוק-עמוק בירכתי העשירון האחרון מכל הבחינות. משפחות אלו מרוכזות בעיקר בערד ואשדוד, אך בכל עיר יש להם נציגות נכבדת.

המאבק על אותם אלפי משפחות נועד רק בכדי להשיג שליטה ביתר ה-4-5 אלף משפחות. הם מצביעי ג נאמנים, משתתפי הפגנות הדוקים ופופקורן דל טעמים לחגי השנה בבית המדרש לצורך צרחת ה״גיט יום טוב״ המפורסמת.

על כל חסיד שפורש לגר״ש נוהגים המשגיחים להצביע על הפארנצ׳עס העמוסים, אגב סיבוב שפם מסתורי וללחוש בערמומיות פולנית אופיינית: הה? מניין עוד נשאר כאן?....

הגר״ש פרס פרוסה כואבת באליטות, לא באספסוף

כיון שאת התלמידי חכמים והגבירים שפרשו לקהילת הגר״ש אתם פחות מכירים. אז נראה לכם פרט שתבינו, שימו לב:

שלושה חסידי גור התפרסמו בתקשורת החרדית בשנה האחרונה:

יהודה סבינר - מתמחה לרפואה.
מנחם אברמוביץ - מצטיין ארצי במועצת רואי החשבון.
אהרון רוזנברג - מצטיין רקטור באוניברסיטת תל אביב (הפקולטה למשפטים היוקרתית שבין הפקולטות!) ומתמחה בבית המשפט העליון.

זה לא מקרה: שלושה מתוך שלושה נמנים על תלמידי הגר״ש

אלו הנתונים לאורך כל הגזרה. אם אתה חסיד גור, ככל שאתה יותר עשיר, מוכשר, מוצלח או תלמיד חכם - הסיכויים שתעבור, היום או אי פעם, לקהילת הגר״ש - עולה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2020 19:35 לינק ישיר 

סיכומים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2020 18:38 לינק ישיר 

פצקו כתב:
ושוב, טוחני המים מכל הצדדים לא מצליחים, בשום אופן, לענות לי על שאלה פשוטה אחת:

"למה זה בכלל אכפת להם"???

נניח שר' שאול חצוף, כפוי טובה,גנב ושקרן.

אני שט ביאכטה בים התיכון עם כמה חברים,
ואנחנו מכריזים על עצמנו כ"ארצות הברית האמיתית"
זה אמור להפריע לאמריקה????

מה קורה פה???

ולא, אל תגידו לי שוב ושוב הפלג והפלג.
זה לא רלוונטי להשוות בין 15 אחוז מהציבור,וממרכז הציבור, שבהחלט היה יכול להגיע ליותר.

לבדיחה הזו של 200 מתוך 10 אלף. שמצליחים להטריף את כל ה10 אלף מדעתם.

משהו פה לא הגיוני.ודורש הסבר אמיתי.

כשקהילה גדולה מאוחדת ומתגאה במנהיג שלה וכמה ממורמרים פורשים זה באמת לא מזיז לאף אחד.

גם אם מנהלים מלחמה ברמה מסויימת על השם על הנדל"ן זה עדיין לא מזיז עצם הפרישה.

אין זה סוד שבגור יש היום אלפי חברי קהילה שאינם חסידים של הרבי ומתביישים בהרבה דברים שנעשו בכ"ד שנות הנהגתו

יש גם קודקדים שמטיפים לאמונה עוורת כשהם בעצמם מלאים בקושיות או כבר במסקנות.

כשקבוצת אנשים "ממורמרים" פורשים ואומרים עד כאן, אנחנו רוצים קהילה תורנית והנהגה בריאה ונורמלית

כל אלו שנלחמים בכל הכוח הם בעצם אלו שבליבם כבר רחוקים ו'האגו' שלהם מקשה עליהם להתמודד מול הטענות

הם לא יכולים להמשיך הלאה בשאננות כי הם עצמם מלאים באותם תסבוכות וקושיות כמו הפורשים

וכדי שיוכלו להמשיך לחיות ולא להיגעל כל פעם שהם מסתכלים במראה

הם מוציאים את שנאתם העצמית על המקום שהם תקועים בו במלחמת ג'יהאד מול הפורשים

המספרים כבר לא משנים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2020 18:18 לינק ישיר 

יש בסיפור הזה טורף ונטרף אך אין שום וודאות שברלינר הנטרף בהתחשב שהפרשה הזאת  הייתה הטריגר לעצמאותו של הראש ישיבה אז הצד של האדמור נטרף בתודעה של הרבה מאוד חסידים...

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 17/06/2020 18:20:54

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מהו שורש המחלוקת בגור ללא משוא פנים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext