בית פורומים בחדרי חרדים

"הכושי" של שס עשה את שלו עכשיו אין בו כל צורך ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/6/2020 08:26 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:

כאחל הוא כאחל, אבל מה תענו על הרמב"ם שהוא הביא. הבדלים ברורים בין גזע לגזע. בין הלבן לשחור, בין היהודי לגוי. גזענות קלאסית שאינה עוברת מבחן בג"ץ.

הרמב"ם שייך לתורה ולא לפקולטות מגדלי השן!

יש סיפור על הרבי מסאטמער שהביע דעתו בענין מקווה שהיה הפוך מהחזון איש, הוא אמר שהוא נוהג כחזון איש...
והסביר כמו שהחזון איש פסק שלא עחתם סופר כך אני נוהג שלא כחזון איש...
ולענייננו הרמבם אמר, אבל חכמינו סברו שלא כרמבם...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2020 08:55 לינק ישיר 
ירו_שלמי

יוחנןש כתב:
כאחל הוא כאחל, אבל מה תענו על הרמב"ם שהוא הביא. הבדלים ברורים בין גזע לגזע. בין הלבן לשחור, בין היהודי לגוי. גזענות קלאסית שאינה עוברת מבחן בג"ץ.

לגופו של דבר, כהה העור המדובר, נראה אציל מדות שעבד על עצמו. וחבל שתנועת ש"ס אינה יכולה להכיל אנשים שמדברים ואומרים את מה שהרבה רבנים (בפרט הש"ס ניקים) מדברים בשיעוריהם ושיחותיהם תמידין כסדרן.
מצד שני, טוב שנדע - רבנים הם סוג א', ואינם מתאימים להיות חכי"ם שהם סוג ב'. האליטה שלנו היא הרבנית ולא הפוליטית.

תוקן על ידי יוחנןש ב- 17/06/2020 08:18:59

יוחנן יקירי, זו לא חכמה להגיב רק כשזה קל ונוח, עדיין מחכה לתשובתך באשכול לא כל כך ישן.. ציפית שלפחות תשתוק בהקשר זה עד שתמצא את הלשון שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2020 09:06 לינק ישיר 

איני זוכר שהשארתי חובה. אתה ורעך הירושליימר (כפי שאני מכיר אותם מעצמי הם הגזענים שבגזענים, צוחקים על כל מי שאינו כמוהם. חוץ מחלק קטן שהם נחיתים), רציתם לשנות את כוונת התורה, בדרך של עייל פילא בקופא דמחטא. ובגילוי פנים שלא כהלכה, העיקר להצדיק את החשיבה המודרנית, שהוא כולה שקר, ועל כן נתתי לקוראים לשפוט בעצמם...
אינני כחלק מהחברים פה, שמנסים להצדיק את עצמם בכל מחיר, העיקר לומר את המילה האחרונה, הנני נוהג להשחיל את עמדתי במקום שהיא לא נאמרה ולא נשמעה עדיין. אך משהיא נאמרה, חבל על האנרגיה להישאר חכם וצודק ירא הקהל וישפוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2020 09:21 לינק ישיר 
ירו_שלמי

יוחנןש כתב:
איני זוכר שהשארתי חובה. אתה ורעך הירושליימר (כפי שאני מכיר אותם מעצמי הם הגזענים שבגזענים, צוחקים על כל מי שאינו כמוהם. חוץ מחלק קטן שהם נחיתים), רציתם לשנות את כוונת התורה, בדרך של עייל פילא בקופא דמחטא. ובגילוי פנים שלא כהלכה, העיקר להצדיק את החשיבה המודרנית, שהוא כולה שקר, ועל כן נתתי לקוראים לשפוט בעצמם...
אינני כחלק מהחברים פה, שמנסים להצדיק את עצמם בכל מחיר, העיקר לומר את המילה האחרונה, הנני נוהג להשחיל את עמדתי במקום שהיא לא נאמרה ולא נשמעה עדיין. אך משהיא נאמרה, חבל על האנרגיה להישאר חכם וצודק ירא הקהל וישפוט.

הרוצה לשקר ירחיק עדותו, אל תענה מרחוק, תתייחס לדברים באשכול המתאים. זה אתה שפירשנת שם כמו ילד בחיידר ללא טיפת העמקה.

(אגב, ואתה לא ירושליימר? הסגנון של טעויות הכתיב שלך פה ושם (לא הרבה) נראה די צ'אלמרי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2020 10:03 לינק ישיר 
פלדלפי

יוחנןש כתב:

לגופו של דבר, כהה העור המדובר, נראה אציל מדות שעבד על עצמו. וחבל שתנועת ש"ס אינה יכולה להכיל אנשים שמדברים ואומרים את מה שהרבה רבנים (בפרט הש"ס ניקים) מדברים בשיעוריהם ושיחותיהם תמידין כסדרן.
מצד שני, טוב שנדע - רבנים הם סוג א', ואינם מתאימים להיות חכי"ם שהם סוג ב'. האליטה שלנו היא הרבנית ולא הפוליטית.

אַבְטַלְיוֹן אוֹמֵר, חֲכָמִים, הִזָּהֲרוּ בְּדִבְרֵיכֶם, שֶׁמָּא תָחוֹבוּ חוֹבַת גָּלוּת וְתִגְלוּ לִמְקוֹם מַיִם הָרָעִים, וְיִשְׁתּוּ הַתַּלְמִידִים הַבָּאִים אַחֲרֵיכֶם וְיָמוּתוּ, וְנִמְצָא שֵׁם שָׁמַיִם מִתְחַלֵּל

ססב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2020 14:26 לינק ישיר 

כאחל כתב:
מעניין  אם  "הכושי" של ש"ס, שהובא ע"י הציונים, לצרכם הם, מספר בשיעורו שהם פופלרים ונתנים לפני קהל רב,
את העובדות הבאות:

הרמב"ם כבר התייחס לשחורים כאל אנשים "שאינם במדרגת בני אדם"
 בסוף המאה ה12הרמב"ם כתב ב"מורה נבוכים" (על פי תרגום אבן תיבון): "ודין אלו כדין בעלי חיים שאינם מדברים, ואינם אצלי במדרגת בני אדם, ומדרגתם בנמצאות למטה ממדרגת האדם ולמעלה ממדרגת הקוף, אחר שהגיע להם תמונת האדם ותארו והכרה יותר מהכרת הקוף" (ג', נ"א)."

אצל חז"ל "כושי" זוהה עם כיעור (נדרים ט', י') ועם שכרות (קידושין מ"ט, ב') ונתפס כמין מום מולד (ברכות נ"ח, ב'). חז"ל אף הגדילו ודחו את האפשרות שמשה היה נשוי לאשה שחורה, ובתרגום אונקלוס הוחלפה המילה "כושית" במילה "שפירתא", המילה הארמית ל"יפה", כאילו היה מדובר במקרה מיוחד של לשון סגי נהור. חז"ל גם מצאו הסבר תיאולוגי כדי להצדיק את העבדות שבה נתונים ה"כושים": אבי אבותיהם חם ראה את ערוות אביו נח (בראשית רבה ל"ו, ז').
========================================
נכתב מחוץ לישות הציונית, ביום חול.

איהר קוקט זיך אַרום , זיצט איהר צווישען צוויי גויים . ביידע שווארצע 

כאחל, זו שחיתות, נבזות עקמומיות ורוע לב, להוציא את הרמב"ם מהקשרו הברור, לתלות בו בוקי סריקי, והכל במטרה להטריל.
כל המעיין בפנים יראה ברור, שהרמב"ם מדבר שם על אנשים אתאיסטים, כאלו שאינם מאמינים באלוקות. עליהם הוא מתבטא שאינם במדרגת בני אדם.
הוא מדבר על השפלות והפחיתות שבצורת חיים שכזו. לא על כושים מצד העניין הגזעי, ולא קרוב לכך.
בזמן הרמב"ם, אלו בלבד (ועוד אחרים שהרמב"ם מזכיר שם) היו בהנהגה שכזו. זו הסיבה שהרמב"ם הזכירם, ולא כל עיוות אחר שמנסה הכאחל להכניס בדבריו.

תוקן על ידי אשקול ב- 17/06/2020 14:27:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2020 15:33 לינק ישיר 
מצדרביעי

ליידוסית כתב:
מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

ליידוסית כתב:
מתברר שהרבנים טועים פעם אחר פעם.
כשביקשנו פריימריז קיבלנו תשובה. שיש דעת תורה הצופה למרחוק.

באמת הגיע הזמן להפסיק לייחס לכל מיני רבנים כוחות מאגיים עליונים כאילו הם סגני השם בשמים.
הם בני אדם רגילים במקרה הטוב. אין להם שום שמץ ויכולת להבין בפוליטיקה. ועדיף שיתעסקו במה שהם טוענים שעושה אותם רבנים ולא להכנס לנו לחיים הפרטיים.

הכל כסף, ביזנס, כבוד, וג'ובים לחברים

נשלח מהאנדרואיד שלי

מעניין, כי אני דווקא שמעתי שהרב שך כן היה בעד פריימריז ודווקא גפני החליט למסמס את זה...

אז אתה טוען שגם הרב שך היה אפס בהנהגה והיה נגרר אחרי העסקנים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

או שגם מנהיג חזק מחליט על מה להתעקש ואיפה לוותר...
אחפש בל"נ בהמשך את המקור לתמיכת הרב שך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 04:12 לינק ישיר 

אני ירושלמי אסלי, מקורי, מיטן לבוש, ומעולם, מעולם לא חלפה במוחי מחשבת פסול גזענית. אני לא מעוות את דברי קודשו של הרמב"ם רק כי איזה ניק מטומטם איראני כתב משהו. הרי הוכח כאן, ומגיע לירושלמי כל הכבוד על כך, שהרמב"ם לא אמר שום דבר על צבעם של הכושים ורמתם הגנטית, אלא שבמקרה הם מנותקים מכל עומק, כמובאר שם.

לא אי הגזענות שלנו נובעת מליבליזם מזוויף השאוי על כל מי שקצת עיניו בראשו, ארלא ההפך, הגזענות שלך מקורה בגזענות ההארית, האבולוציונית, והגרמנית...

אנחנו לאידך גיסא דוקא שואבים ממימי התורה שאין בה גזענות. אם מצאת בתורה גזענות, זה ריק ממך, ולא בתורה.

ואגב, שאיש לא יחשוב בי שאני בקי במו"נ, פשוט היה ברור לי שלא יכול להיות שהרמב"ם יגיד דבר הבל כזה. אין לרשעות הזו שום שחר. רק רשעים כמו כאחל ומלחכי פנכתו עוד מביאים את המו"נ לראיה לעיוותם את התורה.

תעוותו את חייכם, אבל אל תגעו בתורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 11:22 לינק ישיר 

אויש כאחל כאחל , בטח יש מדור מיוחד בגיהנום לאנשים כמותך שמזלזלים בברואיו של הקב"ה ועוד בשם התורה הקדושה . זה שהמוח שלך עובד בצורה מעוותת ידוע כבר , אבל למה בשם התורה למען ד' ??? הרי הקדוש רבי אלעזר בן רבי שמעון בר יוחאי התנצל בפני אותו אדם על ששאל אותו כמה מכוער הוא והאם כל בני עירו מכוערים כמותו ! רבי אלעזר הצדיק שהיה רכוב על החמור שיש שפרשו על משפט זה שרכב על החומריות ממש , ידע בעצמו שחטא !!! ואפילו שיש מפרשים שלא התכוון לכיעור חיצוני כלל אלא למצב הרוחני של אותו אדם ... אבל אתה כאחל ? - מה פתאום , אתה הכי צודק שבעולם !!! כי הרי איך תתרץ את השנאה והדחייה שינקת כל השנים ? ומה יעשה הנער ולא יחטא ? ואולי יש לדון אותך לכף זכות ולומר שאתה תינוק שנשבה , תינוק שנשבה בדעות קדומות וכוזבות והשקפה לא בריאה בלשון המעטה . אומרים שרשעים עומדים בפתחו של גיהנום ואינם חוזרים בתשובה , אני מקווה מאוד בשבילך שאתה לא נמנה ביניהם !!! ועוד סיפור קטן לסיום : בני ישראל במדבר בכו על הקישואים , הבצלים והאבטיחים שאכלו במצריים ועכשיו חסרים להם , שאל החפץ חיים זי"ע : הרי במן היה כל טעם שרק רצו , הרי שאם רצו אבטיח יכלו לחשוב אבטיח וזה היה הטעם שטעמו אז למה הבכייה ??? - התשובה היא שיותר קל לבכות מאשר לחשוב ! ואני אקיש את זה לכאחל : שיותר קל לו לשלוף ולגרוס ולהביא דוגמא כתובה מהנשר הגדול רבי משה בן מיימון זי"ע ולפרש אותה איך שנוח לו מאשר להעמיק ולעיין ולהגיע לאמת . כבר אמרתי שחילול שם שמיים לא שייך רק דווקא אצל החילונים ?

תוקן על ידי ליאתליאת ב- 18/06/2020 11:24:13

תוקן על ידי ליאתליאת ב- 18/06/2020 11:40:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 11:56 לינק ישיר 

הכול אשם דרעי !!
איפה הוא היה כל הזמן ???הדרשה הרי לא חדשה .??
מענין שפתאום נזכרו בקלטת דקה לפני שהוא מתמנה לחבר כנסת.
לכאורה זה מהלך מתוכנן !!לדרעי ושאר פודליו לא איכפת מאתיופים כי הם טובים רק בתור בשר תותחים בבחירות !!
מעולם דרעי לא חשב לתת יצוג בכנסת וזה היה תרגיל מכוער
להשתמש ולזרוק !!
ואחרי זה כל תמימי הבוחרים יגידו שהם מצביעים שס בגלל זכר
הרב עובדיה זצל !!
ההתנהלות הזאת מבזה את זכר הרב עובדיה זצ"ל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 14:08 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:
פלדלפי

יוחנןש כתב:

אַבְטַלְיוֹן אוֹמֵר, חֲכָמִים, הִזָּהֲרוּ בְּדִבְרֵיכֶם, שֶׁמָּא תָחוֹבוּ חוֹבַת גָּלוּת וְתִגְלוּ לִמְקוֹם מַיִם הָרָעִים, וְיִשְׁתּוּ הַתַּלְמִידִים הַבָּאִים אַחֲרֵיכֶם וְיָמוּתוּ, וְנִמְצָא שֵׁם שָׁמַיִם מִתְחַלֵּל

ססב

מה מים רעים יש בדבריו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2020 01:27 לינק ישיר 

שרית560 כתבה:

הכול אשם דרעי !!
איפה הוא היה כל הזמן ???הדרשה הרי לא חדשה .??
מענין שפתאום נזכרו בקלטת דקה לפני שהוא מתמנה לחבר כנסת.
לכאורה זה מהלך מתוכנן !!לדרעי ושאר פודליו לא איכפת מאתיופים כי הם טובים רק בתור בשר תותחים בבחירות !!
מעולם דרעי לא חשב לתת יצוג בכנסת וזה היה תרגיל מכוער
להשתמש ולזרוק !!
ואחרי זה כל תמימי הבוחרים יגידו שהם מצביעים שס בגלל זכר
הרב עובדיה זצל !!
ההתנהלות הזאת מבזה את זכר הרב עובדיה זצ"ל.

אבל יש להם ייצוג בש"ס פתח תקווה...
וחוץ מזה מישהו יודע האם הילדים האתיופיים חכמים? הם משתלבים בחברה הישראלית?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2020 19:38 לינק ישיר 

שמעתי שגם בפתח תקוה מתכוונים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 09:02 לינק ישיר 
פלדלפי

יצחקהספרן כתב:
פלדלפי כתב:
פלדלפי

יוחנןש כתב:

ססב

מה מים רעים יש בדבריו?

לצערי נשמט מהספר כל מה שכתבתי ....

אני ישתל 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 23:06 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

ליידוסית כתב:
מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

ליידוסית כתב:
מתברר שהרבנים טועים פעם אחר פעם.
כשביקשנו פריימריז קיבלנו תשובה. שיש דעת תורה הצופה למרחוק.

באמת הגיע הזמן להפסיק לייחס לכל מיני רבנים כוחות מאגיים עליונים כאילו הם סגני השם בשמים.
הם בני אדם רגילים במקרה הטוב. אין להם שום שמץ ויכולת להבין בפוליטיקה. ועדיף שיתעסקו במה שהם טוענים שעושה אותם רבנים ולא להכנס לנו לחיים הפרטיים.

הכל כסף, ביזנס, כבוד, וג'ובים לחברים

נשלח מהאנדרואיד שלי

מעניין, כי אני דווקא שמעתי שהרב שך כן היה בעד פריימריז ודווקא גפני החליט למסמס את זה...

אז אתה טוען שגם הרב שך היה אפס בהנהגה והיה נגרר אחרי העסקנים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

או שגם מנהיג חזק מחליט על מה להתעקש ואיפה לוותר...
אחפש בל"נ בהמשך את המקור לתמיכת הרב שך.

או שמחליטים לו...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > "הכושי" של שס עשה את שלו עכשיו אין בו כל צורך ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.