בית פורומים בחדרי חרדים

שהיינו בעבר קוף, מותר! שנהיה בעתיד פרה, אסור! למה??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/6/2020 00:08 לינק ישיר 
שהיינו בעבר קוף, מותר! שנהיה בעתיד פרה, אסור! למה??

מה ההבדל בין המדענים הנאורים שסוברים שהמוצא שלנו מגיע מהקוף, וזה מה שנקרא נאור ומדעי, לבין להגיד שמישהו יתגלגל בעתיד בפרה, שזה חשוך ופרימיטיבי.

יש הבדל?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 12:27 לינק ישיר 

לדעתי אם זה היה רק מצחיק אותם זה היה נתפס כסוג של קוריוז, הבעיה לדעתם כשאנשים משתמשים באמונות "מפחידות" כדי לשכנע את קהל עדתם בצדקת דרך מסויימת, וזה כלי שיכול להיות מנוצל לרעה ע"י אותם משפיעים לפעמים, ויש כבר דוגמאות לרבנים "מזוייפים" שעשו מעשים שלא ייעשו (ע"ע ברלנד) או שהשפיעו פסיכולוגית לרעה על מאמינהם (ע"ע לב טהור).

אמנם אתה צודק שכשמישהו מכריז שמי שיחלל שבת יישרף בגהינום אף אחד לא מתקומם, ופה היית יכול לשאול איפה ההבדל? כנראה שכשזה דברים ידועים לכל אז "כיון דדש, דש" אבל בדברים מוזרים/חדשים יש יותר "הפחדה".

או שזה מקומם דווקא כשזה מחבר דברים גשמיים כסיבה ותוצאה ואז באמת נפתח פתח להשפעה מסוכנת על אנשים, וההתקוממות היתה כמדומני דווקא על הקטע שהוא אמר שנשים חולות בסרטן בגלל חוסר צניעות, ואז מה מונע ממישהו משפיע לומר לאישה "אין לך מה לדאוג מסרטן כי את הולכת בצניעות" ובעצם לסכן אותה (ולמי שחושב שזה הזוי, תראו איך ברלנד גרם למאמיניו לוותר על טיפולים בסרטן ולקחת מנטוס)
מלבד זאת שכל מי שמתיימר לדעת למה דברים רעים/טובים קורים בעולם שוכח את מה שנאמר בפרקי אבות "אין בידינו לא משלוות רשעים ואף לא מייסורי הצדיקים"..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 11:14 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

תמניא_אפי כתב:
ירו_שלמי כתב:
ירו_שלמי

תמניא_אפי כתב:
מה ההבדל בין המדענים הנאורים שסוברים שהמוצא שלנו מגיע מהקוף, וזה מה שנקרא נאור ומדעי, לבין להגיד שמישהו יתגלגל בעתיד בפרה, שזה חשוך ופרימיטיבי.

יש הבדל?

נשלח מהאנדרואיד שלי

אילו אמר שכולנו נתגלגל בקופים/פרות מקסימום היו צוחקים, וזה כל ההבדל. (לא אומר כלום לגבי התוכן).

זאת אומרת שהדגש על שכר ועונש מקומם וכנראה גם מפחיד אותם.

אז מצאו דרך להתמודד עם זה. הורגים את השליח.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה משווה בין משהו אמוני למשהו מדעי.

אם כבר תשאל למה המאמינים בגלגולים צוחקים על המאמינים ב72 הבתולות בגן עדן?

צוחקים? שיצחקו עד מחרתיים! אין לי שום בעיה עם זה!

מה שמפריע לי זה האמוציות שנלוות לכל המתקפות שהם ממש לא באים ממקום של צחוק.
משום מה משהו בדברים האלו מקומם אותם וכמעט מוציא אותם מדעתם.

מעניין אותי האנליזה של התופעה הזאת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 11:09 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
ירו_שלמי כתב:
ירו_שלמי

תמניא_אפי כתב:

יש הבדל?

נשלח מהאנדרואיד שלי

אילו אמר שכולנו נתגלגל בקופים/פרות מקסימום היו צוחקים, וזה כל ההבדל. (לא אומר כלום לגבי התוכן).

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה משווה בין משהו אמוני למשהו מדעי.

אם כבר תשאל למה המאמינים בגלגולים צוחקים על המאמינים ב72 הבתולות בגן עדן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 11:04 לינק ישיר 

יצחקהספרן כתב:
אדם_ה1 כתב:

תמניא_אפי כתב:

יש הבדל?

נשלח מהאנדרואיד שלי

ההבדל הוא שהתיאוריה שיש קשר משפחתי בין האדם לקוף מתבסס על כל מיני צורות אמצע בינהם שגילו בחפירות (זה כמובן לא מוכיח ב100%, לכן זאת רק "תיאוריה"), לעומת טענה על גלגולים שלא מסתמכת על שום דבר ממשי ומבחינה מדעית היא שוות ערך לטענת מפלצת הספגטי המעופפת..

אני כל פעם נדהם מחדש עד כמה המתקראים חרדים כותבים דברי כפירה מרעילים

נשלח מהאנדרואיד שלי

מה מדהים אותך, שחלק מהמדענים התבססו על תגליות ארכיאולוגיות כדי להמציא את תיאוריית מוצא האדם, או שלגלגולים אין הוכחות ממשיות להתבסס עליהן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 10:08 לינק ישיר 
ירו_שלמי

תמניא_אפי כתב:
ירו_שלמי כתב:
ירו_שלמי

תמניא_אפי כתב:

יש הבדל?

נשלח מהאנדרואיד שלי

נשלח מהאנדרואיד שלי

כמובן שזה הקו הכללי, אבל הם קיבלו הפעם נשק מוצלח, בגלל המשוואה הכוללת נשים ופרות (בנוסף למשתנים הרגילים - צניעות וגיהנום), זה הכי טוב שיכלה התקשורת לקבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 09:48 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:
ירו_שלמי

תמניא_אפי כתב:

יש הבדל?

נשלח מהאנדרואיד שלי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 09:43 לינק ישיר 
ירו_שלמי

תמניא_אפי כתב:

יש הבדל?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 04:44 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

תמניא_אפי כתב:

יש הבדל?

נשלח מהאנדרואיד שלי

ההבדל הוא שהתיאוריה שיש קשר משפחתי בין האדם לקוף מתבסס על כל מיני צורות אמצע בינהם שגילו בחפירות (זה כמובן לא מוכיח ב100%, לכן זאת רק "תיאוריה"), לעומת טענה על גלגולים שלא מסתמכת על שום דבר ממשי ומבחינה מדעית היא שוות ערך לטענת מפלצת הספגטי המעופפת..

אני כל פעם נדהם מחדש עד כמה המתקראים חרדים כותבים דברי כפירה מרעילים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 01:38 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

יש הבדל?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 01:33 לינק ישיר 

המקור הקדום שמכיר בגלגולים לתיקון הנפש הוא דווקא דת ההינדואיזם/בודהיזם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2020 22:12 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:

A_Smithee כתב:

בוודאי שהגלגולים הם אמונה יהודית - היו ויש יהודים שמאמינים בזה, עדכדי כך שרב סעדיה גאון היה צריך להתנגד בפירוש לאמונה הזאת
גם הקראות היא אמונה חהודית באותו מובן

אז גם עגל הזהב, האשרה, המולך, הבעל וכיו"ב הם אמונות יהודיות הרי התנ"ך מספר לנו שיהודים עבדו את האמונות האלה.

הטענה של רס"ג אינה שאין יהודים שמאמינים בכך אלא שאין מסורת לאמונה כזאת.

ואם רס"ג אינו מכיר אמונה כזאת שהגיעה דרך הקבלה ממשה בסיני ועד ימיו, כנראה שהאמונה הזאת הגיעה ממקור זר ליהדות, כמו האמונות הנ"ל.

לרוב אלו שכותבים הדברים הללו גם לא מאמינים בעיקרי האמונה,
כמובן שאני מדבר על על לץ זד הזה ולא על האילן הגדול בישראל שהוא מסתתר מאחוריו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2020 20:55 לינק ישיר 

A_Smithee כתב:

בוודאי שהגלגולים הם אמונה יהודית - היו ויש יהודים שמאמינים בזה, עדכדי כך שרב סעדיה גאון היה צריך להתנגד בפירוש לאמונה הזאת

אז גם עגל הזהב, האשרה, המולך, הבעל וכיו"ב הם אמונות יהודיות הרי התנ"ך מספר לנו שיהודים עבדו את האמונות האלה.

הטענה של רס"ג אינה שאין יהודים שמאמינים בכך אלא שאין מסורת לאמונה כזאת.

ואם רס"ג אינו מכיר אמונה כזאת שהגיעה דרך הקבלה ממשה בסיני ועד ימיו, כנראה שהאמונה הזאת הגיעה ממקור זר ליהדות, כמו האמונות הנ"ל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2020 15:43 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
יש הבדל?

אם אתה שואל ברצינות, הטענה שהיינו בעבר קופים (אם לדייק שלכל בעלי החיים מוצא משותף ושמבעלי החיים הקיימים היום אנחנו והשימפנזים התפצלנו מאב קדמון משותף), היא לא עלבון, איחול או עונש אלא טענת עובדה (נכונה או לא), הח"כ המיועד משס טען שנשים נענשות בכך שהופכות לפרה בגלל שעשו משהו רע, שבאה עליהם מחלה פלונית בגלל שעשו מעשה אלמוני, בכך הוא שופט אותן (לא לטובה) וכמובן מרגיז

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2020 15:33 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2020 14:14 לינק ישיר 

asher177 כתב:
הגלגולים אינה אמונה יהודית ואין לה זכר בדברי חז"ל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אכן. אמנם יש לסייג שיש איזו דעה באחרונים (הגר"א) שספר הזוהר הוא ספר יהודי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > שהיינו בעבר קוף, מותר! שנהיה בעתיד פרה, אסור! למה??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext