|
|
| נשלח ב-17/6/2020 22:15 |
|
| |
איני_מכיר
| בונדמן כתב: |  |
וגם " צ'ונט "
הח"ס כותב באחד ממכתביו ששפת לשון הקודש מיועדת להשתמש לדברי תורה ותפילה ולא רצו להשתמש בה לשפת היום יום, על כן השתמשו בשפת האידיש שהיא מיוסדת אמנם על תרכובות של שפות זרות אך את השפה כוננו בצורה כזאת שרק היהודים משתמשים בה ולא הגויים, בכדי שעל ידי זה נהיה בדלים מהגויים ומשפתם שמעורב בהם תוכן זול וגס,
וזה הבעיה בעברית שעל ידיה אנחנו חטיבה אחת עם כל הזבל הרחובי והחילוני באין חוצץ, |
|
לפני השואה מי שדיבר יידיש היה חטיבה אחת ל"ע עם כל הזבל הרחובי והמשכיל והרפורמי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2020 22:37 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | להצהיר שעיברית איננה לשון הקודש זו בורות .
אמנם ישנן מילים מסויימות שאב"י בכוונה (או מתוך טיפשות)שינה את משמעותן
אבל לשון הקודש ועיברית זה היינו הך
הלשון של המשנה איננה הלשון של התנך . וכי לשון המשנה איננה לשון הקודש
אפילו שפת הנביאים שונה משפת התורה עצמה (למבינים) .... |
| בנותן טעם, גם לשון הנביאים שונה מלשון הנביאים בדור אחר. ספר ישעיה הוא כמדומני הספר עם הכי הרבה מילים יחידאיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2020 00:10 |
|
| |
השפה העברית המודרנית מבוססת על לשון משנה ולא על לשון התנך. כך כתבו גם כל הראשונים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2020 00:59 |
|
| |
| אויר_ים כתב: |  | שאת המילים "לעמדע'ס' ו "שטייגען".... הם אומרים באיזה הבהרה אידשאית נשגבת.. פחחח נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני במקומך הייתי מתבייש לכתוב "לעמדע'ס", באותו עמוד שבו אתה כותב שלשכוח את האידיש זו בושה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2020 01:21 |
|
| |
בונדמן
לכל הבורים ועמי הארץ דפה המדומיינים שעברית היא שפת התנ"ך ושפת המשנה והראשונים, הנכם מוזמנים ללמוד היטיב את הספר הנפלא 'בנין שלם - שפה ברורה' שחיבר הרב אפרים כהנא מזכרון יעקב, בו הוא מראה אחד לאחד, איך העברית של ימינו רחוקה שנות אור מלשון הקודש, הן בתיבות פרטיות, והן בתחביר משפטים, ובמשמעויות הלשונות ועוד,
אחר כך נדון הלאה.
תוקן על ידי בונדמן ב- 18/06/2020 01:52:58
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2020 01:22 |
|
| |
גם הגרי"ח זוננפלד זצ"ל אחז שהעברית המתחדשת היא לשון הקודש:

|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2020 01:58 |
|
| |
גם אם נניח שהציטוט נכון, עדיין אז דיברו חלקם בלשון קודש במבטא ספרדי, ובכך הם חשבו את עצמם לדוברי עברית ומתקדמים, עכ"פ אותם אנשים שהגרי"ח הכיר, אני מתאר לעצמי שעם בן יהודה וחבר מרעיו הוא אף פעם לא דיבר, ולא שמע את שפתם, ברוך השם מאז ועד הנה התווספו לשפה הזו אלפי מילים משפטים וניבים שהרחיקו אותה סופית מלשון הקודש,
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2020 12:16 |
|
| |
משגיחשליטא
| בונדמן כתב: |  | לכל הבורים ועמי הארץ דפה המדומיינים שעברית היא שפת התנ"ך ושפת המשנה והראשונים, הנכם מוזמנים ללמוד היטיב את הספר הנפלא 'בנין שלם - שפה ברורה' שחיבר הרב אפרים כהנא מזכרון יעקב, בו הוא מראה אחד לאחד, איך העברית של ימינו רחוקה שנות אור מלשון הקודש, הן בתיבות פרטיות, והן בתחביר משפטים, ובמשמעויות הלשונות ועוד,
אחר כך נדון הלאה.
תוקן על ידי בונדמן ב- 18/06/2020 01:52:58 |
|
מום שבך אל תאמר בחברך.
לעצם העניין אני קראתי אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2020 12:19 |
|
| |
כתב לי משתמש בשם רפאל:
שלום,
ראיתי הודעה שרשמת בפורום בחדרי חרדים בנושא ביטויים זרים שחז"ל הכניסו ללשון הקודש.
אתמול בבוקר ראיתי במסכת שקלים פרק ג' משנה ב': "בשלש קופות של שלוש שלוש סאין, תורמין את הלשכה, וכתוב בהן אל"ף בי"ת גימ"ל. רבי ישמעאל אומר יוונית כתוב בהן אלפ"א בית"א גמל"א .... " (המשנה ממשיכה)
אז היוונית, לפחות לדעת רבי ישמעאל, נכנסה גם למקדש.
ואני עניתי לו: תודה רפאל. אגב, שים לב שגם המילה "תורמין" היא מילה מומצאת. שורשה תר"ם והיא נוצרה מהמילה "תרומה" שהיא בכלל שורש רו"ם (מלשון "להרים"). גם המילה "קופה" היא מיוונית... חז"ל יצרו מילים ולא שאלו אף אחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2020 12:27 |
|
| |
עכשיו נזכרתי שגם המילה "לשכה" מקורה לא ממש עברי...
אבל למה לא, תמשיך לדמיין על "שפת הקודש" ותדבר עברית עם תחביר של לשון חכמים משובץ במילים מקראיות עם נגיעות פרסיות יווניות ארמיות ולטיניות.
ותמשיך לנפנף בקדושתה של האידיש.
תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 18/06/2020 12:28:13
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2020 13:20 |
|
| |
המילים - אושפיזין, ספסל, לסטים ועוד רבות מקורן לא בעברית דרך שפה חיה ששואלת ומחדש מילים
|
|
|
|
|