בית פורומים בחדרי חרדים

ועדת הרבנים של גור (נדלן) רוצים לחייב גט אם אחד מבני הזוג הלך לקהילת הגר"ש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/6/2020 20:23 לינק ישיר 
ועדת הרבנים של גור (נדלן) רוצים לחייב גט אם אחד מבני הזוג הלך לקהילת הגר"ש

https://twitter.com/The_Gerrer/status/1273637278343221249

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 18/06/2020 20:24:56

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2020 17:43 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

sasa2 כתב:
קשה לי עם בקורת, בפרט על אנשים שהם בוודאי גדולים ממני, אבל השתתפתי בהלוויתו של הרב לייזרזון, ומה שראיתי שם הדהים אותי, הרבי מגור הגיע ונעמד בפתח בית הלוויות וכדי שהוא יוכל לראות את המיטה הגורים בלא בושה דחפו בחוצפה ובגסות את כל מי שעמד שם על מנת לפלס לרבי שביל נקי מאנשים כדי שיראה את מיטת הנפטר, הם דחפו נער וזקן ותלמידי חכמים שאין לי ספק שהם גדולים לפחות כמו הרב מגור אם לא יותר, ולתדהמתי הרבי לא הניד עפעף למראה הפראות המבחילה הזאת, זה מראה שלא ימוש מזכרוני כי זו הפעם הראשונה שנתקלתי בוולגריות כזאת, אנא מכם חסידי גור היקרים זכרו שישנם עוד אנשים ועדות שצריך לכבד, ויתקיים בכם כל המכבד את הבריות מכובד.

כמעט בכל אירוע שהאדמו"ר מגור מגיע רואים את ההתנהגות הזו.
כך היה בעצרת הבחירות שהייתה לפני כשנה בירושלים כשהאדמו"ר מגור הגיע. גדרות וכובעים עפו, פאות וזקנים נתלשו. 

המוטו הוא מה שלא הולך בכוח הולך עם כוח !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2020 13:01 לינק ישיר 

sasa2 כתב:
קשה לי עם בקורת, בפרט על אנשים שהם בוודאי גדולים ממני, אבל השתתפתי בהלוויתו של הרב לייזרזון, ומה שראיתי שם הדהים אותי, הרבי מגור הגיע ונעמד בפתח בית הלוויות וכדי שהוא יוכל לראות את המיטה הגורים בלא בושה דחפו בחוצפה ובגסות את כל מי שעמד שם על מנת לפלס לרבי שביל נקי מאנשים כדי שיראה את מיטת הנפטר, הם דחפו נער וזקן ותלמידי חכמים שאין לי ספק שהם גדולים לפחות כמו הרב מגור אם לא יותר, ולתדהמתי הרבי לא הניד עפעף למראה הפראות המבחילה הזאת, זה מראה שלא ימוש מזכרוני כי זו הפעם הראשונה שנתקלתי בוולגריות כזאת, אנא מכם חסידי גור היקרים זכרו שישנם עוד אנשים ועדות שצריך לכבד, ויתקיים בכם כל המכבד את הבריות מכובד.

כמעט בכל אירוע שהאדמו"ר מגור מגיע רואים את ההתנהגות הזו.
כך היה בעצרת הבחירות שהייתה לפני כשנה בירושלים כשהאדמו"ר מגור הגיע. גדרות וכובעים עפו, פאות וזקנים נתלשו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2020 12:56 לינק ישיר 
אלימות בגור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2020 23:05 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

היצל כתב:
כנראה שממש נפגעת, מבקש את סליחתך. אבל מתכבד להגיב לגופם של עובדות / טענות.

זה בדיוק מה שחצי נזק עשה. הביא לך עובדות שמהוות ראיה שהרבי יודע או לפחות אמור לדעת אם הוא לא טיפש כמוך...

לא הייתי מסתמך יותר מידי על חסידו הנלהב של ר' שאול - חצי נזק - שכמסורת חסידים שוטים מוכנים ומזומנים לעשות הכל כדי להגן על ה"אמת שלהם"..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2020 23:02 לינק ישיר 

יצחק
יש למישהו הקלטה או מכתב מהאדמו"ר מגור
שבו הוא מסתייג מהאלימות והטרור שמופעלים ע"י אנשיו, בניו ונושאי משרות רשמיות בגור, מהחלקים שהוא יודע?
חבל שלא נשמע הסתייגות כזו לפחות בשמו בפורום רשמי
כמו הפורומים והכנסים הרשמיים שנעשו על מנת לעודד טרור ואלימות.

הייתה איזה הודעה מוקלטת שבו האדמו"ר פנה לחסידיו בערב פסח.
בהודעה אמר האדמו"ר "עבדו את ה' בשמחה''. ההודעה חיזקה את חס"ג לקראת קיום מצוות החג בצל הקורנה.
היו עוד הודעות בנושאים הבוערים, מעבר להנ"ל?

משפחות בחסידות שלו מתפרקות [הוא עצמו לא הזמין את בן דודו לשמחות שלו]
יש נתק בין בני משפחה [הוא עשה תנאים של הדרה לפני שהשתתף בשמחה של בן דוד אחר שלו]
ילדים ובחורים במוסדות אצלו עברו הצקות
ישנן הפגנות 
ישנה אלימות
בניו ואנשיו במעגל הקרוב אליו ביותר עוסקים בעניין הזה ללא הרף
המצב הכלכלי של המוסדות והחסידות בשפל שלא היה כדוגמתו

והאדמו"ר לא יודע מכלום?
אין לך אפילו טיפת אימון באישיות שלו? עד כדי כך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2020 22:43 לינק ישיר 

לךתדע1 כתבה:

אם הרבי לא בתמונה בכלל אז בעצם חסידי גור הם חסידים של הוועדות השולטות בחסידות?

לא אמרתי שהרבי לא קיים אבל אכן הרבה מאוד אם לא הרוב זה הועדות והעסקונה הדיקטטורית

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2020 21:58 לינק ישיר 
משתדל לא להשתתף באשכול עם התנגחויות ברמה האישית. לענ"ד יש הבדל עצום בין מתח שקורה במשפחות הכי טובות לצערנו בסכסוכי ירושה,לבין פירוק משפחות, לי אין ספק שהוא לא מעורב במלא הפרטים, ולו רק מהעובדה שמדובר באדם עם אופי מהסס, מה שלא מתבטא בסיפור הזה.

חצינזק כתב:
יש נתק בין בני משפחה [הוא עשה תנאים של הדרה לפני שהשתתף בשמחה של בן דוד אחר שלו]
ישנן הפגנות 
ישנה אלימות

והאדמו"ר לא יודע מכלום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2020 18:08 לינק ישיר 

לנתק ילדים מהורים: מאחורי הקלעים של המרד המטלטל בחסידות גור
פרוטוקול ישיבה שנערכה באחרונה בהשתתפות בכירים בחסידות חושף כיצד תכננו להתמודד עם הפיצול בתוכה בעקבות הקרע בהנהגתה. על הפרק: מתי להורות על גירושים, סילוק ילדים ממוסדות חינוך ואסטרטגיה תקשורתית. "אנחנו במלחמה עם הסטרא אחרא"
יקי אדמקר
יום שני, 22 ביוני 2020, 17:00

הפיצול בחסידות גור, מהגדולות והחזקות בישראל, הגיע לשיאו בסוף השנה הקודמת. זה היה אחד האירועים הכי דרמטיים ומטלטלים במגזר החרדי. מנהיג רוחני, שאלפי משפחות סרות למרותו במשך שנים, נאלץ להתמודד לראשונה בחייו עם אופוזיציה מבית שהציבה מולו הנהגה אלטרנטיבית ובית חדש למורדים. בחסידות ניסו לשמור על איפוק ולשדר עסקים כרגיל, אבל מסמך שנחשף היום (שני) מלמד על הלחץ מאחורי הקלעים גם בימים אלה, תקופה ארוכה אחרי שהכריזו על דיכוי המרד.

המסמך כולל פרוטוקול של ישיבה בהשתתפות בכירים בחסידות - שבה יותר מעשרת אלפים משפחות. בישיבה, שנערכה לפני יותר משבועיים, דנו בהרחבה בדרכי ההתמודדות עם הפיצול. עלו בה שאלות כמו אם יש לדרוש מבני זוג להתגרש כשאין להם ילדים אבל הבעל או האישה הלכו לחצרו של מנהיג המורדים, איך לסלק את ילדי המורדים ממוסדות החינוך, אם משפחה שאחד מבניה הלך לחצר המורדים צריכה לנתק עמו את הקשר ואם על החסידות לשכור יועצי תקשורת ואסטרטגיה לטובת המאבק.

לעיון במסמך המלא

בתחילת הישיבה דיווחו חלק מהחברים בה על אסיפה שהתקיימה יממה קודם שבה השתתפו מנהלות בתי ספר וסמינרים לבנות, ולפי הדוברים "הוצג להם יפה מאוד מדוע לא ניתן ללמוד איתם (עם המורדים - י"א) וחייבים למצוא את הדרך להוציא אותם מבתי הספר שלנו". מהפרוטוקול עולה כי "לא ניתן היה לתת מענה מקצועי לשאלות בהיות והדבר כרוך בייעוץ משפטי". הוועדה סיכמה את האסיפה הזו בין היתר בכך שיש לברר "איך לדבר עם הבנות, איך להפריד חברויות ללא נזקים נלווים" ואיך להגיב "לתלמידות באירועים שונים מזדמנים, מתגלגלים ובטראומות וחששות נולדות".

בישיבה התפתח דיון על הקו סביב "שמירת הקשר עם בן משפחה שעזב". לדבריו של מזכיר הוועדה שהתכנסה, "יש על כך הרבה שאלות. נקודת הקושי היא הורים שאחד הילדים הלך, הם ממשיכים להחזיק איתו קשר, ודורשים מהילדים האחרים שגם כן יחזיקו קשר". המציאות הזו, כך הסביר, יוצרת "מתחים כבדים בתוך המשפחה". בין היתר, בכירי החסידות המליצו "לבנות את מערכת היחסים על כך שיש כאן פגיעה אישית וכאובה וההתנהגות היא בהתאם", והוסיף כי במקרה כזה "חייבים לשמור על הנכדים מהשפעה שלילית".

"הניתוק חייב להיות מלא"
במקרה אחר שבו חברי החסידות הבכירים שאלו איך אב ובן צריכים להתנהל אחד עם השני במקרה שאחד מהם עזב לחסידות של מנהיג המורדים, המסקנה הייתה כי "ברור שההכוונה שניתנת היא כי הניתוק חייב להיות מלא. אסור ומסוכן כל קשר עמם". במקרה שאין אפשרות למעט בקשר, טענו, "על הבן להתנות עם אביו שלא מדברים מטוב ועד רע" על הפיצול בחסידות.

זו אינה הישיבה היחידה שבה התכנסו בכירים בחסידות כדי לדון באסטרטגיה איך להתמודד עם "המורדים". בחסידות ירדו לפרטים הקטנים, כמו למשל סביב חסידים שעובדים ברשת המזון הגדולה "אושר עד" שנמצאת בבעלות חסידי גור, שראשיה מזוהים עם מנהיג המורדים, ועל כך אמרו "אם אין ערבי גיבוש עם ההנהלה הראשית לא אמורה להיות בעיה".

אחד הדברים הכי משמעותיים שעלה בישיבה, והעסיק את חסידות גור, הוא העיסוק התקשורתי בפילוג. במהלך הישיבה דנו אם לשכור את שירותיו של יועץ אסטרטגי חרדי או חילוני. אחד הדוברים טען כי יש לשמור על כך בחשאיות גדולה. "צריך מאד לשמור שלא להוציא כי אנו עובדים עם אנשי מקצוע", זאת בטענה שיש להציג "שזה אמת, גופי תורה ויסודות החסידות. מאוד לא מתאים להתנהל בזה כחברה מסחרית לפי עולם השקר". דובר אחר טען כי "כאן לא עובדים עם אמת. אנחנו חיים בעולם השקר ובמלחמה עם הסטרא אחרא".

המסמך שגרם למבוכה גדולה בתוך חסידות גור, בין השאר בשל החשיבות המופרזת שמייחסים למתפלגים ממנה, הוא לא היחיד. מסמכים נוספים, בהם מיילים, מגלים את השאלות שהוועדה מתמודדת ומכריעה בהן. אם לקיים מחאות מתחת לבתיהם של מתנגדים לאדמו"ר, השתתפות בחתונות של קרובי משפחה מדרגה ראשונה שנטשו את החצר המרכזית ואם לנדות אדם שבמסגרת עבודתו נותן מענה לאנשים המזוהים עם המורדים.

הפיצול בחסידות גור הוא חסר תקדים גם בשל העובדה כי מדובר בחסידות גדולה וחזקה. שמעבר לגודלה, גם השפעתה על העולם הפוליטי היא הדומיננטית ביותר במגזר החרדי. המרד הוא המרד האקטיבי הראשון בתולדות החצר הגדולה בישראל נגד אדמו"ר מכהן, שבה בין היתר קראו תיגר על מנהיגותו.

מי שהוביל אותו הוא הרב שאול אלתר, דמות מרכזית בגור ובן דודו של האדמו"ר, רבי יעקב אריה אלתר. הרב שאול אלתר המכונה "ראש הישיבה" החליט לפרוש בהפגנתיות מחגיגות שמחת תורה בבית המדרש של החסידות בירושלים ולקיים תפילות בהנהגתו למאות תומכים, באולם חלופי.

גור הרשמית, מצדה, הזהירה מבעוד מועד כי אדם שישתתף באירוע, בתפילה או יילך לשיעוריו של הרב שאול יסולק עם משפחתו מהקהילה. במקביל, ובהתעלמות די מופגנת מהאיומים של החסידות הגדולה, מנהיג המורדים הקים בערים מסוימות ברחבי הארץ מוסדות חינוך, אבל הצליח לסחוף אחריו רק מאות משפחות מתוך למעלה מעשרת אלפים. לצעדי המורדים לווה גם סיקור תקשורתי אינטנסיבי ובחסידות גור הרשמית ניסו לשמור על שקט תעשייתי.

המסמכים שנחשפים לראשונה מלמדים כי למרות הניסיון לשמור על איפוק ושקט, מאחורי הקלעים בחסידות לחוצים מאוד מהמתפלגים, ואף שהם נחשבים קבוצה קטנה בגודלה, מוקדשים ל"טיפול" בה ישיבות ארוכות, שעות של דיונים, יועצים אסטרטגיים ותקשורת ועוד.

בחסידות גור נמנעו מלהגיב לידיעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 22:10 לינק ישיר 

עצוב מאוד

כמעט בכל חסידות יש ריבים על משפחה'לוגיה אבל בעשרים שנים האחרונות, בעיקר בגלל אימת המלכות, התרגלו לפתור בעיות בצורה מניחה את הדעת.

חבל שבגור חושבים שמה שלא הולך בכוח ילך ביותר כוח.
וחבל מאוד שאנשים יראי שמים ונשואי פנים נסחפו בכוח ובטרור למעגל הזה.
"רבנים מטעם" ניתן לומר עליהם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 22:05 לינק ישיר 

היצל
לא נעים שאתה משאיר את השאלה הנ"ל פתוחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 20:45 לינק ישיר 

היצלנשלח ב-21/6/2020 18:39

איך יהיה אם הוא לא מודע?

לה''ו. אני בשוק, אני בהלם, אני המוםםםםםםם!!!
לרבי שדרגתו מקביל ל-אל, אין לכל הפחות רוח הקודש?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 19:20 לינק ישיר 
קלעפער

היצל כתב:

זה בדיוק מה שחצי נזק עשה. הביא לך עובדות שמהוות ראיה שהרבי יודע או לפחות אמור לדעת אם הוא לא טיפש כמוך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 19:14 לינק ישיר 

היצל כתב:
אזרחי מדינת ישראל הם אזרחי מדינת בג"ץ / משטרה / פרקליטות?

אין השוואה ואפילו שכן בוועדות למיניהם של החסידות אין אפשרות לחוקק חוקים עם פסקת התגברות 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 18:50 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 18:50 לינק ישיר 

ישנן הפגנות 
ישנה אלימות

והאדמו"ר לא יודע מכלום?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ועדת הרבנים של גור (נדלן) רוצים לחייב גט אם אחד מבני הזוג הלך לקהילת הגר"ש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext