בית פורומים בחדרי חרדים

לטמון את הראש בחול זה לא פיתרון (קורונה).

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/6/2020 13:43 לינק ישיר 
לטמון את הראש בחול זה לא פיתרון (קורונה).

תלמיד בישיבה גדולה בבני ברק חלה עם תסמינים קשים וקיבל הוראה: אל תבצע בדיקת קורונה – שלא יסגרו את הישיבה.
https://ch10.co.il/news/602342

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 04:03 לינק ישיר 

מקבל ביומיים האחרונים כמה וכמה טלפונים משתי ישיבות גדולות ומוכרות בעיר בני ברק, שבשתיהן חוזר אותו מקרה: בחורים מפתחים תסמיני קורונה, ונדרשים על ידי הנהלת הישיבה שלא ללכת להיבדק כדי לא להביא לסגירת המוסד ו"ביטול תורה". באחת מהן דרשו מהתלמיד שלא לדווח למשפחתו. נורא ואיום.
בשני המקרים אין מדובר בישיבות שחזרו לפי מתווה הקפסולות של משרד הבריאות (אלא לפי מתווי קפסולות פרטיים, ללא אישור)
בעקבות התגובות שאני מקבל, מבהיר:
1 הפרטים הועברו למשרד הבריאות, כולל שמות הבחורים החשודים כחולים.
2 מי שביקש ממני לפרסם ולפתור את זה, היו בחורים מהישיבה (כמה וכמה) שחוששים על עצמם. בשלב זה בלי שם הישיבה.

טוויטר אלי ביתאן-כאן מורשת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 18:05 לינק ישיר 

אם הם סוגרים את המוסד הרמטית ולא נותנים לתלמידים להתערבב בקהילה, אז שיהיה להם בסבבה, יחלו כולם, יבריאו בע"ה, הם צעירים, והכל בסדר. 
השאלה אם זה באמת כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 17:59 לינק ישיר 

קהלת כתב:

הבלי הבלים.

בישיבות החסידיות (למעט גור) קורה בשבוע האחרון נס גלוי, בעוד במוסדות החינוך האחרים מכל מגזר וסוג מתגלים מקרי קורונה ונסגרים או הולכים לבידוד. הרי שבישיבות החסידיות פוסח הנגיף על הפתח. ולא מתגלים מקרי קורונה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 17:54 לינק ישיר 

א. מה זה תסמינים קשים?
ב. מה התסמינים בכלל משנים אם אפשר להיות נישא בלי תסמינים בכלל?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 17:47 לינק ישיר 

קהלת כתב:
הבלי הבלים.

מי עוד כקהלת יודע שהכל "הֲבֵל הֲבָלִים הַכֹּל הָבֶל" 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 16:58 לינק ישיר 

סענדי כתב:
הייתי משנה את הכתבה מעט:

תלמידים בהרבה ישיבות! חסידיות המפתחים תסמינים קשים מקבלים הוראה!: אל תבצעו בדיקת קורונה – שלא יסגרו את הישיבה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 14:50 לינק ישיר 

תופעה חמורה ומדאיגה הולכת ותופסת תאוצה בימים האחרונים בקרב כמה קהילות חסידיות גדולות ברחבי הארץ: חסידים מקבלים הוראה בלתי רשמית, אך מכוונת מגבוה, שלא לערוך בדיקות קורונה, למרות שהתפשטות הנגיף הולכת וגוברת.

מעדויות שהגיעו ל'כיכר השבת' עולה, כי בשקט בשקט, מאות ואולי אף אלפי אנשים שבאו במגע קרוב עם חולה קורונה, ואצל חלקם הגדול אף צצו תסמינים, אינם הולכים להיבדק מסיבות שונות - העיקרית שבהן: פחד וחוסר רצון לשבור את השגרה או להישאר עם הילדים בבית ולהפסיד ימי עבודה.

שלומי, המשתייך לחסידות בעלזא, מספר בשיחה עם 'כיכר השבת': "אמי ואחי הקטן חשו בתסמינים, אך בשל הוראה בחסידות לא ללכת להיבדק, הם נשארו בביתם למשך כמה ימים. לאחר שהתסמינים חלפו, הם חזרו לפעילות מלאה, כאשר איש אינו יודע האם הנגיף עדיין נמצא בגופם, ואף אחד בסביבתם הקרובה ביותר אינו מודע לכך שנדבקו".

"היחס בנושא הזה נובע מכך שהקורונה אינה גובה קורבנות בשבועות האחרונים", הוא מנסה להסביר. "אני מכיר עשרות אנשים מהחסידות, בעיקר צעירים, שחלו בנגיף והחלימו ללא שום צורך בבידוד, או בביטול לימודים ועבודה. גם האדמו"ר חושב שהנזקים שנגרמים כתוצאה מהכניסה לבידוד, חמורים יותר מנזקי הקורונה".

חסידות גדולה נוספת, בה ניכרת התופעה החמורה, היא ויז'ניץ. מנחם, תושב השיכון החסידי בבני ברק, מספק הצצה לנעשה מתחת לפני השטח.

לדבריו, בחסידות אין הוראה חד משמעית ללכת ולהיבדק, אך "אלו אשר משמשים בתפקיד חינוכי או ציבורי, נקראים חד משמעית לא להיבדק, משום שבמידה והם יתגלו כחיוביים לנגיף, יצטרכו לסגור את תלמוד התורה או את הישיבה - דבר שלשיטת ראשי החסידות עלול לגרום לנזקים כבדים, ללא צורך אמיתי..."

כיכר השבת

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 14:26 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:

אמיתי? ההוראה הזו?

לצערנו אמיתי!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 14:20 לינק ישיר 

אני יודע מכמה וכמה ישיבות, בחורים המפתחים תסמינים, ופשוט משקיטים אותם, לכו הביתה, אל תעשו בדיקות, הכל יעבור.. הכל כדי שלא יסגרו את הישיבה ח"ו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 14:15 לינק ישיר 

הבלי הבלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 14:13 לינק ישיר 

אמיתי? ההוראה הזו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 14:12 לינק ישיר 

הייתי משנה את הכתבה מעט:

תלמידים בהרבה ישיבות! המפתחים תסמינים קשים מקבלים הוראה!: אל תבצעו בדיקת קורונה – שלא יסגרו את הישיבה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 14:12 לינק ישיר 

ככל שמקור הידיעה הוא אתר חרדים 10, לצערי עד שלא יצויין שם הישיבה מדובר בפייק ניוז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 13:52 לינק ישיר 

לעשות מזבוב פיל זה גם לא פתרון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > לטמון את הראש בחול זה לא פיתרון (קורונה).
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext