בית פורומים בחדרי חרדים

מניות קנייה מהירה ישירה לא דרך הבנק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/6/2020 09:00 לינק ישיר 
מניות קנייה מהירה ישירה לא דרך הבנק

מכירים? יש המלצה אולי?
משהו עם הרשמה זריזה, העברה מהחשבון ונסענו?
אבל עם עמלות טובות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2020 10:13 לינק ישיר 

פיינשמקער כתב:
לךתדע1 כתבה:

לא הבנתי אתם מניחים הנחה שאך טוב וחסד רוצה לשחק באופציות ,ובהתאם לכך, בונים מגדלים באוויר ?אין שום בעיה 
הלכתית לרכוש מניות או תעודות סל למיניהן וכו' כמובן שכוונתי אינה למניות של-חברות שפעילותן כרוכה בחילולי שבת או באיסורים אחרים למשל חברות, אשר עיסוקן, במכירת אוכל לא כשר וכו'.במקרים אלה יש להיוועץ הלכתית.

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 25/06/2020 21:14:42

גם בחברות כאלה יש הבדל בין קניית מניות ישירות מהחברה בהנפקה ראשונית, לבין קניית מניות נסחרות שלמעשה הכסף לא הולך לחברה. רק שאלה של בעלות שלא ברורה משמעותה המעשית החוקית וההלכתית.

נשלח מהאנדרואיד שלי

כמובן שאיני יודעת לפסוק, זו שאלה הלכתית .אבל דיבידנדים שמקבלים מחברות אלה,לא ייחשבו לשותפות בדבר האסור והפקת רווחים מפעילות אסורה ? גם הרכישה בשוק המשני לכאורה תחשב לא פחות חמורה מקנייה בהנפקה ראשונית שכן המניות בידיך יעלו מפעילות  החברה מכאן ואילך ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2020 09:17 לינק ישיר 

לאך טוב וחסד:
כתבתי את הביקורת ללא דיון מעמיק בסוגיה, יכול להיות שאתה צודק- והשקעה רצינית בבורסה כן נחשבת כישובו של עולם.
שיהיה לך בהצלחה ותיתן לנו מעשרות:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 23:50 לינק ישיר 

לךתדע1 כתבה:

לא הבנתי אתם מניחים הנחה שאך טוב וחסד רוצה לשחק באופציות ,ובהתאם לכך, בונים מגדלים באוויר ?אין שום בעיה 
הלכתית לרכוש מניות או תעודות סל למיניהן וכו' כמובן שכוונתי אינה למניות של-חברות שפעילותן כרוכה בחילולי שבת או באיסורים אחרים למשל חברות, אשר עיסוקן, במכירת אוכל לא כשר וכו'.במקרים אלה יש להיוועץ הלכתית.

גם בחברות כאלה יש הבדל בין קניית מניות ישירות מהחברה בהנפקה ראשונית, לבין קניית מניות נסחרות שלמעשה הכסף לא הולך לחברה. רק שאלה של בעלות שלא ברורה משמעותה המעשית החוקית וההלכתית.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 22:20 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:
לךתדע1 כתבה:

הפסקתי להתנצל :)
בכל מקרה מניות בחברה, זה שותפות ולא הימור!
לטוב ולמוטב. כמו שותפות בכל עסק..

נשלח מהאנדרואיד שלי

נראה לי שמומחי הפורם מתריעים על מכירה בחסר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 22:06 לינק ישיר 

לךתדע1 כתבה:

הפסקתי להתנצל :)
בכל מקרה מניות בחברה, זה שותפות ולא הימור!
לטוב ולמוטב. כמו שותפות בכל עסק..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 21:04 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 20:48 לינק ישיר 

אין יותר "ישובו של עולם" מהבורסה... זה לא שיחוק בקוביה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 20:35 לינק ישיר 
מצדרביעי

אשקול כתב:
רק להיזהר שזה לא יהיה "העיסוק העיקרי", מה שהופך את המתעסק ל"משחק בקוביא" לכאורה...
יש לך בסיס הלכתי לסברא הזו?..

משנה סנהדרין  פרק ג' משנה ג':

ואלו הן הפסולין(לעדות), המשחק בקוביא, 

אמר רבי יהודהל, אימתי, בזמן שאין להם אומנות אלא היא, אבל יש להן אומנות שלא היא, כשריןלא

פ
ירוש המשנה לרמב"ם:

ואלו הן הפסולין המשחק בקוביא והמלוה כו': לפי שאמר במה שקדם נמצא אחד מהם קרוב או פסול בא עכשיו לבאר מי הוא הפסול ומי הוא הקרוב.
אמר המשחק בקוביא והוא שחוק ידוע והוא הנקרא בערבי גר"ר ושרטנ"ג על תנאי שמשימין כספים למי שיעשה כך או שלא יעשה שיקח אותן כפי שמסכימין באותו השחוק
ואסור זה לפי שהוא מתעסק בדבר שאין בו תועלת לישוב העולם ומיסודי התורה שהאדם אין ראוי לו להתעסק בעולם הזה אלא באחד משני דברים או בתורה כדי שתשלם נפשו בחכמתה או במלאכה שתועיל לו בהתמדת המציאות או האומניות והסחורות אלא שראוי למעט מאלו ולהרבות בתורה כמו שאמרו רז"ל (אבות פ"ד משנה יו"ד) הוי ממעט בעסק ועסוק בתורה. 

שולחן ערוך חושן משפט לד-טז:
משחק בקוביא והוא שלא תהיה לו אומנות אלא הוא הואיל ואינו עוסק בישובו של עולם ה"ז בחזקת שאוכל מן הקוביא שהוא אבק גזל ולא אקוביא בלבד אמרו אלא אפי' משחקים בקליפי אגוזים וקליפי רמונים וכן לא יונים בלבד אמרו אלא אפי' במשחקים בבהמה חיה ועוף ואומרים כל הקודם את חבירו או כל הנוצח את חבירו יטול בעליו שניהם וכל כיוצא בשחוק זה והוא שלא תהיה לו אומנות אלא שחוק זה הרי זה פסול וכל אלו פסולי' מדבריהם:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 19:11 לינק ישיר 

ברכת החמה. יש לך תסמיני פוסט טראומה משוק ההון ?

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 25/06/2020 19:14:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 08:32 לינק ישיר 

תאמין לי שאני יודע .הבטחה חגיגית ממני. הכסף הולך.תשמע לי ותברח.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 07:37 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:

איבוד כסף נעים שיהיה לך.
אם אתה לא בין אלו המקורבים לצלחת והנהנים ממידע פנים ושאר ירקות יש לך אפס סיכוי להצליח. חבל על כספך .ברח מהר מהדברים הללו.

מה אתה יודע על תכניותי? אפילו אני איני יודע.. מדובר ברכישה ספציפית למניה ספציפית מסיבה ספציפית, ולא במסחר במדדים או ברולטות מסוג אופציות או בכלל ביומיום..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2020 21:53 לינק ישיר 
אשקול

מצדרביעי כתב:
רק להיזהר שזה לא יהיה "העיסוק העיקרי", מה שהופך את המתעסק ל"משחק בקוביא" לכאורה...

יש לך בסיס הלכתי לסברא הזו?..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2020 21:30 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2020 20:41 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:
איבוד כסף נעים שיהיה לך.
אם אתה לא בין אלו המקורבים לצלחת והנהנים ממידע פנים ושאר ירקות יש לך אפס סיכוי להצליח. חבל על כספך .ברח מהר מהדברים הללו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

ממש לא נכון.
מי שמספיק מוכשר ולומד את התחום היטב,
ויודע איך לפזר סיכונים, דווקא מרוויח יפה מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2020 19:55 לינק ישיר 

איבוד כסף נעים שיהיה לך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מניות קנייה מהירה ישירה לא דרך הבנק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext