בית פורומים בחדרי חרדים

הפריימריס באגודת ישראל - חשיפתו של ארי קלמן.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/6/2020 20:21 לינק ישיר 
הפריימריס באגודת ישראל - חשיפתו של ארי קלמן.

מסקנות ראשונות:

1. פרוש גדול יותר מגור בכ-10,000 קולות.
2. ויז'ניץ ההיסטורית, דהיינו ויז'ניץ+ויז'ניץ מרכז+דז'יקוב ויז'ניץ+ויז'ניץ בית שמש - גדולים מבעלזא. הוי אומר: המיקום ההיסטורי של ויז'ניץ לפני בעלזא הוא נכון וצודק. השאלה היא אם הוא עוד נכון וצודק גם כיום כשזה מחולק ל-4 קהילות נפרדות. (לא כללתי את סערט-ויז'ניץ שבבחירות הפנימיות דאז היתה חלק מהסיעה של ויז'ניץ, הסיעה המאוחדת, שכן כיום הוא מזוהה באופן מוחלט עם שלומי אמונים של פרוש).

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2020 18:58 לינק ישיר 
קלעפער

קהלת כתב:
רק 4000 משפחות מתייעצות עם ר' שאול בכל שלב בחייהם, לא יכול להיות. אני חושב ש-9,900 מתייעצות עם ר' שאול בכל שלב בחייהם ורק 100 נמצאות באמת בגור. בחייאת, להביא לאשכול רציני את ההזיות של שאולזון ?

אבל כתוב "לפי מידע מדויק" אתה חולק על מידע מדוייק? לא 3999 ולא 4001 אלא 4000...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2020 17:57 לינק ישיר 

רק 4000 משפחות מתייעצות עם ר' שאול בכל שלב בחייהם, לא יכול להיות. אני חושב ש-9,900 מתייעצות עם ר' שאול בכל שלב בחייהם ורק 100 נמצאות באמת בגור. בחייאת, להביא לאשכול רציני את ההזיות של שאולזון ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2020 14:56 לינק ישיר 

מכתב גלוי לראשי שלומי אמונים ובעלזא!

תם עידן הגמונית גור!!

א. אלפון גור מונה 10 אלף משפחות בישראל (כולל כאלף גרושים ואלמנות)

מתוכם כאלף שאינם בעלי זכות הצבעה בישראל, או אינם גרים בישראל, או אינם חסידי גור ואינם מצביעים לפי הנחיות גור וקיימים באלפון מסיבות כאלו ואחרות.

ב. קהילת הגר"ש אלתר בישראל מונה כיום כ- 330 משפחות שעדיין קיימים באלפון גור למרות שפרשו.

רובם בגילאי 60 ומטה שבביתם בנים ובנות בגילאי שידוכים בעלי זכות בחירה.

ג. מלבד הפורשים קיימים בגור (לפי מידע מדויק) לפחות 4000 משפחות המתיעצים עם הגר"ש אלתר בכל שלב בחייהם ורואים בו את רבם ומורם המובהק ורק עקב פחד ואיומים לא חוצים את הקוים רשמית.

בהתאם לנתונים הנ"ל ברור כי בבחירות פנימיות חשאיות (או בריצה נפרדת של דגל, שלומי אמונים או בעלזא) 50% מהרשומים באלפון גור לא יצביעו לגור!!!

אנא, המשיכו לפעול לבחירות פנימיות ולהורדת אחוז החסימה.
אלפי משפחות אנוסים תולים בכם את תקוותם.
פורסם על ידי בעולמם של חרדים 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 14:20 לינק ישיר 
בקיצור מעניין בראי ההיסטוריה איך זה ייראה שקבוצת תגרנים פולנים ומכמה מדינות הבלקן

הצליחו במשך שנים ועדיים מצליחים להשתלט על המפלגה, לשעבד את הליטאים  ולקבל משרות המגלמות פי כמה וכמה מכוחם הזעיר.
אוח אני מחכה ליום הזה שסוף סוף יקבלו הליטאים  שכל ,ייבעטו להם בעכוזם המדושן עונג, וישאירו את כל עשרות החצרות ותתי החצרות להתעסק ולריב עם עצמם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 14:19 לינק ישיר 

אני מחזיק את האלפון של גור מתשע"ו, עברתי עליו אני כמובן לא מכיר את כולם, אבל עברתי על האיזורים שאני מכיר, ואני חושב שזה מדגם מייצג.
יש שם קצת ניפוח אבל עם קשר..
דהיינו מי שקשור לגור דרך האבא והסבא ומפעם לפעם מראה שם אף האף שלו, מופיע באלפון.
יש בעקבות כך אחוז מסויים של ליטאים עם שורשים גוראיים, או סתם בעלי בתים לא מוגדרים, אבל אין שם אנשים ששייכים לחסידויות אחרות.
יש קצת צדק בזה, כי קשה להגדיר מיהו גערער, לדוגמה: הקבלן משה חיים שינפלד הוא ודאי גערער, (היה חבר בהנהלת המוסדות ונציג בעיריית ב"ב מטעם גור), אבל את הנכדים שלו שלמדו בישיבת חברון קשה להגדיר אם הם ליטאים, או שמא חרדים מודרניים, או געררס, וכהנה רבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 12:08 לינק ישיר 

הרשימות הן מספר המצביעים שהקהילה הביאה לקלפי - מה הם הצביעו שם זה אף אחד לא יודע... 

נתון ששווה לבדוק כמה עוצמה יהודית \ ש"ס \ ימינה היו באותם קלפיות 
בטוח נגלה שהחסידי שווים עוד פחות... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2020 11:46 לינק ישיר 

כל הרשימות הם פייק מוחלט

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2020 09:35 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
בונדמן

מספרים הזויים בחסידויות הקטנות, ואם ככה זה גם בגדולות, אז הכל זה פייק אחד גדול, 

מאקווא = 191 , מי אלו ? הבנים והאחיינים של המאקווא רוב שבעלז ניכסה את רובם לרשימתם ? טאלנא = 301 מי אלו ? טאלנא אשדוד או ירושלים ? רוב האוהדים שלהם הם גורים ,טשערנוביל בני ברק זה רק 718 קול ? מאיפה יש לפרמישלאן 670 קול כמעט כמו טשערנוביל ? פיטסבורג 385 קול ? מאיפה ? מכיר אותם, אין להם חצי מזה, אלא אם הם רושמים את כל המלמדים בחיידר שלהם שהם רובם גערערס ובעלזערס, דאראג רק 841 כולל נשים בחורים מבוגרים שיש להם וגם בנות ? זוועהיל 569 ?  שבט הלוי מספר עגול בדיוק 400 ? (זה סתם חוצפה שהם שירבבו את השם הזה לרשימותיהם, כי מרן הגר"ש ואזנר נזהר והזהיר שקהילתו לא תופיע בשום מסגרת פוליטית וחנוך זייברט אף שיגר התנצלות טלפונית לחברי הקהילה בערב הבחירות האחרונות, מה גם שחלק גדול מהם לא הולכים להצביע כמו שנהג הרב ואזנר זצ"ל בעצמו), ביאלא ב"ב 241 קול, מאיפה ? חלקם הם קנאים כמו הרבי שלא מצביע כי הוא חתן אצל קרעטשניף כפר אתא, דז'יקוב מצהירים שיש להם 150 משפחות, אז איך הם רק 241 קול ? 

נכון שמדובר בדוגמאות קטנות, אבל אם כך הורכבוהרשימות גם אצל הקהילות הגדולות, אז כבר אפשר להבין איך העסק נראה, ידוע לי אישית מידידים שעסקו ברשימות האלו שיש שם הרבה 'פוילע שטיק' גם מצד הגדולים גם מצד הקטנים, 

ואם תאמר, שבאמת החלק הכללי של החסידים קטן בהרבה ביחס לליטאים, לדעתי צריך לבדוק במאסות של קולות שמצליחים להביא מבחוץ הנאמדים ברבבות קולות, ערבים, קשישים מבתי אבות,מסורתיים ספרדים חרדים, (וע"ז נאמר בכותרות העיתונים המפלגתיים למחרת הבחירות 'רבבות יראי ה' קידשו שם שמיים') מי מביא את אותם קולות, הגר"ח קנייבסקי ? השר ליצמן ? חבר מביא חבר בעבודה אישית ? 

תוקן על ידי בונדמן ב- 26/06/2020 01:44:46

צריך לפרסם גם את אחוז ההצבעה של כל קהילה. שנדע כמה מצביעים בפועל יש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2020 01:43 לינק ישיר 
בונדמן

מספרים הזויים בחסידויות הקטנות, ואם ככה זה גם בגדולות, אז הכל זה פייק אחד גדול, 

מאקווא = 191 , מי אלו ? הבנים והאחיינים של המאקווא רוב שבעלז ניכסה את רובם לרשימתם ? טאלנא = 301 מי אלו ? טאלנא אשדוד או ירושלים ? רוב האוהדים שלהם הם גורים ,טשערנוביל בני ברק זה רק 718 קול ? מאיפה יש לפרמישלאן 670 קול כמעט כמו טשערנוביל ? פיטסבורג 385 קול ? מאיפה ? מכיר אותם, אין להם חצי מזה, אלא אם הם רושמים את כל המלמדים בחיידר שלהם שהם רובם גערערס ובעלזערס, דאראג רק 841 כולל נשים בחורים מבוגרים שיש להם וגם בנות ? זוועהיל 569 ?  שבט הלוי מספר עגול בדיוק 400 ? (זה סתם חוצפה שהם שירבבו את השם הזה לרשימותיהם, כי מרן הגר"ש ואזנר נזהר והזהיר שקהילתו לא תופיע בשום מסגרת פוליטית וחנוך זייברט אף שיגר התנצלות טלפונית לחברי הקהילה בערב הבחירות האחרונות, מה גם שחלק גדול מהם לא הולכים להצביע כמו שנהג הרב ואזנר זצ"ל בעצמו), ביאלא ב"ב 241 קול, מאיפה ? חלקם הם קנאים כמו הרבי שלא מצביע כי הוא חתן אצל קרעטשניף כפר אתא, דז'יקוב מצהירים שיש להם 150 משפחות, אז איך הם רק 241 קול ? 

נכון שמדובר בדוגמאות קטנות, אבל אם כך הורכבוהרשימות גם אצל הקהילות הגדולות, אז כבר אפשר להבין איך העסק נראה, ידוע לי אישית מידידים שעסקו ברשימות האלו שיש שם הרבה 'פוילע שטיק' גם מצד הגדולים גם מצד הקטנים, 

ואם תאמר, שבאמת החלק הכללי של החסידים קטן בהרבה ביחס לליטאים, לדעתי צריך לבדוק במאסות של קולות שמצליחים להביא מבחוץ הנאמדים ברבבות קולות, ערבים, קשישים מבתי אבות,מסורתיים ספרדים חרדים, (וע"ז נאמר בכותרות העיתונים המפלגתיים למחרת הבחירות 'רבבות יראי ה' קידשו שם שמיים') מי מביא את אותם קולות, הגר"ח קנייבסקי ? השר ליצמן ? חבר מביא חבר בעבודה אישית ? 

תוקן על ידי בונדמן ב- 26/06/2020 01:44:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2020 01:00 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
חלוקה צודקת היתה אמורה להיות תפקיד אחד לגור (מתוך ה5 תפקידים) רוטציה בין ויזניץ ובעלזא על תפקיד השני, וכל היתר יתחלק ברוטציה לטווח ארוך של יתר החסידויות

לגור לא מגיע יותר ממקום אחד (אלא אם יוכח שהם מייצגים חצרות נוספות), אבל במצב הנוכחי שגור+בעלז+ויזניץ+פרוש הם היחידים שמקבלים תפקידים, במצב כזה לא פלא שגור לקחו יותר,  וכמובן החלוקה לא צודקת ויש לתקנה וגם לחצרות נוספות מגיע לקבל תפקיד, אבל לליטאים מפריע בעין ובלב רק גור, זה לא שהם אוהבים ודואגים לאחרים ולחלוקה צודקת עבורם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2020 00:47 לינק ישיר 

סקופער כתב:
נוירולוג,

איך שלא תחלק את זה, אין שום סיבה בעולם שאם יש לאגו"י 3 ח"כים מכהנים אייכלר, טסלר, חסיד ו2 תפקידים לליצמן ופרוש, וביחד זה 5, לא יתכן שגור יקחו 2 מ-5, דהיינו 20 אחוז מהשלל. האם גור הם 20 אחוז מהחסידים? לא! למי כן מגיע, זו סוגיא אחרת. אבל כמו שהיה עם יעקב כהן וכמו שקורה עכשיו, התחושה היא כאילו הכל שייך לגור והיא עושה טובה ומחלקת קצת לחסידים האחרים. לי כליטאי זה לא ממש מפריע עכשיו אחרי שכבר שמנו את גור במקומה, אבל איפה פרוש ואיפה אייכלר? עכשיו נזכרתם? במקומם הייתי חובר לדגל התורה ומשאיר את גור ווזיניץ בחוץ, שירוצו לבד עם הליכוד...

כבר בתגובתי הראשונה התייחסתי לנושא, וארחיב.

וכן חשוב איך לחלק את זה, אם מחלקים את זה לפי המצב הנוכחי (שאגודת ישראל בכנסת זה גור, ויזניץ, בעלז, פרוש) אז נוצר מצב שלגור שיש להם יותר משיש לויזניץ ובעלז גם יחד יש יתרון, ופרוש אף שלכאורה מייצג יותר, צריך להוכיח את זה אם בפריימיריס או שלפחות בתור התחלה אותן חסידויות יצהירו שפרוש ורק הוא מייצג אותן.

אך אם לפי ייצוג אמיתי, אז צריך לתת לכולם ייצוג כל אחד כפי חלקו, מה שאומר שויזניץ ובעלז אינם יכולים לקחת 2 מקומות אלא להתחלק ביניהם על אותו המקום, וכך חסידיות נוספות לפי החלטתם מי מייצג אותם, האם מאיר פרוש מייצג אותם, או הסיעה המרכזית, או שהם עושים חיבורים אחרים ביניהם ודורשים נציג משלהם.

נ.ב. אתה כבר אדם בוגר ולמדת משהו בחיים, עולם המושגים והערכים של ילדים קטנים לא מתאים לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2020 00:47 לינק ישיר 

חלוקה צודקת היתה אמורה להיות תפקיד אחד לגור (מתוך ה5 תפקידים) רוטציה בין ויזניץ ובעלזא על תפקיד השני, וכל היתר יתחלק ברוטציה לטווח ארוך של יתר החסידויות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2020 00:17 לינק ישיר 

נוירולוג,

איך שלא תחלק את זה, אין שום סיבה בעולם שאם יש לאגו"י 3 ח"כים מכהנים אייכלר, טסלר, חסיד ו2 תפקידים לליצמן ופרוש, וביחד זה 5, לא יתכן שגור יקחו 2 מ-5, דהיינו 20 אחוז מהשלל. האם גור הם 20 אחוז מהחסידים? לא! למי כן מגיע, זו סוגיא אחרת. אבל כמו שהיה עם יעקב כהן וכמו שקורה עכשיו, התחושה היא כאילו הכל שייך לגור והיא עושה טובה ומחלקת קצת לחסידים האחרים. לי כליטאי זה לא ממש מפריע עכשיו אחרי שכבר שמנו את גור במקומה, אבל איפה פרוש ואיפה אייכלר? עכשיו נזכרתם? במקומם הייתי חובר לדגל התורה ומשאיר את גור ווזיניץ בחוץ, שירוצו לבד עם הליכוד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 23:31 לינק ישיר 

מוישה_וחצי כתב:

גור קרוב למנדט, בלז וויזניץ שניהם באיזור שליש מנדט, אח"כ צנז וקרלין באיזור 5 אלף, אח"כ סלונים וביאן באיזור 3 ,אח"כ סרט ויזניץ.

הלו הלו.
תיצמד לעובדות!
גור שווים קצת פחות מ-23 אלף. (קצת יותר מ-0.6 מנדט)
בעלז + ויזניץ ביחד (ללא הויז'ניצים הקטנים) שווים קצת יותר מ-18 אלף. קצת פחות מ-0.5 מנדט)
ושלושתם ביחד (גור + בעלז + ויזניץ) שווים בס"ה כ-41 אלף, קצת יותר ממנדט בודד (כ1.08 מנדט. מנדט זה כ38 אלף).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 23:18 לינק ישיר 

מנהשורה כתב:
כואב הסיפור של ברלינר, אה? לקח לך הרבה זמן להגיב את התגובה החלולה שלך. למעשה לפרוש יש הרבה יותר מליצמן והוא אמור לקבל נציג שני לפני גור.

תגובה טרולית ומטופשת כדרכך בקביעות

התייחסתי לטענה הזו לעיל, זה שאתה חסר הבנה בסיסית זו בעיה שלך, אין לי כוונה להאכיל אותך עם כפית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הפריימריס באגודת ישראל - חשיפתו של ארי קלמן.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext