כפי שעובר הזמן יותר אנשים מגיעים למסקנה שהבדיקות גורמים יותר מזק מתועלת.
1. כי במציאות הבדיקות לא אמינות כ"כ. אני מכיר אישית כמה אנשים שיש להם כל התסמינים כולל שאין טעם וריח והבדיקות יצאו שלילית כמה פעמים (מישהו שמע פעם על מחלה מסוימת בשנים אחרונות שאבדו פתאומי טעם וריח למעט קורונה). ומצד שני מי שמקבל פעם אחד חיובי אף שאין לו תסמינים בכלל שולחים אותו למלון מיידית ששם יש לו סיכוי שבאמת ידבק.
2. לפי רוב המחקרים בארה"ב עיקר המדבקים זה יום יומיים לפני הופעת התסמינים ועד שהתסמינים נעלמים.
3. גל השני במציאות הרבה פחות מסוכן יש בנתיים כ23 מונשמים מתוך יותר מ5000 פעילים. ורובם מגל הראשון עוד.
4. ברגע שאתה מקבל תשובה חיובית אתה יכול לסבך מוסדות שלמים ולמאות אנשים עגמת נפש מיותרת. ואני מכיר המון אנשים שבגלל זה אין להם אפשרות לקנות דברים הכי חיונים בבית בגלל זה. ומסכנים סתם משפחות בכל מיני אופנים.
ובגלל זה הרבה קהילות הגיעו למסקנה. מי שלא מרגיש טוב שישאר בבית עד ההחלמה ולא יזיק לאחרים. והמציאות שבשכונת גאולה ומאה שערים ומכיר עוד הרבה כאלו במקומות אחרים לא עושים בדיקות ולא שמעו בכלל לאחרונה מי שניזק מזה לאחרונה. אע"פ שבמציאות כנראה יש הרבה 'נשאים' אבל לא חולים.
זה מה ששמעתי השבת מהרבה אורחים שהתארחו אצלי. אשמח לשמוע גם דעתכם בנושא מי מזיק יותר ההולך להיבדק או המונע את עצמו להיבדק?
נשלח מהאנדרואיד שלי