| נשלח ב-29/6/2020 16:31 |
|
| |
מאיפה המקור ומה הקשר בין יהדות להסתפקות במועט
תוקן על ידי ברנהארד ב- 29/06/2020 16:31:05
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2021 17:49 |
|
| |
תוקן על ידי ברנהארד ב- 19/09/2021 17:58:12
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2020 12:31 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
עתיד אדם ליתן דין לפני המקום על כל מה שראו עיניו ולא רצה לאכול ממנו
אין השכינה שורה, אלא על חכם גיבור עשיר ועניו.
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 29/06/2020 17:29:26
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 29/06/2020 18:00:27 |
|
איך אני אוהב לראות איך הצביעות זועקת מהמקפידים על עולם הזה הרבה יותר מהעולם הבא בציטוטיהם המתחסדים כמנהג משכילי כל הדורות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-30/6/2020 10:39 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | ולא שיטריח גופו ויענה אותו |
|
זה כולל גם הטרחת לסתות, קיבה ומעיים ועינוי באכילת-יתר, השמנת-יתר והיפודנמי'ה 
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2020 09:54 |
|
| |
שיהיה האדם טבעי, הולך בדרך האמצעי: יאכל מה שיש לו לאכול בשווי, וישתה מה שיש לו לשתות בשווי. ויישב המדינות ביושר ובאמונה. לא שישכון במערות ובהרים, ולא שילבש השער והצמר, ולא שיטריח גופו ויענה אותו (רמב"ם שמונה פרקים, פ"ד)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2020 09:52 |
|
| |
התורה האלוהית לא העבידתנו בסיגופים, כי אם למדתנו את המדה הנכונה בצוותה עלינו לתת לכל כח מכחות הנפש והגוף את החלק המגיע לו בצדק, בלי אשר נבכר את הכח האחד על פני האחרים, כי העדפת הכח האחד מביאה להזנחת כח אחר, אדם הנוטה לצד כח התאוה נחלש בו כח המחשבה, ולהפך. (כוזרי מאמר שני)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2020 09:46 |
|
| |
"הרי לך הכלל האמתי, שכל מה שאינו מוכרח לאדם בעניני העולם הרי ראוי לו שיפרוש מהם וכל מה שהוא מוכרח לו מאיזה טעם שיהיה, כיון שהוא מוכרח לו, אם הוא פורש ממנו הרי זה חוטא. הנה זה כלל נאמן." (מסילת ישרים פרק י"ג בביאור מדת הפרישות)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2020 07:46 |
|
| |
אפשר להיות עשיר מופלג ולהסתפק במועט, כמו הרבי הקדוש (רבי יהודה הנשיא)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2020 01:28 |
|
| |
יש לזה מקורות ורקע לא רק ביהדות
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2020 01:23 |
|
| |
| סקופער כתב: |  | זה באמת לדעתי בעיה קשה ביהדות . הסתפקות במועט זה טוב .גם להיות צנוע מצוין. אבל עוני?! אוי ואבוי .לאף אחד אסור לסבול מהמחלה הזו ורק לברוח מזה כמה שיותר .כשאתה עני כל הצרות נדבקות עליך מעל הכיוונים. על כל אחד מוטל חובה ומאמץ לפרנס בכבוד את משפחתו ללא התחמקות וללא תירוצים. נשלח מהאנדרואיד שלי בעניין הסתפקות במועט ובמעלות שלה עי' במסילת ישרים בבאור מידת הפרישות. דבריו קילורין לעיניים.
ולדבריך, הכל יחסי. איך אתה מגדיר עוני? כמדומני שלפי הלמ"ס זה 2000 ש"ח לנפש לחודש. רוב הציבור החרדי לא מכניס 2000 ש"ח לנפש והם לא ממש עניים.
זכורני לפני שנים רבות שהייתי בחור בשידוכים ויצאתי עם בחורה, הקו האדום שלה שבעלה חייב לצאת לפרנס זה הגבינה הצהובה במקרר. כל עוד יש את זה הבעל יכול להישאר בכולל...
גם הסתפקות במועט זה נמדד לפי כל אחד ואחד. יש לי שכן אמריקאי בבית ענק עם 2 רכבים יפים בחניה, והוא עדיין בוכה שזה מסירות נפש בשבילו לחיות בא"י. באמריקה, הוא טוען, היה לו פי 10 מזה...
עוני זה לא טוב, אבל היזהרו בבני עניים שמהם תצא תורה. וטוב להביא כאן את דברי הרמב"ם בהל' ת"ת פ"ג:
אין דברי תורה מתקיימין במי שמרפה עצמו עליהן, ולא באלו שלומדין מתוך עידון ומתוך אכילה ושתייה; אלא במי שממית עצמו עליהן, ומצער גופו תמיד, ולא ייתן שנת לעיניו, לעפעפיו תנומה. אמרו חכמים דרך רמז: (במדבר יט יד): "זאת התורה אדם כי ימות באהל": אין התורה מתקיימת אלא במי שממית עצמו באהלי החכמה. וכך אמר שלמה בחכמתו (משלי כד י): "התרפית ביום צרה צר כחך". ועוד אמר (קהלת ב ט): "אף חכמתי עמדה לי": חכמה שלמדתי באף, עמדה לי.
לסיום, אני יכול להעיד על עלי ועל חבריי. אני ב"ה עוסק זמן רב לפרנסתי מחוץ לבית המדרש וחי בפשטות אבל ברווחות, ואילו חברי שלא עזבו את בית המדרש מעולם וחיים בצמצום הגיעו להישגים עצומים הן בלימוד והן בכלל הרוחניות שלהם. הלוואי עלי. אבל כל אדם צריך גם לדעת את היכולות שלו, ומה טוב ומתאים לו... |
|
כמה שהסיפור שלך על הגבינה צהובה נכון,היום בחור מישיבה נחשבת רוצה מתכנתת כדי לצאת לפחות פעם בשנה לחו"ל, כל עולם המושגים השתנה ודרך אגב יש הרבה אברכים שגם היום אין להם גבינה צהובה במקרר
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2020 00:04 |
|
| |
הבדל שמים וארץ איך מסתכלת החסידות על הסתפקות במועט לעומת דרך המוסר, 'אולי' יהיה נכון להגדיר זאת אמצעי או מטרה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2020 21:17 |
|
| |
סקופער
| ברכת_החמה כתב: |  | זה באמת לדעתי בעיה קשה ביהדות . הסתפקות במועט זה טוב .גם להיות צנוע מצוין. אבל עוני?! אוי ואבוי .לאף אחד אסור לסבול מהמחלה הזו ורק לברוח מזה כמה שיותר .כשאתה עני כל הצרות נדבקות עליך מעל הכיוונים. על כל אחד מוטל חובה ומאמץ לפרנס בכבוד את משפחתו ללא התחמקות וללא תירוצים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בעניין הסתפקות במועט ובמעלות שלה עי' במסילת ישרים בבאור מידת הפרישות. דבריו קילורין לעיניים.
ולדבריך, הכל יחסי. איך אתה מגדיר עוני? כמדומני שלפי הלמ"ס זה 2000 ש"ח לנפש לחודש. רוב הציבור החרדי לא מכניס 2000 ש"ח לנפש והם לא ממש עניים.
זכורני לפני שנים רבות שהייתי בחור בשידוכים ויצאתי עם בחורה, הקו האדום שלה שבעלה חייב לצאת לפרנס זה הגבינה הצהובה במקרר. כל עוד יש את זה הבעל יכול להישאר בכולל...
גם הסתפקות במועט זה נמדד לפי כל אחד ואחד. יש לי שכן אמריקאי בבית ענק עם 2 רכבים יפים בחניה, והוא עדיין בוכה שזה מסירות נפש בשבילו לחיות בא"י. באמריקה, הוא טוען, היה לו פי 10 מזה...
עוני זה לא טוב, אבל היזהרו בבני עניים שמהם תצא תורה. וטוב להביא כאן את דברי הרמב"ם בהל' ת"ת פ"ג:
אין דברי תורה מתקיימין במי שמרפה עצמו עליהן, ולא באלו שלומדין מתוך עידון ומתוך אכילה ושתייה; אלא במי שממית עצמו עליהן, ומצער גופו תמיד, ולא ייתן שנת לעיניו, לעפעפיו תנומה. אמרו חכמים דרך רמז: (במדבר יט יד): "זאת התורה אדם כי ימות באהל": אין התורה מתקיימת אלא במי שממית עצמו באהלי החכמה. וכך אמר שלמה בחכמתו (משלי כד י): "התרפית ביום צרה צר כחך". ועוד אמר (קהלת ב ט): "אף חכמתי עמדה לי": חכמה שלמדתי באף, עמדה לי.
לסיום, אני יכול להעיד על עלי ועל חבריי. אני ב"ה עוסק זמן רב לפרנסתי מחוץ לבית המדרש וחי בפשטות אבל ברווחות, ואילו חברי שלא עזבו את בית המדרש מעולם וחיים בצמצום הגיעו להישגים עצומים הן בלימוד והן בכלל הרוחניות שלהם. הלוואי עלי. אבל כל אדם צריך גם לדעת את היכולות שלו, ומה טוב ומתאים לו...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2020 19:57 |
|
| |
זה באמת לדעתי בעיה קשה ביהדות . הסתפקות במועט זה טוב .גם להיות צנוע מצוין. אבל עוני?! אוי ואבוי .לאף אחד אסור לסבול מהמחלה הזו ורק לברוח מזה כמה שיותר .כשאתה עני כל הצרות נדבקות עליך מעל הכיוונים. על כל אחד מוטל חובה ומאמץ לפרנס בכבוד את משפחתו ללא התחמקות וללא תירוצים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2020 17:50 |
|
| |
בתקופות מלחמת העולם הראשונה ועוד לפני משפחות יהודיות היו שולחות לישיבה כי בבית לא היה לחם לפי הטף האג'נדה לפעמים מזכירה את השאלה מה קדם למה הביצה או התרנגולת
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2020 17:28 |
|
| |
מצדרביעי
עתיד אדם ליתן דין לפני המקום על כל מה שראו עיניו ולא רצה לאכול ממנו
אין השכינה שורה, אלא על חכם גיבור עשיר ועניו.
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 29/06/2020 17:29:26
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 29/06/2020 18:00:27
|
|
|
|
|