בית פורומים בחדרי חרדים

מאיפה המקור ומה הקשר בין יהדות להסתפקות במועט

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/6/2020 16:31 לינק ישיר 
מאיפה המקור ומה הקשר בין יהדות להסתפקות במועט

תוקן על ידי ברנהארד ב- 29/06/2020 16:31:05

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2021 17:49 לינק ישיר 

תוקן על ידי ברנהארד ב- 19/09/2021 17:58:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2020 13:09 לינק ישיר 

יצחקהספרן,
העיקר זה לשמור על פרופורציות נכונות:

http://www.daat.ac.il/chazal/maamar.asp?id=95

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2020 12:31 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

עתיד אדם ליתן דין לפני המקום על כל מה שראו עיניו ולא רצה לאכול ממנו

אין השכינה שורה, אלא על חכם גיבור עשיר ועניו.

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 29/06/2020 17:29:26

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 29/06/2020 18:00:27

איך אני אוהב לראות איך הצביעות זועקת מהמקפידים על עולם הזה הרבה יותר מהעולם הבא בציטוטיהם המתחסדים כמנהג משכילי כל הדורות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2020 10:39 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
ולא שיטריח גופו ויענה אותו 

זה כולל גם הטרחת לסתות, קיבה ומעיים ועינוי באכילת-יתר, השמנת-יתר והיפודנמי'ה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2020 09:54 לינק ישיר 

שיהיה האדם טבעי, הולך בדרך האמצעי: יאכל מה שיש לו לאכול בשווי, וישתה מה שיש לו לשתות בשווי. ויישב המדינות ביושר ובאמונה. לא שישכון במערות ובהרים, ולא שילבש השער והצמר, ולא שיטריח גופו ויענה אותו (רמב"ם שמונה פרקים, פ"ד)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2020 09:52 לינק ישיר 

התורה האלוהית לא העבידתנו בסיגופים, כי אם למדתנו את המדה הנכונה בצוותה עלינו לתת לכל כח מכחות הנפש והגוף את החלק המגיע לו בצדק, בלי אשר נבכר את הכח האחד על פני האחרים, כי העדפת הכח האחד מביאה להזנחת כח אחר, אדם הנוטה לצד כח התאוה נחלש בו כח המחשבה, ולהפך. (כוזרי מאמר שני)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2020 09:46 לינק ישיר 

"הרי לך הכלל האמתי, שכל מה שאינו מוכרח לאדם בעניני העולם הרי ראוי לו שיפרוש מהם וכל מה שהוא מוכרח לו מאיזה טעם שיהיה, כיון שהוא מוכרח לו, אם הוא פורש ממנו הרי זה חוטא. הנה זה כלל נאמן." (מסילת ישרים פרק י"ג בביאור מדת הפרישות) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2020 07:46 לינק ישיר 

אפשר להיות עשיר מופלג ולהסתפק במועט, כמו הרבי הקדוש (רבי יהודה הנשיא)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2020 01:28 לינק ישיר 

יש לזה מקורות ורקע לא רק ביהדות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2020 01:23 לינק ישיר 

סקופער כתב:
זה באמת לדעתי בעיה קשה ביהדות . הסתפקות במועט זה טוב .גם להיות צנוע מצוין. אבל עוני?! אוי ואבוי .לאף אחד אסור לסבול מהמחלה הזו ורק לברוח מזה כמה שיותר .כשאתה עני כל הצרות נדבקות עליך מעל הכיוונים. על כל אחד מוטל חובה ומאמץ לפרנס בכבוד את משפחתו ללא התחמקות וללא תירוצים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

בעניין הסתפקות במועט ובמעלות שלה עי' במסילת ישרים בבאור מידת הפרישות. דבריו קילורין לעיניים.

ולדבריך, הכל יחסי. איך אתה מגדיר עוני? כמדומני שלפי הלמ"ס זה 2000 ש"ח לנפש לחודש. רוב הציבור החרדי לא מכניס 2000 ש"ח לנפש והם לא ממש עניים. 

זכורני לפני שנים רבות שהייתי בחור בשידוכים ויצאתי עם בחורה, הקו האדום שלה שבעלה חייב לצאת לפרנס זה הגבינה הצהובה במקרר. כל עוד יש את זה הבעל יכול להישאר בכולל...

גם הסתפקות במועט זה נמדד לפי כל אחד ואחד. יש לי שכן אמריקאי בבית ענק עם 2 רכבים יפים בחניה, והוא עדיין בוכה שזה מסירות נפש בשבילו לחיות בא"י. באמריקה, הוא טוען, היה לו פי 10 מזה...

עוני זה לא טוב, אבל היזהרו בבני עניים שמהם תצא תורה. וטוב להביא כאן את דברי הרמב"ם בהל' ת"ת פ"ג:

אין דברי תורה מתקיימין במי שמרפה עצמו עליהן, ולא באלו שלומדין מתוך עידון ומתוך אכילה ושתייה; אלא במי שממית עצמו עליהן, ומצער גופו תמיד, ולא ייתן שנת לעיניו, לעפעפיו תנומה.

אמרו חכמים דרך רמז: (במדבר יט יד): "זאת התורה אדם כי ימות באהל": אין התורה מתקיימת אלא במי שממית עצמו באהלי החכמה. וכך אמר שלמה בחכמתו (משלי כד י): "התרפית ביום צרה צר כחך". ועוד אמר (קהלת ב ט): "אף חכמתי עמדה לי": חכמה שלמדתי באף, עמדה לי.

לסיום, אני יכול להעיד על עלי ועל חבריי. אני ב"ה עוסק זמן רב לפרנסתי מחוץ לבית המדרש וחי בפשטות אבל ברווחות, ואילו חברי שלא עזבו את בית המדרש מעולם וחיים בצמצום הגיעו להישגים עצומים הן בלימוד והן בכלל הרוחניות שלהם. הלוואי עלי. אבל כל אדם צריך גם לדעת את היכולות שלו, ומה טוב ומתאים לו...

כמה שהסיפור שלך על הגבינה צהובה נכון,היום בחור מישיבה נחשבת רוצה מתכנתת כדי לצאת לפחות פעם בשנה לחו"ל, כל עולם המושגים השתנה
ודרך אגב יש הרבה אברכים שגם היום אין להם גבינה צהובה במקרר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2020 00:04 לינק ישיר 

הבדל שמים וארץ איך מסתכלת החסידות על הסתפקות במועט לעומת דרך המוסר,
'אולי' יהיה נכון להגדיר זאת אמצעי או מטרה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2020 21:17 לינק ישיר 
סקופער

ברכת_החמה כתב:
זה באמת לדעתי בעיה קשה ביהדות . הסתפקות במועט זה טוב .גם להיות צנוע מצוין. אבל עוני?! אוי ואבוי .לאף אחד אסור לסבול מהמחלה הזו ורק לברוח מזה כמה שיותר .כשאתה עני כל הצרות נדבקות עליך מעל הכיוונים. על כל אחד מוטל חובה ומאמץ לפרנס בכבוד את משפחתו ללא התחמקות וללא תירוצים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

בעניין הסתפקות במועט ובמעלות שלה עי' במסילת ישרים בבאור מידת הפרישות. דבריו קילורין לעיניים.

ולדבריך, הכל יחסי. איך אתה מגדיר עוני? כמדומני שלפי הלמ"ס זה 2000 ש"ח לנפש לחודש. רוב הציבור החרדי לא מכניס 2000 ש"ח לנפש והם לא ממש עניים. 

זכורני לפני שנים רבות שהייתי בחור בשידוכים ויצאתי עם בחורה, הקו האדום שלה שבעלה חייב לצאת לפרנס זה הגבינה הצהובה במקרר. כל עוד יש את זה הבעל יכול להישאר בכולל...

גם הסתפקות במועט זה נמדד לפי כל אחד ואחד. יש לי שכן אמריקאי בבית ענק עם 2 רכבים יפים בחניה, והוא עדיין בוכה שזה מסירות נפש בשבילו לחיות בא"י. באמריקה, הוא טוען, היה לו פי 10 מזה...

עוני זה לא טוב, אבל היזהרו בבני עניים שמהם תצא תורה. וטוב להביא כאן את דברי הרמב"ם בהל' ת"ת פ"ג:

אין דברי תורה מתקיימין במי שמרפה עצמו עליהן, ולא באלו שלומדין מתוך עידון ומתוך אכילה ושתייה; אלא במי שממית עצמו עליהן, ומצער גופו תמיד, ולא ייתן שנת לעיניו, לעפעפיו תנומה.

אמרו חכמים דרך רמז: (במדבר יט יד): "זאת התורה אדם כי ימות באהל": אין התורה מתקיימת אלא במי שממית עצמו באהלי החכמה. וכך אמר שלמה בחכמתו (משלי כד י): "התרפית ביום צרה צר כחך". ועוד אמר (קהלת ב ט): "אף חכמתי עמדה לי": חכמה שלמדתי באף, עמדה לי.

לסיום, אני יכול להעיד על עלי ועל חבריי. אני ב"ה עוסק זמן רב לפרנסתי מחוץ לבית המדרש וחי בפשטות אבל ברווחות, ואילו חברי שלא עזבו את בית המדרש מעולם וחיים בצמצום הגיעו להישגים עצומים הן בלימוד והן בכלל הרוחניות שלהם. הלוואי עלי. אבל כל אדם צריך גם לדעת את היכולות שלו, ומה טוב ומתאים לו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2020 19:57 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2020 17:50 לינק ישיר 

בתקופות מלחמת העולם הראשונה ועוד לפני משפחות יהודיות היו שולחות לישיבה כי בבית לא היה לחם לפי הטף
האג'נדה לפעמים מזכירה את השאלה מה קדם למה הביצה או התרנגולת 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2020 17:28 לינק ישיר 
מצדרביעי

עתיד אדם ליתן דין לפני המקום על כל מה שראו עיניו ולא רצה לאכול ממנו

אין השכינה שורה, אלא על חכם גיבור עשיר ועניו.

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 29/06/2020 17:29:26

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 29/06/2020 18:00:27

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מאיפה המקור ומה הקשר בין יהדות להסתפקות במועט
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext