| נשלח ב-30/6/2020 09:01 |
|
| |
עלית לקרתא נהוג בנימוסא
בוקר טוב לכל חכמי ורבני הפורום.
מי שהזדמן אי פעם לבית המדרש הגדול דחסידי בעלזא בקרחת בעלזא בירושלים, ודאי ראה בכניסה לכל חדר מודעה עם הכללים, וביניהם למשל שהלומדים מתבקשים ללמוד עם בגד עליון לגופם, וכדו', ובשולי המודעה ממוטט משפט מהירושלמי, עלית לקרתא נהוג בנימוסה, דהיינו שכשאתה מגיע למקום תנהג כמנהג המקום.
אני למשל, הייתי מעדיף לשבת כשרק חולצתי לעורי וללא חליפה, זה הרבה יותר נח, אבל אני מכבד את המקום ומנהגיו, וכן יש לי הכרת הטוב למקום שמארח אותי בטוב טעם מדי יום במשך שנים רבות.
וכאן מתעוררת אצלי שאלה, האם כשיש בית כנסת שרוב רובם של המתפללים עטויי מסיכה, ולא משנה מה הסיבה, אבל כך מנהג המקום, ובית הכנסת הוא נניח מיועד ביסודו לציבור הליטאי והם מנהלים את המקום, וההקצאה ניצנה בתור ציבור ליטאי, וכן אחזקת המקום ע'י מתפלליו הליטאים, האם אין זו לבד סיבה מספקת לעטות מסכה גם אם זה לא נוח?
אוסיף ואשאל, הרי יש בתי כנסיות שתלו מודעות בולטות כ'א בסגנונו וכולם לדבר אחד נתכוונו שנכנס ללא מסכה הרי הוא מכניס עצמו בשאלה של גזל, וזה אני כבר ממש לא מבין, הרי הסיבה שהם אינם עטויי מסיכה היא לכל הפחות לטענתם, מצד פרומקייט, או שהם מחמירים בעומד לפני המלך, או שהם מתבדלים מהציונים וכו', אבל זה ודאי מגיע מעודף צדקות, והשאלה נשאלת לגבי הענין של גזל מאיזה סעיף בעודף הצדקות הם מתירים לעצמם לעשות ככל העולה על רוחם, ובפרט שהמציאות היא שבבתי כנסיות רבים יש אנשים שמשלמים דמי חבר, ואינם מגיעים לבית הכנסת אם לא כולם עטויי מסיכות, אתמהה!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2020 01:27 |
|
| |
hhaavv
ברור. ולא ידבק בידך מאומה מן החרם. אם לא יחליף כפפות, למה שם אותם?
תוקן על ידי hhaavv ב- 01/07/2020 01:39:02
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2020 01:17 |
|
| |
בבית הכנסת בו אני לומד, בית כנסת שבימות החול עכ"פ 99% מהנמצאים בו הם מבני התורה, יש איזה נורווגי תמהוני,שלפני הקורונה היה לומד שם קבוע במשך כל היום,מאז מגיע פעם ביומיים, נכנס עם מסיכה וכפפות!!! רץ ממדף למדף ומסתכל בכמה ספרים,אחרי עשר דקות יוצא, ומחליף כפפות כשיוצא מביהכנ"ס!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2020 01:03 |
|
| |
באמת אמי חושב עכשיו ונזכר בתופעה מדהימה.
במניינים החצרות הליטאים, אכן הבלזער'ס כיבדו את הבקשות המנומסות ועטו מסיכות, למרות שביניהם הם צפצפו בגדול, ועכשיו בבתי כנסיות גם אצל הליטאים רובם מגיעים ללא מסיכות.
לעומתם, העצניקים הקפידו ומקפידים בכל מחיר לא לעטות מסיכות.
אני תמה, מה היה אילו הליטאים היו מקפידים לא לעטות מסיכות, האם העצניקים היו מקפידים כן לעטות מסיכות, כי הם צריכים להיות הפוך, או שיש כאן משהו אמיתי?
משום מה אני נוטה לאפשרות הראשונה.
אנא החכימוני!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2020 20:22 |
|
| |
יש בתי כנסת שנסגרו בגלל הדבקות. אדם כזה פוגע בכלל הציבור. אני לא חושב שזה בגדר גזל דוקא אבל זאת התנהגות מכוערת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2020 11:01 |
|
| |
מבין למה מרמז פותח האשכול ויתכן שיש מקרים שהוא צודק, זה תלוי כנראה ביחסי אנוש ותרבות של כל אדם ספציפי ואל לך לעשות הכללות.. בכל אופן יכול להעיד שבתקופת מניין החצרות אצלנו התפללו בקביעות 2 חסידי בעלזא שכיבדו את בקשת מארגן המניין ועטו מסיכה למרות שבבעלזא באותה תקופה כבר לא היתה קורונה על כל המשתמע מכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2020 10:52 |
|
| |
| מחודד כתב: |  | | בוקר טוב לכל חכמי ורבני הפורום.
מי שהזדמן אי פעם לבית המדרש הגדול דחסידי בעלזא בקרחת בעלזא בירושלים, ודאי ראה בכניסה לכל חדר מודעה עם הכללים, וביניהם למשל שהלומדים מתבקשים ללמוד עם בגד עליון לגופם, וכדו', ובשולי המודעה ממוטט משפט מהירושלמי, עלית לקרתא נהוג בנימוסה, דהיינו שכשאתה מגיע למקום תנהג כמנהג המקום.
אני למשל, הייתי מעדיף לשבת כשרק חולצתי לעורי וללא חליפה, זה הרבה יותר נח, אבל אני מכבד את המקום ומנהגיו, וכן יש לי הכרת הטוב למקום שמארח אותי בטוב טעם מדי יום במשך שנים רבות.
וכאן מתעוררת אצלי שאלה, האם כשיש בית כנסת שרוב רובם של המתפללים עטויי מסיכה, ולא משנה מה הסיבה, אבל כך מנהג המקום, ובית הכנסת הוא נניח מיועד ביסודו לציבור הליטאי והם מנהלים את המקום, וההקצאה ניצנה בתור ציבור ליטאי, וכן אחזקת המקום ע'י מתפלליו הליטאים, האם אין זו לבד סיבה מספקת לעטות מסכה גם אם זה לא נוח?
אוסיף ואשאל, הרי יש בתי כנסיות שתלו מודעות בולטות כ'א בסגנונו וכולם לדבר אחד נתכוונו שנכנס ללא מסכה הרי הוא מכניס עצמו בשאלה של גזל, וזה אני כבר ממש לא מבין, הרי הסיבה שהם אינם עטויי מסיכה היא לכל הפחות לטענתם, מצד פרומקייט, או שהם מחמירים בעומד לפני המלך, או שהם מתבדלים מהציונים וכו', אבל זה ודאי מגיע מעודף צדקות, והשאלה נשאלת לגבי הענין של גזל מאיזה סעיף בעודף הצדקות הם מתירים לעצמם לעשות ככל העולה על רוחם, ובפרט שהמציאות היא שבבתי כנסיות רבים יש אנשים שמשלמים דמי חבר, ואינם מגיעים לבית הכנסת אם לא כולם עטויי מסיכות, אתמהה!! |
|
לא יודע אם זה גזל גניבה, שוד או רצח, אבל בן תרבות בודאי הוא לא. וזה לא קשור דוקא לחסידים, גם ליטאים לפעמים אפשר לראות נכנס בודד או 2 לבית כנסת שכולם עם מסכות, והוא לא טורח אפילו להשתלב באוירה (לרוב מדובר בעצניק)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2020 10:49 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | צודק לגמרי! על אף שאינני מחזיק מכל הבהלה והמסיכות אף פעם לא התפללתי בשטח פרטי שהבעלים אכן מקפידים ומבקשים להקפיד על מסיכות. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| אם היית מתפלל ושם מסכה, ניחא, אבל לא התפללת רק כדי שח"ו לא תצטרך לעבור על עבירת עטיית מסיכה? לא הלכת קצת רחוק עם האובססיה?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2020 10:22 |
|
| |
בוא... ה"עלית לקרתא הלך בנימוסה" שכותבים בבעלזא זה מס שפתיים בלבד. בפועל הסיבה האמיתית שכל הליטוואקעס שם חנוטים בחליפות היא שהם צורחים וגוערים במי שלא. נימוסה? הצחקת את ניקי מכנובקא... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2020 09:45 |
|
| |
יתרה מזאת, אם מי שעוטה מסכה בקפדנות, מגיע למקום שאין שם עוטי מסכה כלל, הוא חייב להישאר עם מסיכה. ועליו אף לגעור במי שלא עוטה מסיכה. ואם תשאלו הלא זה מנהג המקום - מנהג שטות הוא, תרבות אנשים קלי-דעת שאינם חסים על חחייהם וחיי רעיהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2020 09:36 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | צודק לגמרי! על אף שאינני מחזיק מכל הבהלה והמסיכות אף פעם לא התפללתי בשטח פרטי שהבעלים אכן מקפידים ומבקשים להקפיד על מסיכות. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כל הכבוד
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2020 09:17 |
|
| |
צודק לגמרי! על אף שאינני מחזיק מכל הבהלה והמסיכות אף פעם לא התפללתי בשטח פרטי שהבעלים אכן מקפידים ומבקשים להקפיד על מסיכות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|