בית פורומים בחדרי חרדים

התפרצות קורונה בבית מתתיהו, מעל 20. ראש הישיבה הורה לסגור את הישיבה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/6/2020 11:00 לינק ישיר 
התפרצות קורונה בבית מתתיהו, מעל 20. ראש הישיבה הורה לסגור את הישיבה

ישיבת בית מתתיהו צפויה להיסגר הבוקר (שלישי) באופן זמני לאחר שבתוך הישיבה החלה התפרצות של נגיף הקורונה. ראש הישיבה הגאון רבי ברוך ויסבקר הודיע כי "פיקוח נפש דוחה את כל התורה", ובשל כך יש לסגור את הישיבה.

מתברר, כי עד כה התגלו בישיבה לפחות 23 חולים מאומתים. יצוין כי ישיבת בית מתתיהו לא נפתחה על פי מתווה הקפסולות המפורסם.

ל'כיכר השבת' נודע עוד כי תלמידי בית מתתיהו הודיעו להנהלה על סירובם להתפנות לבית, זאת מחשש שידביקו את בני משפחותיהם במידה ויתברר כי אף הם חיוביים לנגיף קורונה.

בשעה זו מתקיים דין ודברים בין ההנהלה לתלמידים המסרבים לצאת משטח הישיבה. בישיבה מבהירים כי ההודעה על סגירת הישיבה היא מוחלטת.
יצוין, כי ראש הישיבה הגר"ב ויסבקר לא יוצא מביתו בתקופה האחרונה לאחר שנמצא במצב סיכון, ואף נכדו חלה בקורונה.

כידוע, הגל השני של הקורונה לא פוסח על עולם הישיבות, אך ניתן להיווכח אם עיקר התחלואה הינה בישיבות שהקלו בהנחיות.

ישיבת 'יסודות התורה' עומדת אף היא בסכנת סגירה לאחר שבישיבה התגלו עשרה חולים מאומתים, עשרות בחורים נוספים פתחו תסמינים.

עוד נודע ל'כיכר השבת' כי ישיבת בית מאיר לצעירים בבני ברק נסגרה הבוקר לאחר שבישיבה התגלו מספר חולים מאומתים.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2020 00:12 לינק ישיר 

מדברים כבר על יותר מ70

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2020 19:24 לינק ישיר 

היה קפסולה של תורה. תוירא מגנא ומצלא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2020 17:06 לינק ישיר 

שאלה.
בישיבה הנל לא היו קפסולות?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2020 15:45 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2020 15:30 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2020 23:07 לינק ישיר 

תם_יושב כתב:
אין מה לעשות
כולם במוקדם או במאוחר ידבקו במחלה זו, תרופה או חיסון לא יהיו זמינים לפחות בשנתיים הקרובות.
המציאות מורה שצעירים עוברים את המחלה בקלות וללא סיבוכים.
חס ושלום. נתפלל שזה לא יקרה, אחרת צפויים להיות נפטרים רבים וגם אין שום עניין להידבק בוירוס חדש. גם למי "שעובר את זה" בקלות, טרם ידועות ההשלכות של זה בטווח הרחוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2020 21:02 לינק ישיר 

הישיבה סיכמה עם חמל קורנה בעירית בני ברק על חלוקת הפנימיות לפי חולים, מבודדים ,וכרגע בריאים.
ממחר פיקוד העורף יספק למבודדים חמגשיות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2020 15:01 לינק ישיר 

אין מה לעשות
כולם במוקדם או במאוחר ידבקו במחלה זו, תרופה או חיסון לא יהיו זמינים לפחות בשנתיים הקרובות.
המציאות מורה שצעירים עוברים את המחלה בקלות וללא סיבוכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2020 14:44 לינק ישיר 

מישהו בישיבה הקשיב לאפיקטוזין...
https://www.bhol.co.il/news/1113589

לדעתי זו החלטה מסוכנת, לא בטוח בכלל שאושרה ע"י הרשויות, ולא נראה לי שהורה אחראי ישאיר את ילדו להידבק בכוונה.
הקורונה היא מחלה שלא ממש יודעים עליה הכל, ההשלכות על הבריאות לא פשוטות, וזה לא משחק ילדים.

תוקן על ידי אשקול ב- 30/06/2020 14:49:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2020 13:33 לינק ישיר 

אדרבה, לסגור את הישיבה ליציאה החוצה ולהפוך אותה למלונית קורונה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2020 13:19 לינק ישיר 

ככל הידוע לי רק אור ישראל וחברון ממלאים את ההנחיות בצורה קפדנית ללא שום פשרות,בית מתתיהו אין לה מלכתחילה אפשרות טכנית לקיים את ההוראות של שלוסברג,אבל מפה ועד צפצוף מוחלט הדרך ארוכה,למשל שום פיקוח שבחורים לא מסתובבים איפה שבא להם כולל חתונות,אוכל בקבוצות ולא חמגשיות,אז עכשיו שהצפוי קרה הישיבה לא יכולה להתנער מאחריות ,עדיף שישארו בחדרי הישיבה ולא בבתים שאין אפשרות לבידוד,כל ההורים לא מסכימים לקבל אותם בבית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2020 12:50 לינק ישיר 

לה''ו. אומרים שהקורונה גורמת להרגשה שאתה ''סחוט''.
אז מעכשיו אפשר לקרוא לישיבה באופן רשמי "בייס שמאטעס''

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2020 12:03 לינק ישיר 

הברדק שהולך בישיבות .חבל על הזמן.
עכשיו הוא נזכר לסגור ?! באמת תודה רבה לו.
גם בישיבה של הבן שלי הבלגן חוגג .בחורים נכנסים ויוצאים מהפנימיה .חצי יום בידוד אחרי שהלכו לחתונה .העיקר הרבנים דאגו לעצמם למתחם מבודד להם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > התפרצות קורונה בבית מתתיהו, מעל 20. ראש הישיבה הורה לסגור את הישיבה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext