ידוע שתקופת השידעכים ויחסי הורים,זו תקופה קצת מתוחה
תקופה המלאה בעליות וירידות.מייעצים וגם קצת/הרבה, מתערבים;)...
איך אתם מתמודדים עם ההורים במשך התקופה?איך עדיין שומרים על כיבוד הורים למרות חילוקי הדעות לפעמים? האם אתם מתייעצים איתם בנושא שידוכים? סומכים עליהם/מתקשרים בעצמכם לשדכנים וכו'?
ו...כמובן איזה טיפים הייתם רוצים לשתף את כולנו מניסיונכם/ידע שיש ברשותכם?
אבל עדיין הייתי מעדיפה להינות עם חברות/לבד,בתקופה הזו,מאשר כל הבאסה של להכיר סתם מישהו,קבלת החלטות/"פרידה" וכו'...
אז תשאל מה כן אני מרגישה בקשר לדייטים? כמו שהרגיש עובד במצרים עומל ועומל כל הזמן ואח"כ הורס פירמידות...
מעדיפה שה' יגיד לי מראש מתי תאריך חתונתי...עד אז?מעדיפה להינות בחיים,להתמקד ביעדים אחרים ולשכוח שבכלל קיימים גברים בעולם...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 03/07/2020 02:49:16
אוקיי אני מבין. את באמת מרגישה רגשות מעורבים. בגדול אם את לא חושבת על עצמך בכלל ככישלון אז את גם לא תרגישי שאחרים רואים בך ככישלון כל עוד הם לא מגיעים אומרים לך את זה. יכול להיות שאיפשהו בפנים כל את מרגישה וזה בסדר גמור אגב ומובן. לי אישית ברור שכל העשרות בנות שנפגשתי לא הייתה אחת שמתאימה לי אז הכל בסדר גמור. את יודעת אדם בררן זה לא מי שמוריד מאה בנות לא מתאימות אלא שתי בנות שיכולות להתאים:)
בס"ד
אמממ אימי רמזה לי פעם שאולי אם הייתי נולדת לאמא אחרת,היא הייתה מצליחה לחתן אותי מהר יותר... אז זה כן מרגיש לי שהיא חושבת כך
יתכן שהיו רגעים אחרי פרידה,משידוך ארוך,שאולי חשבתי כך אך בכללית?אנלא מתחברת לזה.אלא יותר לאמונה שהכל מלמעלה ו...שעדיין האחד שמתאים לי לא מצא אותי, עד שה' יחליט שיגיע זמני
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 07/07/2020 02:52:58
יפה. החיים מורכבים מעליות ומורדות
בס"ד
נכון
ואצלך איך אתה מרגיש עם ההורים בקשר לנושא השידוכים? משתף אותם?מרוחק?מה בדיוק?
מחפש עצמאות. כרגע אני עדיף את השדכניות שאני בקשר ישיר איתם ולא ההורים. אני פחות משתף כי בסופו של דבר זאת החלטה שלי ואני אצטרך לשלם את המחיר ושמתי לב שלהורי היקרים יש נטייה להחליט לבד מה טוב לי
אבל עדיין הייתי מעדיפה להינות עם חברות/לבד,בתקופה הזו,מאשר כל הבאסה של להכיר סתם מישהו,קבלת החלטות/"פרידה" וכו'...
אז תשאל מה כן אני מרגישה בקשר לדייטים? כמו שהרגיש עובד במצרים עומל ועומל כל הזמן ואח"כ הורס פירמידות...
מעדיפה שה' יגיד לי מראש מתי תאריך חתונתי...עד אז?מעדיפה להינות בחיים,להתמקד ביעדים אחרים ולשכוח שבכלל קיימים גברים בעולם...
אוקיי אני מבין. את באמת מרגישה רגשות מעורבים. בגדול אם את לא חושבת על עצמך בכלל ככישלון אז את גם לא תרגישי שאחרים רואים בך ככישלון כל עוד הם לא מגיעים אומרים לך את זה. יכול להיות שאיפשהו בפנים כל את מרגישה וזה בסדר גמור אגב ומובן. לי אישית ברור שכל העשרות בנות שנפגשתי לא הייתה אחת שמתאימה לי אז הכל בסדר גמור. את יודעת אדם בררן זה לא מי שמוריד מאה בנות לא מתאימות אלא שתי בנות שיכולות להתאים:)
בס"ד
אמממ אימי רמזה לי פעם שאולי אם הייתי נולדת לאמא אחרת,היא הייתה מצליחה לחתן אותי מהר יותר... אז זה כן מרגיש לי שהיא חושבת כך
יתכן שהיו רגעים אחרי פרידה,משידוך ארוך,שאולי חשבתי כך אך בכללית?אנלא מתחברת לזה.אלא יותר לאמונה שהכל מלמעלה ו...שעדיין האחד שמתאים לי לא מצא אותי, עד שה' יחליט שיגיע זמני
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 07/07/2020 02:52:58
יפה. החיים מורכבים מעליות ומורדות
בס"ד
נכון
ואצלך איך אתה מרגיש עם ההורים בקשר לנושא השידוכים? משתף אותם?מרוחק?מה בדיוק?
בס"ד
בס"ד
היום היה לנו מפגש סיום לקבוצת הבנות שאיתי בהתמחות, והמורה דיברה איתנו לקראת סיום המפגש על שידוכים וכו'... ודיברתי איתה על העניין הזה שאני רוצה מישהו שיהיה כמה שיותר דומה לאבא שלי, מבחינת תכונות, אישיות וכו', והמורה אמרה לי דבר כל כך חכם שהייתי חייבת לשתף אתכם בזה, היא אמרה לי: א- זה לא נכון לרצות כך, כי אל תשכחי שאת רוצה מישהו כמו אבא שלך, אבל את זו לא אימא שלך- בן הזוג אמור להתאים לך!! אם היית אמא שלך, באמת יכולת לרצות מישהו כמו אבא שלך... (קצת עמוק, לא כתבתי פה את כל ההסבר אבל תנסו להבין ), ב- היא אמרה לי: אל תשכחי שאבא שלך לא התחתן ככה עם אמא שלך, הוא נעשה בן אדם כזה אחרי עבודה של שנים... אהבתי את זה מאוד.. אשמח לשמוע מה דעתכם בעניין...
נכון, המורה צודקת. את מקבלת באהבה הצעה שמתאימה לך, ואת בודקת ברצינות כל הצעה, אישיות כמו אבא שלך בא לך בטוב, הוא לא חייב שיהיה ממש כמו אבא
מעניין! למה חוסר שלמות זה יפה? אני יכול להבין סביר, אבל יפה? אגב לדעתי מדובר רק על חוסר ניסיון. הייתה בחורה שפסלה אותי כי אני לא מקפיד על תפילות במניין למרות שרוחנית אני הרבה יותר חזק מכאלו שמתפללים במניין אבל במוח שלה מי שלא מתפלל תמיד במניין זה נורא. זה נאיבי כי הרבה מאוד בחורי ישיבות לא מתפללים במניין. אמא שלי תמיד מספרת על חברה שלה שהורידה בחור כי לא התפלל במניין ואז התחתנה עם בחור אחר שעד שנהיה ראש כולל הוא לא התפלל במניין והוא רק לא סיפר לה לפני החתונה:)נשלח מהאנדרואיד שלי
[/quote]זה יפה כי בני הזוג אמורים לחיות בידיעה שהם באו להשלים אחד את השנייה... העובדה הזאת של חוסר השלמות מעמידה את בן הזוג במקום שווה לשלי- שנינו לא מושלמים- אמנם כל אחד בפני עצמו- אבל ביחד אנחנו משלימים אחד את השנייה.. זה לחיות תמיד בהרגשה של: אני צריכה אותו והוא צריך אותי- אני חושבת שלבוא להקים בית מתוך ידיעה והרגשה כזאת- זה מרים את הזוגיות בכמה רמות...
יפה מאוד. אם כי נראה לי רצוי שהחסרונות שלו יהיו שונים משלך, כך זה פחות יפריע לך כשתתקדמי. כמו שאומרים אין אדם רואה אלא בנגעי עצמו
שאלת השאלות;) לי לצערי יש הרבה חיכוכים עם ההורים ... והורים שלי חמודים ונהדרים ואני מאוד אוהבת אותם (שיהיה ברור!)כמו שסתםבחור אמר - עד גיל מסויים הייתי חברה הכי טובה של אימא שלי , היום אני מעדיפה כמה שפחות לדבר איתה כדי להימנע מויכוחים.לגבי ההתנהלות בשידוכים - אני בכורה , והתחושה היא שכל הטעויות נעשות עלי... לכן העדפתי לקחת את המושכות ולנהל את השידוכים בעצמי , ככה הרבה יותר קל לי (גם זה מפחית את כמות התיווכים ) לגבי התייעצות. - גם כן, מעדיפה חברות. ההורים שלי מכירים תקופה אחרת ויש להם חשיבה די שמרנית (למשל , בתחילת דרכי כשהתלבטתי אחרי פגישה שישית אם להוריד כי אני לא רואה אותנו כנשואים ,אז הם אמרו שקשר נפשי מתפתח אחכ וכו ולכן כדאי להמשיך ...)
בס"ד
מעניין מה שאת כותבת(:גם כך בערך אצלי...אנלא ממש הבכורה אבל מרגישה גם כך קצת
זלא קשה לך ש"איבדת" את הקשר הטוב עם אימך רק בגלל השידוכים?
לפעמים אני תוהה לעצמי,עד כמה ההורים לא מבינים שהשנים האלו יקרות...והם לפעמים מפסידים הרבה מהקשר והחוויות איתנו רק בגלל גבר זר...
גם את מרגישה כך?
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 02/07/2020 01:43:37
לא חושב שזה רק בגלל השידוכים. אני באמת מאמין שזה קשור לגיל. גם בציבור החילוני החל מגיל מסויים יש הרבה יותר אי הסכמה. לדעתי הדרך הכי בריאה זה לעבור לדירת שותפים ולהגיע לבקר מידי פעם כאילו את נשואה ולהבהיר להורים שכמו שאם היית נשואה הם לא היו אומרים לך איך להתנהג אז כך גם עכשיו. זה יראה כאילו את מפסיקה את הקשר אבל בעצם את גורמת לו לפרוח בתנאים שמתאימים יותר לך
בס"ד
צודק...זה יותר קל לגבר,אך אל תשכח שלא מקובל לבנות חרדיות קלאסיות להיות בדירת שותפות בד"כ...
לי אישית יש קשר נחמד עם הוריי אך לדעתי הוא היה יכול להיות יותר עמוק ופורח אם לא היה את הקטע של השידוכים...
לדעתי,ההורים לוקחים זאת ככישלון שלהן כשהילד שלהם לא התחתן עדיין...
ולדעתך את כישלון שלא התחתנת?
בס"ד
חחח לא
אני רק מתחרטת שבזבזתי זמן על דייטים ולא נהניתי ב100% עד עכשיו...
למרות שאני יודעת שזה חישל אותי המון ולימד אותי על החיים,זוגיות ובכלל...אז זה קצת מנחם...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 03/07/2020 01:42:42
אז את מרגישה כישלון שיצאתי להמון דייטים ולא נהנית?
בס"ד
לא
אנלא מתחברת למילה כישלון.אצלי יש רק הצלחה/למידה/אתגרים-קשיים בחיים
יתכן שכשאני מנסה להבין את הורי,הם רואים בזה אולי כך...ואולי גם לא...
אני אישית? אף פעם לא חשבתי על עצמי במונחים של כישלון. לפחות לא עד עכשיו...ואני מקווה בעז"ה שגם בעתיד
היום היה לנו מפגש סיום לקבוצת הבנות שאיתי בהתמחות, והמורה דיברה איתנו לקראת סיום המפגש על שידוכים וכו'... ודיברתי איתה על העניין הזה שאני רוצה מישהו שיהיה כמה שיותר דומה לאבא שלי, מבחינת תכונות, אישיות וכו', והמורה אמרה לי דבר כל כך חכם שהייתי חייבת לשתף אתכם בזה, היא אמרה לי: א- זה לא נכון לרצות כך, כי אל תשכחי שאת רוצה מישהו כמו אבא שלך, אבל את זו לא אימא שלך- בן הזוג אמור להתאים לך!! אם היית אמא שלך, באמת יכולת לרצות מישהו כמו אבא שלך... (קצת עמוק, לא כתבתי פה את כל ההסבר אבל תנסו להבין ), ב- היא אמרה לי: אל תשכחי שאבא שלך לא התחתן ככה עם אמא שלך, הוא נעשה בן אדם כזה אחרי עבודה של שנים... אהבתי את זה מאוד.. אשמח לשמוע מה דעתכם בעניין...
בס"ד
תראי ייתכן שהיא אמרה דברים חכמים.
וייתכן שאת מסכימה עם זה שכלית.אך רגשית?לדעתי את תמשיכי לחפש מישהו כפי שרצית בדמיון...
כך שאם תשאלי אותי?אין נכון או לא נכון.
אלא רק שני דברים.מה את חושבת שחשוב לך בחיים.מה את חושבת שיעשה אותך מאושרת בזוגיות.
אם את חושבת שהתכונות שיש באביך יעשו אותך מאושרת?אז תחפשי זאת.
וגם אין לך מה להתאמץ לחפש.המוח שלך אוטומטית יימשך למה שאת רוצה ויידחה בחור שלא לטעמך בלי שתביני למה אפילו
כך שאין לך מה להילחם עם חלומותייך.זה בסדר גמור וטבעי לרצות מישהו שדומה לאביך. עפ"י מחקרים יש המון שבוחרים בסוף בן/בת זוג שמזכיר את האב/אם...
ואם תשאלי אותי?מנסיוני,הרשימות שעושים מראש זה לא משהו פרקטי. אף שדכנית לא מכירה את אופי הבחור וגם בבירורים לא ממש אוהבים חפירות ולא תמיד דוברים אמת.
מה שנותר זה לברר שהבחור איכותי,להפגש ולראות ובעיקר להתפלל לה'. שהרי זיווגך כבר נקבע עוד טרם לידתך ומה שיכול אולי לשנות את החלטת הבורא,לפי דעה מסויימת, אלו מעשייך/תפילתך בלבד(ולא פחדייך/הרשימות שתעשי על מי יהיה חתנך(;)
כך שאם תשאלי אותי,מה עושים בתכלס? כן תעשי רשימה כדי לדעת מה מחפשת. אם את מעריכה את אביך? תכתבי אף את התכונות האלו . אך תזכרי שהרשימה הזו נועדה רק לסדר את הראש וכדי לדעת מה לברר... אך בסופו של דבר?זו רק המלצה(כמו שאומרים "אם אתה רוצה להצחיק את ה'?ספר לו את תוכניותיך")
מה שכן המורה צודקת לדעתי בדבר אחד.במחוות. אל תצפי מהבחור לדעת מהן המחוות הרומנטיות שאביך נהג כלפי אימך/מילים/מעשים מיוחדים... תצטרכי לגלות לו בתחילת הנישואין מה עושה לך טוב והוא לאט לאט ילמד איך להיות מותאם אלייך ואת אליו,לפי רצונותיכם שתלמדו ביחד ע"י שיחה/לימוד והחיים עצמם,שהם הבית ספר הגדול ביותר
שאלת השאלות;) לי לצערי יש הרבה חיכוכים עם ההורים ... והורים שלי חמודים ונהדרים ואני מאוד אוהבת אותם (שיהיה ברור!)כמו שסתםבחור אמר - עד גיל מסויים הייתי חברה הכי טובה של אימא שלי , היום אני מעדיפה כמה שפחות לדבר איתה כדי להימנע מויכוחים.לגבי ההתנהלות בשידוכים - אני בכורה , והתחושה היא שכל הטעויות נעשות עלי... לכן העדפתי לקחת את המושכות ולנהל את השידוכים בעצמי , ככה הרבה יותר קל לי (גם זה מפחית את כמות התיווכים ) לגבי התייעצות. - גם כן, מעדיפה חברות. ההורים שלי מכירים תקופה אחרת ויש להם חשיבה די שמרנית (למשל , בתחילת דרכי כשהתלבטתי אחרי פגישה שישית אם להוריד כי אני לא רואה אותנו כנשואים ,אז הם אמרו שקשר נפשי מתפתח אחכ וכו ולכן כדאי להמשיך ...)
בס"ד
מעניין מה שאת כותבת(:גם כך בערך אצלי...אנלא ממש הבכורה אבל מרגישה גם כך קצת
זלא קשה לך ש"איבדת" את הקשר הטוב עם אימך רק בגלל השידוכים?
לפעמים אני תוהה לעצמי,עד כמה ההורים לא מבינים שהשנים האלו יקרות...והם לפעמים מפסידים הרבה מהקשר והחוויות איתנו רק בגלל גבר זר...
גם את מרגישה כך?
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 02/07/2020 01:43:37
לא חושב שזה רק בגלל השידוכים. אני באמת מאמין שזה קשור לגיל. גם בציבור החילוני החל מגיל מסויים יש הרבה יותר אי הסכמה. לדעתי הדרך הכי בריאה זה לעבור לדירת שותפים ולהגיע לבקר מידי פעם כאילו את נשואה ולהבהיר להורים שכמו שאם היית נשואה הם לא היו אומרים לך איך להתנהג אז כך גם עכשיו. זה יראה כאילו את מפסיקה את הקשר אבל בעצם את גורמת לו לפרוח בתנאים שמתאימים יותר לך
בס"ד
צודק...זה יותר קל לגבר,אך אל תשכח שלא מקובל לבנות חרדיות קלאסיות להיות בדירת שותפות בד"כ...
לי אישית יש קשר נחמד עם הוריי אך לדעתי הוא היה יכול להיות יותר עמוק ופורח אם לא היה את הקטע של השידוכים...
לדעתי,ההורים לוקחים זאת ככישלון שלהן כשהילד שלהם לא התחתן עדיין...
ולדעתך את כישלון שלא התחתנת?
בס"ד
חחח לא
אני רק מתחרטת שבזבזתי זמן על דייטים ולא נהניתי ב100% עד עכשיו...
למרות שאני יודעת שזה חישל אותי המון ולימד אותי על החיים,זוגיות ובכלל...אז זה קצת מנחם...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 03/07/2020 01:42:42
אז את מרגישה כישלון שיצאתי להמון דייטים ולא נהנית?
מעניין! למה חוסר שלמות זה יפה? אני יכול להבין סביר, אבל יפה? אגב לדעתי מדובר רק על חוסר ניסיון. הייתה בחורה שפסלה אותי כי אני לא מקפיד על תפילות במניין למרות שרוחנית אני הרבה יותר חזק מכאלו שמתפללים במניין אבל במוח שלה מי שלא מתפלל תמיד במניין זה נורא. זה נאיבי כי הרבה מאוד בחורי ישיבות לא מתפללים במניין. אמא שלי תמיד מספרת על חברה שלה שהורידה בחור כי לא התפלל במניין ואז התחתנה עם בחור אחר שעד שנהיה ראש כולל הוא לא התפלל במניין והוא רק לא סיפר לה לפני החתונה:)
זה יפה כי בני הזוג אמורים לחיות בידיעה שהם באו להשלים אחד את השנייה... העובדה הזאת של חוסר השלמות מעמידה את בן הזוג במקום שווה לשלי- שנינו לא מושלמים- אמנם כל אחד בפני עצמו- אבל ביחד אנחנו משלימים אחד את השנייה.. זה לחיות תמיד בהרגשה של: אני צריכה אותו והוא צריך אותי- אני חושבת שלבוא להקים בית מתוך ידיעה והרגשה כזאת- זה מרים את הזוגיות בכמה רמות...
יפה מאוד. אם כי נראה לי רצוי שהחסרונות שלו יהיו שונים משלך, כך זה פחות יפריע לך כשתתקדמי. כמו שאומרים אין אדם רואה אלא בנגעי עצמו
לא התכוונתי שלא אברר על הבחור- בגלל החסרונות שלו הם אחלה כי "אנחנו משלימים אחד את השני".. ממש לא!! הכוונה שלי הייתה שאם תגיע לי הצעה, ויתברר לי שלבחור יש פה ושם חסרונות- כמובן חסרונות כאלו שהם לא משמעותיים ולא נוגדים את הקריטריונים החשובים לי שאני מחפשת בבחור איתו אני נפגשת- אני לא אוריד.... כי אני יודעת שבדיוק כמו שהוא לא מושלם- ככה אני לא...
בס"ד
אהה הבנתי...כל הכבוד לך
נו אז תוכלי לגלות לנו אילו חיסרונות את מוכנה לקבל?