דעת תורה מרבותינו גדולי התורה שליט"א ההולכים לאורו ובדרכו של מרן הדרכי שמואל זיע"א, בדבר ההנהגה הראויה בתקופת הקורונה.
חשיבות יתר יש להבאת דעות אלו, מחמת שבמקומות שונים המייצגים את דעת ציבור בני התורה, הובאה והוצגה דעת כותב הדברים בלבד, ולא דעת הרבנים.
נקוה איפה לפרוש השמלה בפני הציבור הקדוש, ונייחל שיפקחו עיניהם ויראו כיצד נער קטון נוהג בם, ונזכה בעז''ה בקרוב ל'מלאה הארץ דעה את ה'.
מרן עמוד ההוראה הגאון הגדול רבי עזריאל אויערבאך שליט"א מפרסם בכתב ידו הוראות מפורטות וברורות בענין עטיית מסכה ושמירה וזהירות וריחוק איש מרעהו כ ד' אמות. מצו"ב.
מרן ראש הישיבה הגאון הגדול רבי ברוך שמואל הכהן דויטש שליט''א: ואי אפשר מכל דבר לעשות מחלוקת, אני אומר לכם שזה חמור מאוד, תסלחו לי שאני אומר, אני לא יודע למה אני לא רואה פה אף אחד שנזהר והולך עם –תסלחו לי שאני אומר את המילה המגונה הזו- מסכה, אולי תסבירו לי, מישהו מוכן לבוא ולהסביר לי, שיעמוד פה ויסביר, מה מונע בעדו מלעשות את זה, אני שייך...., זה נורא ואיום, מבט של ילדים, אני חייב לומר את זה, כל דבר מיד אומרים, הם לא יאמרו לנו מה לעשות, אם יהיו חולים, שיהיו, על חשבון הברון...., הדבר הזה חמור מאוד, כל אחד צריך ללכת, אין לנו מה לעשות, אין כל כך את מי לשאול, אבל אנחנו חייבים לחשוב לבד, ולא להיות מושפעים מכל מיני השפעות, שהכל עם אינטרסים, יש פה דבר שהוא פיקוח נפש ואני לא רוצה להכנס לגדרים מה זה פיקוח נפש, ומה זה חולה שיש בו סכנה או אין בו סכנה, ומה קורה פה, מחלוקת, אנחנו דווקא כן הולכים, אנחנו דווקא לא הולכים. (מתוך משאו שהתפרסם לאחרונה)
מרן ראש הישיבה הגאון הגדול רבי אשר הכהן דויטש שליט''א מקפיד מאוד על כללי הזהירות, ובפרט על עטיית המסכה, ומקפיד על כל קרוביו שיזהרו בזה, ואף גוער במי שעומד בקרבתו ללא זהירות לפי כללי ההרחקה.

נשלח מהאנדרואיד שלי