בית פורומים בחדרי חרדים

דאגה רבה: 3 חסידי בעלזא מאושפזים במצב קשה עקב קורונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/7/2020 17:34 לינק ישיר 
דאגה רבה: 3 חסידי בעלזא מאושפזים במצב קשה עקב קורונה

מספר חסידי בעלזא תושבי אשדוד וירושלים מאושפזים בבתי החולים, במצב קשה לאחר שנדבקו בנגיף הקורונה. ל'אקטואליק' נודע מפי עסקן רפואי כי אחד המאושפזים אברך צעיר בגיל 45, הוא מורדם ומונשם, מצבו קשה.

כידוע בחסידות בעלזא "לא ממליצים" לחסידים ללכת עם מסכות ולהישמר על הכללים כמו גם בחסידות סטאמר שם גם מבוגרים אינם חובשים מסכות והדבר יכול להביא לידי סכנה של ממש. בשבוע שעבר נערכה עצרת לזכר ראש הישיבות של החסידות שנפטר מקורונה, תוך רמיסת כל הרחקות הקורונה.

במקביל, לידי 'אקטואליק' הגיעו צילומי מסך בהם נראה גורם בחסידות מאיים מהבוקר על כתבי 'המודיע' ו'המבשר' לאחר שנכתב שם כי "ישנם ציבורים שמבחינתם מסיכה זו המלצה בלבד"…

גורם באחד העיתונים סיפר כי "המערכת והכתבים מותקפים על ידו בלי הרף וזה אחרי שכולנו רואים את התוצאות הקשות של ההתנהלות המזלזלת", לדבריו, "בחסידות איימו לבטל את המנוי לעיתון באם ימשיכו לרמוז על כך שבעלזא מצפצפים על הכללים."

הכתב יאיר שרקי ביקר בשבוע שעבר את חסידות בעלזא בחריפות על כך שמזלזלים בהוראות משרד הבריאות וכתב: "בשום ריכוז חרדי שבו שידרתי במשבר הקורונה לא הותקפתי כמו ע״י הפרחחים הערב בקרית בעלזא.ההסבר מצער- אחרי שבגל הראשון הפרו את ההנחיות ברגל גסה, גם עכשיו בבעלזא יודעים שיש להם מה להסתיר: הזלזול במסיכות, והעדויות על משפחות שלא נבדקות למרות תסמינים הגיעו אליי ואל עוד עיתונאים".

מקור

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2020 13:39 לינק ישיר 

כמונה מעות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2020 11:47 לינק ישיר 

קולדצקי בטויטר: הרה"ח ר' שמואל זלמן וייס ז"ל מזקני וחשובי חסידי בעלזא, נפטר הלילה לאחר שנדבק בקורונה. ההלוויה ב-12:30 מביתו רח' ברסלב 6 ב"ב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2020 02:29 לינק ישיר 
בונדמן

קהלת כתב:
מתחזק החשד שהאדמו"ר מבעלזא לא נמצא בביתו, מצד אחד לא היה כל איזכור בעיתונות החרדית על פטירת ר' דוד אוברלנדר, בכדי שהרבי לא ישמע על פטירתו והדבר עלול להזיק לבריאותו, מאידך טוען לי חסיד אחר כי הלויה עברה בחזית בית המדרש הגדול בקריה שם הספידו במערכת הגברה האחים הרבנים דירנפלד בקולות וברקים ואין מצב שהרבי לא ישמע מחלונות ביתו, אלא א"כ הוא לא בבית, 

האם במחנה החרדי מופיע היום ידיעה בנידון ? 

עמוד שלם בחדשות, עכשיו אתה רגוע ?

עדיין לא ראיה, במחנה הם שולטים והם יכולים להדפיס בעבור הרבי מהדורה שונה, כמו שהיו עושים להרב אלישיב לפעמים עם היתד,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2020 19:57 לינק ישיר 
מצדרביעי

ירו_שלמי כתב:
מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

ירו_שלמי כתב:
כברהיה כתב:

אפשר מקור למחקר על ה"גן הנדיר"??

זה די מסתבר שאם יש 3 מקרים במשפחה אחת זה משהו גנטי, יכול להיות גם שיש שם השמנה תורשתית ויכול להיות משהו נסתר יותר שרגיש לוירוס יות מאשר אחרים. אבל למה זה משנה לכם? יש הרבה גנים נדירים, וכנראה שלכל מי שמת מקורונה שלא בגיל מאוד מבוגר יש גם הקשר גנטי, אבל סטטיסטית כשמדובר באלפי אנשים, רוב הסיכויים שיש בהם גם רגישים גנטית, ולכן זה לא יציל אף רוצח מהגדרתו ככזה.

לי זה נשמע בין השיתין של חלק מהניקים פה, שהם מאמינים מבחינה מוסרית בתיאורית האבולוציה, כך שמבחינתם "החזק שורד" זה המצב האידיאלי, וכל החלשים שנופלים בדרך הם סך הכול סטטיסטים ל"השבחת הגזע"...

אני לא יודע מה נשמע לך. אבל ברור שהכותב האחרון אליו התייחסת בדבריך בא דווקא להגן על החלשים. אולי הביקורת שלך מופנית כלפי אלו שמזלזלים בהנחיות ושהחולים ילכו לעזאזל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אכן, הוא לא התכוון אליי, להבנתי.

ברור, התכוונתי להוסיף...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2020 17:32 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
מתחזק החשד שהאדמו"ר מבעלזא לא נמצא בביתו, מצד אחד לא היה כל איזכור בעיתונות החרדית על פטירת ר' דוד אוברלנדר, בכדי שהרבי לא ישמע על פטירתו והדבר עלול להזיק לבריאותו, מאידך טוען לי חסיד אחר כי הלויה עברה בחזית בית המדרש הגדול בקריה שם הספידו במערכת הגברה האחים הרבנים דירנפלד בקולות וברקים ואין מצב שהרבי לא ישמע מחלונות ביתו, אלא א"כ הוא לא בבית, 

עמוד שלם בחדשות, עכשיו אתה רגוע ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2020 16:17 לינק ישיר 

.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 20/08/2020 16:17:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2020 16:09 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
ההצגה נמשכה שבוע כשהחסידים בטוחים שהאדמור מתפלל בחדר בפנים ביחד איתם והם בחוץ

אני לא חושב שהלכתית צורה כזאת מועילה להצטרף למניין..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2020 16:08 לינק ישיר 

אולי הוא באמצע עליית נשמה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2020 15:53 לינק ישיר 

בונדמן כתב:

לאן נעלם הרבי מבעלזא?

האם ההצגה חוזרת בבעלזא בשנית?

להיכן נעלם האדמו"ר מבעלזא, כבר 6 ימים אף אחד לא ראה אותו אפילו חסיד אחד. לפני כחמש שנים היתה הצגה יפה האדמו"ר היה מאושפז בשביל ניתוח קיצור קיבה שבוע בבית חולים שערי צדק תחת טיפולן של פרופסר רן שפירא, ובאותו זמן התפללו בבית של האדמור שלש תפילות במנין כשהאדמו"ר בכלל היה בבית חולים

ההצגה נמשכה שבוע כשהחסידים בטוחים שהאדמור מתפלל בחדר בפנים ביחד איתם והם בחוץ

בשביל להסתיר אותו מוכנים לעשות הכל הם לא מבינים שאם יגידו את האמת יוכלו להתפלל על הרבי ורק התפילות יוכלו לעזור חבל מאוד

פורסם על ידי בעולמם של חרדים ב- 13:47
https://bshch.blogspot.com/2020/08/blog-post_2754.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2020 15:14 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2020 13:44 לינק ישיר 

די בתחילת תקופת הקורונה נטען שזוהו מספר מוטציות שונות זו מזו של הקורונה, ויש חשד שיש מהם אלימים יותר ויש שפחות, ואולי מכאן ההבדלים. לא יודע האם המשיכו לחקור - מניח שכן - אבל ככל הידוע לי, לא פורסם משהו רשמי ומוסמך בהמשך. כמו כן יש הטוענים שיש איזה הבדל בסוג הדם, או שכן או שלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2020 02:29 לינק ישיר 

לא עיינתי אבל על פניו נראה שזה הסבר (חלקי) לאחוז בצעירים שנפגעים, אבל כפשוט שהקורונה פוגעת באנשים שאין להם הגן הספציפי המדובר שנמצא דוקא רק בכמה תיקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2020 00:39 לינק ישיר 

יש מספר מקרים שהיה נראה במשפחות מסויימות כמה מקרים טרגיים, בגלל מוטציה דווקא בוירוס, ולא בגנטיקה, למשל הרב פינטר וחתנו, משפחת נוסבוים שנפטרו אמא בן וחתן. כאשר גם בני משפחה שחולקים גנים שונים, ונדבקו לכאורה אחד מהשני או מאותו מקור קרוב, קיבלו את זה בצורה קשה יותר. מה שברור שהקורונה מסוכנת מאוד וגורמת למוות מסיבות שונות רבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2020 23:20 לינק ישיר 
ירו_שלמי

מושגים כתב:
מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

ירו_שלמי כתב:
כברהיה כתב:

זה די מסתבר שאם יש 3 מקרים במשפחה אחת זה משהו גנטי, יכול להיות גם שיש שם השמנה תורשתית ויכול להיות משהו נסתר יותר שרגיש לוירוס יות מאשר אחרים. אבל למה זה משנה לכם? יש הרבה גנים נדירים, וכנראה שלכל מי שמת מקורונה שלא בגיל מאוד מבוגר יש גם הקשר גנטי, אבל סטטיסטית כשמדובר באלפי אנשים, רוב הסיכויים שיש בהם גם רגישים גנטית, ולכן זה לא יציל אף רוצח מהגדרתו ככזה.

לי זה נשמע בין השיתין של חלק מהניקים פה, שהם מאמינים מבחינה מוסרית בתיאורית האבולוציה, כך שמבחינתם "החזק שורד" זה המצב האידיאלי, וכל החלשים שנופלים בדרך הם סך הכול סטטיסטים ל"השבחת הגזע"...

אני לא יודע מה נשמע לך. אבל ברור שהכותב האחרון אליו התייחסת בדבריך בא דווקא להגן על החלשים. אולי הביקורת שלך מופנית כלפי אלו שמזלזלים בהנחיות ושהחולים ילכו לעזאזל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אכן, הוא לא התכוון אליי, להבנתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2020 23:14 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

ירו_שלמי כתב:
כברהיה כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > דאגה רבה: 3 חסידי בעלזא מאושפזים במצב קשה עקב קורונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext